I ja imam malu termo torbicu, fenomenalna je
Printable View
I ja imam malu termo torbicu, fenomenalna je
Nisam trebala ići gledati na ebay kakvih sve torbica za ručak ima :lol:
Moja je ova na dnu, ova što je nosi žena u crvenom. Vidim da je čak među skupljima.:lol:
pa nemoj ako ti nije fino. pa čaj je zato da bude fin. to se gušta. ko i kava. il kakao.
kužim ja da je nekima fino pa maste i svašta nešto unutra i usput im dođe i ko obrok i tak. al to mi je ok ako je ljudima fino. al ako nije, nemoj.
neš ti žlicu maslaca. utrpaš je u bilo što drugo.
btw, meni je ok pojest i samo žlicu maslaca (i kokos i običnog) bez ičeg
što se tiće kave, čaja, kakaa ako inače stavite mlijeko unutra može komotno i sa slatkim vrhnjem. odlično je ;-)
može se dodati u jogurt npr :)
ajde, vi ste ovdje pametne žene pa mi možda netko pomogne.
osim što sam inače predebela, još sam preko ljeta natukla par kila pa sam krenula na dijetu (na vježbanje krećem u ponedjeljak, 3x tjedno). Recimo da sam na nekoj kombinaciji montija i lhcf jer sam odlučila da se neću odreči voća.
u 10 dana sam skinula 3,5 kg (to su ovi koje sam natukla preko ljeta, a ne moja redovna težina koja je bila prilično postojana). Jedem proteine, masnoće, hrpu voća i povrća. Popijem tu i tamo neki instant cappuccino koji već imaju hrpu šećera i sve je ok. ja se dobro osjećam, kile padaju.
Međutim, zadnjih nekoliko dana po noći mi se zgrče mišići potkoljenice i po cijeli dan osjećam neku zategnutost. normalno se krećem, hodam s djetetom po naselju, parku i sl.
Pojma nemam što je uzrok tome?
Sinoć sam sjela s MD gledati neki film i nikako se nisam mogla namjestiti. kako god stavim noge osjećam neki nemir u zglobovima.
imate li kakvu viziju?
Magnezij direkt 300 kupi u ljekarni. To ti fali. :)
pitanje: mislite da bi pečena hokaido išla uz pečeno pile? kako ju pečete?
:-D što te vidim tu!
Vjerojatno je prekasno za odgovor ali...
Iskreno ne znam, meni bi išla jer mi je prefina, al nisam sigurna da bi svima pasala. Vrlo je slatkasta na okus, al kad se posoli ono meni ide.
Nasjeckam je na komadiće (kao pomfri) i na dosta masla ispečem.
ja ne razlikujem te "vaše" vrste bundeva. Volim onu najobičniju, i to pečenu. Meni je ona desert i uvijek kada kupujem na placu, probam jel mi dovoljno slatka
bundeva moze i ovako http://www.coolinarika.com/recept/ho...od-gauda-sira/ naravno bez vegete :)
meni je fina sa aceto balzamico (kao prilog)
kod nas jos nema bundeva
nanoibeba za desert bi mozda bila najbolja ona muskatna (duguljasta sa zadebljanjem na jednom kraju, bez boje, nikad nisam pronasla neku koja nije slatka :))
kod mene i pms pregrmljen uz samo 3 praline :)
ali mi fali ideja za ok rucak bez mesa, skuzila sam da imam tendenciju koristit vise mesa, a to mi se ne svidja.
onaj rucak od dva tanjura juhe od brokule kod mene je imalo za rezultat da sam se skoro srusila u parku negdje oko 4 popodne :), iako je bilo i puno vrhnja i puno maslaca
patliđan bi ti mogao glumiti meso. amo ne možeš svaki dan jesti patliđane
povrće u bilo kojoj kombinaciji posipano maslacom, tvrdim sirom i špekom i zapečeno u pećnici
moj zimski favorit su karfiol, brokula i mrkva (prethodno popareni)
a ljetni patlidžan, tikvica, paprika, luk i paradajz, sirovo, narezano na ploške
Cure, opet mi šteka probava:-(.
Sad sam oko 2 tjedna na lchf, manje-više uspješno i nakon početnih "dobrih dana" probave, sada ne valja.
Zato sam jučer, sva jadna, uzela par smokava da barem malo potaknem crijeva.
Savjet?
