Bluebella, baš mi je žao :(
Šumsko, :-D za uzv
Kockice, nadam se da ćeš na slijedećem uzv čuti srčeko :heart:
Printable View
Bluebella, baš mi je žao :(
Šumsko, :-D za uzv
Kockice, nadam se da ćeš na slijedećem uzv čuti srčeko :heart:
bluebella bit će više sreće sljedeći put :love2:
sumskovoce super,lijepe vijesti :-)
hvala vam cure! Bluebella znam kako ti je, nek te tjesi da mnogima postupak nakon biokemijske bude uspjesan, meni je bio. Alma se malo vise namucila i na kraju isto uspjela. Tako ces i ti!
Voćkice, bravo za mamu i dečkiće! :-)
sumskovoce bravo za uzv!
Bluebella jako mi je žao! nemoj se predavati, drži se uz tebe smo!
kockice, nemoj se brinuti, možda je to granica, npr dan dva prerano..možda bi se sutra čulo..strpi se do sljedećeg pregleda, tad će sigurno biti!
samo da javim..moje mučnine su napokon završile i sada mogu uživati...
želim svima nama dosadnu i školsku trudnoću i šaljem puno pozitivnie energije u to ime:zaljubljen:
kockica meni se isto skoro ništa nije vidjelo sa 6 tj pa su me narucili u 7+2 i imali smo maleno :) Iako ja idem ponovno sad nakon 10 dana kod soje dr privatno da mi i ona sve vidi i pokaze jer meni moj dr na pitanje dali se cuje reko posprdno da se nista necujeTime je mislio u stilu kako sam ja glupa vj i da se netreba cuti nego vidjeti I nije mi ni pokazao a ja to zelim vidjeti Ja cekam 8 godina da dozivim plus na testu i naravno da zelim da mi netko kaze Cestitam mama imate srceko a ne da mi samoo napise u trudnicku knjizicu i aj bok a ja nek poslije pitam cure po netu kaj znaci koja rijec
nety tako mi je i samoj ja sam bila u soc.ginekologa i odmah me uzasno prepao.u stilu sve je uredu plodna vrecica,zv,al necuje se srceko pa nije za jeeee.ovako mi je rekao.ja samo sto nisam pocela plakati.al od sad idem privatno,jer i tada sam odmah bila kod privatnika da mi objasni.dr nemaju ni malo srca prema nama mpo trudnicama,jer neznaju kolika je to muka i bol.nadam se za2 dana da ce sve biti uredu. hvala vam cure na savjetima,draze mi je vas citat od bilo cega!!velika potpora
p.s ja jos nemam nikakvih mucnina,ni ista,pa sam u strahu. i jel vama na pocetku jajnici radili svoje,ja imam osjecaj ka da rade,ili je to zbog moje HS.jer sam jos dosta napuhana i jajnici su nateceni.
Kockica Ja sam 8 tj po njihovom 6 po mojem trudna i od mucnine ni m Samo zgaravica i napuhnutost Meni Petrova vodi jer sma tamo isla u mpo i tamo mi moj Mpo dr sve vodi i dalje ali ipak ja idem privatno To je dr koja je inace isto u Petrovoj i kod koje sam ja privatno išla i koja je drito u glavu bacila cinjenicu ..Nemate sta cekati javite e u Petrovu na odjel i eto nas sad smo trudni:)
Ne samo sto oni nemaju srca njima je tamo ogromna guzva it i si ko na traci , daleko od toga da nemislim da oni nisu strucni..da nisu nebi bili tamo di jesi ali ipak bi voljela mrvicu vise paznje da se obrati na mene Nemoj se smao opterecivati Trdnoca traje 9 j i nemozeš ih provesti u strahu I mene ponekad uhvati strah dali ce sve biti ok dali cu uspijeti do kraja izgurati dali je bebe ok..milion pitanja i strahova ali se nedam Trudim se ne zamarati Vjeruj da ce biti dobro i biti ce Ti nista nemozes uciniti da sprijecis ista tako da samo sve 4 u zrak ,tanjur pred sebe tv na on :) i uzivaj
meni ni nije reka u kojem sam tjednu,nego sam ja to sama na ivf kalendar racunala.nisam ja svaki dan u strahu,vec sad kad se blizi uzv,jer za 2 dana sam narucena. a citala sam ode neke cure su dosta ranije cule srce,pa meni nervoza.inace nisam panicar,vec sta ima bit bit ce.valjda se sve okrene kad udes u drugo stanje :D
