Pozzzz svima...evo dugo se nisam javila.kod mene sve ok,ali na zadnjem pregledu su rekli da beba ima izduzenu i manju glavicu i to me zabrinilo.....molim vas ako je itko imao slican problem da mi odgovori hvala vam unaprijed..ja sam u 31 tj :-).
Printable View
Pozzzz svima...evo dugo se nisam javila.kod mene sve ok,ali na zadnjem pregledu su rekli da beba ima izduzenu i manju glavicu i to me zabrinilo.....molim vas ako je itko imao slican problem da mi odgovori hvala vam unaprijed..ja sam u 31 tj :-).
Beti3 hvala ti puno :)
Moze li mi netko reci u Dm-u onaj paket za trudnice to pitam na blagajni ili kako i daju li to uopce te kad se dobiva ? :) ako se netko sjeca ili zna ?
Na blagajni ispunis letak i dobis poklon paketic za trudnice, a paket za mame pelene i to, kad se beba rodi s rodnim listom njenim, sam nemoj dugo bas cekat jer dobis pampers 1, sto neke bebe dost brzo prerastu...
Nije da mi je do vag.pregleda (doduse moj nije bio ni neugodan ni bolan pa nemam strah od njega) al prije 2 tjedna sam ga imala i sad 2 tjedna nist... a zanima me stanje dolje.... Ne razumijem cemu onda ti pregledi u TA? Mislim trudove cu i sama osjetit zar ne? Otvaranje se bas i ne osjeti? Ak me ne pregledaju oni kako znaju ista... :?:
Mislila sam da ti pregledi imaju neke svrhe al zasad ju ne vidim...
prosvijetlite me :mrgreen:
U zadnjem mjesecu trudnoće nikome nije važno kako izgleda tvoj cerviks ni koliko je otvoren :) Beba se može roditi bez problema, zrela je. Cerviks može biti otvoren tri prsta cijeli mjesec a da porod ne krene. Ili može biti posve zatvoren tako da je amnioskopija nemoguća. To nije važno.
Kad normalan porod krene, cerviks će se otvoriti i neće prestati otvaranje dok beba ne prođe kroz otvor .
Pregledi u zadnjem mjesecu trudnoće su važni radi stanja tvoga i bebinog organizma. Tebi mjere tlak, prate proteine u urinu, oticanje, vrtoglavice, općetito status. Bebi mjere otkucaje srca i pokrete. To je sve da sigurno prebrodite zadnji mjesec i živi i zdravi se upoznate :) Kad već ima liječnika i tehnologije koji će se pobrinuti i za mamu i za bebu. Tako da prepoznaju one rijetke slučajeve u kojima nešto krene kako ne treba i na vrijeme poduzmu da završi kako treba. :heart:
Kaae, melange cestitam <3 <3
Bok, cure!
Da se i ovdje malo javim. :heart:
I ja sam, napokon, među trudnicama iako mi je sve još nestvarno (osim mučnina, one su itekako stvarne).
Po zm sam 9+3, a po ultrazvuku 9+5. Prošli tjedan s 8+3 bila sam na drugom uzv i bebica je bila 1,9cm velika i sve je u redu s njom. Imam nešto povišen tlak i proteine u urinu, ali ga sada doma često kontroliram i sve je dobro. Termin po zm je 14.2, a po ultrazvuku 12.2.
Sljedeći se tjedan vraćam jer radimo PAPP test.
Od trudničkih sam tegoba tri tjedna imala užasne mučnine, ali su se nešto smirile. Glava me često boli i umorna sam, križa me rasturaju, ali se ne želim puno žaliti kad dam si ovo tako silno željela. Jedino me znaju nekad ujutro pomalo grčiti listovi na nogama pa bih trebala uzeti neki magnezij. Preporuke?
Medeja dobro došla i čestitam :)
Vidim da smo blizu po terminu, pratimo se...od tegoba imam sve isto što i ti,osim grčeva u listovima (za sad), osim toga, ja stalnoooo piškim..hehhe, već sam smiješna sama sebi kolko prosjedim na WC-u..a kad se sjetim kak ću tek kasnije...:)
Da, i meni je piškenje sada aktualno, ali uzimam puno tekućine zbog užasne vrućine pa je to povezano.
Čestitam Medeja!
Meni je najzanimljivije kako mi se ali baš uvijek piški kad sam vani, ili kad taman odemo iz kafića... uglavnom, čim wc nije na vidiku. :facepalm: A nikad se nisam probudila u trudnoći za noćno piškenje, ni u čitavoj prvoj trudnoći. Psiho.
Medeja :klap: cestitam!
Ja sam uzimala mg iz dma, super mi je odgovarao i nisam imala nikakvih problema... :-)
ivana, jesi to uzimala šumeći Mg, ili??
tnx, ivana :)
Ja sam alergična na konzervanse i neka bojila te sam jednom prilikom kupila šumeći kalcij.
Kao, on je dobar u toj borbi sa svakakvim alergijama.
Ispalo da sam dobila alergiju i od njega.
Pa se sad bojim uzimati te nekakve pripravke, ne bih željela dobiti opet alergiju jer se to kod mene liječi samo kortikosteroidima.
Meni je rečeno da nikako ne šumeći magnezij, niti onaj direkt, već kapsule. Ja sam uzela Twinlab. 100 kapsula 90kn.
