Jel prosao termin? Daj sliku "trbusine"! :D
Printable View
Jel prosao termin? Daj sliku "trbusine"! :D
Djevojke, nešto me ovaj tjedan počela mučiti probava pa sam mislila da ubacim lanene sjemenke u prehranu.
Mogu li se one koristiti u trudnoći?
Mislila sam ih samljeti i ubaciti u jogurt preko noći i to ujutro smazati.
Donatica mi isto pomaže, ali nedovoljno brzo kako sam si ja to zamislila. :)
Medeja ja imam od pocetka trudnoce problema sa probavom ja jedino sta pijem i sta mi pomaze je donatica pijem je svaki dan i skoro svaki dan idem na wc :p
Dok je zaboravim popiti nema wca i boli me trbuh napuhnuta sam jako i ako uspijem na wc bude jakooo tesko
28 tt sam ;)
Hvala, micamaca, sve se i meni čini da ću i ja tako početi.
Čaša donatice ujutro i navečer za sretnu trudnicu. :D
Ja sam u prvoj trudnoći lanene izbacila jer sam negdje naišla da mogu poticati kontrakcije. Odmah nakon toga su se kontrakcije znatno smanjile, ali sam počela i sa strogim mirovanjem i nifedipinom, pa ne mogu apsolutno ništa tvrditi. U ovoj trudnoći koristim lan ali samo u salatama, ne na svakodnevnoj bazi u probioticima. A sad, kako želiš...
Apsu, prosao prosao, a ja jedva prst otvorena..
Evo stavim sliku sad u temu gdje smo stavljale slike :)
Cure sretno i divim vam se kako izdrzavate ovu vrucinu :)
Evo me s pregleda. 41+0. Prst sam otvorena i dalje. Trudova nema. Ctg uredan. Kaze dr da se cerviks jako skratio od proslog puta i rekao da se vidimo u srijedu ponovno. A ako do srijede ne krene "cemo inducirati porod, pa da rodite u cetvrtak". I sad, znam da je neopravdano, ali bas sam se uznemirila. Bas nisam htjela na silu. Imate kakvih savjeta i komentara? Btw.plodna voda je bistra, bebica je super unutra.
Ako je sve u redu, ja osobno ne bih na indukciju. Ja sam rodila s 42+1.
Sanjo, tvoja cura neće pa neće. Ja ti nemam ništa pametno za reći vezano za inducirani porod, znam samo da ga ja isto ne bi htjela. Al tko zna, možda prije četvrtka i krene prirodno kod tebe. Sjećam se zuteminute kojoj je isto dr. rekao da će inducirati porod, na kraju krenilo prirodno.
Samo bez stresa i nemoj se sekirat, mozda ona odluci i sama van :-)
probaj mal s onim vjezbama ako imas loptu, anansom, stimilacijom bradavica, ljutom hranom...?
Ne vidim uopce cemu inzistiranje na indukcijama od strane dr. ako je sve ok i sa bebom i sa pl.vodom? :neznam:
curki se stvarno ne da van...
probaj s ovim kaj kaže ivana, možda pomogne
i meni nije jasno zašto žele inducirati ako je sve ok
Sanja! Stvarno se neda curetak! Ne kuzim ni ja čemu forsiranje pogotovo ako je sve ok, pa valjda beba ima neki razlog zašto je jos malo unutra, bar ja to tako gledam :-/
Al mozda i krene to stvarno ne možeš znati, ali moglo bi to tako kod tebe odjednom..
Ivana kad si ti na repertoaru? Sljedeća nakon Sanje, ne?
A ni meni nije jasno, zato i pitam ovdje.. Citam koji su razlozi za indukciju i nijednom razlogu ne udovoljavam. Bas mi je tesko ne uznemiravati se oko toga kad sam cula da i vise bole trudovi i da to nekad onda i duze traje i tako dalje. Plodna voda je bistra, malena je super, stvarno ne razumijem :/
Ti uvijek smijes odbit, pogotovo ako nema opasnosti za tebe ili bebu da sacekas...
osim ako ti se ne da vise :lol:
Da, ja sam iduca... u nedjelju 26. termin sluzbeno, al ja bi da pozuri smizla haha iako kak je krenila ja cu ko sanja...
sutra sam opet na pregledu pa cemo vidit...
