Ja sam skužila da dr. ima promile u krvi.:oops:
Printable View
Ja sam skužila da dr. ima promile u krvi.:oops:
pa naravno da je to htjela napisati, nisam baš tak bedasta:-P,
i neka to i je istina onda neka mijenja liječnika, a ne da pljuje tu po čovjeku
ali napisala je " imam više promila....
Jedno "m" čuda radi :D :D
Čak napravi ivon pijanicom...vražja su ta slova. Ali, nije dobro na da bez "m" doktor bude pijanica, to nikako nije dobro.
anemona u pravu si, nisam napisala da sam mislila na hipertireozu koja dolazi s palpitacijama, tj. ubrzanim radom srca, zbog tih naglih obuzimanja, naravno da može biti i kod hipotireoze, ali puno rjeđe, s tim da hipotireoza više dolazi potiho, dok ubrzana štitnjača kuca na sva vrata. no, potrebno je puno više opisa da bi se moglo razlučiti točnije. ipak mislim,i nadam se, da je to kombinacija više stvari,a ne štitnjača :) :)
molim pomoć u čitanju nalaza, rijeć je o RTG lumbalne kralježnice.
Sasvim blaga sinistrokonveksna rotacijska skolioza ( koliko sam skužila imam iskrivljenu kralježnicu) i pojačana fiziološka lordoza uredno visokih i mineraliziranih kralješaka.
Održana je IK linija.
I.V. hondroza L2-3, L3-4.
Blage neravnosti i rubna skleroza pokrovnih ploha trupova L4-5.
Rascijep luka S1 ( to me najviše muči).
SI zglobovi su uredne širine, blago rubno sklerotični.
Kako sam nedavno snimala i vratnu kralježnicu zbog sumnje da mi ona stvara probleme sa migrenama i trncima u rukama, a u zadnje vrijeme i bolove u lijevoj podlaktici i šaci, te mi tu rekli da mi vratna kralježnica ne može biti bolja ( nakon 15 godina okrivljavanja za glavobolje bez da me tko poslao slikati). I kako je taj nalaz koji je trebao biti navodno loš s obzirom na moje zdravstveno stanje ispao fantastičan, ovaj nalaz me je moram priznati pogodio. Upućena sam jer sam se fizijatrici požalila da nakon zadnjeg poroda nisam 2 mj smjela leći na leđa jer se ne bi mogla više pomaknuti od bolova u leđima, pa kao da se snimi i vidi jel sve OK, vjerojatno je u pitanju problematična trudnoća, višak plodne vode, brz porod itd. To se pomalo primirilo, ali je nakon vježbi za vratnu kralježnicu na kojima sem bila do prije dva tj. opet u koma stanju. Više ne znam što da mislim.
joj sad tek vidim, ma ne ja nego doktor :-) ma mijenjati ćemo ga, samo polako, jer smo sad tek na pola papira s preseljenjem.
previše stresa je uzrokovalo moju situaciju, krvna slika mi je slabija, ali to je normalno nakon poroda, više se smirujem, pa mi je i bolje...barem za sada
Pa zar baš nitko ne zna?Citiraj:
molim pomoć u čitanju nalaza, rijeć je o RTG lumbalne kralježnice.
Sasvim blaga sinistrokonveksna rotacijska skolioza ( koliko sam skužila imam iskrivljenu kralježnicu) i pojačana fiziološka lordoza uredno visokih i mineraliziranih kralješaka.
Održana je IK linija.
I.V. hondroza L2-3, L3-4.
Blage neravnosti i rubna skleroza pokrovnih ploha trupova L4-5.
Rascijep luka S1 ( to me najviše muči).
SI zglobovi su uredne širine, blago rubno sklerotični.
Uvijek počekam da se javi netko tko zna više, ali da ne ispadne da nitko ne čita, evo da nešto napišem.
S1 je najgornji kralježak sakralnog dijela kralježnice, tj. trtične kosti.
