Hvala cure.
Apsu, znači ti si dok pupak nije otpao koristila pampersice i sl., a šta one ne idu preko pupka?
Printable View
Hvala cure.
Apsu, znači ti si dok pupak nije otpao koristila pampersice i sl., a šta one ne idu preko pupka?
Meni se Njuškalo pokazalo odlično za uštedu novca.
Iako, računala sam. Kada bih uzela nove novcate pelene i prodala ih u pola cijene došlo bi me koliko sada kupujem preko Njuškala. Ove koje su sada rabljene ne mogu preprodavati ionako jer to bi bio drugi krug da idu.
zutaminuta, ako budu u dobrom stanju nakon upotrebe, možeš, zašto ne
nekad neki model ne odgovara baš djetetu pa ga puno ne koristiš, ili imaš neke draže pa se neke ne potroše puno
zutaminuta sve mozes prodati, pitanje je po kojoj cijeni
i te nove tko zna hoces li moci prodati u pola cijene
kako ti pase
zakaj, pa ja sam neke koristila i za troje svoje dece, a dobila rabljene od blizanki
ja sam s trećim koristila od izlaska iz bolnice, tam su ga premotale sestre uz dozu negodovanja, otpo pupak neki 20 dan ( stvarno se ne sjećam ali bilo je dugo, za razliku od prvog deteta kojem je opao s tjedan dana), koristila sam u početku tetre slagane na origami, pa može se lijepo pregibati tkanina u razini pupka, tj. da bude ispod nje.
ima novih od tete koja ima svoj dučan http://www.njuskalo.hr/trgovina/miadizajn radi i nosilice i svašta
Onda je to druga stvar. Budem vidjela kako će se trošiti.
Pozdrav svima, izgleda da cu i ja u platnene. Nabavila sam danas nekoliko komada, pa me zanima sto vam se pokazalo boljim-pelene na cicak ili na gumbice, drukere?
Cicak vjerojatno brze izgubi na funkcionalnosti ili?
Sve je stvar osobnih preferenci. Nemam nijednu pelenu na čičak, ali imam cover. U početku su mi coveri na čičak bili bolji jer se bolje namjeste oko pelene, a kasnije, kad se kakica stisne, puno su mi draži ovi na drukere, ne okreće se rub i ne grebu bebu, a i bebice kad narastu, svladaju otvaranje čička pa skidaju pelene.
Meni je bolje sjelo sve na drukere, iako sam imala dosta na cical
Mi tetramo i s rodinim coverima na cicak sam prezadovoljna
Koje pp biste preporucili? Jucer sam kupila Popolini, s cickom i dvoje zastitnih gacica. Znaci moram jos puuuuno toga kupit, nadam se dobrim rabljenim pp s Burze :)
Koje su tanje za preko dana, da guza ne izgleda ogromno i da stane u vecinu robice?
Najtanje je tetranje.
P.s. A moj sad s tri tjedna ima vec 4.7 kg i puno piski :D
To se rijesi dodatnim uloscima :)
Pitanjce. Kako ste vi rijesile pp kad ste isle na godisnji ili na put? Mislim tipa hotel, gdje nema ves masine u sobi ? Jel itko dao u hotel na pranje s uputama tipa ne omeksivac i jako malo detergenta?
Jesu vam htjeli oprati ili je bilo problema?
Ili ste nosile jednokratne za to vrijeme?
Koliko brzo primijetite da su pelene mokre?
Želim da preko noći ne ostane u vlažnom duže od pola sata.
Moja doji preko noći i piški 3-4 puta pa teško da bi pelena ostala suha do ujutro.
Na put idemo u jednokratnim
zutaminuta, mislim da ti je nepotrebno premotavati bebu cim se upiski
pa cijelu noc ces premotavati, a bebi treba san za rast
a i ti se trebas naspavati
ja sam po noci presvlacila samo kad su se ukakale
I ja isto ko ginger
To mi je i patronazna bila rekla, nevezano za platnene, da se nocu presvlaci samo kad se ukaka, i inace nocu izbjegavat aktivnosti tipa palit svjetla i to, da nauci razlikovat noc i dan.
