hvala vam curke :love:
probat ću i cimet i limun i uvjerena sam da je ovakav način prehrane jako dobar, samo se moram ohrabrit i (izgleda) čekat da mi se tijelo privikne.
Printable View
hvala vam curke :love:
probat ću i cimet i limun i uvjerena sam da je ovakav način prehrane jako dobar, samo se moram ohrabrit i (izgleda) čekat da mi se tijelo privikne.
ja imam neku teoriju da se kile gube onako kako se i dobiju, tj, ako sam 50 % kila dobila zbog loše prehrane, a 50% zbog nekretanja, onda ću dijetom izgubiti 50%, ali ove zbog nekretanja mogu riješiti samo kretanjem
andora, nisam skužila da si prije jela jednom dnevno. monti i upozorava da kod takvih osoba čak može doći i do laganog rasta u kilama, ali to je sve kratkotrajno. ići će to :love:
probaj za početak jesti tri obroka , pa makar i u manjim količinama (mislim, jabuka za večeru je nikakva količina)
dajem riječ da ću više jesti :) i tako smršaviti
(bože, kako ovo uvrnuto zvuči kad sama sebi kažem.... :mrgreen: )
Amalthea, zapečena piletina sa brokulom je mljac :D .
Hvala na receptu.
:love:Citiraj:
Suncem.m. prvotno napisa
amalthea, upravo kuham tvoju brokulu s piletinom :)
Amalthea....super ti je jelovnik i volim gledati tvoje slikice...
A čekajte... da li grah i tjestenina idu? I sa grahom ne idu masnoće, je li tako?
Idu grah i tjestenina... uuu...kako tu može biti divnih recepata... možda sutra :)
Pa davaj onda! ;) Osim onog klasičnog - tjestenina se ubaci u grah! :lol:Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
E da, a za tu čokoladu iz DM-a 78% kakaa...ovdje uSArajevu sam vidjela samo od 35%.
[quote="Maslačkica"]... i zapeče... ja volim "zapečeno" :mljac:Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
:roll:
e, jesam ga kvotala, svaka mi čast... :roll:
:lol:Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
kak vi radite blitvu? pošto sam kontinentalka, blitva mi nije specijalnost, a pošto sutra radim ribu za ručak mislim da mi blitva bila OK.
ja je skuham u vodi, iscijedim, začinim, maslinovo ulje i češnjak. kako vi radite?
i ja ju tak radim, ali sveky mi je ukazala i na još jednu mogućnost, staviš na tavu ulje i malo češnjaka i na to blitvu opranu i narezanu na komade malo veće nego za salatu. ona ti dosta brzo pusti malo tekućine, pa ju kratko prodinstaš. okus je drugačiji od kuhane i mislim da više toga zadrži jer ne bacaš vodu u kojoj se kuhalaCitiraj:
lexy prvotno napisa
sad sam na drugom forumu pročitala da nakon kuhanja se može promiješati sa slatkim vrhnjem i malo češnjaka. vrijedi probati!
isto tako, mogu se napraviti i sarmice od blitve. to mi stvarno zvuči super fino. ide mljeveno meso, luk i jaje; to se promiješa, zarola u listove blitve, poreda u lonac, prokuha i na kraju se stavi jogurt sa što manje masnoće. i to mi zvuči da je u skladu s Montijem, zar ne?!
ako se ne varam, omjer povrče / proteini (bjelančevine) bi trebao biti bar 2:1
tj. 1/3 tanjura mesa/sira a ostale 2/3 povrče
lexy, u skladu je sa Montijem
ja sam radila sarmice sa keljom:
prokuaš listove, odrežeš zadebljanje, pomješaš meso i luk, češnjak, peršin
zarolaš meso u list
u lonac stavim red korjenastog povrča , narezanog kelja i pancete
red sarmica, red narezanog kelja .....
i dolijem vode + 1 žličica koncetrata rajčice
ol, papar, ... lovor..
i lagano se kuha
radila sam ih sa mljevenom puretinom i moj savjet: kod kombinacije sa puretinom izbaciti pancetu obavezno, ne paše
na temu čoksi:
ako bijelom brašnu dodamo posije , sniziti ćemo mu GI
tako valjda djeluje kakao na šečer
kako sam ja počela piti kavu bez šečera: pojela sam po table kraševe 88% čokse
i nakon toga sve je slatko
:mrgreen:
ostavite se tog graha s tjesteninom. škrob s ugljikohidratima :? i mršavi se od toga :?
ja se upravo spremam ispeći napokon one pogačice. javljam rezultat.
da prijavim -0,5kg
odlućila sam:
1. vagati se svakih 5-6 dana ili rjeđe
2. bitno je da je vaga ili 0 ili -
3. neću razmišljati o tome koliko još do cilja
R: junetina u umaku sa vrhnjem, povrtna juha, kuhane brokule
za ivy
:
Prirodni izvori magnezija jesu soja, kikiriki, lisnato zeleno povrće, sjemenke, orah, banane, zob, avokado, krumpir u ljusci i smeđa riža.