Hondroza označava suženje razmaka između kralješaka. Znači da se istrošio disk koji je između svaka dva susjedna kralješka i on ustvari "federira", omogućuje bezbolno gibanje. A L je oznaka za lumbalne, slabinske kralješke.
Imaš bolove, ishijadične? Vjerojatno su ti preporučili neke terapije? Zašto ti nisu objasnili sve te dijagnoze?
Rascjep luka kralješka nije normalan nalaz i trebali su ti reći koliki je taj rascjep, na kojem djelu luka je, i koje su mu posljedice i liječenje. Da li si ti bila i prije na slikanju kičme? Jer, to može biti i urođeno. Pa da ti do sada nije smetalo. Samo po sebi ne bi trebalo biti opasno, ali mislim da bi ti trebali točno objasniti i reći što to jest. Jer, ovako preko foruma to ne mora biti točno.
Ma stvar je u tome da je to nalaz od RTG-a na koji me poslala fizijatrica kojoj moram na kontrolu krajem mjeseca, a moja dr OP je rekla da se ne sjeća više što znači koja fraza, ali da mi je kralježnica puno starija od mene i mojih 32 godine. Smještaj kralješaka koliko-toliko znam tj 7 cervikalnih ( vratnih), 12 torakalnih ( rebrenih), 5 lumbalnih ( slabinski ili križnih po naški), 5 sakralnih koji su spojeni, te trtičnih 4.
E sada, ja već pola života patim od migrena ( iliti nekakvih napadaja kojima nisu našli nikakav uzrok, a kako me nakon napadaja dugo boli glava zaključili su da je u pitanju komplicirana migrena). Nedavno me je dr. OP poslala na RTG vratne kralješnice jer me je boljela ruka, trnuli prsti, ne bi mogla spavati, okretati zapešće itd pa kao to može biti od vratne a kakao mi već godina ju krive za glavobolje a nitko me ne šalje na snimanje, ona je to učinila na svoju ruku pod izgovorom bolova u ruci. Snimci vratne su fantastični, pogotovo sam ostala iznenađena s obzirom da mi nju krive za skoro sve probleme. Zatim me je poslala k fizijatrici na pregled da vidimo što je sa rukom. Tamo sam nakon temeljitog razgovora i iznošenja svega što me ikada boljelo u životu ( izvačila je to dr iz mene onako rafalno, i još se ljutila kako joj nisam rekla da imam problema sa GERBOM iako to nema veze sa fizijatrima). S obzirom da sam nakon zadnjeg poroda imala problema sa lumbalnom kralježnicom, tj nisam se smjela okrenuti na leđa jer se ne bi više mogla nikako okrenuti od bolova, poslala me je na ( kao usput da isključimo) RTG lumbalne kralježnice i EMNG ruku da se vidi je li u pitanju sindrom karpalnog tunela ( nije, nalaz je izvanredan), ali je ovaj RTG nalaz došao katastrofa. U međuvremenu sam išla na vježbe za vratnu kralježnicu, TENS lijeve ruke i lakta, te lampiranje lumbalne kraljžnice i došla do zaključka da mi i nije puno pomoglo, barem ne vježbe jer bi me nakon vježbalja opet boljela ruka zbog nekih poteza koji se izvode, a leđa me opet od prvog dana počela rasturati i tako je ostalo još i sada, 2 tj nakon vježbi. Evo jutros sam jedva ustala a i nisam baš spavala zbog leđa.
