Pa da, stavila je potpuno iste smjerove kao i na predupisima.
U predupisima nije usla u kvotu ( kvota za predupise je do 3 ucenika po razredu). Na redovitim upisima je trenutno unutar upisne kvote na sredini liste za potpuno iste smjerove.
Printable View
Sretno vam
Zbilja svašta.
Znaci njoj je na predupisima trebao minimalno cijeli bod VIŠE da bi usla u upisnu kvotu ova dva smjera u koje sad ulazi i stoji trenutno na sredini liste. To pisem najvise zbog toga sto postoji misljenje da mjesta na predupisima dobivaju djeca sa manje bodova nego na redovitim upisima.
Ono sto sam ja vidjela ove godine , posebno u strukovnim skola , nije tako.
Čemu onda predupisi?
Čemu navlačenja djece okolo po vještačenjima i pregledima?
Ne kužim.
To su djeca sa teškoćama ili bolesna ili čak oboje i koja je svrha maltretiranja djece?
I roditelja?
Ne znam postupak iako je i moja kći trebala kakti to sve prolaziti, ali nije htjela jer ni tada, ni za nju nije bilo ni potrebe, ni svrhe. Upisala se redovno i tamo gdje je htjela, ali ovo što čitam je suludo.
Ima svega suludoga.
Npr. izravni upis na predupisima (dijete ima IP) za MIOC, a dijete imalo samo 4 boda na prijemnom. Pa kako će to dijete izdurat zahtjevnu razinu matematike u Mioc-u, vjerojatno će se i ispisat nakon prve godine.
U takvim slučajevima je šteta što zdravi razum roditelja ne proradi jer ovako se djetetu radi medvjeđa usluga.
Sirius, sretno vam bilo!
Svima koji su upali na predupisima pise-izravni upis. Nije to nikakav izravni upis nego upis na predupisima. Koliko je bodova u skoli imao ne pise. Moguce da je imao i 80. Iz mog iskustva lako moguce jer prva na predupisima u kozmeticarima u Savskoj ima 80. Tako da ima dosta djeca sa IP koji imaju 80 bodova.
Zasto dijete sa IP om na blagu disleksiju ne bi imalo 80 bodova i znalo matematiku? Uz dobru provedbu IP programa u srednjoj moze zavrsiti bilo koju gimnaziju pa tako i famozni MIOC.
Samo da ponovim djeca koja su upisana na na predupisima pise -izravan upis bez bodova. Svima pise da su prva na listi.
Sto uopce ne znaci da nisu imala skolske bodove kao i ekipa koja upisuje redovito. Sto se tice broja bodova na prijemnom, meni je posve razumljivo da imaju manji broj bodova. Jer djeca sa vecinom poteskoca su uvijek losija u pismenom izrazavanju posebno ako je u pitanju veliki obujam gradiva i stres.
Da mi je kcer dobila preporuku na obradi za gimnazije znala bih tocno koliko su imali ovi na listama. Ovako nikad necemo saznati.:mrgreen:
Ono sto je sigurni svako dijete koje upisuje skolu sa bodovnim pragom na predupisima mora preci bodovni prag ( koji je isti kao i na redovitim upisima). Koliko me pamcenje sluzi ti bodovi su stvarno visoki pa onda preporuku za upis i migucnost da uopce navedu tako nesto na listu u pravilu imaju samo odlikasi koji imaju IP.
sirius, to mi je totalna nebuloza da dobiješ preporuku za neko zanimanje a onda nema mjesta, pa trebali bi omogućiti svoj djeci ako već idu na predupis da onda i imaju mjesto sukladno već postignutim ocjenama i njihovoj procjeni
sretno svima koji sutra pišu prijemni, mi čekamo isto vaše rezultate :-P da vidimo kako stoji jer ovo sad nije ni blizu realnom
Na upisu u 15. gimnaziju može se pojaviti i trećeplasirani na državnom natjecanje iz EJ za kojeg nikad nećemo ni saznati kako bi riješio prijemni :mrgreen: . Možda ni ne zna što ga čeka, možda čak 1. razred prođe s 3,8 :-o .