Prvi dan zadjne menstruacije ti se racuna kao prvi dan trudnoce Ti si sama izracunaj od dana transfera do danas koliko je to tjedana da imas realnije stanje Ja idem danas i apsolutno te razumijem Uvijek postoji starh i nervoza kako ce biti i dali je sve ok Ja se uvijek trudim pozitivno razmisljati iako je to tesko jer to je stvarno drugo stanje :) Ja najrade nebi nikom ni rekla da sma trudna od starha da se nekaj ne dogodi :)
onda sam ja danas 7+4 trudna,a ako gledam od zadnje m onda sam 7+1 nije neka razlika.nadam se samo da ce me u petak obradovati na uzv. i tebi zelim srecu danas na uzv,da vidis sve sto moras i da prode uredu
kockice, meni je dr Mardešić rekao da prvi dan trudnoće je 14 dana prije punkcije donorke i oplodnje ( to obave istog dana ) ( transfer je bio 4 dana iza ali to nema veze kad je 3 ili 4 ili 5 dan, bitno je dan oplodnje ). Tako se složio i moj ginekolog koji me vodi. To se naravno ne poklapa s prvim danom zadnje menstruacije jer mi je m. bila npr 5.5. a kad oduzmem 14 dana od oplodnje izađe 12.5. možda sam ti pomogla s ovim...:)
Nama je srčeko prokucalo sa 7+nešto sitno, a trudnoću mi računaju od prvog dana zadnje menstruacije. Kak kod prirodnjaka tak nek bude i kod nas. Danas eto 10 tjedana i čekamo ponovno ultrazvuk...Zadnji je bio taj kada smo vidli srčeko. Sada sam već jako nestrpljiva jer već 4 tjedna nemam blage što se u meni događa i da li je sve ok...Zna me uhvatit neka panika - kao što ako više ne kuca...a onda si vidim bušu (mršavica sam pa se brzo počelo vidjeti), pa me to onda nekako smiri. Ali opet...Nikako dočekati taj ponedjeljak!
prag meni je isto od dana transvera ili od punkcije.A dr Mardesic je meni rekao da idem 10 dana iza bete na uzv,a ja 8 dana.i meni je sad ajme muka,jesam ja falila ili?nadam se da taj koji dan ima veze zasto se srceko nije culo. a valjda da sta nije uredu dr bi me za 2 dana narucio ponovo,a ne za 10. prag kad vidim sta si ti sveprosla i nekukas,obecajem da necu ni ja vise!!!!! :-D
Kako je prekrasno čitati naše nove trudnice! Samo da vas sve zagrlim!:zaljubljen:
hehe da to baš i ja pomislila...
kockica..mojoj frendici kucalo srce tek krajem 7 tt.a čuj možda taj tvoj ginić ima neki najslabiji uzv..obično slabiji jedva mjere i veličinu..a kamo li neke detalje....privatnici obično imaju jače uzv...ja sam sa 12tt otišla privatno i vijdelo se puuuuuno toga što moja soc gina nemre ni sanjat...;)
kockice mislim da me nisi razumjela kako je meni dr Mardešić rekao. punkcija i oplodnja se dogode isti dan a transfer 3 ili 4 ili nekad 5 dan iza toga. kako punkcija i oplodnja mogu biti u širokom rasponu dana od početka m.( npr prosjek je od 14-17 dana od početka m. ali nije uvijek pravilo pa je meni m. bio 5.5. a punkcija i oplodnja donorke 26.5. što je 21 dan od početka mog m. ) onda dr uzimaju po logici normalnih ciklusa i prirodne trudnoće da se oplodnja događa 14-tog dana od početka menzesa. e po toj logici oduzimaju od oplodnje 14 dana da se dobije ''prvi '' dan menzesa. tako je meni po njihovom obračunu to 12.5. a ja menzes dobila 5.5.
nadam se da ti sad nisam zakomplicirala ovim pojašnjenjem.
uglavnom da ti kažem, nemoj se brinuti, to može biti da je dan-dva gore dolje i da se dogodilo da ti je sutradan počelo kucati..
sljedeći put ćeš ga čuti i vjeruj da će ti biti najljepši događaj u životu, mala mrva na ekranu a puslira neka mala točka u njoj zvana srce!
i čuj koliko god da ti kažem nemoj se brinuti, znam da nije lako se ne brinuti, sve smo mi to prošli, sve živimo za sljedeći uzv. a dobro je rekao moj muž, sve je u nekom čekanju, čekaš betu, čekaš prvi uzv, čekaš srce, čekaš mjerenja nuhalnog nabora, razvoj, pa si sretan kad počne dobivati udove i kad možeš jasno vidjeti glavicu, pa čekaš anomaly scan, pa čekaš da je/ga vidiš na 3D itd itd..
