Ja kad sam najiskrenija prema sebi, isto to shvatim, ali onda opet zabrijem kao ću opet trčati aredromom s tri mobitela :lol:Citiraj:
Ifigenija prvotno napisa
Printable View
Ja kad sam najiskrenija prema sebi, isto to shvatim, ali onda opet zabrijem kao ću opet trčati aredromom s tri mobitela :lol:Citiraj:
Ifigenija prvotno napisa
Ispala si iz trendova, danas se vise sjedi na video konferencijama, a manje trci po aerodromima...a in je Blackberry, kakav mobitel... :mrgreen:Citiraj:
Ja kad sam najiskrenija prema sebi, isto to shvatim, ali onda opet zabrijem kao ću opet trčati aredromom s tri mobitela
Evo, mene vrijeme pregazilo... mislila sam da će mi djeca imat svjetsku hip i in mamu, a kad ono.... Da se zaposlim tu i tamo na par mjeseci svake godine pa da imam uvid u stanje stvari 8)Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Potpisujem.Citiraj:
pikula prvotno napisa
[quote=pikula]Potpisujem i to.Citiraj:
"mama courage
zar ne bi bilo perfektno kad bi u obitelji s novorođenim djetetom OBA roditelja (govorim o primjeru gdje žena želi raditi, a tih je sve više) svoja prava stavila iza dječijih, OBA roditelja smanjila tempo i posvetila se djetetu ? OBA roditelja (skoro) pa jednako učestvovala u brizi i skrbi oko djeteta i na taj način bi OBA roditelja učinila korak nazad (bila i na tržištu rada donekle podjednako u istoj poziciji, gledala sam recimo prilog o menadžerima koji su svjesno prešli na 70% radno vrijeme, jer žele više vremena posvetiti se obitelji), a ne bi žena bila samo ta koja bi morala učiniti dva koraka nazad, koja bi se jedina trgala između dječijih potreba i svojih želja /a žene se itekako trgaju i stalno imaju grižnju savjest/ ? zar to ne bi bila pravednija raspodjela u kojoj bi se olakšalo majci, otac bi se na adekvatan način uključio u odgoj/skrb, a dijete ne bi bilo zakinuto za svoje potrebe ?
[/quote prvotno napisa
yaya sad bi napisala da te volim :mrgreen:Citiraj:
yaya prvotno napisa
:lol: A i ja tebi 8)Citiraj:
leonisa prvotno napisa
A ja volim Yayu.
Šta mi, pak, moreju? :mrgreen:
Neću griješit dušu, volim i Deuedi.
Deaedi, ne daj da nas ovaj topic udalji. :mrgreen:
Ajme cure... :oops: ma i ja vas sve vojim
a čuj, ako možeš, ne moraš. ja za sebe nisam vidjela drugi način nego početi raditi nakon godine dana. a daleko sam od neke karijere. samo radim ono što volim. i to mi je bitno. na više od toga ionako ne pucam.Citiraj:
Zorana prvotno napisa
yaya, ma naravno, shvaćam, i ja bih mogla mirne duše biti tri godine na porodiljnom i ništa mi ne bi falilo. u slučaju da znam što onda.
jedino što bih ja vjerojatno, kakva sam, sve tri godine imala dlakave noge. :mrgreen:
i upravo iz te, moje perspektive i pišem.
meni je karijera, odnosno posao nužan u tom smislu - jer u suprotnom, ja bih bila doma, s djecom, i čekala muža da se vrati s posla. a on bi imao neki svoj svijet, sasvim paralelan s obiteljskim. bez obzira na financije, mene bi to, ne odmah, ali nakon nekog vremena mučilo.
a i malo sam pod dojmom nedavno odgledanog filma Put oslobođenja, moram priznati.
