Uh, ne stignem cesto, ali kad otvorim ovu stranicu, cini mi se ka neki napeti film....
Cestitam mamitama i pozdravljam nove bebuskice...
vama sto ste pri kraju zelim brz i lagan porod...
trudnicama na pocetku, mirno more do poroda!!!
Printable View
Uh, ne stignem cesto, ali kad otvorim ovu stranicu, cini mi se ka neki napeti film....
Cestitam mamitama i pozdravljam nove bebuskice...
vama sto ste pri kraju zelim brz i lagan porod...
trudnicama na pocetku, mirno more do poroda!!!
Cure, pomagajte...
Ušla sam u 15.tjedan i zadnjih tjedan dana me glava ne prestaje boljeti. Doslovno, boli me svaki dan, cijeli dan. Mislim da me i po noći boli jer liježem i budim se s glavoboljom. Prekjučer sam bila na redovnom pregledu, kaže mi dr da može biti od nižeg tlaka, vremena, sklonosti glavoboljama itd. Ja više ne mogu izdržati, jedino vrijeme kad ne osjećam da me boli je dok spavam.
Jeste li vi imale takvih problema, šta da radim? Bojim se ako popijem tabletu da će pomoći kratkotrajno, a šta sutra, prekosutra??? Koliko će to još trajati? Nisam za ništa, ne mogu funkcionirati ni na poslu ni doma, nemam volje ni za što...
Recite mi da imate neki recept
<mišice>,meni ponekad glava stane od kave,par gutljaja. Inače ju jako rijetko pijem,samo dok me glava boli ili da me potjera na wc.
Neznam kak stojiš s kavom...inače,zna mi biti da ništa ne pomaže,čekam da prođe.
Icsi,~~~~~~~~~~~~~~~ da u ponedjeljak ideš doma čista ko suza:-)
Nadam se.
Hvala.
Sent from my iPhone using Tapatalk
To mi je maloprije i svekrva rekla, sad si idem skuhati kavu, inače je uopće ne pijem, pa me možda lupi na bolje...
pozdrav curice, samo brzinski jer smo na cicama 0/24, moj momčić stigao 25.6. nakon što su me dan ranije ostavili u bolnici nakon pregleda plodne vode i iduće jutro sam išla na inducirani koji nije dugo trajao i bebač je brzo izašao van, mala mrcina od 4600g i 56cm :-o :mrgreen: i sad ajde ti to nahrani
svim drugim mamama čestitke na bebicama!!!
cure u finalu drž'te se
Misice i mene zna bas do mozga boliti sad u trudnoći , neizdrzivo! Nakon nescafea puno bolje, boli ali minimalno.
Inace, meni kvrge vise nema! Tko zna sto je to bilo jutros, ako je netko to imao nek javi sto je to!
E da mi je netko rekao da ću u trudnoći početi piti kavu... Zasad djeluje, da sutra odmah ujutro popijem jednu preventivno?
tetagogolina,čestitam!:-D
Ajme pravog muža si rodila,ajde samo ti njega hrani:zaljubljen:
<mišica>,super da djeluje! Sutra popij par gutljaja nakon doručka,just in case.
dominikslatki,zbilja neznam kaj je to moglo biti. Prošlo je...ako se ponovi,pitaj svog doktora. Nekak sumnjam da je to beba...možda crijeva,tko zna.
Kak si inače,još mučnine?
Tetagogolina čestitke! Bome prava pinkica!!
Žužy mozda su crijeva bo.. Jedva čekam pregled da se malo smirim! Pa valjda bi imala jos neke poteškoće da nesto nije ok :-/
Mučnine dosta popustile zadnjih 3 dana, navečer samo i malo povratim i to je to :)
Maternica s 11 tjedana prakticki jos nije izvirila iza stidne kosti, ne moze od bebe biti kvrga u trbuhu. Vjerojatno je bila neka nadutost.
tetagolina, čestitam na velikom dečku!!!
ma to su ti crijeva, tak je meni jučer ujutro par prstiju ispod pupka bila kvrga, otišla na WC i kvrga nestala:mrgreen:
meni napokon prestale mučnine, jeeeee, sad idemo uživati u trudnoći
Tetagogolina cestitam
I ja prijavljujem grozne glavobolje! A kvrge su puna crijeva. Imam ih i ja dosta često. Nakon wca nestanu:-)
Tetagogolina iskrene čestitke na dječaku :-D Bome veliki i dugi dečko. Ako možeš, kad stigneš naravno, malo detaljnije o porodu, može i na drugoj temi o porodu, jesi primila drip, koliko je trajao porod i sl.
Što se glavobolja tiče, ja ih nemam u trudnoći, a inače bi imala glavobolju pred menz, ne uvijek, al često, ono kao migrensku, samo jedna dio glave bi me bolio, lijevi ili desni. U trudnoći se može Lekadol, on smiruje gavobolju i općenito se malo smirit, odmarat, spavat, radit što vam paše.
tetagogolina čestitke na veeelikom dečku! Ja HB nemam što prijaviti. Vratili se s mora i sad slijedi dugo toplo ljeto. Malecka je aktivna, u srijedu pregled ...nadam se da je sve ok.
