nisam sigurna da je legalno da se test prije objavi
Printable View
nisam sigurna da je legalno da se test prije objavi
sry, površno sam čitala
a super da je razočaran na taj način
pravo razočarenje bi bilo da nije znao pola riješiti
Ja nisam imala prijemni za srednju, ali sam imala isto primjer testa za upis na fakultet. Bio je dooosta lakši od onoga što nas je dočekalo na pravom prijemnom. Tako je i s ovim, stave zadatke običnog inicijalnog testa za prvi razred srednje, da ne preplaše kandidate.
Kladim se da će pravi test za dodatne bodove biti puuuno teži i poslužit će svojoj pravoj namjeni, izboru najboljih. Ja sam ovaj primjer dovukla doma za svog mlađeg sina, nek vježba. Nije preteško.
em sto sam ispala glupa jer da površno pročitala Kangu (da se izvlačim da čitam na moba s pola oka i mozga jer sam na go, il da se poklopim ušima i šutim?) em što sad ne kužim Peterlin
pravi test za dodatne bodove?
a kakav je ovaj sada?
primjer nekog testa da klinci mogu malo vježbati
jelena.O stani u vrstu8-)
Da. Razlika između oglednog i pravog testa je samo u težini zadataka. Iz oglednog se vide sva područja gradiva, štajaznam krug i kružnica, jednadžba pravca, aritmetička sredina.... sve štima. Ali u oglednom primjeru su odabrani prosječni zadaci s kakvima lako dobiješ 5 u oš, a na tom prijemnom za mat.gimnaziju bi trebali biti zadaci za koje ipak treba malo mozganja, recimo onakvi kakvi su na natjecanjima.
Daklem, ako je učenik ionako hodao po natjecanjima iz matematike, ovo mu ne bi trebalo biti teško. Eh, sad, hoće li se tako odvrtiti, nemam pojma. Nakon sinovog jednogodišnjeg iskustva, on tvrdi da baš i nema varanja i muljanja u toj školi. Kako zaslužiš, tako si ocijenjen. Ne vidim razloga da mijenjaju taj princip i kod upisa uz prijemni. To je lako postaviti. A kažem, dobro pamtim vlastito iskustvo s prijemnog na faks, kad nisam uspjela riješiti gotovo ništa iz fizike iako sam riješila sve zadatke iz oglednog testa i znala sam nešto fizike u srednjoj školi. Nisam riješila zbirku (žutu u moje vrijeme, sad je plava) i točno sam vidjela gdje su mi rupe, koje nisu nastale zbog loše pripreme preko ljeta nego zbog lošeg predznanja od ranije.
koja je funkcija ovog testa?
sto znaci ogledni?
sto nije to prijemni?
ako netko ima 80 bodova i dobije 2 boda
a drugi ima 78 bodova i dobije 5 bodova iz testa
upisat će se ovaj drugi?
moze li test anulirati slabiji prosjek iz osnovne?
naši su klinci prošli tjedan ( ko je htio)imali ponavljanje matke za test, bilo ihje nekih do 10klinaca, 2 cure ( mislim 2) ciljaju na Mioc, jedna višestruka prvakinja na više područja.
Izgleda da nitko ne zna, ali ja to gledam ovako nekako:
Gleda se zbroj bodova, neovisno kako je do njega došlo (80+1 ili 76+5)
Škola upisuje 300 djece, a poslije testa dobiju 278 djece sa 85 bodova pa 54 djece sa 84 boda itd i upišu se svih 278 sa 85 i još koliko fali do upisne kvote ovih s bodom manje; znači još 22 sa 84 boda, a ostali otpadaju.
Meni je to tako logično.
Primjerice; lani se upisalo jedno dijete koje nije imalo 80 bodova, ali ih je skupilo u zbroju sa bodovima sa sportskog natjecanja i zadovoljilo je uvjet od 80 bodova i upisalo se jer su se lani upisivali svi sa 80 i više.
ok Tanči, a kako odaberu 22 djece od 54 koji imaju bod manje - po abecedi?
Vrlo zgodno je kako još nisu definirali pravila, a prijemni je pred vratima
Iz testa će koliko se sjećam bodovi biti na dve decimale, znači neće se moći dobiti samo 1,2,3,4 ili 5 bodova, nego ima 20 zadataka po 0.25 bodova, tako nešto.
Očito će se zbrajati bodovi iz OŠ + bodovi iz testa i po tome raditi ljestvica, pa će primiti prvih n kandidata po ukupnom broju bodova, ne kužim kako bu drugačije bilo?!
ja i dalje mislim da će u te bodove s testa ubaciti one prek veze :)
nemrem si pomoći - to je zato jer živim tu gdje živim, na žalost :) - možda je to tema za filozofski, ili za politiku, :)
i naravno da će one koji imaju isti broj bodova sve primiti
i ja uvijek o tome mislim, pogotovo otkad su upisi s lozinkom, bez imena i prezimena
Mioc će ove godine primiti 224 učenika, uvijek su primali više jer nisu mogli odbiti one s istim brojem bodova. Zato i ima prijamni, možda prime samo nekoliko učenika više od 224, ali ne 2 ili 3 razreda kao do sada.
Ne mislim da će biti upisa preko veze.
Koliko sam u protekloj godini vidjela za sve se u Miocu trude da je demokratski, transparentno i maksimalno pošteno i pri tom mislim na odabire putničkih agencija za izlete, odabir djece za natjecanja, informiranje roditelja, ocjenjivanje djece i sl.
Tako da zaključujem da si sigurno neće dozvoliti kiks na upisima.
E sad, ako upišu sve, opet smo na istom.
Gdje i kako će povući granicu- ne znam, ali znam da 300 ili više djece ne mogu upisati.
Razredi su sada pretrpani i djecu razdvajaju da bi koliko- toliko imali normalnu nastavu.
Nema dovoljno učionica pa se primjerice glazbeni održava u kino dvorani.
Itd
Lozinka, odnosno šifra se koristi baš da se osigura anonimnost, kao na natjecanjima, ne znam na koji bi ona nači doprinijela neispravnostima kod upisa ?!
Obzirom na način bodovanja testa, za pretpostaviti je da će biti veća raznolikost u bodovima, odnosno bit će manje djece sa jednakim brojem bodova.
Ima negativnih bodova?
Kad sam ja tamo išla u školu bilo je 12 razreda po 38 učenika.
Voljela bih vjerovati kao i vi da neće biti muljaže, ali si ne mogu pomoći - svi znamo gdje živimo :(
Uglavnom, nadam se da će moj ipak odustati i otići u 5tu. Ne pada mu na pamet pripremati se, a neki dan mi je poznanik rekao kako klinca tjera da dva sata dnevno vježba matku. kaj ja znam, meni je to sve suludo - pa nije MIOC jedina škola u gradu.
I dalje mislim da blizina škole nije loš argument za izbor škole
Ovo s putničkom agencijom je šira priča - mi smo i u osnovnoj školi imali istu proceduru. Mislim da to nema nužno veze samo s ovom školom, nego je isto za sve.
* * *
Sad vidim da je jelena.O napisala isto.
Inače, vjerujem da si s ostalim stvarima u pravu - oni neće dozvoliti propuste kod upisa. Dobro su organizirani i savjesni.
evo, zadnje kaj ću napisati o temi zakaj ne vjerujem
kada sam tamo išla u školu jedne su godine upisali kompletni razred prek veze - znači cijeli jedan razred. I vi stvarno svi mislite da je danas drugačije? Ja pak mislim da je gore neg je ikada bilo.
A i tada su iste škole u gradu bile najjače - baš iste kao danas, osim što se danas pojavilo još par novih
ali nano kad si ti išla nastava je bila u dve smjene, kaj ne? sad je to 10 razreda u jednoj smjeni.
da, ali ovo kaj pričam je o dodatnom razredu, cijelom, upisanom prek veze
ne ne, davno sam ja išla tamo u školu. Na žalost, kod nas je postalo i ostalo normalno muljati :(
I kad sam ja išla u MIOC je jako puno djece primljeno preko veze, a tako i u druge škole, ja mislim da su stvari danas transparentnije i provjerljivije i da nema toliko upisa preko veze.
Ta djeca primljena preko veze su uvijek bila 'prekobrojna', odnosno ne znam da se događalo da netko tko je trebao biti primljen nije primljen radi ovih preko veze.
A moram reći i da primjećujem da ljudi koji sasvim sigurno imaju puno veza i poznanstava i raznoraznih utjecaja upišu djecu u privatne škole kad im ne uspije upis u željenu školu.
Bilo kako bilo, ne vidim kako bi baš taj prijemni utjecao na to da se poveća broj upisa preko veze.
ajde pitanje ova svota na kraju negdje 1,2, 3ili više kuna https://www.upisi.hr/upisi/OdabirSko...ola=#paginator , https://www.upisi.hr/upisi/OdabirSko...ola=#paginator , https://www.upisi.hr/upisi/OdabirSko...ola=#paginator , https://www.upisi.hr/upisi/OdabirSko...ola=#paginator, negdje ne piše ništ to je upisnina ili nekaj drugo
Ja bi se malo odmakla od mioca :/
Moje dijete od 6. Razreda govpri da ce u v. Gimnaziju. I to mu je sad prvi izbor.
Ja nisam najsretnija jer mislim da tamo nece dobizi ono sto ocekuje, ali ni u kom slucaju ga necu sprjecavati da se upise gdje zeli ( jer moze bilo gdje). Ali ga odgovaraju svi drugi, od frendova , profesora, tenera, cak i sogor koji je petu zavrsio.
Culi smo svakave price i iskustva, iscitala sam temu na forumu.hr, ali ... Sto ne valja s tom skolom? Vidim da ni ovdje nije bas popularan izbor?
od moje frendice klinci su u V. kažu nije loše, oni su vrhunski sportaši i prolaze dečko ( 3. razred) s 4.8, cura 2. razred s 4.2-4.4
susedova klinka je isto bila u toj školi, on nije komentirao da e loše,
moj veli da je to škola teška , i ne želi ni vidjeti mogućnost, njegov frend misli probat V.
Ma to je samo stvar lokacije. Škola je ok. Mom starijem je to bio drugi izbor, a Lucijanka treći, prema udaljenosti od našeg stana. Znam par mladih ljudi koji su iz pete upisali pmf, fer i medicinu. Ne znam zašto ovdje nije jako visoko, jer to je dobra škola. Sin mog kolege ju hvali na sva usta. A kaže da je zahtjevan program pa se možda klinci zato ustručavaju. Kako god. Sretno!
Dojmovi meni poznatih roditelja i ucenika su da je jako teška i zahtjevna u svim predmetima do te mjere da djeca padaju od iscrpljenosti (ukratko).
ovi moji ne padaju u nesvjet jer da padaju nebi trenirali uz to još 2-4 sata dnevno svaki dan.