Interesira me postoji li kakva glazbena "radionica" područje Maksimir-Dubrava za klinca 2. razred oš? Mislili smo ove godine upisati glazbenu-pripremi ali su mi prošli upisi u 5 mj.
Printable View
Interesira me postoji li kakva glazbena "radionica" područje Maksimir-Dubrava za klinca 2. razred oš? Mislili smo ove godine upisati glazbenu-pripremi ali su mi prošli upisi u 5 mj.
i mi smo do početka na 1/1 gitari
prof je odmah rekao da kupimo takvu
ok, moja je krenula u 4. razredu sa punih 10 i s 140 i kojim cm visine
ali vidim da i one skroz male djevojčice, koje kreću u 2. razredu osnovne škole u GŠ, ne znam imaju li 130 cm, sviraju na 1/1 gitari
Danas smo bili na dogovoru uf puno je to nekad će morati čekati 30 min između solfegga i klavira a nekad i ići do 20h uvečer.Nadam se samo da će joj se svidjeti. Od drugog razreda nemaju boravak,ima još logopeda a dramsku nismo mogli ugurat i ako ide već 3 godine u Cersku. Možda poslije Nove je upišemo kad uhvatimo ritam.Danas sam se navozala ko luda još s malom bebom-skšena sam.
In love, ja imam sportasicu koja sad krece u 1. razred glazbene. Trenira gimnastiku, natjecateljica je; 5 puta tjedno su treninzi (2 puta od toga vikendom). Bojala sam se kako ce se posloziti raspored treninga i raspored iz glazbene, ove godine je ispalo ok, nista se ne preklapa. Dobro je u svemu sto i do glazbene skole i do kluba mozemo pjeske.
Jedino sto glazbenu ima 4 puta tjedno, nismo uspjeli posloziti tako da se nastava instrumenta veze na solfeggio. Ona ima puno energije, zeli to sve pa ce ici dokle god bude mogla gurati. Tek smo na pocetku, vidjet cemo.
Kupili danas ipak 3/4 gitaru. Probao je i 1/1, ali mu je vrat bio puno presirok.
Mozda je negdje prije bilo spomenuto - koliko placate GS? Kod nas je 300 kn/mj, cini mi se puno.
naša je 200 kn mjesečno
malo mi je čudno da ista stvar različito košta, barem u istom gradu
To nije skolarina, nego participacija za opremanje i odrzavanje instrumenata.
Kod nas je 200kn, za drugo dijete 100, trece i dalje besplatno. Plus najam instrumenta ( ako ga unajmis) 50kn mjesecno.
Kako to ide s unajmljivanjem instrumenta? Dijete zaduzi instrument i onda ga ima do kraja godine ili...? Treba li za flautu kupiti usnik?
Moj je školski instrument imao kod sebe sve dok ga nije razdužio. Znači, ne samo do kraja godine, nego i preko ljeta (za taj period nismo plaćali participaciju).
forka i aleksandra klinci idu u državnu školu ili privatnu
Na upisu se plaća 100kn. To znam sigurno jer sam ja to platila. Nakon toga mjesečno određeni iznos plus 70 kn instrument. Taj određeni iznos je prije par godina bio 120kn. MM skuplja te uplatnice pa ne znam jel još uvijek isti ili je koju kunu viši. Možda je sad i 130 kn.
Upadam kao totalni padobranac :(
Od kojeg razreda pocinje OG skola?
Iva ima privatnu poduku klavira vec neko vrijeme, ali glazbena je u planu.
Isto me zanima postoji li u glazbenoj mogucnost preskakanja razreda?
jelena "državna"
opet izražavam čuđenje
kako je nekom 120-130, nekom 150, nekom 200 kuna
isti grad
jedno dijete
ne kažem da je tih 200 kuna puno
to je stvarno simbolična cijena
ali opet mi nije jasno kako je nekom više nekom manje
opet ću ja, ko maksim po diviziji, zašto ja plaćam 200?
i upisninu sam platila 200 kuna
ma ne pitam tebe, to ja nako retorički :mrgreen:
al kao da je marenda u jednoj školi u zg 15 kuna a u drugoj 20
nema mi logike
Možda je rješenje u ovome: s obzirom da taj iznos nije školarina, nego participacija za opremanje i održavanje instrumenata, a pretpostavimo da škola u koju ide moja m. ima puno više učenika nego škola u koju ide tvoja V., možda je logično da ovi kojih ima više plaćaju manje?