Tetagogilina cestitam.pusa
Eto da vas mal (ne)utjesim ja se mazala ko luda cijelo vrijeme i ipak pucam... pojavile se na ledjima prije, a danas evo 2 oko pupka... osjetila sam, doslovce, kak puca koza... do termina sam tigar ;-)
dominikslatki,koliko često ideš na zahod? kvrge su ti garant od stolice...:)
ja sam ih ovih dana imala puno,uhitio me zatvor na 4dn...
meni za glavobolju pomogne piti puno tekućine (min 2l), kava (kome obična ne pomaže staviti malo limuna)...
strije se nažalost ne mogu spriječiti mazanjem,koža puca iz unutarnjih slojeva...ovisi o elastičnosti i debljini ,genetici a i neke žene imaju znatno ispupčenije trbuhe/nategnutiju kožu od drugih pa je pucanje nažalost neizbježno...
od samog mazanja,više koristi ima od lagane masaže/rastezanja kože koja se pri tom radi a i komunikacija sa bebom nije naodmet...:)
a sad mi palo na pamet (srodna tema), ne bi bilo loše masirati/rastezati medjicu od cca 35tog-36tog tjedna....
nije 100% dokazano da je ta masaža učinkovita no 100% se zna da ne šteti/ne može odmoć....;)
Mene moja bebuska vec sad apsolutno nista ne slusa!! Stagod joj kazem ona ko da namjerno bas suprotno. Vec vidim da ce bit mali tvdoglavi, svojeglavi vrazicak :heart:
Cula san za masazu medjice i cak ju mislila i pocet radit jer mi ima smisla, ali na moju veeeliku zalost, dobila sam taj neki osip i sad se mazem izvana i jos + dobila vaginalete pa radje ne bi... nadam se da ce proci brzo sve to skupa pa da cu stic bar tjedan, dva odradit :-/
Cure danas nam je 26 tt i popodne idemo na kontrolu ..malo me pere nervoza jer me bas zanima koliko sam kg dobila a i bebac jer sam zbog gd morala bit na dijeti
Icsi,kak je,ideš doma?
Ja se vratila u bolnicu..sinoć mi ispao ugrušak veličine stisnute šake. Mislila sam da je gotovo,nisam htjela niti gledat. Uzeli smo to sa sobom i tek sam tam pogledala..grozno nešto.
Beba je dobro ali veli dr da joj se čini da ima manje plodne vode nego bi trebalo biti za 12 tt. Ali da se možda vara...budemo vidjeli na kontrolnom uzv-u kroz koji dan. Nadam se da joj se samo ućinilo.
Kasnije sam još poprilično krvarila,sad je ok, nema ni kapi.
Neznam kaj misliti,kaj reči..
Žužy moja nisu fer ti stresovi.
Molim te samo pozitivno, bebač je ok i to je najbitnije , bit ce ok pod kontrolom si i to je sada najbitnije.
Drži se :*
Velike cestitke svim mamama! :-)
Jel rodila moja bebeto?
Žuzy drži se!!!!
valamala, koju divnu profilnu imaš :heart:
žužy, jesi ostala u bolnici? vibram na najjače za tvog malog borca :uteg:
Žužy baš mi je žao što nikako mira ne možeš imati. Najbitnije da je sa bebom sve ok, znam da ti je teško sad, al nastoj biti što pozitivnija, bit će sve dobro, u bolnici si pod nadzorom.
Žužy, slično je bilo i meni i sve je ok.
Kako može biti manje plodne vode? Što bi to značilo?
Ja sam još uvijek u bolnici. Situacija je pod kontrolom.
Bude tijekom dana jedna, dvije smeđe kapljice i tragovi na papiru.
Svaki dan u vizitu dođe drugi liječnik. U petak mi je doktorica nagovijestila da će me danas pregledati i onda možda pustiti kući. Ali danas u vizitu osim te doktorice dođe još jedna i kaže da ležim još par dana pa da ćemo vidjeti.
Uglavnom, primjetila sam da kad spavam na boku da mi taj hematom puno više curi nego kad sam na leđima. Jeli to moguće?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pitanje... kaplje mi iz desne dojke onako kao vodica neka (nije kolostrum - gusto zuto sto je znalo prije ici)
Jel i to pod normalno ili?
bebeto čestitam!!!
micamaca30 kako je prošlo?
žužy moja, sve znaš :-* Bebo je žilavko, samo hoće tjerati mamu da miruje. Icsi i tebi fige velike da ideš uskoro doma čuvati bebane! :fige:
ivana.sky ja mislim da je sve to normalno, ne vidim razlog za brigu. A što se masaže međice tiče, ja pokušavala, ali činilo mi se da mi nikako ne ide, da nemam pojma što radim :lol:
Evo žužy, brinut ćemo paralelno, jučer mi na pregledu dr ustanovio manjak plodne vode i da se zbog toga beba manje giba. :-(
Dobila kilo pretraga uz one standardne pa će mi i ovaj tjedan biti šetnja po ambulantama.
Uz to mi je posteljica blizu ušća pa mi rekao nek se ne prepadnem ako počnem krvariti. Moš' si mislit što se neću prepast, bit ću na hitnoj momentalno. :scared:
Čestitke bebeto, a i ostalim sretnicama što mirišu svoje smotuljke!
Bas mi je zao da se morate mucit s brigama :-( bit ce to sve ok, ne sumnjam ni najmanje, ali bilo bi jos ljepse da mozete opustene uzivat... :love2:
Cestitam bebeto...
mi smo jos u bolnici jer smo malo pali na tezini, ali mislim da idemo danas konacno doma. Vec sam lagano luda jer smo tu 6 dana. Sretno curama u finalu
Ne smatra li se pad na tezini do 8.dana normalnim?
:fige: da idete kuci