no sikiriki , opusti se, trudna si i uživaj što možeš više s svojim mužićem!pozz
potpisujem i ja valu.
a ispada da zapravo više manje cijelu trudnoću strepimo ma kako zapravo ona bila blažena i lijepa, na početku su to otkucaji, kasnije možda sitnije boljke kao što mene sada npr lovi pad imuniteta. na kraju sam ipak zbog bakterijske upale grla od jučer završila na Sumamedu, nekako ga i loše podnašam zbog probave, ali i ide na bolje pa ajde, nekako ću pretrpit. Morala sam odgodit i pregled jer ovaj tjedan neću niti vaditi krvnu sliku, bit će da je katastrofalna.
Potpisujem i ja Valu :-) a potpisujem i andream :mrgreen: i nadodajem da je to tek početak naših briga 8-)
Tako sam prije nekih misec ipo strepila od anomaly scan, ležim u krevetu i buljim u plafon i misli lete i lete ... i brinem se ... i padne mi napamet, više nikada neću "prazne glave" leći u krevet :mrgreen:
slazem se da je mpo trudnoca puna strepnji. Evo mene pri kraju, a strepim da ne dodje do ranijeg poroda,da me ne uhvati nespremnu, da li ce sve proc ok, carski ili prirodno, hocemo li dojit...sto misli...
netybravo za tvoju mrvicu,tako slatko.
prag razumila sam te sto si htjela reci,a meni je razlika 3 dana samo od punkcije(oplodnje),kad oduzmem 14 dana.meni je punkcija bila na 11 dana iza M.
mrzim sva ova cekanja.samo sam ja tek pocela pa nemam se buniti,ali ipak su nakraju slatka cekanja.
trebam li čime tretirati herpes na usni? ili ga ostavit na miru,baš je gadan,čak se i proširio od prije 2 dana
Klara
za herpes moj dr mi je savjetovao da ne koristim nis da ce proc i prosao je za nekih 5 dana.
citala sam na forumu da virulex se nesmi u trudnoci,a ima u dm-a mast jedna herpasin se zove to bi trebalo provjeriti.ali odma prode
pretorija cestitam draga! Daj nam malo detalja-kako je bilo na porodu, beba, ma svega nam napisi!
Klara samo cinkovu mast, ja sam ga imala prije jedno misec dana još mi je fleka poviše usnice :(
Nikakvi virolex i tako to ... u ljekarnu ako odeš i pitaš daju jedino cinkovu mast. Ali i s njom pažljivo tretiraj samo površinu herpesa jer stvarno osuši kožu :(
Ja upravo prije par dana riješila taj problem. Kupi si u ljekarni Herpehin stick od Dietpharma. To ti je ko labelo koje se maže ujutro i navečer i smiju ga koristiti trudnice. A preko dana si stavi tonu kaladonta na herpes i to je to. Meni je ta kobinacija puno pomogla. Kaladont ga isuši preko dana a onda si namažeš navečer i ujutro čim se probudiš taj Herpehin i on zalječi. Je da košta 48 kn ali ja jako zadovoljna.
Curke moze malo ohrabrenja?Usla sam u 13.tj i pocetnu dozu Utrogestana od 600mg bih trebala poceti smanjivati na 400mg,medjutim
znam da su neke cure i do 20og tj pa i dalje na Utrogestanu pa me zanima kako se odredi da netko mora koristiti hormonsku terapiju duze od
uobicajenog perioda.Mene je momentalno jednostavno strah smanjiti dnevnu dozu i jos se drzim na 600mg.
I jos jedno glupsasto pitanjce,mozda nije za ovaj pdf,ali...muci me da li trudnice smiju sjediti na vrucim tramvajskim stolicama?
Dosla zima,ja uglavnom na sve preglede klipsem lokalnim prijevozom i par puta mi je puno znacilo sjest u tramvaju,ali...to grije...
Kazu da se trudnice ne smiju kupati u pretoploj vodi,da se ne smije zagrijavati donji dio trbuha(il sam krivo pokopcala?),pa ovo mi
je onda jos gore...A prazne stolice tako mame...
Pretorija sreco,cestitke!!
