Fala, al me nasmija :lool: no što si odabere, to će i dobit.
Ne želim se petljat ni najmanje u njene odabire pa bit kriva :mrgreen:
Printable View
Evo info za prijemne iz matke
http://gimnazija-lvranjanina-zg.skole.hr/upisi
Pitanje vezano uz te prijemne (i provjeru engleskog).
Postoji onaj rok za "Završetak prijave programa koji zahtijevaju dodatne provjere"
Trenutno te provjere važe za više škola i programa. Da li je nužno prijaviti u tom trenutku apsolutno sve progarme za koje važe te provjere a na koje bi se dijete možda htjelo upisati ili je dovoljno se prijaviti za bar jednu koja ima provjeru a ostale se može i naknadno dodati (znam da ih se kanije može i maknuti).
Meni bi bilo logično da je dovoljno prijaviti samo jednu npr PM gimnaziju a onda da kasnije biraš koju ćeš temeljem prijemnog ali moguće da ako nisu do roka stavio sve (npr xv, v, i, x, iii,...) da ipak više ne možeš staviti na popis?
Pls ako je netko negdje vidio taj info ako može link, ja nisam naišla na tako detaljno objašnjenje a možda sam i previdjela. Kako je bilo prošle godine s X? jer kod nje je npr engleski vrijedio i za opću i pm? Da li je unaprijed trebalo prijaviti oba programa da bi se "bodovao" (znam da nema bodova) prijemni ili ne?
Kolko znam moraš staviti sve škole na listu ako ideš na prijemni, ili dodatne provjere ako dijete nije učilo bar 4 godina taj jezik
Hvala! Moram još samo naći načina djetetu objasniti da ih prvo doda sve a onda kasnije lako makne jer je tvrdoglava i ne želi uopće ni staviti nešto što "sigurno ne želi" a kasnije će biti problem ako se predomisli :lol:
A puno se predomišljala, uopće me čudi da na kraju (opet) pitam o tim prijemnima...
Ima li gdje zadaci s nacionalnih ispita u HR
Tražila nešto deseti i izašlo mi https://www.blic.rs/vesti/beograd/ma...matike/98mttf8
Zadaci po meni i prelagani na maloj maturi u susjednoj nam državi. Zanimljivi neki, napose iz natke
Zanimljivo da njihovi Osmaci imaju dva obavezna ispita i jedan izborni od preostalih 5 ponuđenih
Mislim da ih nitko osim učenika nije vidio. Pa ni nastavnici :mrgreen:
Mislim s mature znaju isplivati i zadaci i riješenja, trebalo bi negdje onda bit i ovih
Pa stare mature redovito objavljuju.
Ima li vas čija djeca pišu prijemni idući tjedan? Približilo se :mrgreen:
Koliko znam u pon je prijemni za matematičke gimnazije,u srijedu engleski za X.gimnaziju.
Sretno svim osmašima s prijemnima!
I naravno svima stalima s upisima!
A vi koji pišete iste prijemne za različite škole, jel stojite isto u sličnim školama?
Sretno
Evo, na jednom mjestu, iako oni kojih se to tiče vjerojatno sve to već odavno znaju :mrgreen:
https://www.srednja.hr/novosti/zagre...ju-na-upisima/
Sretno svima!
Lili, koji je kćeri (prvi) izbor?
i na prijemnom se pojaviti u školi koja je prva na popisu
da ne bi bilo - mogu u bilo kojoj školi pisati prijemni za sve matematičke ...
Vrijeska, ne bih se čudila da bude svega. Frendica kaže da je morala po žurnom postupku vaditi osobnu djetetu prošle godine :aparatic:
sretno svima :)
moj ranoranioc već prijavio svoju listu :-) sad čekamo prvu ljestvicu u 14 h da vidimo za početak kakvo je stanje s prijavama
Sretno djeci!.
Kako sam hepi kaj je to sve već iza nas.
Moj je jucer počeo rjesavati stare prijemne, ali kaze da je netu pronasao samo dva proslogodisnja prijemna s rjesenjima. Brzinskim guglanjem ni ja nisam nasla vise pa ako netko zna gdje se može naci vise ispita za vjezbu javite nam
Mislim da rješenja za mioc postoje na YouTubeu.
A što se primjera za druge škole tiče, većina škola je prošle godine prvi put imala prijemni pa ni ne može biti više primjera.
izašle su liste, uh, nama su se na svim željenim programima drastično smanjile upisne kvote, valjda će upasti u bar 1 od prva 3 izbora :trci:
Sofia, ako sin zna nekoga tko je išao na pripreme za prijemne neka pita, djeca su tamo dobivala, među ostalim, i zadatke iz ranijih godina s prijemnih.
Willow, zašto su smanjene kvote?
Da je ovako bilo prošle godine kada je moja kćer upisivala, rekla bih joj da na prvo mjesto stavi školu koja joj je najbliža, bez obzira hoće li joj to zaista i ostati prvi izbor do kraja. Sjećam se da je prvi prijemni išla u MIOC, isto je bio ovako u jutro, krenuli jesmo rano, ali ja sam računala da će biti manja gužva nego je bila i bogme smo stigli jako na knap...
Pa možda savjet da date klincima, ako netko živi npr. u prečkom/španskom i želi u Mioc, da ne ide preko cijelog grada u jutro nego ode pisati ispit u Lucijanku... Dok ne prođu prijemni, da se stavi najbliža škola kao prvi izbor, a kasnije to ionako možeš mijenjati 10x dnevno ako te volja
Rekli su u X. na danima otvorenih vrata da je najbolje pisat prijemni di ti je najzgodnije, pa kad prođe prijemni promijeniš i prioritete...
I moje mlađe čeljade se upisuje.
Srećom, ima direktan upis zbog izvrsnog plasmana na državnom natjecanju iz HJ..
Sretno svima!!!
Lili, da, možeš mijenjati prioritete dokle god se liste ne zaključaju.
Bitno je samo da škole koje imaju prijemni imaš na listi do već kojeg datuma je određeno, ne pratim datume ove godine... Sretno i smireno na prijemnom!
Kami, čestitke na odličnom plasmanu na natjecanju! Jel čeljade odlučilo u koju će školu?
Willow, bogme za preko 20% smanjen broi! Držim fige!!
Zasto pobogu? Ne kuzim? Normalne kvote su 3 ucenika na predupisima po razredu plus ponavljaci. Uz opet napomenu da se na predupisima u strukovne skole upisuju djeca sa VISE bodova nego na redovitim upisima. Znaci ta djeca bi upisala bez obzira. Obzirom da imam uvod u liste programa koje je imalo moje dijete na predupisima i sad na liste koje vidim na redovitim upisima.
jednostavno su popularni programi (ovi tehničari /elektrotehničari) i dosta ih je upisano na predupisima, na nekim programima nema recimo nijednog s predupisom, eto, to me iznenadilo :-)
Mi smo bili na predupisima i curka je upala u Prelogove kozmetičare.Raska mi vec dva puta šalje poruke da ne zaboravimo na dostavu dokumentacije i rokove.
Jasno mi je da treba potpisana upisnica i ugovor o naukovanju,ali mi i dalje nije jasna ta potvrda školske liječnice.
Baš cu sutra nazvati školu i pitati.