Da, ukoliko nemaju potvrdu da su preboljela, covid putovnicu, djeca trebaju test ili idu u samoizolaciju.
Pa nego, radi tko što hoće i kako hoće.
Koliko smo sposobni trpiti, šutjeti... čudo jedno.
Printable View
Kako to da ste vi imali problema s BAT testom, rena, ako sam te dobro razumjela? Na siteu je navedeno da se i on priznaje, ako dobro razumijem, rezultatinsu zab15 min i moze se naoraviti na puno mjesta u rh?
Sad sam ja izgubljena...
Jednodnevni odlazak u Sloveniju na kupanje :mrgreen:
Muž i ja cijepljeni, znači normalno ulazimo u SLO s covid putovnicom i vraćamo se u HR? Djeca 3 i 7 godina ne moraju ništa?
A odrasli trebaju li i oni test za povratak?
Je li netko išao na PCR testiranje u nedjelju (Štampar ili Fran Mihaljević)?
Koliko se čeka na nalaz?
Zna li netko mogu li se stranci ili hrvatski državljani bez zdravstvenog u RH cijepiti kod nas? Bile su neke priče da će se moći cijepiti i stranci, pa rekoh možda mogu i Hrvati koji ne žive u RH.
Pitam za osobu koja ne uspijeva doći do cjepiva u jednoj od najvećih zemalja EU. Hvala.
Edit:
Znam da su se naši građani išli cijepiti u Srbiju, pa bi 2. dozu primili u RH.
Mislim da zasad ne ako tu ne rade i nemaju neku vrst zdravstenog u rh.
https://www.koronavirus.hr/cijepljen...i-odgovori/892
4. MOGU LI SE CIJEPITI OSOBE KOJE IMAJU EUROPSKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE?
U RH se možete besplatno cijepiti protiv COVID-19 neovisno o vrsti zdravstvenog osiguranja. Ako nemate izabranog liječnika obiteljske medicine, za cijepljenje se možete javiti nadležnom županijskom zavodu za javno zdravstvo u mjestu svojeg trenutnog boravka. Kontakte možete pronaći OVDJE. Osobe koje nemaju OIB (strani državljani), ne mogu se prijaviti putem portala cijepise.zdravlje.hr, nego isključivo putem županijskog zavoda za javno zdravstvo.
Moja je županija na zelenoj listi Slovenije. Znači svi možemo u nju kao i prije korone.
Ali...uvijek ali. Ne možemo nazad bez testa ili covid putovnice :) ili samoizolacije. Odnosi li se to i na djecu mlađu od 12 godina?
Ili sam ja to posve krivo shvatila.
Slažem se da je potpuni kaos i nakon cijepljenja.
Moja kolegica je trenutno službeno u Budimpešti. Cijepljena.
Ima papire o cijepljenju i potvrdu o boravku radi poslovnog razloga.
Ne može u nijedan zatvoreni javni prostor.
Nema njihovu nacionalnu karticu cijepljenja.
Kaže da ovakav rasizam nikad prije nije osjetila.
Za one testirane petkom na svetom duhu,mejl ćete dobiti tek u pon,ali možete saznati ishod testa već u toku 24 sata,testiranje rade samo radnim danom
Moja je uspjela prijeći granicu (tamo se i dalje može samo ako je poslovni ili nužan privatni razlog, ne može se samo tako ušetat turistički), ali joj je gore ograničeno kretanje, unatoč dijepljenju.
Ne odnosi. Cure kvarnerke i rijecanke, di se moze napravit kod vas brzi antigenski privatno (ako se moze) da se ne ceka satima na to - molim one s roza ocalima i osjetljive na kritike sustava :) da se ne javljaju - jucer st cekanje na pfizer2 od 2 h po vrucini, ne zelim to po tu cijenu.
Dom zdravlja https://domzdravlja-pgz.hr/novosti/p...-zdravlja-pgz/
Točan sat ti navedu u narudžbi. Ili zovi Zamet, bez narudžbe.
Ima i Medico, nešto je skuplji.
Cijepljenje kod nas ide u minutu točno.
ina, pa kako takvo čekanje? Jel to kod dr ili?
Mi smo imali ta masovna cijepljenja gdje su svi imali termine, dođeš, za minutu te pikne, čekaš i doma. Nikakav red, nikakve gužve. Sad se cijepi u domu zdravlja, čeka se, ali po broju ljudi ne vjerujem da je više od 20-30 min
Kajsa, hvala punooo:heart: proucit cemo.
Jucer, gripe, super truper punkt. Ja vjerujem da ste svi imali super iskustva, al kako sam ja izvisila sa cijepise, kako me lom nije htjela zapisat ni za astru, kako muz jos ivijek u zg ne moze do astre za dozu2...nase iskustvo nije bajkovito, .a ovo je samo.turizam, ne zelim dramu za turizam, necemo.ic ako ne nadjemo privatni lab.
Ne mogu edit - imas i polikoliniku analiza, to je novo, 200kn.
i u zg na velesajmu se čekalo sat vremena (ponedjeljak poslijepodne)
Tx. Vrijeme je novac i to je tako oduvijek bilo. Nego, valjd je ok da mi dodjemo na krk navecer (nama je prebivaliste zg, apartman krk) pa sutradan u ri na test, ne mora si bit u mjestu prrbivalista :)? Pokusavam shvatit i ima li u slo za turiste gdje, al namjeravamo ic po selima, necemo bit blizi gradova i vel sredista. Ako se to sve ne pokaze prekompl. S druge strane, kad cemo putovat ako ne sad.
Zašto bi ti radila IKAKAV test ako iz Zagreba ideš na par dana u / na Krk?
Cura koja je trenutno u Budimpešti,je otišla početkom mjeseca,samo s potvrdom da je imala covid,za povratak će reć za par dana