ne preporučam uzimati šumeće jer su sa saharinom, a on je katastrofa za zdravlje
Citiraj:
Savjeti:
- svaki dan odvojiti malo vremena za sebe i činiti nešto što nam pričinjava zadovoljstvo
- male sitne radosti koje ne koštaju puno
- prilagoditi prehranu da bi što prije detoksicirali organizam za početak povećati unos vode, izostaviti zaslađene gazirane napitke, smanjiti kofein te izbaciti ili smanjiti na najmanju moguću mjeru pušenje i konzumaciju alkohola
- povećati unos ribe, žitarica, svježeg i sušenog voća i povrća, orašastih plodova i sjemenki
- izbjegavati ili smanjiti unos suhomesnatih i konzerviranih proizvoda te rafiniranih ugljikohidrata
- ne uzimati samoinicijativno lijekove
- obratiti pozornost na dodatni unos vitamina i minerala koji se pod stresom prvi gube: vitamini B skupine, C vitamin, magnezij, kalcij, cink i željezo.
http://www.uppt.hr/index.php?option=...rana&Itemid=60Citiraj:
Tih 14 namirnica su: brokula, borovnice, bundeva, čaj (zeleni), grah, jogurt, losos, naranče, orasi, puretina, rajčica, soja, špinat, zob u zrnu.
zašto Monti preporuča sir umjesto deserta:
Citiraj:
Novija istraživanja pokazuju da može smanjiti rizik od polipa te pomaže u gubljenju težine (istraživači sa sveučilišta Purdue otkrili su da žene koje uzimaju kalcij iz nemasnih proizvoda ili najmanje 1000 mg kalcija dnevno lakše mršave.
:)Citiraj:
Takve su pšenične klice, za koje se s pravom kaže da su i hrana i lijek. Nazivaju ih još "šampionima zdravlja", jer samo život održava život.
Sadrže organske fosfate koji pomažu u slučaju nedostatka mišićne snage i općeg lošeg stanja. Obiluju i kalcijem, magnezijem i vitaminima B skupine (osobito B1) koji obnavljaju i energiziraju živčani sustav. Savjetuju se djeci, sportašima, trudnicama i odraslima koji pate od dekalcifikacije i demineralizacije. Primjerice, 100 grama pšeničnih klica ima pet puta više kalcija i 12 puta više fosfora od iste količine bijelog kruha.
Pšenične klice same ili u kombinaciji s voćem (jedna jušna žlica dva puta dnevno, primjerice u 11 i 17 sati "brišu umor" i daju novi polet. Kura pšeničnim klicama traje tri tjedna, a savjetuje se preventivno četiri puta godišnje na prijelazu godišnjih doba ili kod osjećaja umora i iscrpljenosti za podizanje vitalne snage i izdržljivosti organizma.
MGrubi, zakon :DCitiraj:
MGrubi prvotno napisa
upravo sam krenula u DM po magnezij :)
i sad odustala :)
pogačice se peku. lijepo su nabubrile, a kćer me pitala šta to miriši
valjda će bit i ukusne
mgrubi, nisi komentirala grah i tjesteninu
ja već pečem rodine muffine, preuređene po montiju (int.brašno, fruktoza, brusnice i crna čoksa). već sam ih radila i izvrsni su. dodam i laneno sjeme zbog omege, a pošto stavim dvije šalice zob. pahuljica i dvije šalice zobenog mlijeka, bit će magnezija :D
nadam se da su kao takvi muffini ok?
evo čitam, str. 102:
meso + povrče do 15 GI ili mahunarke do 35 GI
ali isto tako u primjeru obroka na str. 112 ima leću i int. tjesteninu
dakle može
jesuCitiraj:
ivy prvotno napisa
reporučam i za doručak, ali kasnije bez ugh
upravo sam ih probala (i opekla se :) ). kombinacija brusnice i čokolade je MNJAAAMMM!!
(dakle, ako nekoga zanima na receptima, muffini, prvi recept, samo prerađen na montija...)
evo i mene opečene :mrgreen:
pogačice ispale odlične. ja upravo jedem s marmeladom od crnog ribizla, curki napravila sa sirom, njoj je bljak :roll:
meni je bolje od bilo kakvog integralnog kruha, a prejednostavno i brzo je za napravit
sad mi fali namaz od patlidžana
ko o čemu, ja o pogačicama
sad sam pojela još jednu, ali s marmeladom od jagoda. ne znam je li to zbog toga šta su se malo ohladile, ali ova mi je bolja :mrgreen:
:lol:
nitko nije prijavio šta kuha
u nedostatku ideja, ponavljam kaul i brokulu zapečenu sa sirom i uz to ću neki kotlet ili nešto :?
Današnji ručak: quiche sa tunom i gorgonzolom
panterica, ne mogu naći tvoj recept za pogačice :?
eno ih na str.22 , ali mogu ti opet ma brzaka
zobene pahuljice
dinkel brašno
sol
malo praška za pecivo (ja sam uzela iz dm alnaturin)
malo masl. ulja
umijesiti s toplpm vodom, malo mekše tijesto
oblikovati pogačice i peći
ja sam jutros prvi put pravila, čas posla