Ma naravno, ja ovdje cijelo vrijeme pišem o prvim mjesecima djetetova života a ti si išla na posao godinu dana nakon poroda.Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
Mislim da se s tim svi u teoriji slazemo. No, problem i je upravo u tome sto su majcine zelje cesto razlicite od obaveza i potreba - pa to i je ono oko cega se između ostalog i raspravljamo, naime majčinstvo se ne može odvojiti od eksternih-izvanmajčinskih obaveza i potreba, jer ne živimo u nekom imaginarnom majcinskom vakuumu.Citiraj:
yaya prvotno napisa
:lol: :*Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Ja si trenutno želim vilu na Pantovčaku i viksu na moru, pa još brdo love tak da i dalje mogu nastaviti raditi ovaj posao kojeg radim, al eto nemam to mislim da to nikada neću niti imati.Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
da, sigurno sve zaposlene majke imaju u cilju samo vilu na pantovcaku, a nikako ne hrpu kredita za stancic u zapresicu kojeg treba otplacivati da bi to dijete kojeg tako nemajcinski ostavljaju imalo uopce gdje zivjetiCitiraj:
yaya prvotno napisa
ja nijednu od vas ne volim :P
a sad odoh vidjeti što ste pisale. :roll:
Ma ne, krivo si me shvatila, na dio tvog posta o željama majke sam i ja napisala svoje želje.Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
E da, dea ja radim. :*
Znam, pazim ja na satu :mrgreen:
Ja vas sve volim, čak i one koje mene ne vole, pa čak i kad sam bezobrazna i sfrustrana jer trenutno pišem iz tog majčinskog vakuuma koj imi je trenutno koma :love: Neću ga opisivati jer su naišli oni koji bi me mam došli natjerait obrijati noge i posremiti igračke :mrgreen: jedva čekaam proljećeeee :saint:
i na osnovu čega misliš da ovo što si ti napisala na bilo koji način proturječi onim dijelom gdje si mene citirala ?Citiraj:
roditelji trebaju zadovoljiti dječje potrebe na opitmalan način, što su bebača i manji to više. Ako majka može dojiti, buditi se prva po noći, jer joj je cijelo tijelo i duša usklađeno s bebicom, onda je to žali Bože prekidati da bi uvodilo jednog tuljana u posao. Naš tajo je kupao, nosio u marami, čistio, prao, kuhao, tješio ambicioznu majku - istog trena kad je došao s posla, a i tamo je trpio razne opskurne pozive. Odbio je sve poslove s putovanjima, svim šefovima pokazao zbue oko radnog vremena, radio od doma kad smo mi ostali bili bolesni.
problem je u tome što dosta muškaraca ovo ne čine što si ti navela.
osobno ne koristim ovaj protuargument (jer mi opasno spada u sferu ad hominem), pa mi nije jasno zašto ti to činiš.Citiraj:
Tako i tako klinci brzo rastu i mame im postanu glupe, a tate glavni, pa ih možemo slobodno uvaliti na full time ;)
meni je. imala sam i 30 eura satnicu i internet. i više slobodnog vremena. moja filozofija je uvijek bila da satnica bude što veća, da za malo sati zaradim dovoljno novaca da si ostatak mogu uzeti slobodno. da sam u to vrijeme imala dijete - više bih vremena imala za njega.Citiraj:
Meni ni 9 eura nije za bacit'. Al mislim da ti tamo ne bi dali na internet.
de, ajd razgovaraj ozbiljno, može ?Citiraj:
U takvom slučaju dobije se invalidnina. I otpremnina, pa se može pokrenuti i neki obiteljski posao. Isto tako i djeca nakon 16-te mogu doprinijeti financijski. I suprug može od kuće raditi neke poslove (prevođenje, instrukcije). A žena, ako i nema škole... neke dobro zarađuju i pečenjem kolača za svadbe i sl.
ne znam za drugu skupinu, al ako mene ubrajaš u prvu - onda si u krivu. a novac je nusprodukt koji treba svima. nitko ne živi od ljubavi, koliko god se neki ovdje ubiše to dokazati.Citiraj:
Jedni misle da novac i visokorangirana pozicija može garantirati neovisnost i ljudsko dostojanstvo, a drugi da se isplati riskirati jer se prave vrijednosti ne smiju voditi materijalnim motivima, nego im trebaju samo kao sredstvo i to se onda preslikava na odnos prema odgoju djece i svojem zanimanju.
ja smatram da prvenstveno RODITELJ treba staviti dijete u prvi plan (posebice novorođeno), a svoje želje, obaveze i potrebe u drugi. i ako otac i ne može dojiti dijete, može se posvetiti djetetu nakon dojenja ?Citiraj:
ja sam među njima i shodno tome smatram da je jedan od najbitnijih faktora taj da majka prve mjesece života djeteta provede s njim, stavi dijete u prvi plan a svoje želje, obaveze i potrebe u drugi.
voljela bih znati po čemu se mi sad toliko razlikujemo ? :?
