Pozz mame, javljam se evo i ovdje u nadi da će mi netko pomoći... Imam sina 13 mjeseci koji papa ukoliko je miksano ili miksano s malim komadićima, tipa ubacim rižu ili mini komadiće povrća. ALI, ne jede apsolutno ništa u krutom obliku. Probala sam sve, kuhano voće, palentu, kruh, rižine krekere, tjesteninu, kekse sto vrsta... ma nema što nisam... sve uzme u ruku, pogleda S GAĐENJEM i odbaci od sebe. Više ne sisa, prije spavanja popije AD. Krenuo je u jaslice prije 3 tjedna i muku muce i tamo s njim. Pojede samo griz ili neki čokolino, juhu ili puding, ostalo naravno odbija i gladan je. Prvo sam bila stava ma ima cijeli život da projede a sad sam već zabrinuta. Spremam se i pedijatrici s tim problemom, do sad nismo o tome pričale jer ja iskreno dok nije krenuo u vrtić nisam shvaćala da je to problem nego sam naivno mislila da će mu i tamo dati kašicu da ne bude gladan :(
Čitam tu i da postoje centri za poremećaj prehrane, da li bi se trebala tamo raspitati ili da još pričekam, kao mali je naučit će? Jednostavno mi je čudno da neće ništa staviti u usta ali baš NIŠTA što nije miksano. Čak i u vrtiću sve već jedu keksiće, komadiće banane, kifle... on ni čuti! Neki dan je bio bolonjez, naravno da je ostao gladan... Svaki savjet dobrodošao, hvala :)