Ne znam. Čini mi se to predugo za biti u mokrom. Znam da bi meni bilo neudobno samo pola sata, a kako li neće tek njoj s nježnom kožom par sati u komadu.
A da pogledas malo tamo na bezpelenastvo?
Mislim, ne znam, meni se ne cini ok dirati bebu po noci tako cesto samo zbog pelena
I meni su to, kao i tangerini, rekli patronazna i pedica
I iskreno, ja bih prije popi*dila da me netko svaki cas dize iz kreveta nego da sam mokra :mrgreen:
A kak je cesto prematas po danu?
Kod nas je to uobicajeno svaka 2-3 sata, osim ako se pokaka
Tako prematam i jednokratne dok smo na putu
Prematam je u pravilu čim primijetim da je mokra/ukakana. Znači, oko 12-ak puta tokom 24 sata, čini mi se. Nisam brojala.
Upravo čitam neku brošuru, doduše od Johnson'sa, a kaže:
"Pelene stvaraju vlažno i toplo okruženje koje je u stalnom kontaktu s bebinom kožom, a takvo okruženje potiče razvoj bakterija. Također, u takvim uvjetima dolazi do trenja koje izaziva iritaciju kože i može dovesti do stvaranja neugodnog osipa. Kako bi koža na bebinoj guzi bila zdrava i glatka, možete primijeniti nekoliko postupaka kojima ćete spriječiti probleme s kožom upravo na tom osjetljivom dijelu tijela.
Češće mijenjajte pelene, izbjegavajte dugotrajni kontakt bebine kože s vlažnom pelenom kako bi spriječili ovlaživanje kože. "Zračne kupke" također mogu biti od prednosti, budući da se koža uspije osušiti te dobiva mogućnost disati."
Zračne kupke su valjda bespelenaštvo?
Ne znam sta su zracne kupke
Al iz svog trustrukog platnenopelenaskog iskustva ti mogu reci da se previse brines
Moje cure nikad nisu imale ni osip, ni kakvu bakteriju i mislim da se to prije moze dogoditi u jednokratnim pelenama gdje se urin mijesa sa raznim kemikalijama i jos k tome koza ne dise
Jedini put kad mi je maloj pocrvenila guza je bilo na putu - u jednokratnim
Moje sve tri su cijelu noc bile u jednoj platnenoj peleni i nikad nikakvih problema
Nemoj si komplicirati tamo di ne trebas
Rekla bih da su zračne kupke fensi naziv za zračenje dupenca. Ono, presvlačiš pelenu pa ne staviš odmah drugu, nego pustiš guzu na zraku. Ili sad po ljeti pustiš da hoda okolo bez pelene.
Postoje stay dry ulošci koji služe da guza bude suha. To su tanki ulošci koji idu direktno na guzu, znači između pelene i guze. Od sintetičkih su materijala, ali za po noći dušu dali. Mm je jednom popipao stay dry uložak i rekao: Pa nije piškila. A ispod pelena mokra ful :mrgreen: . Meni su najbolji Milovijini stay dray jer su široki i pokriju cijelo pelensko područje. Inače, slažem se za nepresvlačenje po noći osim kod kakanja.
Sto se presvlacenja po noci tice, tako sam i ja prvi tjedan u platnenim razmisljala-pa jadan, mokar je. Sad nakon mjesec dana u pp, mogu rec da su mi od babysaurus mutt like odlicne za noc. Ne mijenjam ih do ujutro, osim ako se pokakao.
Po danu isto mijenjam svaka 2-3h, osim naravno ako se pokakao.
@annie, što te navelo da promijeniš mišljenje? Meni je drugi tjedan (upravo završio) i još mi nije prihvatljivo da bude u mokrom.
