hvala ti na odgovoru!i mene zivciraju,zelim samo konkretan odgovor od njih a ne da rjesenje trazim u adaptiranom!
zanima me dali su icijoj bebi grcevi trajali ovako dugo a sve intenzivnije!??nakon svakog podoja!?to bi me smirilo da znam :(
Printable View
marija, mi smo imali teške grčeve i to jako dugo, doduše nama su se pojačali kad sam se ja zbog zdravstvenog stanja morala početi izdajati i nadohranjivati s AD (nisam mogla dovoljnu kol mm izdojiti nikada). Ja sam doduše od početka dodavala Biogaia kapi kao da joj pomognu, njih sam davala od cca 10. dana starosti sve dok mi nije prekipio film, pa sam ih ukinula (koristili smo mi i sab simplex i babynos, ne sve zajedno, ali u kombinaciji s biogaia da). Uglavnom, nama je ispaloda su na Biogaia radile grčeve jer joj je stolica bila premekana. I dan danas, dok joj dam brdo mrkve, riže, banane ili jabuke da pojede nikad nema problema s tvrdom stolicom.
Tako da, moj savjet ti je da probaš ipak s nekim probioticima (imaš Biogaia, Waya i još neke) pa vidi, nemaš što za izgubiti. Nama su grčevi definitivno prestalči tek kad smo debelo zašli u dohranu. A cjelodnevni su prestali s nekih 4-5 mjeseci.
Ah sad vidim da ste sve već probali. Nikako joj ne uvodi AD, to je nama pogoršalo ionako rozno stanje.
Imaš li od koga sling posuditi il,i el maramu. To stvarno pomaže kod grčeva.
Mi još uvijek imamo grčeve(skoro pa je 4mj. star),ali blaže .Međutim moj T. kaka i po 3x dnevno,rijetke stolice jer je isto dojena beba i prije svakog kakanja se muči i stišće i napreže. Koristili smo biogaia kapi, nanašali smo se u marami (to mu je puno pomoglo),a probaj masirat trbuščić ne kružnim pokretima nego kao da gladiš bebu ispruženim dlanovima od ramena preko trbuščića i tako par puta pa primiš nožice i skvrčiš ih na trbuščić. I da znali smo ga grijat fenom jer su ga i zvuk i toplina umirivali. Još malo izdrži bit će bolje :-)
moj mali je ubacio još jedno ili dva noćna buđenja. 5 ili 6 ukupno. lucky me :-(
Ja ni ne znam. Čini mi se da vidim svaki sat na satu, ali ujutro nisam baš nešto umorna. S prvom mi je to teže padalo, čini mi se. Valjda se tijelo naviknulo na nespavanje...
ovo moje čudo je počeo zadnjih par dana kakit svako jutro u 2. točno. zašto zašto?
pa stisla nužda :lol:...littletunafish promijenit će se to..
misliš, pomaknut će na 3? :lol:
i još majmunče se ljuti kad mu idem očistiti guzu, vlažne maramice su hladne pa mi viče :drek:
ne kaki on inače po noći nikad, nije ni kad je imao mjesec dana. znao je čim se probudi ujutro, ali nije nikad za vrijeme spavanja. tako da je ovo sad novo. vidit ćemo. koji lik
Lako sa ne spavanjem :mrgreen: ali što sa ljubavnim životom!?
Strah me išta pokrenuti sve se brinem da će se curka probuditi usred posla :mrgreen:
Evo i ja se prijavljujem na temu:-(
Frajer ima 4 mjeseca i zadnjih tjedan dana se budi 5,6 puta po noci ..zaspe oko 9 i do 6 ukutro uz tih 5-6 budenja..uzas..stavim ga na prsa pa ili zaspi odma ili jos sat vremena navlaci sisu..
A mislila sam da se niti necu ovdje prijavljivati jer je super spavao,kad eto ga na..
Po noci ne kaka,ali zna biti propisan..to me izludi,jer kad ga presvlacim nema spavanja sljedeca dva sata..totalno se razigra..
Nadam se da je to faza koja ce proc..
samo se nadaj:lol:
Meni 5-6 buđenja zvuci bajkovito LOL
Zadnjih mjesec i pol recimo budi se milijun puta po noći i traži sisati, ne pomaže duda, tata ne pomaze jer nema cicu:)
Već sam se pomirila da to očito tako mora biti, spava s nama u krevetu ( a to je bilo ono sto sam kategorički tvrdila da neće) jer je meni lakše tako nego ustajati se milijun puta. I tako, proći ce valjda dok krene u školu LOL
ma hoće i prije, vjeruj
mislim da su moja djeca nespavački svjetski i olimpujski šampioni
pa su sa cca 4 godine počeli prespavljivati noć
Ajme,4 godine?! Uffff,zvuci ko vjecnost..
