Kako ide vašim prvašićima? Kod nas je bilo neko zatišje, ali počelo se nešto komplicirati, imam osjećaj kao da svaki tjedan pišu testove iz hrvatskog, matematike i prirode. I to dobiju neki zadatak kakav prije nisu nikad radili na testu, pa dijete ne shvati zadatak, a budu dva takva i dobije 3. Mislim, briga me za 3 ali zašto makar ne naprave jedan pokazni zadatak da se vidi tko razumije a tko ne, ipak su to prvašići. U informativci je najavljeno možda svaki treći taj ispit, za pola njih ni ne znamo, rezultate nikad ne napiše u informativku (nego bi mi morali ići na informacije, ili se očekuje od prvašića da sve točno javljaju doma?!), ednevnik naravno isto nemamo, ma komunikacija jedna veeeelika NULA.
Ili sad zadnje iz matematike, rade podjelu na desetice i jedinice, u udžbeniku npr broj 7 zapisan kao 0D i 7J a mojoj učiteljica prekriži sve 0-e na deseticama jer kao treba ostaviti prazno. Pa bilo prazno ili pisalo 0 oboje je matematički točno, nema ništa desetica - ovo me jučer baš iznerviralo, došlo mi je da odem u školu i pitam je od kada 0 desetica nije isto kao i ništa desetica. Stvari koje ne shvati iz prve joj redovito ja moram objašnjavati i davati primjere, jer učiteljica u DB to ne napravi - pa nakon 8h u školi imamo opet školu doma.
Rekla sam samoj sebi da se neću dat nervirati glupostima u školi ali se ipak iznerviram (naravno ne pred njom). Uglavnom, već sad vidim da će nam praznike pokvariti što ću morati s njom malo proći što su sve radili i kakti "apsolvirali" a kad ono - nisu.