Sanja, ako je beba dobro, te ako si ti dobro, nema ni jednog razloga da pristaneš na indukciju.
To je tvoja odluka. Liječnik ti može savjetovati, može ti reći zašto smatra da treba inducirati, ali ti si ta koja kaže da ili ne. Naravno da ćeš pristati u slučaju bilo kakvog hitnog slučaja, ali dok god je tvoja trudnoća normalna i bebi je dobro, ne moraš.
Na vlastitoj koži sam osjetila i indukciju i prirodan porod i mogu ti reći da mi je jedina razlika bila u duljini poroda i zgusnotosti svega toga. Prirodni su puno sporije počinjali, puno polakše se odvijali, dok kod induciranog sam se odjednom našla u "centru" zbivanja :) plus ručno otvaranje zbog kojega sam htjela profesora opaliti bilo čime jer me nije pripremio na taj užas. Srećom traje tako kratko da nisam našla oruđe ( -žje :lol:).
Trudovi su jednako bolni i kod prirodnog i kod induciranog, pogotovo u tranziciji.
Kod mene je bila medicinska indikacija ( zbog moga stanja) da se inducira u 41. tjednu. Taj je porod trajao 6 sati od samog početka do kraja svega. Ništa :)
Želim ti da beba odluči izaći u ova dva dana i da ne moraš odlučivati. Hodaj stepenicama gore-dolje, odi u vožnju po kakvoj kvrgavoj cesti, odi prat ormariće u kuhinji :) ali samo one u sredini, da se ne saginješ.
Sanjo sretno !!!!Drzim fige da ti krene do srijede prirodno...Ivana i ti ces brzo...!!!
Novim trudnicama zelim dosadnu i skolsku trudnocu !!!
Mi uzivamo i cicamo cesto zbog vrucine...
beti3, hvala.. Sad mi je ipak malo lakse :heart:
Ne znam da li ovdje spada moj problem ali evo da pitam. Prije nego sam dosla na red za mpo spontano sam zatrudnila. Zm je bila 9.6 a mislim da sam ostala trudna 28.6 jer dosta kasno imam ovulacije. Danas sam prokrvarila a beta je tek 289.1. Malo se vidi gv ali to je to. Dobila duphastone i cekam srijedu da ponovo vadim betu. Da li netko ima slicna iskustva? Hvala
Mb, to je dosta nezgodno jer bi ti po zm sutra bilo već 6tt.
Pričekaj betu u srijedu pa ćeš biti pametnija.
Evo mene sa još jednog UZV pregleda.
Bebe su dobro, fino se razvijaju.
Glavice su 2,5 cm u promjeru, noge i ruke isto super. Srca kucaju. Jednako se bebice razvijaju.
Hematom je tu ali se pretvorio u krutu strukturu što je dobro jer se resorbira. Nema sviježe krvi.
Ali da ne bi bilo sve idealno posteljica jedne bebe je nisko blizu ušća maternice.
Moram zbog toga i dalje strogo mirovat.
Ima li tko iskustva sa niskom posteljicom?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Icsi, super za bebice! Nek samo tako nastave.
Na zadnjem pregledu mi je uz sve ostale loše vijesti rekao i da je posteljica položena uz samo ušće. Ali da se ne prepadnem ako počnem krvariti (moš si mislit što se ne bi prepala). Posteljica se s rastom maternice najčešće odmakne od ušća a do tad mirovanje i nadat se najboljem. Prokrvarila još nisam i nadam se da ni neću. :fige:
Cure, ipak nisam probala lanene sjenenke jer sam pročitala što mi je Muma napisala. Ne želim se igrati kontrakcijama pa sam sam se odlučila za opciju da ubacim Donaticu, puno voća i Lgg jogurtić za doručak.
Ne moram reći da djeluje. :)
Kombiniram sve to sa svojim žitaricama i bolje se osjećam.
Sutra idemo na pregled, joj, jedva čekam!!!
ajmeeeeeeeeee, i meni isto, al mene trtica hebe. nego, ja imam uroinfekt pošteni, isto mi bilo ko i vama i sad me to poprilično muči, imam još 5 dana (od 14) terapije. odi vidi ti kod dr.
cure urin na pregled!
ja se isplakala danas na pregledu, od planirane hospitalizacije za 13 dana, evo ipak idem za 8 dana.... bit će moji 3 dana solo pa tek onda na more....to me rastužilo. zatvorena jesam, ali cerviks je smekšan. kakva iskustva s tim imate? što to TOČNO znači? koma sam psihički. a ubila se od jurcanja ovih dana, luđakinja. sad mi mm zabranio da se mičem uopće.