Ja sam nakon tjedan dana nespavanja strgana..pitam se sta ce bit ak tak nastavi jos koji tjedan,o godinama nisam ni razmisljala
Pokušaj mu ne mijenjati pelene po noći. Po noći se ne razgovara, niti se pelene mijenjaju - inače ste na dobrom putu da zamijenite dan za noć
Ako koristiš jednokratne, nabavi platnene, one ti ne bi trebale propuštati,a suprotno uvriježenom mišljenju sa uloškom od npr. dodatne tetra pelene bez problema izdrže 12 sati
Ne mjenjam mu pelene po noci,ali kad mu je pidamica mokra moram..dvaput nam se to dogodilo,vjerovatno sa strane procurilo.
Probat cu sa tim uloskom..
Ne razgovaramo po noci,nikako ne zelim brkati dan i noc..
Nas je tetra pelena kao dodatni uložak u OS pelene spasila, do tad sam koristila one uloške od bambusa ili konoplje. Svi su nam propuštali, pa mi je puknuo film i ubacila sam cijelu tetra pelenu i od tad nema problema.
Ali moja piski, da ja nemam pojma otkud joj toliko tekućine u njoj...sve jednokratne nam propuste
Milasova naviknut ćeš se, ja se sad čak i dobro osjećam, valjda se organizam sam nekako prilagodi novonastaloj situaciji :)
A možda je ovo samo faza, to nikad ne znaš
najbolje ne razmišljat da je faza. jer faza može trajat godinu ili dvije.
Milasova a pelene br. veće od onih koje mu sad idu po kilaži? meni je to znalo pomoći
nego, ovo moje čudo falin te bože je prestao kakati usred noći, i pomakao na 5 ujutro :lol:....
Ma kako može, spava i kaka???? mislim on ima 9 mj, dohrana uredna, nije više to ona stolica samo od mlijeka, totalno sam u čudu.
i budi se isto milijun puta. očito treći zub ide. noćas je spavao i plakao skoro istovremeno, pa aj ti to utješi..taman se smiri, ja ga stavim leć (pored sebe, baš kako je netko gore rekao, ne mogu više milijun puta ustajati), i onda krene opet.
vidit ćemo noćas.
ali najbolje je, čak ni nisam pospana ovih dana.
Jos jedna neprospavana noc iza mene..
Sto je najgore,pokusala sam.ujutro s njim odspavati ali nece san na oci iako sam umorna za poludit..koja ironija,zloco odspavao dva i pol sata..
Inace spava u kreveticu,jos mi je gore kad jes nama,ne mogu se pomaknit pa sam ustajna u prebacivanju u kinderbet..nemam s tim problema,cim ga spustim on spava,ali sta mi to znaci kad za pol sata pocne meskoljenje i cendranje..uzmem ga,stavim na prsa i on nastavi spavat..ali ja nikako..
A vald cu se i ja naviknut na nespavanje
milasova, ja imam pelene za dan i noc puta dva, jedna je na dvojci, druga na trojci, i obavezno za noc idu vece i dobro pazim kako ih zalijepim
Potpis na pelene veće veličine za noć.
Moja je do evo ima par dana išla pajkit tek oko 1-1ipo...ajme smorila bi me do tada...nosanje na sve moguce načine...čim bi ju spustila ona bi se probudila.
Sad smo nekim čudom prešli s nosanja na uspavljivanje tijelo uz tijelo, pa se s tim pomjerilo vrijeme zaspivanja sa 1 na 22h...milina...al nam je sad ostatak noći kritičniji nego šta je bija...budi se puuuno puta, nekad traži samo dudu a vrlo često i sisu...muče ju zubići pa ja to povezujem s tim.
Inače veliki braco je tek počeo cjelonočno spavati sa 2ipo godine s tim da netko mora spavati pokraj njega...u suprotnom se još uvik budi i ustaje tražeći da idemo s njim spavati.
Moja druga po redu nespavalica tesko zaspi, nastoji ne zaspati na ciki maksimalno, pa se vecinom moramo nositi za uspavljivanje, tako je i za dnevno i nocno spavanje. Dudu sam joj pokusala dati, ali nece kao ni starija., Dnevna spavanja nam.rijetko predju pola sata, a nocu se budi jako cesto, spava kraj mene pa nekad ni n znam kad i koliko jer smo vec na samoposluzivanju":-) Najgore mi je sta barem jednom tjedno se razbudi i igra se od, 3-5-6, a bez obzira budi.se u ppola 7-7. Ako mi zaspi u 20, dok bi ja isla u krevet ona se probudi nekad i 10 puta i to mi je stvarno grozno jer bas nikada ne mogu nesta raditi, a volim navecer na miru pripremiti za rucak i malo ppspremiziti jer sam puno brza nego sa njih dvije.
Za ilustraciju, proslu noc je zaspala u 20.30, do 0.30 kad sam ja pozavrsavala poslove po kuci probudila se jedno 5 puta, onda je bila budna od 3 do pola 6 i probudila se u pola 7. Ja sam mrtva umorna!!!!
Zadnjih dana je nešto u zraku, nemogu zadna dva dana da spavam, ima li neko ko je astrolog, da nije neki mjesec kriv za to
:lol::lol::lol: eh to imaš pravo...nekad moramo čekat do duboko u noć...onda ti ga dođe kao da joj zub izbija pa nema spavanja :lol:...