Preliveni će potopiti i Ruđer, i Končar, i Teslu, i Faust i sve, SVE!
:mrgreen:
Svake godine ista priča, na forumu ili malo izvan njega, mjerkaju se svi ti što polažu/ne polažu prijemni i jesu li zaslužili ući u The školu.
A sudeći po onome što sam imala prilike vidjeti, broj onih koji "greškom" upišu takvu školu pa se onda ispisuju je vrlo mali, u postotku zanemariv. Dakle čak i oni koji su se izravno upisali temeljem zasluga iz non-STEM predmeta imaju dobre šanse za napredak. Nisu nikome nezasluženo uzeli mjesto. Tako da se tuđim prijemnima ne treba zamarati ;)
Mioc ove godine prima dva učenika u 2. razred, isto pišu prijemni. Znači li to da su se dva učenika ispisala? Pala razred?
Pred 3 godine je na upisima u mioc bio 21 učenik s izravnim upisom, i po bodovima bi skoro svi upali i bez izravnog upisa. Jedan od onih nekoliko koji ne bi upali je imao izravan upis zbog prvog mjesta na državnom iz digitalnih kompetencija u petom razredu a prolazio je sa 4,5, i imao kasnije trojke iz kemije i hrvatskog. Ali takvi su teška iznimka, tako da se oko toga ne bi trebali uzrujavati.
Ovo je točno.
Kad se moja kći upisala, od njih cca 30+ u razredu, ispisala se samo jedna cura.
Svi ostali su uspješno maturirali. Jako uspješno.
Isto tako danas jako uspješno studiraju na željenim fakultetima i to je omjer cca 1/3 PMF, 1/3 FER i 1/3 MEF i samo jedan dečko je upisao povijest i jedna cura VEF.
Sretnooo sutra svima koji imaju prijemni!
Po meni je ovo zanimljivost koja je na sreću svih onih koji upisuju srednju na uobičajan način jako rijetka. Ako netko misli da to dijete nije zasluženo upisalo mioc, neka pokuša riješiti zadatke s državnog natjecanja :-) I ne znam kako bi netko na temelju tih podataka koje sam ja napisala saznao o kome se radi. Ja nemam pojma ni koje je to dijete ni u kojem je razredu, a ni je li muško ili žensko.
Mioc nije teško završiti, ja osobno nisam čula za nikoga tko se ispisao ni iz moje generacije a ni iz ovih sada generacija. Ali teško je prolaziti s 5, jako je teško prolaziti s više od 4,7, a skoro nemoguće prolaziti s 5,0. I taj pritisak si uglavnom stvaraju djeca koja žele zadržati prosjek iz osnovne. Nastavnici definitivno ne rade pritisak na ocjene. I skroz je moguće imati s nekim profesorom dobar odnos, ići kod njega na neke dodatne aktivnosti a na kraju godine kod njega imati zaključeno 2 ili 3.
Vjeruj mi, puno je lakše nego što misliš. I zato bi bilo bolje ne iznositi takve detalje na forumu, iako su bili dostupni pod šifrom. Nema potrebe komentirati tuđe rezultate i ocjene.
A inače, MIOC ne upisuje samo državne natjecatelje iz matematike i njihov prijemni ne postavlja kao zahtjev rješavanje državnih natjecanja.
Sretno klincima danas, sutra, preksutra
Ja se pridružujem jeleni.o i želim sreću klincima na upisima i što manje potrošenih živaca roditeljima.
tocekica, jel se vi isto upisujete?!?
kad su rezultati?
Da, u opću gimnaziju. Hvala Bogu da nije pikirao neku matematičku jer bi sada ispalila na živce (ja se sada više živciram kaj ću za dvije godine s klinkom).
.
Ma sve će se to posložiti. Ne vjerujem da će se baš razred i pol ugurati ispred nje :).