Domaći kefir :)
mozete dodati tikvice i patlidane, ruzmarin, timlja, bosiljak (to mi obozavamo) neociscenu glavicu cesnjaka (razdvojenu u cesnje), ili kombinaciju tikvice i koromac u gomolju (fenchel).
to su nase standardne kombinacije sa piletinom ili janjecom koljenicom. stavimo i malo kumpira.
to nije iz neke lchf kuharice, nego iz moje roditeljske kuce :mrgreen:,
ali ako maknete kumpire onda je lchf i super ukusno.
jos jedan odlican recept, koji smo jeli kod prijatelja u istri, a ja sam ga vec par puta kuci napravila:
tikvice izrezane na kolutove ili prepolovljenje pa na cetvrtine, krako ih blansirati, ili na pari omeksati.
staviti u vartostalnu posudu, ubaciti cherry pomidorcice, malo cesnjaka na ploskice, persina, bosiljka, timjana .... (trave i zacini po zelji), papra ili cilija po zelji.
zaciniti maslinovim uljem i ako imate one fine mesnate masline u maslinovom ulju, dodati i njih.
10-15 min u pecnicu, zatim posuti parmezanom i vindija sirom "fresco" - odlican koziji meki sir (kupila sam par pakovanja za ovdje), te zapeci jos par minuta da se sir pocne topiti.
super ukusno!
Seni odličan prilog taman mi sjeo za uz roštilj ( ali bez sira).
Sta radite s putrom od kikirikija? Radite li ista s time? Zapravo rijec je o "glatkom namazu od kikirikija", od Alnature
Kikiriki ne spada u ovu vrstu prehrane. On nije orašasti plod, nego je mahunarka. Al nije to sad agonija, nego ima previše UH i dosta loš omjer omega 3 i 6, zato ga se zaobilazi u prehrani.
Radije si napravi maslac od lješnjaka ili badema :mljac:
kad pricate o maslacu od badema, mislite na ono sto se zove "mandelmus" i sto se moze vec gotovo kupiti?
da da, samo je neviđeno jeftinije sama napraviti
vjerujem. samo sto nemam blender. ali vjerojatno bi se isplatilo kupiti ga.
taj mus je curka jela kad je bila mala. i sad ga cesto kupim. a stvarno je skup. nisam znala da ga se moze sam napraviti.
koliko dugo bi se hokaido bundeva trebala peći u rerni?
Planiram ju sa svinjskom vratinom ubaciti u rernu, stavial bi i češnja, luk, čili, malo svinjske masti...
isuse kavofob ja sam naisla na tvoj blog.majko mila. ti si zena zmaj
seni pogledaj http://detoxinista.com/2012/09/how-t...almond-butter/
kako rijesiti probavu (s kojom nemam uopce problema)?!?! napustis na jedno popodne lchf i utrpas u sebe ostatke djecjeg rodjendana, croissante, cok. napolitanke.... iduce jutro provedes na wcu umiruci s grcevima i ocistis se :D ne mogu vjerovati....
Danas konacno rucak meni po mjeri: sataras :mrgreen:
Ovaj bolonjez koji su cure jele nisam mogla ni pogledati. Ispekla sam si jaka sa slaninom :mljac:
Volim godisnji :mrgreen:
To sam sve pojela nakon focusa :mrgreen:
Seni, blender je meni super stvar, nezamisliv mi je zivot bez njega! :D
A ja bila uvjerena da bi kikiriki maslac mogao proci! Kako stvari stoje s bučinim uljem? Ja guglala pa nisam baš puno našla... može proći u salati?
Nisam na ovoj prehrani, ne kužim se baš, evo upravo čitam o čemu se radi, ono, jedem normalno, alikad me uhvati neki zatvor pomogne mi jako magnezij ili u prašku ili onaj šumeći, jer kod mene ništa drugo od onih domaćih receptura ne funkcionira kad me primi. U biti me je spasio nakon oba poroda, jer ne znam inače šta bi. Pa evo nije neki prirodni savjet, ali ako ti trbea hitno odštopavanje...:-)
I ja danas sataraš:mljac: i ostaci kuhanog mesa od jučer.
Jučer sam krišom;-) napavila paradajz salatu sa maslinovim uljem, ustvari, stavila i mrvicu suncokretovog.
Navečer pitam MM kakva mu je bila salata? Dobra, veli on.
Eto vidiš da možeš jesti maslinovo ulje u salati8-)
Anchie, možeš li vjerovat, moj Slavonac jede salatu sa maslinovim uljem!:dancingfever: