Sanja cestitam!!!
Printable View
Sanja cestitam!!!
Sanja cestitam :-)
Čestitam
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sanja čestitam :***
bravo!! čekamo detalje o porodu i mrvici:)
Sanja čestitam!!!!!
Sanja, čestitam!:-D
ivana.sky,kaj se čeka? Hihi,sigurno ti je več preko glave tog pitanja:aparatic:
kudri,jesi ne nasmijala...eto,tata se bu moral naučiti kak s pimpačom:pivo:
Kod mene sve čisto negdje ima dva dana (kuc-kuc),jedino primjetim jaki pritisak dolje,dok se dignem jest pa sjednem...nekad mi je dost da se prešetam do kupaone pa več osjetim. A na wc idem u prosjeku svaki drugi dan,naravno potjerana najčešče slatkom kavom. Joj jedva čekam da prođe još tih tjedan dana do pregleda.
dominikslatki,kad ti imaš pregled..kak tvoj pritisak?
Sanja, iskrene čestitke!
Sanja čestitam ti od srca i čekamo detalje!!!
Žužy bas sam mislila na tebe !
Drago mi je da se sve primirilo neka tako i ostane!
Ja isto imam pritisak , zadnja dva dana onako dosta pretpostavljam da i ovo vrijeme utječe na sve to, jer dok plivam nista mi nije :)
Na pregled cu početkom 8.mj! Kada ti imaš? Jesu ti rekli sta za spol?
Menija zadnji put rekla da ne želi nagađati..
Sanja čestitam!
Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk
Joj mi smo ti se na svakom tom bolničkom uzv-u fokusirali samo na to dali beba kuca i dal ima gdje kakav novi izvor krvarenja da nismo na ništ drugo mislili. Znam samo da mi je posteljica straga a nadam se da nije na ušču, pa da mi odtud taj pritisak. Kontrolu u bolničkoj ambulanti imam 29., moram samo još provjeriti kad radi dr kojoj želim ići.
Ja ti još ni jednom nisam uspjela obaviti normalan trudnički pregled kod svoje ginekologice...niti sam vadila krv na transfuziji,niti urin na kontrolu..proteini i to. Tak da me sve to čeka tek za negdje mjesec dana. Budem sad pitala na kontroli oko toga,mada mislim da me to šalje moja gin.
Joj more...baš ti zavidim. Onak malo samo :aparatic:
Čestitam Sanja!
Ja idem da nas u ta, za visoko rizične zbog tlaka...
Jako se veselim ultrazvuku ako će ga biti i kakvo je stanje.
Žužy i meni su rekli da je posteljica straga, ali ne i da je pritisak od toga, znaci od to je od toga hm..
Obavila i ja pregled.
Naš je kiki velik 4cm, napredan je pa po uzv je jučer bio 10+6, iako sam po zm 10+3.
Sve je okej, zatvorena trbušna stijenka, kralježnica, rukice i nogice su tu, srčeko kuca.
Mjerio je i nuhalni nabor, iznosi 0,9.
Ali sam se odlučila za rani kombinirani pa sam vadila krv i bit će danas-sutra rezultati.
Zadovoljna sam jedino me tlak muči jer je nešto povišen pa ga stalno moram kontrolirati.
Medeja,super za savršenu bebuškicu:zaljubljen:
dominikslatki, meni je dr rekla da je posteljica straga (kaj je meni pozitivno jer se nadam što prije osjetit pokrete) ali da moramo znati i kakvo je ušče a to nismo dolje provjeravali zadnji put da ne prčkamo previše,kad sam još smeđarila. Pa si to ja sad samo gruntam jel s tim sve kako treba,zbog tog pritiska.
Joj kako mene ti dr nerviraju. Pa meni nitko nista ne govori kad čujem ovako koliko drugima govore!!
Meni je samo rekla da je straga (znam da sam tada mislila kao ok je nije na ušću kao prvi neslavni put) i kao ma normalno da te sve boli , steže pritišće, ti si sitna a sve se širi (?) , ja si mislim Ajde dobro ..
Mjere su bile ok, odbila sam testove nah nabor je ok , da nije bio mozda bi i išla na neki test, iako opet napominjem ful su mi nekakvi pasivni pritisci kad slušam price ja sam na ovaj test išla, ja na onaj, pa to je dobro i bla bla.. :-/
Ja sam tek neki dan izvadila krv za ono sve živo , toxo, hiv i to a urin mi nitko nije dao, dok mojoj frendici daju svaka 2tjedna skoro a uvijek sve ok.
Dominikslatki, vidim da si i ti ostala trudna u 5. mjesecu. To bi značilo da smo skoto terminuše!
Koliko si danas?
Ja po zm 10+4, a po uzv 11tt.
Ma pusti ti druge...ok,dobro je čut mišljenje oko nekog problema koji te trenutno muči,ko mene sad ovaj pritisak. Npr,u bolnici nam je rečeno da oko 14. tt maternica izlazi iz zdjelice u trbušnu šupljinu pa neke žene osjete a neke ne. Moja cimerica je u ovim mojim tjednima imala lude bolove danima ko pms,u križima i dolje sve, i krvarila. Sad je super! Eto. Nismo sve iste. Zato treba pitat svog dr sve čega se sjetiš (pročitaš;-)), makar i zapisala. Više se ničeg ne ustručavam.
Ja pak čekam kad će mi se više počet kazat trudnički trbuščić...od 6. tt sam se najednom napuhnula ko balonček i to mi ostalo i sad...iznad pupka gore. A dolje di je beba je ravno. Još dok sam skužila na abdominalnom uzv-u da je beba baš tam di sam najuža,ispod ruba gačica...ajme reko di ima mjesta:drama:. Sad smo 14+2.
Ali eto,valjda puno ovisi o našoj građi...ja sam inače tip uskog struka i šire zdjelice,pa valjda još ima podosta mjesta tamo. Dok primjetim svoje frendice sa užim bokovima da im se dosta brže vidio trbuščić. Kaj ćeš,nikad zadovoljna...ma samo da je bebica dobro! :heart:
Medeja ja sam danas 13+5 , po uzv tjedan manje..
Žužy meni je bome trbuh vec skočio i to dosta prije nekih 10ak dana, hlače vise ne mogu zakopčati tako da sam u tajicama i haljinicama većinom. Pogotovo navečer bude velik ali to su onda crijeva u pitanju jer ujutro se ispuše. Buknut ce i tebi , samo ćeš se kao i ja , jedno jutro probudit s dodatkom :)
joj i ja jedva čekam trbuščić :zaljubljen:
dominikslatki, normalno je da te steze - sve se rasteze u tijelu, a i pomice. Nema veze s tim je li posteljica iza ili ispred. Sve da imas i praeviu ne bi utjecalo na jacinu stezanja. Svasta moze, a i ne mora, zatezati i boljeti u trudnoci.
Moja prva je neusporediva s drugom - ovaj put mi se valjda raspada simfiza, a razlike u principu nema, osim sto je prva beba bila musko, a druga zensko. Trbuh mi je barem 10 tjedana ispred svojeg vremena. :lool: Kad nema dobrih trbusnih misica... sta's.
Vađenje krvi na transfuziji - krvna grupa, rh faktor + boleštine... radi se u svakoj trudnoći, ne? U prvoj sam radila 2x a sad ništa, uopće mi dr to ne spominje :|
Zato i pitam. Krvnu i rh imam, original. Ne znam kako je to sad ona propustila. Prošli put me pitala za to čim sam zatrudnila. Moram joj napomenuti.