Premda, ako ima više učenika, trebalo bi biti i više instrumenata, pa bi nekim reciprocitetom trebali plaćati isto... :-|
Stvarno ne znam :?:
čokolada, imaš li onda savjet?
dakle ona sada ide kod jedne profesorice 2x tjedno. Ja imam jako veliko povjerenje u tu ženu i zadovoljna sam kako radi. Iva je presretna i uziva u svakom satu. Doma svira puno i najomiljenija igracka joj je klavir.
upravo je krenula u prvi. I sada nisam sigurna sto napraviti? hoce li joj stetiti sto vec ide na poduku? ocito da se sada vise za ovu godinu ne stignemo upisati u GS.
ja sam ostala negdje u oblacima uvjerena da glazbena pocinje tek sa 2 osnovne i nisam previse istrazivala.
Svaka skola moze samostalno odluciti (skol.odbor) o visini participacije.
Anatom, nikamo vam se ne zuri. Upisite je dogodine i bit ce vrlo napredni prvašić. Samo ce nastaviti gdje je stala. Solfeggio je ionako grupni, pjevat ce i brusiti intonaciju.
Mislim, moze u 1.r. hospitirati i 2.r.solfeggia, pa na kraju godine poloziti 1. i 2.r.klavira i silfeggia, ali ne vidim razlog jer je glav.predmet u individualnoj nastavi, a ogš ionako traje 6 g.
Moj sin je krenuo u glazbenu paralelno s 1. osnovne (tako se nekako poklopilo), ali nisu ga htjeli upisati na solfeggio jer da je premali (iako je i za običnog prvašića bio prilično napredan).
Ja nisam inzistirala jer mi je pasalo da u 1. razredu nema previše obaveza, išao je samo 2× tjedno na instrument, svirao i napredovao svojim tempom.
Nakon te prve godine je ponavljao 1. razred glazbene, iz formalnih razloga (tako su mi objasnili). I tek tada je upisao i solfeggio. Znači, u 2. razredu redovne škole.
Na kraju on više ni sam ne zna u koji razred ide :mrgreen: ali nije ni bitno. Samo ne znam hoće li nam se ti "formalni razlozi" kasnije obiti o glavu (načula sam nešto da se ne smije ponavljati razred više od jednom, a on će i ovako glazbenu završiti prije nego redovnu školu, pa će opet biti nesklad u godinama, a vjerojatno će htjeti u srednju). Vidjet ćemo... računam da je nastava instrumenta ionako individualizirana, pa će njegova profa već imati neki prijedlog za njegovu situaciju.
Ali još je i bolje ako ne krene u srednju paralelno. Akademiju uvijek moze ranije upisati ( uđe u kvotu nadarenih bez mature), a ako ne ide na MA, onda ranije zavrsi srednju glazbenu i u miru vozi dalje svoju srednju školu.
Nekako sam i sama sklona takvom razmišljanju... doduše, vidim da u našoj školi profesori teoretičari više vole da im u sredju dođu "pravi" srednjoškolci, ali to ne znači da sprečavaju upis mlađima, a osim toga, ne bih mu htjela priuštiti dvije mature u istoj godini, bez obzira na kasnije planove.
da li na prvi sat blok flaute treba nositi i flautu?
imali smo neke zavrzlame sa terminom, i na kraju svih pregovora zaboravili to pitati profesora
ako treba, gdje kupiti?
Si kupila flautu?
jesam, baš jučer, u melodiji
Update: pitala sam prije ljeta za srednju glazbenu u Školi za primijenjenu umjetnost u kombinaciji sa srednjom glazbenom. Moj sin je na sreću odustao od ideje (dobio je insiderske informacije koje su ga uvjerile da ima i boljih kombinacija) - ja odahnula...
Našao si je novu zanimaciju - tečaj glume, odnosno dramsku radionicu, tako da je za sada glazbena škola završen projekt. Osnovna je gotova, u srednju ne ide. Ali bilo je super dok je trajalo.
U pravu si... ta škola može jako ograničiti izbor zanimanja, ali čini mi se da su ovakvi genijalci su rijetke ptice među glazbenicima jer dijete koje završi glazbenu školu uz osnovnu obično nema problema sa savladavanjem gradiva. Ne mora sve biti za peticu, ali četvorka je sasvim u redu. Čak i ovaj moj koji tvrdi da je to teško ima petice iz matematike. Ostali predmeti su još manji problem - ne moraš imati prosjek 5.0 za neku običnu gimnaziju.