Dakle sada sam na čekanju kontrole kod fizijatra da mi objasni nalaz. Najviše me brine taj rascijep luka na kralješku, jedino što sam uspjela uguglati je spina bifia koja se povezuje sa time, ali da nema dovoljno istraživanja osim za kritične slučajeve gdje živci izlaze iz kralježnice skroz van ili su samo pokriveni kožom. Ja ne mogu tvrditi da nisam nikada imala neke probleme vezane uz taj rascjep s obzirom na moje probleme sa " migrenama" iliti napadajima koj se povremeno javljaju, a izazivaju trnjenje desne strane tijela ( ruka, glava, prsa, noga) poteškoće sa vidom ( vidim samo obrise u sredini vidnog polja, ostalo je mrak), govorom itd. Nekako se čak i nadam da će mi jednog dana pronaći neki uzrok tim napadajima jer mi je više dosta da više od pola života živim sa tim "duhom" i da me nešto boli od ničega.
Pretpostavjam da će me poslati na neke detaljnije pretrage vezane za moje sadašnje nalaze, ali kojim pretragama mogu vidjeti nešto više nego RTG-om. Napominjem da se i kod cervikalne i lumbalne kralježnice spominje uredna mineralizacija i sastav kostiju.
Samo 32 god! Da, nalaz za tvoje godine nije fiziološki. Ti si još pupoljak.:-) I trebaš otkriti razlog i ukloniti ga koliko se može i živjeti što bolje.
Znam što su bolovi u leđima jer imam skoliozu od kad pamtim, navikneš se živjeti sa boli i meni je čudno kad mi muž kaže da ga ne bole leđa. Meni je najbolje ljeti, kad mi sunce grije leđa, tada boli gotovo i nema. No, nije to bol koja se ne može trpjeti. Postoji i nekako ju ni ne primjećujem, jer,skoro ni ne znam kako je bez nje.
No, glava me ne boli, pa je to drugačije. I to tvoje vidno polje, istražuješ i to?
Nadam se da će ti fizijatrica dobro sve objasniti i pomoći ti, jer je prva krenula dobrim putem što se uzroka tiče.
Ja sam ljubimorna na sve koji kažu da ih nikada ne boli glava ( osim kada malo više vire u čašu). Navikla sam živjeti sa glavoboljama i migrenskim i tenzijskim, dosta patim kod promjena vremena kao recimo sada kada se vrijeme ne može odlučiti hoće li biti lijepo ili će padati sjekire sa neba, pa je jedan dan vani 20 i šetamo u kratkim rukavima, a drugi dan je -5 i razbacujemo snijeg po dvorištu.
Vid kao takav mi je Ok, imam naočale za komp, TV i čitanje ali je dioptrija samo 0,5. Ali, naravno da postoji onaj ali, prema nekoj pretrazi su zaključili da imam problema sa perifernim vidom i na tome je ostalo, nitko nikada nije dalje potezao to pitanje. Neurolog kaže da to nema veze sa glavom, osim kod napadaja jer valjda manje krvi stiže u mozak pa se tu reflektira. Čekam pregled 18. kod fizijatrice pa da vidim što će reći na ovo, ali probati ću tražiti da me pošalje na neke detaljnije pretrage u vezi tog mog rascijepa ako ih sama ne zatraži. Ono što mi se ne sviđa je to da me leđa trenutno jako gnjave i to tek nakon vježbi na koje sam išla po zahtjevu fizijatrice ( vježbi za vrat i ramena), prije toga je neko vrijeme bilo mirno sa leđima, jedino me je znala zafrkavati desni kuk i noga, ne baš bol, već neka nelagoda kada se opuštam navećer dok ležim.
prije nego se uputim po uputnicu za dermatologa....
vec nekoliko mjeseci na gornjoj strani desne sake, izmedju 1. i 2. metakarpalne kosti imam malu crvenu tockicu (promjera 0,5mm) i oko nje podrucje svjetlije koze (promjera cca 7mm). to se posebno vidi kad mi se koza zacrveni, taj dio ostane potpuno bijel. ideje?