ICSI moraš mirovati ipak malo više, ali posteljica se ipak digne kasnije.....
Da pitam i tu, ako netko ima savjet... naime eto ispao mi sl.cep ali me zanima i brine sad, posto je njegova uloga da cuva bebicu od bakterija smijem li ja ici na depilaciju? Narucena sam bas sutra ujutro....
Doduse radi se tako da moje gacice ostaju na meni i stvarno je kozmeticki super uredan i cura radi u sterilnoj kuti sa rukavicama... ali opet petljat dolje okolo sa voskom i trakama, a da sam "izlozena sirom" nisam sigurna smijem li :-/
Ivana, ja ti ne znam točno reći, ali mislim da bi mogla, nije brazilka samo noge, prepone jel! Al kako je krenilo u tebe možda ti ujutro budeš i u rodilištu :unsure:
A ja sam se baš naručila 10.08. na brazilku da se sredim prije poroda, pa se sad mislim jel to možda kasno s obzirom na termin 18.08., ako kojim slučajem krene ranije pa da ne stignem to, al htjela bih doći sređena u rodilište, ne da me oni tamo briju.
ivana.sky a gdje ti to misliš biti sutra ujutro?! :-) Napravi kako hoćeš, ali ne znaš kako će porod krenuti. Možda ekspresno kao meni. Osim ako želiš riskirati njihovu britvu :drek:
Ivana, ako ne rodiš do sutra :) mislim da možeš, kako si napisala pa neće ti čačkati po kritičnoj zoni.
Jel netko koristio gel od arnike u trudnoći? Upalio mi se živac u križima. :(
Fizioterapeut rekao da mogu s njim mazati ali su mm u ljekarni zbunili jer ne piše ništa u uputama za trudnice. Možda bolje da stavim list kupusa? :zbunj:
mi jučer, na uzv (točno 20tt) saznali da je "curki" narasao pimpek :) totalno smo se šokirali jer je do sada stalno bila cura i već sam si u glavi posložila kako stiže još jedna djevojčica, a i starija kćer se veselila seki. kako je bila sa mnom na uzv, kad je čula od doktorice braco, bila je šokirana i šutjela jedno 30-ak sekundi! a onda ko iz topa izvalila: neeee, mama će roditi seku!!! i tak:) sad nam stiže mali dečko kojemu se naravno neizmjerno veselimo, samo imam osjeća da je sad neka druga trudnoća u pitanju jer sam se cijelo vrijeme obraćala bebi u ženskom rodu, pa se moram naviknuti!!
muž je isto bio šokiran kad je stigao kući i pitao kćer kako je seka?! a ona njemu: nije seka, braco je!! hahahahaa. povjerovao je tek kad sam mu dala sliku krupnog plana pimpeka koju je dr namjerno printala samo za njega i napisala pokraj SIN!! hahaha
kaj ću sad ja, kaže mm, pa ja ne znam s dečkima :lol:
puse svim curkama!!!
ja bih radije na brazilku nego da me oni briju!
a kudri za pišulinca haqhahahahahahahaah!
ARNIKA se smije i u trudnoći i za vrijeme dojenja!
Kudri hahahahahahah superrrrrrr!!!!
Često nesto zadnje vrijeme čujem da curama naraste pimpač! Bit ce da taj organ sporije raste hahahahah
uh, mm isto tako brine da mu neće narasti koliko treba, s obzirom da je kasnije izvirio!! :lol: sav zabrinut je rekao da će idući puta ići sa mnom na uzv i pitati sve dr o tom kasnijem pojavljivanju i utjecaju na veličinu, jel :lol:ah, slatke brige!!
inače je baš jako živahan, puno živahnije od recimo kćeri. već vidim da će biti mali grozni grga hahaha (to je inače serija knjiga koju kćer obožava, pa sam joj ponudila da bracu tako nazovemo jer će sigurno biti zvrk)...
Twinolina, hvala!
kudri :lol::lol:
Curke, da vam se javim! Rodila ja :D Pa se selim na drugu temu :)
Cestitam!!
Čestitam Sanja!
Čestitke!
Čestitam Sanja!!