Calista, kako ste? Stigli kuci? Kako se Oli oporavlja?
Printable View
Stigli smo kuci...Oli je OK...kao da nista nije bilo. Jos nije gotovo...ceka nas opet pregled kirurga i nefrologa tako da se jos nezna da li je sve OK :/
lijepo, mazite se i uživajte doma
Stenoza. Refluksa nema... Postavili su mu jj protezu no drugi dan nakon postavljanja nije bilo nista bolje... Ali su nas narucili na kontrolu za 2 mjeseca... Postoji milijun stvari do kojih moze doci da proteza nista ne znaci... A sta ako ne uspije... Sta ce onda?
mirjana, da li je jednostrano ili obostrano?
U klaicevoj je bila jedna curica kojoj su stavili nefrostomu i onda kad je bila dovljno velika sanirali su ureter i sad je bila na zatvaranju nefrostome. Svatsa oni mogu napraviti kad se radi o stenozi (koliko sam cula od roditelja)
Mi nismo imali stenozu nego masu drugih dg. danas opet idem na razgovor kod kirurga :neznam:
Sve je OK...kontrola za 1 mj. :-D
:-D
pratim vas curke!! ovo su lijepe vijesti! :yes:
Super vijesti:heart:
Sutra idemo na kontrolu bubrega...u medjuvremenu smo hitno hospitalizirani i sad smo na pretragama za nesto sto nije vezano za bubrege :(
Nadam se da bude sve ok. Drzte se
Po prof.C stanje nakon op je odlicno. Cak ga je mislila skinuti sa profilakse, ali ja sam bila protiv (radi intezivnog "druzenja" sa bolnicom). Za ovo ostalo cu nesto saznat sutra (nadam se)
Opet ja... Koliko vam se cesto dogadjale urino infekcije i koliko su vam djeca morala ostajati u bolnici...
Buduci nam je ovo prvo ljeto sta s nasim refluksicem idemo na more zanima me dal se smije kupat u moru? Znam da se ne smije u bazenu i stajacim vodama al nisam sigurna za more.
Nama je receno ne u plicak s drugim kikachima i nikako ne gologuzi biti (receno za Ivu koja je bila VUR II stupanj)
Pozdravi svima. Mi smo novi na forumu i evo kratka istorija i pitanje takodje.. Kcerkici nakon upale bubrega ustanovljen vur iv stepena na obje strane. Zapocela profilaksu nitrofurantoinom ali je pocela da dobiva neki mali osip na donjem dijelu ledja, tacno ispod pelene. Ja joj uz dogovor sa dok prestanem davat nitro 48 sati da vidimo da li ce se povuc i .. Jeste! Poslije par dana osip ponovo! U medjuvremenu radili nazal krvi koji je pokazao malo nizak broj leukcita. Sad je bez profilakse 5 dana dok ne prodje osip i dok ne uradimo novi nalaz krvi da vidimo hoce li se broj bjelih povecati.-ako ne onda bismo morali da zamjenimo profilaksu. Da li je neko imao problema( iskustva) sa osipom od profilakse? I sa smanjenim brojem laukocita dok ste na antibioticima? Mi smo inace u usa i ovdje se ne radi mjesecna uk( Zbog toga ludim) i to me jako plasi pogotovu sto je sad bez profilakse neko vrijeme a jaki je stepen vur. Nasla sam neke prirodne kapi..'uskoro cu joj poceti davat i to cim odradimo novi nalaz krvi. Ja sam bas preplasena jer sljedeci mjesec idemo za bih a nemam trenutno profilaksu na kojoj je ok. Vase misljenje, please..:)
I da..umalo da zaboravima nos jedno pitanje. Naime, ona je dobila i tako uzasnu pelensku kandidu da nam je trbalo 10 dana i citava tuba nistatina da to rijesimo. Tako je to svrbilo i cinilo nervoznim. A posto je u zadnjih mjesec i po dana bila na 6 raznih antibiotika nije ni cudo sto je to zaradila. Je li neko imao problema sa kandidom na profilaksi?
Imam sam jos jedno pitanje, samo mi tako po cijeli dan naumpadaju. Naime, da li ste vi primjetile da je infekcija kod vase djecice bila nakon kostipacije, i da li su vam djeca patila od konstipacije uposte. Meni je urologica rekla da to pazim i fakat je moja N imala problema sa konstipacijom par sedmica ako ne i citav mjesec i po prije nego sto je dosla ta strasna i jedina( kuc, kuc) upala koju smo imali po prvi puta u 13 mjesecu. Ona je stepen iv a imala je infekciju samo jednom i sad se pitam sta da nije doslo do upale a ona vec 13 mjeseci ima VUR i bez antibiotika je bila... jel to znaci da profilaksa i ne igra bas tako jako bitnu ulogu? koliko vidim nekima se cak i desavalo da su dobijali infekcije i pod profilaksom? Ja stavrno vise ne znam sta da mislim.. pokusavam nekom logikom, al ne ide :)
Ada2023 mi od rođenja smo na profilaksi, prvo na antibiotiku, ali on nas nije štitio od bakterija, od prije godinu dana je na nitrofurantoinu na minimalnoj dozi od 5 mg i od onda mu je urin cisti. Nismo imali problem s osipom i leukocitima. Moj savjet je da mozda probate s homeopatijom? Probaj se posavjetovat sa nekom strucnom osobom oko toga, neka djeca su godinama na homeopatiji i cista su.
Sta se tice redovne mjesecne kontrole urina, ako imas mogucnosti plati u privatnom labartoriju da ti jednom mjesecno rade kontrolu. Takodjer imas trakice za mokracu koje pokazuju dal ima leukocita u urinu. To je prvi pokazatelj da urin nije dobar. Sretno
Eva5, hvala na odgovoru i na informaciji sto se tice nitrofurantoina.. naime, sad mi je sinulo da mozda doza koju je ona dobivala je prevelika jer nama je receno da joj dajemo pola kapsulice dnevno pred spavanje, a "kapsulica" je od 50 mg.. sto znaci da ona dobije 25mg dnevno sto je 5 puta vis enego sto vi uzimate!!! zar ne? koliko je moja matematika ok tako ispada... koliko je godina ima vas sin? Kako je moja doktorica mogla tako visoku dozu da nam da....sad cu ja to da provjerim:) Hvala jos jednom! Trakice cu da kupim kad budem isla sljedeci mjesec za bosnu, takdje i cranactinom cu da se naoruzam jer ovdje nisam nasla u kapima.
Usual Pediatric Dose for Cystitis Prophylaxis
Regular release:
1 month or older: 1 to 2 mg/kg/day (up to 100 mg/day) orally in 1 to 2 divided dose
Evo ja sam ovo nasla online.. sto znaci da ide 1 do 2 mg po kilogramu djeteta, koliko sam ja skuzila. Ona ima 10 kg, pa mozda na tu racunicu, ne znam. Ja bi radije manje, jer me glava boli od tako dugortrajne profilakse svejedno. :)
hej cure,
negdje prije sam se predstavila i naš problem, uglavnom, da skratim VUR II st. jednostrano, otkriven sa 3 godine. idemo u Helenu i pijemo urotabline četvrtinu. Sada idemo na kontrolu nakon 6 mjeseci.
koliko košta kontrolni pregled sa UZV?
da li netko ima problema sa noćnim piškenjem? savjetim plizzz cure! više od godinu dana nema dnevnu pelenu, pa kako je imala te urinarne infekcije, reko bitno je nek pije, pa joj nisam skinula noćnu. sada sam joj skinula, ajme majko, patnja živa, pa ona piša cijelu noć. svašta sam probala smanjiti tekućinu; crtamo sunce, kiša; buditi; ne buditi; ucjene... joooj
šta mislite koliko ćemo još piti profilaksu? od kada pije nije imala UI, niti e. colli, ali svega 2 puta je bio sterilan.uvijek nešto makar one Gr poz i neg bakterije.
hvala, nadam se da će se netko javiti ili ste svi na godišnjem!
*Barbi* mi (cura 9 g) smo već s dijagnozom VUR II i II/III od 2006 godine. ako je problem esch colli da ne čitaš sad sve stranice teme nama je pomogao Uro waxon-homeopatski pripravak koji nam je iskorijenio beštiju zauvijek. ostalo vjerojatno znaš-piti dovoljo, piškiti često, ne bazen, ne puno slatkog, preporučljive su kure probiotika, ako treba buđenje po noći za piškenje. sretno na kontroli
Ej mame, kak ste? Kako podnosite vrućine? Bi se vratili s mora, bili kratko jer mali dobio visoku temperaturu... jurili po pedijatriji, provjeravali urin, krv, na kraju bila samo viroza. Dovoljno da se uplasimo i da nam upropasti godisnji.
Krajem mjeseca idemo na ultazvucnu i vec mi je sad zlo kad se sjetim.
Calista, kako ste vi? Kako Oli? Sada vam je vec dosta proslo od operacije.
Lp svima!!!!!!
heeeej...mi smo OK sto se tice uroloskih problema....pije pola Nifuretea navecer i a sada je sve OK...na jesen kontrole. sad se mucimo sa posljedicama BCG-a :/
hej, Calista drago mi je da ste ok!
mi uglavnom bili na kontroli i dr. C je zadovoljna nalazima, pije još mjesec dana profilaxu, pa dalje samo kontroliramo. dalje nastavljamo sa probiotikom i uzela sam D-manozu - rekla je da to može umjesto cranactine.
pitali smo ju za problem noćnog piškenja, jer curka će u 10 mj. 4 godine, pa to stvarno moramo riješiti, rekla je da je to sve u glavi, jednostavno mora kliknuti!
pošto sada imamo mlađu curku (ima 6 mj) pitali smo ju kolika je vjerojatnost da i ova ima. velike su šanse da i lucy ima, ali da ne treba žuriti sa uzv cistografijom, da joj s vremena na vrijeme prekontroliramo urin, da se e. colli ne bi začahurila, ako nešto ima da otkrijemo na vrijeme. kaže da u USA odmah braći i sestrama reluxića rade uzv cistografiju.
eto drage curke, ako netko ima iskustvo sa rješavanjem noćne pelene, tj. noćnog piškenja svaki savjet je dobro došao.
dići se ured noći i staviti dijete na kahlicu. u poluspavaćem stanju će se popiškiti. najteže je tebi
apropos drugog djeteta, moja mlađa nema reflux a nema niti urođenu mrenu niti je imala displaziju kukova. čak ima i ravnije i zdravije trajne zube!!! starija je jednostavno nagrabusila!
Calista, drago mi je sta je sve uredu bar s uroloske strane. Nadam se da cete i to s BCG-om rjesiti. Kako bi bilo da bi bilo sve idealno i da se ne nerviramo radi neceg?
Barbie, imam kćer od 5 godina, koja nema refluks (nikad nismo radili pretrage jer nikad nije imala problema a ni u obitelji nema refluksa). Zbog toga mi nije jasno od kud mom malom obostrani visokog stupnja i hidronefroza. Sta se tice nocnog pisanja, s 2,5 godine skinula sam joj i dnevnu i nocnu pelenu. U pocetku je znMi ala popisat se i do 2-3 puta nocu bez obzira sto sam ju stavljala na tutu u noci, s vremenom se desio taj klik i vise nije pisala. Neku noc joj se desilo nakon vise od godinu dana da se popisala u krevet. Prije spavanja ju obavezno natjeram piskiti, a dok je bila manja obavezno sam ju budila jednom u noci.
Moj malac ide za 10-tak dana na ultrazvucnu cistografiju, bas me zanima kakvo nam je stanje, zadnju je obavio prije 14 mj. Ultrazvucno stanje izgleda dosta dobro, al ja se bojim nadati da se smanjio stupanj.
hvala cure!
eva5 - sretno, mislimo pozitivno za vas!
Cure, drzite nam fige sutra!!
Eva5, šaljemo vibre, mi idemo slijedeći ponedjeljak na mikciju da vidimo dal je deflux uspio. Pusa ~~~~~~~~~
Evo da javim nesto su bolji nalazi. Lijevo se refluks potpuno povukao, a desno se smanjio sa III/IV stupanja na II/III. Sad cekam da profesorica kaze sta dalje.
eva5 - drago mi je za vas da imate napredak!
Roko_mama - mislimo na vas!
mi još danas profilaksu i onda ćemo pratiti. još uvijek piškimo po noći ....
Eva5 super za napredak!
Barbie nadam se da će i vama krenuti na bolje
Puse svima:heart:
Ništa od naše mikcije u ponedjeljak. Danas su nas zvali i otkazali jer je aparat pokvaren, idemo 10., i još k tome nam otkazali i termin kod nefrologa i rekli da je naša nefrologica otišla radit na Helenu, baš sam u komi.