Jedna forumasica od koje sam kupila pp mi je poslala brosuru i objasnila da su mokri u svojoj temperaturi, znaci ne rashladuju se (sto i primjetis prilikom presvlacenja). Znaci ne moze se prehladit, to mi je bilo najbitnije. A ako je kojim slucajem kratko budan po noci i ako ja u tom bunilu ne zaspim-onda mu promjenim pelenu oko 3-4 otprilike, ali najcesce mu promjenim tek oko 6h. Ako je pokakan skuzim dok dojim, pa mu odmah promjenim.
Hvala annie.
Sada nakon tjedan dana, bila noć ili dan, malecka negoduje čim se popiški. Njoj nije udobno u mokrome, i mijenjamo odmah. Preko noći je daleko teže natjerati se paliti svjetlo i mijenjati pelenu.
Mrzim platnene pelene. I preko dana čim se popiški prekine joj san vlaga.
Nastavit ću ih koristiti, naravno. Došla sam se ispuhati samo.
A zasto ces ih nastaviti koristiti ako ih ti mrzis, a djetetu smetaju!?
Pa ima i jednokratnih pelena u kojima beba nije mokra ili bespelenastvo?
Čini se da joj ne smetaju dok spava na meni. Ma ni podrizi ni žgaravica joj tada ne smetaju. Napravila sam dakle krivu procjenu situacije jutros.
Bespelenastvo s dva mjeseca ne bu išlo. Ima još ponekad eksplozivne stolice. Šibne mlaz na drugi kraj sobe. :)
I ja sam počela korstit plat. pelene od prvog dana otkad smo izašli iz rodilišta i zasad nema nikakvih problema. A moram samo reći da sam primjetila da patronažne sestre baš nisu za platnene što uopće ne skrivaju. Bila sam na tečaju u trudnoći koji je vodila patronažna i to je naglasila da je ona za jednokratne jer da je dijete u njima suho, a jučer kad nam je došla patronažna doma prvi put i ide ona mijenjat malog, kad je vidila da ima na sebi plat. pelenu i da sam joj donila novu plat. pelenu za preobući ga, ona se iznenadila, pita da zašto smo se mi odlučili za to, koji su razlozi, bla, bla, mislim se u sebi koje čuđenje. Izjasnila se da je ona za pampersice, al da mi radimo kako mi želimo. Tako da vidim da one nisu zato. A ja i mm smo baš zadovoljni platnenim. Imam ih dovoljno i večeras baš slijedi prva tura pranja pp.
Meže mi netko reći da li se sa platnenim pelenama može prati i bebina robica koja je isprljana na 60 stupnjeva?
ja sam u početku posebno prala robicu posebno pelene
u biti u početku sa prvim djetetom, mama mi je to postavila kao pod normalno i "svi tako rade" da robica od bebe se mora prat posebno od robe ostalih ukućana (odmah da napomenem, nije UOPĆE istina da svi tako rade)
kasnije sam stavljala sve skupa, ionako je ta dječja robica često počašćena sadržajem pelena koji se prelio preko ruba :mrgreen:
za patronažne - kako koje i kako gdje,ja sam imala samo pozitivna iskustva,čak nam dolaze na radionice o PP da se educiraju o njima jer ih susreću kad su u obilasku/patronaži...
možeš prati kako hoćeš,neki čekaju i skupljaju da peru samo PP a neki peru sa odjećom ili posteljinom/šugamanima od odraslih....
samo nemoj pretjerati sa praškom,ide samo jušna žlica + ocat i/ili čajevac za omekšivanje i dezinfekciju
zuta minuta,dosta ljudi kombinira pp po danu sa jednokratnim po noći....
poanta pp i jest da beba osjeti da je u mokrom i da se iste što ćešće mijenjaju...tako bi trebalo i jednokratne samo kako,izmedju ostalog, sa svakom bačenom pelenom ode i koja kuna u smeće to se ne radi često koliko bi trebalo...