Imam i ja jedno pitanje, curki (5,5 g.) smo vadili krv za predviđeni zahvat pod anestezijom i vidla sam da joj je Kalij na donjoj granici (znači točno onaj iznos na donjoj granici, ne znam sad točno kolko, nemam nalaz kod sebe) pa me zanima uzrok manjka kalija i kako ga nadoknaditi prirodnim putem (nije baš ljubitelj banana i paradajza, a kolko znam tu ga ima najviše)-
http://www.building-body.com/Kalij.html
ovdje su namirnice bogate kalijem
Znam da su mene šopali suhim marelicama jer su mi se nakon nekog vremena banane toliko zamjerile da ih još i sada rijetko jedem.
Zibba hvala!
Ma nema frke, ako mogu pomoći.
Jučer sam bila na kontrolnom pregledu kod ginekologa, 16+3 sam, zbog pojačanog bijelog iscjetka mi je prepisao Rojazol vaginalete i Lactogyn kapsule. Dao mi je da uputnicu da urin odnesem na mikrobiologiju. I tek sinoć kad sam stavila prvu vaginaletu mi je palo na pamet, da sam možda prvo trebala urin ujutro odnjeti na mikrobiologiju. E sad, zvala sam mikrobiologiju i oni su rekli neka sad završim s vaginaletama pa da onda donesem uzorak. Ali što je s Lactogynom? Njega trebam piti 14 dana, da li i on smeta? Ili da napravim pauzu od 2 dana nakon što završim s vaginaletama?
Lactogyn oralne kapsule ne smetaju za urinokulturu.
Pozdrav :-)
Imam pitanje...koliko realno može naštetiti 1-2 popijene tablete? Konkretno, prijateljica je popila Actifed za prehladu ( mislim da su u pitanju ukupno 2 tablete) a sad je 14. tjedan. Negdje je pročitala da je potreban oprez u prvom tromjesječju, pa je pomislila da u drugom može. Međutim poslije se ipak prepala, pa pošto zna da ja visim po trudničkim forumima, zamolila me je da probam nešto saznati. Hajde ako netko zna nek mi molim vas odgovori....hvala :-)
Ps.
Na slijedećem pregledu je tek u 17. tjednu pa ne može pitati svog dr jer mu nema mob
Evo samo da odgovorim na svoje pitanje, ako će kome trebati. Lordoza i skleroza su najvjerojatnije uslijed trudnoća, skolioza zbog upravo ustanovljenog platfusa ( moram hitno po neke uloške), rascijep je urođena mana, tko zna kakve probleme može stvarati, ali se zna da booooooliiiiii kao ludo kada počne. Glavobolje mi mogu biti uzrokovane i cervikalnom kralježnicom što svi znaju, ali i lumbalni i sakralni dio mogu stvarati velike probleme na neurološkom planu i izazivati migrene. Dobila još jednu turu vježbanja, preporuku za plivanje, što više leđno, čekam kontrolu neurologa da vidim što će reći na nalaze.
Imam jedno pitanje u vezi ječmenca.Izbacilo mi je u pretražniku i ovu temu al da ne iščitavam sad sve,ako netko zna molim pomoć.
Suprugu se prije dva,tri dana pojavilo crvenilo s bijelim središtem na doljnjem kapku.Jučer mu je jako oteklo sve,središta više nema.Jako ga boli.:-(
E sad.Svud čitam različito,neko tretira kamilicom,neko veli nikako kamilica.Pa hladni oblozi,pa suhi vruči.Neko ide doktoru,neko veli da mu masti nisu ništa pomogle i da jednostavno mora dozrijeti i proči..
Trenutno se ne vidi nikakvo žarište,cijeli doljnji kapak je jednako otečeni,debeli.
Kaj raditi?
Ako se ne varam, to je virusna infekcija. Ja sam išla kod doktora za to. :neznam:
kamilica - ni slučajno! može dobiti gadnu alergijsku reakciju.
terapija za ječmenac je sljedeća: suhi topli oblozi nekoliko puta dnevno (ugrijati gazu peglom ili fenom) i kortikosteriodno-antibiotska mast 3-4x dnavno (Maxitrol, Tobradex - ne vjerujem da će ti ju dati u apoteci bez liječničke preporuke). ako ne prolazi na tu terapiju kroz 10-ak dana onda se vjerovatno niti neće povući nego će biti potrebna incizija.
a možda se zameril kojoj trudnici?