Sela ja sam bila u 14-tom tt kada sam pocela smanjivati dozu utrica na 3x1. Rekla je dr da cemo polako smanjivati i da se previse ne brinem oko toga.1.12 idem na sljedeci pregled tada cu vidjeti kako ce mi dalje odrediti da pijem,a po kojem kriteriju oni odlucuju nemam pojma.
A sto se tice stolica grijanih to ti neznam,znam samo da su meni uvijek branili da sjedim na toplom(termo peci) zbog hemeroida.
Ma zavali se onako na bok:mrgreen:
Drage moje
Da je vremena pisala bi ja,ali vremena vise nema bas za pisanje;-)
Porod je bio jako nezaboravan sve je islo brzo rodila sam na carski u spinalnoj anes. neki vele da nis ne osjete ja jesam to kopanje po trbuhu to sam osjetila
ali iscekivanje dragog lica to sve ublazi.
Moj sincic je dosao na svijet jako glasan derao se is petnih zila, to kad sam cula jako sretna sam bila i nis vise nije bilo vazno samo taj plac:zaljubljen:
Doma smo dosli 4 dan u bolnici je bio samnom odma drugi dan cim su mi izvadili kateter a i prvi dan su ga dovozili i bio je kod mene veci dio dana samo kad bi plakao ja bi ih zvala da ga uzmu zbog hrane ili presvlacenja.
Mlijeko nisam imala odma tek je doslo 3 dan i to uz pomoc tableta koje su za depresiju ali nus pojava im je nadolazenje mlijeka.
Jos uvijek ih uzimam ali isto nemam dovoljno i moram dodavat adaptirano,sta mi tesko pada
Vec smo se naucili bit na rukama sta nije dobro,ali to je zbog grceva koji su jako rano poceli vec sa 10 dana i jos uvijek traju i vele do 3mjeseca da ce ih bit.
Najvise voli spavat na meni cim ga stavim u krevetic nakon par min plac i ja ga opet uzmem i tako.
Svi vele da male bebe samo jedu i spavaju bome moja beba nije takva nekad ne spava po 3 sata i vise a nekad zaspi samo na pola ure i vecinom mi je kad na rukama nije dobro za mene znam ali sta cu kad ga nemorem pustit da place.
To vam je to zasada inace svaki dan je laksi od prethodnog jer svaki dan nesto naucim o mojoj bebi pa mi je lakse razumit njegove potrebe.
Rez mi je zarastao brzo.
Pusa svima od mene i mog pisulinca:zaljubljen:
Hvala Sela
sta se tice turogestana mene je isto bilo strah prestat po onome sta mi je Mirna napisala.
Ja sam bila na crinone gel na svoju odluku sam produzila do 14t na istoj dozi 2x1 pa sam tek u 15t smanjila na 1crinone pa sam i posle toga bila na utricima 2ili 3 tjedna koje sam naravno smanjivala svaki tjedan po 1 utric manje.
To sjedenje na toplom bolje izbjegavaj i ja bih se isto bojala sad ja neznam koliko su te stolice tople.
Sela draga,doktor koji ti vodi trudnoću treba odlučiti kako i do kad sa utrićima.Moja doktorica je prihvatila preporuku sa otpusnog pisma tako da sam ja jedna od rijetkih koja će utriće koristiti do 32 tjedna(još 10 tjedana),ali sam sad na smanjenoj dozi 2x1,i nije me briga,da ih baš moram stavljat do kraja,neka.Šta su tebi napisali na otpusnom pismu?
Što se tiče tramvaja mislim da ti nemre baš naštetit jer to ionako nisu neke vožnje od sat-dva,a kažu da beba voli što mami paše,kritično razdoblje si fala Bogu već prošla,opusti se i uživaj maximalno u trudnoći
Prihvaca i moj doc sve sa otpusnog pisma i kaze da se nece mijesati,ali na otpusnom pise da se po potrebi moze produziti blabla...
Ja se pitam kako se definira ta potreba?
Pisat cu sutra u Prag pa da me dr oslobodi vjerovatno neutemeljenog straha od smanjivanja doze..
Sela, nemoj se nista brinuti - vecina dr-a uzimanje utrica poslije 1. tromjesecja smatra nepotrebnim jer je posteljica preuzela ulogu lucenja progesterona. znaci bebi se NISTA ne moze dogoditi kad prekines s njima! neki smatraju da produljeno uzimanje utrica smanjuje sanse prijevremenog poroda, ali pitanje je kakav zapravo to ima efekt s obzirom na to da organizam sam luci progesteron... ma slobodno smanjuj terapiju kako su ti i napisali i nista ne brini - sve ce biti OK!!! :)