Tak mi je rekla sestra da dodjemo 14 dan od izbijanja na kontrolu, kad sam zvala da javim da ih ims
Printable View
Tak mi je rekla sestra da dodjemo 14 dan od izbijanja na kontrolu, kad sam zvala da javim da ih ims
u grupi mog malca pojavile se danas
Mislila sam da m ima puno koza, ali L ih ima strasno nesto...samo na jednoj strani lica sam ih izbrojala 45...ima i temp, sad je pala na 38, pa se nadam da vise ne budu izlazile nove, ima ih i u grlu pa ne zeli jesti..
jadna samo lezi, popije malo caja i spava malo...veli da je svrbi ali se ne ceska jer nece da joj se naprave ko kod m..
a cini mi se da je i h dobila, ima dva mala sitna mjehurica na ramenu, ali nisam sigurna jer joj se tak vec par dana pojavljuju pristici pa prodju, ne znam upoce kaj bi mislila
Da, i H je dobila kozice i to najgore od sve tri, dva dana imala temperaturu preko 39, ovu noc 39,7
Puna je kozica,bas su joj i crvene,ona inace ima atopicnu kozu,tak da je sad skroz koma
Zvala pedicu i veli da je ocito dobila tezi oblik,da bi danas trebalo biti bolje, i je, temp pala na 38,5
Jadna je stalno na cici....joj samo da vise prodju
se grebe H?
llella ostale cure više nemaju dermatitis, samo H?
Ne grebe se....ona se nikad nije ni grebala,dermicka rekla da to izgleda ko dermatitis,ali kak se ona ne svrbi da nije,nego da je ekcem...a znalo koma izgledati,pogotovo na licu,koza ispucana do krvi..
L ima dermatitis,ali znamo kaj ga izaziva ( km,sezam,soja...) pa dok to ne jede sve je ok, a m samo ima suhu kozu
Kak je tvojem,jel kaj bolje?
moj je isti grebe se stalno ( po noći) s time da ja ne znam kaj mu smeta, jel hrpa stvari koje znam ne jede
Evo nažalost da se i mi prijavimo na ovoj temi. Mojoj V. su se danas pojavile 3 kozice na leđima. Namazala sam ih odmah tekućim puderom (jedino što se kod nas može trenutno nabavit). Zasad nema febre pa ćemo vidjet kako će se dalje razvijat. Ona je dobre volje, malo je svrbi ali za sada se toliko ne žali. Koliko ste dugo djecu držali doma ?? Kod nas ova epidemija traje od Božića ali većina djece ima blaži oblik bolesti, samo par kozica pa roditelji djecu vrlo brzo pošalju nazad u vrtić ili školu. Tete se zbog toga ljute jer bi djeca po njihovom trebala biti doma 20 dana bez obzira na blaži ili teži oblik bolesti....kako nemamo pedijatra na otoku nego samo doktora opće prakse neznam koga to uopće pitati...
Moji su bili doma svaki po tri tjedna.
Imunitet nakon kozica bude dosta uzdrman, mada su nam kozice prošle kroz nekih desetak dana.
Ni ja ne bih davala u vrtic odmah nakon kozica. Moja je bila doma jos dva tjedna poslije. Toliko sam, naime, ja bila na bolovanju jer joj je mladja sestra dobila odmah poslije nje.
Ako moze ostati doma jos neko vrijeme, tjedan, dva nakon kozica, neka ostane, posebno u ovo gripozno vrijeme.
inače bolovanje je do 14 dana.
Jutro ! Evo moja se curka probudila jutros sa 30-tak novih kozica, sve su to male crvene točkice, nema mjehurića za sada. Sinoc je imala dvije linije temperature (37,2) ali je lijepo noćas spavala...Da li ti mjehurići izlaze odmah ili će ove točkice ostat točkice ??? Koliko često se maže ovim tekućim puderom ???
Samo da se prijavim, očekujemo kozice.:roll:
Što ste koristili:
- hipermangan
- tekući puder
- Pruriced gel Uriage
- zob
- Rinolan sirup
- Fenistil kapi
?
Sa starijim ništa, s mlađim sirup Rinolan prije spavanja par najtežih noći.
hipermangan ništ više!
uz sve kaj su moji alergičari nisu primali antihistamine u to vrijeme.
nije ti loše počet s hipermanganom+ zob
Ja sam svojoj mazala tekucim puderom tri dana dok su izbijale od jucer nemamo novih..ja sam super zadovoljna kako je to curka podnjela..nije ju toliko svrbilo..febra 37.2 samo prvi dan. Sad cekam da dobije stariji brat..za njega me malo strah jer je alergicar i koza mu je inace koma...
mislim da to alergičari malo bolje podnesu, moji kad imaju temperaturu bašse ne češu, tj. kad se ne češu odma znam da je nekaj veliko u igri.
kolko je veliki star?
a mala je baš imala kozice???
tak je i mojoj bilo s 3 godine i malo gore, ( s 1. rođendanom je imal koze), imala nešto ko kozice, doktorica je rekla da je to to, mada sam joj rekla da je dve godineranije imala koze, ispalo da je alergijski,i to u vrtiću zamjenili užinu za nju i mala sva u osipu bila.
kaj malome smeta od klope?
Moji su isto imali u isto vrijeme, jedan 5 i pol god., drugi 6 mjeseci. Zapravo, ovaj mladji je dobio 14 dana nakon starijeg. Koristila sam samo Poxclean + tusiranje samo vodom i po par puta dnevno jer im je to pasalo.
Jelena.o da mala mi je imala bas kozice, ona mi za sada nema problema sa alergijama a malome smetaju grinje,prasina,bor....na hranu (jaje i mlijeko) mu je pasala alergija sa 4 g.
Muz mi je isto alergican na mlijecno a smetaju mu i konzervansi...kozice je prebolio ko dijete pa je doktor reko da je nemoguce da ih je dobio opet..
vidim da sam prije nekaj propustila, a kolka je šansa da je muž nekaj takvo pojeo?
ja sam moju priču povezala tek nakon 15 -tog dana od izbijanja "kozica", kadnas je doktorica poslala hitno u bolnicu, a onda sam se sjetila tetine priče iz vrtića koja je prethodila tom događaju.
Dan prije nego se osuo smo jeli pastu na tunjevinu, vjerovatno je od toga, sutra idemo kod infektologa da iskljucimo mogucnost kozica ili ospica...
u tunjevinu stavljaju soju, jel mu i to smeta?
Na zaraznom su nam rekli da su ipak varicele, toliko o tome da ih nemozes dobit vise puta u zivotu..
Bas su kozice i ima ih puno :( A ja u 21 tt
a ti si imala, kaj ne?
čula sam da kozice nisu štetne za trudnoću, tako mi je rekla jedna trudnica, ćiji je mali dobio kozice
kozice su opasne u trudnoći ako ih trudnica nije prebolila.
ti jesi, tako da imaš sigurno bar nekakva antitijela.
može ih se dobiti ponovo, ako su prvi puta bile jako slabe (svega nekoliko mjehurića).
kako ih je muž prije prebolio, jel ih puno imao?
pitaj i ti svoju mamu kako su tvoje prošle..
Draga Kayyya, svekrva se ne sjeća koliko ih je moj muž imao, zna samo da su sva trojice braće imali u isto vrijeme. Ja sam imala dosta,sjećam se toga jer nisam bila toliko mala,zarazila sam i sestru koja ih je imala nešto manje od mene. Vadila sam krv početkom mjeseca na preporuku ginekologa i poslali su mi je na Fran Mihaljević na analizu, nisam još dobila nalaz da mogu vidjet točne vrijednosti igg-a iako su mi iz Fran Mihaljeviću u mejlu napisali da imam zaštitu.
bebeto, nemaj straha. U trudnoći su kozice opasne, ali u ranoj trudnoći (čitaj: do 8,9 tjedana trudnoće) i u kasnoj, pred porod.
A budući da si ih imala, vrlo rijetko se dobiju ponovo, većinom ako si ih imala jako malo (nekoliko kožnih promjena).
Tako da, možeš mirno spavati :-)
Priscila hvala ti. Vidiš moj ginekolog tvrdi da su opasne tijekom cijele trudnoće a najviše između 16. i 19 tt. Ja sam u trenutno 21 tt ali nisam puno daleko...
Draga, a da izvadiš krv na protutijela na vodene kozice?
Bit ćeš mirnija. Ako imaš protutijela u dovoljnoj količini, nemaš se čega bojati.
Vadila sam krv...početkom mjeseca ali nisam još dobila nalaz zato i šizim...
Bit će to dobro, vidjet ćeš :love2:
ajde pitanje,možda ni ne spada tu.
klinac ima temperaturu ( do 38.3 bez lijekova za temperaturu) več treći dan, jučer popodne mu ispod ruke prema pazuhu nekaj napipam, i posle pogledam bilo mi je ko koza, možda i nije samo jedna tam, na leđima 2 neke minijature, danas neka mala minijatura na obrvi, sad mu i spala temperatura na 37 i nekaj sitno, znači sve skupa nekih 4 nećega od toga jedno puuno veće). jel moguće da su ipak koze,znam samo jedno dete koje je imalo koze pred mjesec i pol( malo mi dugo da bi to bilo od njega)