Meni vadili oba puta. Cisto za slucaj da se promijenila. :lool:
sanja, čestitam!!!!!
mene evo sad prvi puta nije slao vaditi krv za krvnu grupu, valjda skužio da se neće promijeniti:lol:
nisam još ništa vadila, dr mi je rekao kad se sjetim za izvadim KKS i urin,eto ja se nikako sjetit...:mrgreen:
RH faktor i krvnu grupu koliko znam neće tražit da ponavljam,čula sam da je negdje praksa sa svaku T moraš imat novo...:?:
sto se tice stomka,sad sam 19tt, izletio je malo prošli tjedan do tada sam prolazila incognito,dosad dobila 2kg...
nikakvi bolovi,probadanja,ne pišam više nego inače...eto,da nije malo izletio stomak ja bi zaboravila na drugo stanje...zasad repriza 1ve....
redovno vježbam kao i prije (sa opterećenjem) tako da tome pripisujem dobar dio izostanka boljki...
ah da,eto jedino se javio suhi kašalj po noći koji me probudi (i sve oko mene) samo još nisam sigurna da je to radi T jer sam i prošlo ljeto imala slične probleme...
Ajme, kako mene cice boleee...točnije bradavice, užas kako je to nelagodno.
Boli me na dodir, kad se tuširam, kad se brišem ručnikom, bilo kakva tkanina na njima mi smeta...uhhh :/
Sanjo cestitam !!!!
Ja dam shvatila da oni gledaju neka antitijela u krvi pa da se zato vadi krv u svakoj trudnoći.
Muž i ja smo ista krvna grupa, isti rh faktor i nemamo prisutna antitijela. Baš smo se našli.
Inače, stigli su mi rezultati ranog kombiniranog i svi su rizici manji od graničnih, jedino na ovaj dobni ne mogu utjecati (32god.).
Zadovoljna sam!
sto se kaslja tice - to ti moze biti zgaravica.
blazi oblik zgare kad niti ne moras osjecati peckanje ti je upravo kasalj.
ja kasljala cijelu proslu t, bila na hrpu pregleda i nista nasli. Sada opet kasljem valjda od prvog dana trudnoce, a dr. kaze - zgara.
Blago tebi sto vjezbas i nemas nikakvih tegoba.
Ja nisam vjezbala ni prije pa me je sada pogotovo strah,a tegobe su tu: mucnine, premorenost itd
Inace, meni je trbuh vec malo iskocio a tek sam 9.tj. valjda zato jer je 3. trudnoca, a i svi su mi ginici i dok nisam bila trudna govorili da imam veliku maternicu(?)
Inace sam potpuno ravna, nemam uopce trbuh pa mi sad kad mi je pun mkehur ili zeludac tiba odmah iskoci.
Dali mi moze netko reci, naime upisana sam kod doktora u bjelovaru ali ne planiram u bjelovaru roditi niti u virovitici nego u pakracu, i jako bih volila da rodim na carski koje su za to mogucnosti, i dali se ja trebam prijaviti u bolnicu u pakrac prije poroda to jest, kakva je procedura za sve to ?
Pošalji mail ginekologiji u pakračkoj bolnici pa ih pitaj možeš li kod njih roditi.
Mnoge žene iz okolnih gradova, recimo, dolaze roditi u Zagreb pa mislim da ne bi trebao biti problem.
Način rađanja prema želji, pak, mislim da nije moguć.
Ako nemaš nekakvih indikacija za carski, porodit će te vaginalno.
Zašto bi uopće željela carski?
Ako silno želiš carski, onda ga privatno možeš obaviti, u recimo, Podobniku.
djevojka00,
slobono možeš birati bolnicu u kojoj ćeš roditi.
ako imaš medicinske indikacije za prod carskim rezom, te inikacije će se pažljivo vrednovati i uvažiti u svim rodilištima.
porod carskim rezom je čista medicinska nužnost, ne radi se radi želje rodilje.
mislim da čak ni u privatnom rodilištu ne možeš tek tako doći i reći-ja plaćam, ja želim porod carskim rezom.
porod carskim rezom nosi veće rizike za mamu i bebu od poroda vaginalnim putem.
Inesz, u privatnom mozes doci i reci - ja zelim cr
A i inace im je dosta velik postotak cr-a
Kako ide sistem prijave za rodilište kod med.indikacije za CR? Ako bi npr. željela rađati u Zg da u slučaju komplikacija završim što prije na Rebru onda bi se morala javiti gdje? U Petrovu?