Pa tko tebe ne bi volio? :love:
Znam, padobranac sam u ovom ljubavnom mnogokutu, ali samo da objavim već poznatu istinu-i ja vas sve volim
I citiram Hemingwaya (?) "Nema veze ako me ne voliš, ja imam ljubavi za oboje" :mrgreen:
Ma znam, sol na ranu- šmrc :( totalno sam out. valjda se to tako još kaže. Da ti kažem da sam ja još koristila voki toki i megafon... Eh, kako vrijeme leti.Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Početna rečenica gornjeg posta je za pikulu :)
Svimbalo :*
osobno ne koristim ovaj protuargument (jer mi opasno spada u sferu ad hominem), pa mi nije jasno zašto ti to činiš.Citiraj:
"mama courage
[quote prvotno napisa
voljela bih znati po čemu se mi sad toliko razlikujemo ? :?[/quote]
Pa ja uvijek tvrdim da bi se nas dvije savršeno dobro složile da pričamo na kavi ili kakvom restorančiću blizu jezera ;) Samo ti odbijaš moje hofiranje :mrgreen:
Meni ovo 9 eura mi je za bacit i da su ljudi koji žive od pečenja kolača parije koji bi trebali biti nevidljivi, ako već nisu -eto taj stil digne živac - tu, meni to materijalno ide ravno među oči :x
Što ćeš kad sam ja frik koji potpisuje ugovore, a ne gleda iznos - na veselje MM i cijeli život živim od ljubavi- što prema poslu, što raznim drugima opcijama :lol:
A ovo s tim da mame postanu glupe, sori - ako je ispalo kao da nekog vrijeđam - pričala sam o sebi- ja sam sretna nakon 6 godina trudnoće i dojenja da sam im glupa i dosadna- Tata se najbolje igra, a mama najbolje ide van - sama :mrgreen:
Ja se slažem s tobom da je posve u redu da o djetetu u najranijoj brine RODITELJ, a ti se ne slažeš samnom da ipak trunčicu prednosti treba dati majci, ne zbog sise, već zbog činjenice da je ona osoba koju novorođeno dijete ipak najbolje poznaje i uz nju može osjetiti najveću sigurnost.Citiraj:
mama courage prvotno napisa
Mene zanima, Emsona, zašto ti nas ne voliš? :mrgreen:
ne slažem se, al sam suglasna :P da trunčicu prednost treba dati majci.... ajd sad da se još dogovorimo s koliko mjeseci/godina ta prednost može /ne mora ako ste baš toliko navalile :roll: / se povući u korist oca ? negdje s 18 godina ? :mrgreen: taman kad prestane sisati ? :mrgreen: :PCitiraj:
AdioMare prvotno napisa
straight sam :P :lol:Citiraj:
Mene zanima, Emsona, zašto ti nas ne voliš? :mrgreen:
:lol: :lol:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
A to da moramo objašnjavati da bebu rodi mama to mi je isto već :lol:
Oprosti, puklo me na smijanje. AM :love:
Ja bih zapravo da mi netko objasni po čemu se razlikuju muškarci i žene. Ne po čemu su ravnopravni, nego kako znamo da je netko ženskog spola i roda, a netko nije. Pa nije valjda da smršavim i ostanem bez s&g da bih bila isti MM :? Ne kužim to ukidanje razlika. Naglašavam ne sloboda i prava- nego razlika. Tek kad mi kažete da muževi intuitivno odgovaraju u snu na neizgovorene potrebe ja ću ih kvalificirat za majke - ne moraju rodit, eto. Svi se žale da su im muževi bukve i ne razumiju ih i sl, a sad su kvalificirani da se brinu osobi koja ne može zaurlat i reć im"DAJ mi tu bočicu, probudi se i pokrij me hladno mi je, a usput operi suđe i baci smeće smrdi ta pelena!" :lol:
A mi nismo, jel sve same gay dojilje :lol: Vesele dojilje :lol: Eeeee.Citiraj:
mama courage prvotno napisa
Nikad nisam ni pomislila da mi je muz tuljan ili bukva, a da nije bilo dojenja, vjerujem 100% da bi se sasvim jednako kvalitetno mogao brinuti o bebi.
i moj, pod nadzorom :mrgreen: Na žalost, ja sam teški kontrol frik.
MC rekla sam kad- kad progovore glasno, jasno i jednoznačno.
Gladan sam. to nje moj vrtić i sl. :P
nisam mislila na tebe osobno. Forum je prepun rasprava na tu temu- naravno nisu ovako bezobrazno naslovljene , ali ako sažmemo prosječne tegobe u jedan slučaj bilo bi to to.Citiraj:
summer prvotno napisa
Jedno vrlo zanimljivo istrživanje:
http://www.gfk.hr/press1/zena.htm
Nisam ni mislila da mislis na mene osobno - ali reagirala sam na takvo sazimanje iliti generalizaciju.Citiraj:
pikula prvotno napisa
Imaš pravo. Dala sam si oduška. Nepristojno generaliziranje. Isprike.
potpis.Citiraj:
summer prvotno napisa
Pa to ce skoro sve cure potpisati, nije poanta u tome.
Pa i dojenje ima veze s podrškom muža, teško je dojiti na zahtjev ako držiš 4 kuta kuće i još koji izvana.