A može biti Jelena:-)
Mislim da imamo Maxitrol doma,ali danas zgleda tak grozno da nek samo radije ode posle posla k doktorici.Ispupčilo mu se žarište,ajme koja kvrga i oteklina,sad me strah s ičim dirat.
Meni se ovo godinama dogadja- ne pridodajem tome neku vaznost- al bas me zanima sto je to:
U peti osjetim bol, kao bockanje iglom, a istodobno u uhu osjetim skripanje (zvuk slican hodanju po skripavom tavanu). Bol u peti i skripanje u usima je totalno uskladjeno - u sekundu, vremenom i intezitetom. Kad promasiram petu bol i skripanje nestanu.
Nadam se da pitanje nije za psihijatra :lol:
Kamilica je zakon za umiriti svako crvenilo oka. Meni duugogodišnja pomoć. Naravno, kad su simptomi jaki, treba ići po lijekove.
No, za prvu pomoć, skuhati blagu kamilicu (bez šećera), ohladiti do mlakoga, natopiti sterilnu gazu i prisloniti na zatvoreno oko. Ako se nema sterilne gaze, treba ispeglati vrućom peglom gazu ili platnenu maramicu. Držati koju minutu dok je ugodan osjećaj. Nema alergije na kamilicu preko kože. Ma, alergija na kamilicu je rjeđa od jack pota, a korisnost kamilice nemjerljiva.
Čak i alternativci ju hvale maksimalno:-)
http://www.alternativa-za-vas.com/in...ticle/kamilica
može li mi netko pojasnit što znači dijagnoza diskarioza?
hvala
Zbog nezgodacije, prije cca 2 tjedna su mi na hitnoj kirurgiji morali isčupati nokat na prstu ruke. Rana dobro zarasta, prst već neko vrijeme ne boli ako ga ne diram, međutim popodne je počeo malo boliti. Čini mi se da je rana čista pa sam zabrinuta zbog te lagane boli. Prst je većinu dana zamotan, kad je odmotan jako pazim. Sprejam Octeniseptom, večeras sam ga isprala hidrogenom, previjam sterilnom gazom.
Zanima me postoji li mogućnost da se prst (rana) upali uz sve navedene mjere nakon toliko dana? Malo me strah, jer moja dr. sutra ne radi (prekosutra ima zamjenu), a na hitnu mi se ne ide (naravno da ću otići ako bol postane jača).
ardnas, hvala ti puno :-) Iza hidrogena sam nasprejala Octeniseptom, danas ću isprati fiziološkom. Razmislit ću o hipermanganu.
To je dobro, kad je samo redovita kontrola. Bio to cervikalni bris ili urološki nalaz. Ali, ja bih pitala da mi točno kažu.
sutra kod doktorice, drugi tjedan ćemo još privatno provjeriti kod urologa (vidim da preporučaju Urocentar, jesu li dobri?)
samo jučer smo promašili smjenu kod doktorice, a danas je praznik pa sam htjela pitati, ako netko nešto zna
Molim ako netko zna dali ovaj nalaz brisa zahtjeva lječenje.
U direktnom mikroskopskom preparatu nađeno je >10 polimorfonukleara po jednom vidnom polju.U kulturi nisu porasli patogeni mikroorganizmi.
Čekam još neke nalaze pa sam mislila sa svime time otiči kod doktora.
Sad me brine dali bi ipak s ovim morala ići prije.
bris čega?
nađeni su leukociti, ali nisu nađene bakterije
Vaginalni bris,pardon.
Moguče da su to onda zaostaci neke upale?
Bris je uziman mjesec i pol nakon spontanog.