Meni su preporučili direkt zbog mučnina jer sve ostalo leti van odmah
Curke ja od jučer doma. Pustili me ujutro,pa mi je onda pozlilo na izlasku iz bolnice i vratila sam se nazad na odjel. Tlak 90/60,povračala,digli mi noge na povišeno i tak sam odležala dva sata pa išla doma. Sad sam ok,moram na kontrolu za dva tjedna u bolničku ambulantu. Imam još smečkasti iscjedak....i strogo mirovanje do daljnjega.
Uf žužy... s tobom nikad dosadno. :-(
Jesu li ti štogod komentirali za plodnu vodu prije otpusta?
Super da si doma. Idemo dalje dan po dan uz dobre ~~~~~~~~~~~~ do termina.
Piše u otpusnom pismu da je plodna voda uredne količine.
A hematoma na zadnjem pregledu nije bilo,neki ostaci samo mogučeg od zadnjeg krvarenja,niti mjerljivi uzv-om. No eto,i dalje imam cijeli dan bež iscjedak od utriča sa tamno smeđim mrvama. A jučer mi je išlo baš tekuče čokoladno...možda sam si napregnula dolje sa povračanjem. Neznam kaj bi da povračam svaki dan,uz ovo dosadašnje krvarenje,uf.
Leukociti u mi bili skoro 17, ali crp je bio 3,2 tako da su rekli da je to u redu.
Iduči pregled 29.
žužy, neki si ti nama domeka!! čuvaj se!
Miruj miruj miruj... hrpe serija i filmova i samo lezi :love2:
žužy super, miruj sad lijepo i sve bude super
žužy draga, samo strpljivo! sjeti se mene i mog divovskog hematoma iznad posteljice, krvarenja tjednima i strogog mirovanja, a sad kraj mene pajki mali borac ♡
cure u finalu sretnoooo!!!
heeeeej, koja me se sjeća? pozdrav svima, ja ću, ako smije, samo uletiti s pitanjem i ponadati se savjetu od vas. imam uroinfekt, pijem cefixim, prije dva dana pregledana, sve super, zatvorena, ali danas me tak zateže trbuh, menga bolovi, dečki se ritaju i rastežu me ko kaugumu, mene pere neko polu-depresivno raspoloženje jer sam bila turbo, a sad sam ko nasukani kit....niš ne radim osim kaj skuham jer niš više ni nemrem....kad to prođe? bh su nepodnošljive.... oprostite na upadu i hvala unaprijed!
Twinolina, priča kao što je tvoja se ne zaboravlja nikad! :zaljubljen:
Na žalost nemam ti ništa korisno za reći ali nadam se da će neka od iskusnijih cura dati odgovor na probleme koji te muče.
ma, srećom pa me brzo popusti, sad su to već ozbiljniji tjedni, a i ove vrućine ne popuštaju. hajde, javim vam se s novostima, u svakom slučaju, terapeutski je djelovalo i to što sam se pojadala. hvala i puse svima!
Joj twinolina i mene zanima... ja vise ni ne skuham. Zivcana sam, nervozna, frustrirana, umorna... bh pice, laznjaci neki isto... a ja od isijasa skoro pa doslovce nepokretna. Ne dam se pa idem hodat, al voljela bi da mogu puno vise da bar malo potaknem smizlu da izadje... :-(
spavam nikako jer mi trnu kukovi i pucaju po noci pa se stalno moram okretat, onda jaucem jer me probadaju bolovi u ledjima i eto.. slatke muke kojima kraja nema...
Joj cure citam vas i gledam kako izdrzavate ali vidim isto vam je kao i meni.danas sam 37+6 i ne mogu vise!! Idem na dogovor za carski drugi tjedan i nadam se da cu i rodit drugi tjedan. Ove vrucine su fuj!! Bas sto ivana kaze: nervozna sam, frustrirana, nikamo ne mogu, sve me boli, zdjelica rastura, stidna kost, bh luduju..nisam placljiv tip al ovaj tjedan sam se valjda 20x rasplakala jer je preeevruce!!
Skoro pa i ja tako..jos ovaj koma vikend..a imam malu cuicu kojoj je nosic poceo curiti..
mislim da ce ona bakici a ja klimu na 20 za vikend...
Joj zene pomagajte... kad idem piskit me na pocetku zapece malo... jel to neka fora predporodna ili sam toliki pehist da sam sad neku upalu dobila?? :-( a jos petak navecer naravno i ni jedan dr mi ne radi da pitam... prvo sam misla nazuljale me mozda gacice, al se sad ponovilo :-/
Ma ivana.sky nas dvije se pratimo da je to vec komicno :D
Evo mene dole pece kao da imam upalu mjehura i menzis u isto vrijeme i evo sjedim na kaucu i mislim si je li to ok. Hahahaha :)
Hahaha pa ovo je vec sad toliko tragicno da je komicno :lool:
Sanja ak ne budemo mi zajedno tiskale ne znam tko ce
Ajde u rađaonu cure! :storma:
Ak nije dosad odlucila van, ne mora bas ni sad za ovaj najtopliji vikend.... nekak sumnjam da je u radjaoni ugodnih 20 :lol:
Toliko mi kosti pucaju u zdjelici i kukovima da se pitam kak ona jadna dolje s glavicom to trpi :-( jel to ikako utjece na nju? Zast se to dogadja uopce? Nije nimalo bolno ali opet nije ni ugodno...
Muma, da bar! Ali nece, pa nece ovo moje cudo...