ja sam s trecim spontano ostala trudna dok sam dojila drugog i nikakvih poteskoca nije bilo. ja bih u prirodne postupke dok dojim..zasto ne? u stimulrane ne bih.
Printable View
ja sam s trecim spontano ostala trudna dok sam dojila drugog i nikakvih poteskoca nije bilo. ja bih u prirodne postupke dok dojim..zasto ne? u stimulrane ne bih.
evo da se i ja skromno javim,nisam htjela do sad, u 6. mjesecu 2012. stimulirani postupak,VV, tri jajne stanice, samo jedna zrela i dobra.... sad sam ušla u 34. tjedan!!!:-D
nataša čestitam i sretno!
p.s. uskoro i ja planiram po drugu bebu :-)
Čestitke nataša.
i mi namjeravamo po još jednog juniora,mada mm poslije ovih tmurnih vjesti malo je :unsure:
Pozdrav svima, evo i ja bi se uključila ako mogu. Imamo curicu od 1,5 (zahvaljujući dr Baldani iz Petrove), međutim počeli smo razmišljati kako bi bilo lijepo imati još jednog člana obitelji. Naravno opet bi išli kod dr. Baldani pa me zanima, ako je još tko kod iste doktorice, ima li kakvih novosti, koliko se dugo čeka na konzultacije i na postupak? Hvala :)
evo da se i ja pridružim na ovoj temi
sretno svima!
Naš drugi bebolinac upravo spava na meni...rodio se 07.02.2013. nakon prvog pokušaja IVF-a u Vinogradskoj.
Mala Maja čestitam. I moj drugi bebolinac je Vg beba i rođen je na isti dan, godinu dana prije. Uživajte :-)
kad vas čitam onda možda i ima nade za mene:-)
Mi nismo dobili zeleno svjetlo za drugu bebu, ne još dok god dojim pa čekamo, no znam da će biti kada bude suđeno. :)
pozdrav ženice
može mi koja reći dali je po novom zakonu resetirani postupci ako ste rodile?
novi zakon daje pravo na 4+2 postupka bez obzira na to koliko je postupaka provedeno po milinovićevom zakonu.
inesz hvala na odgovoru.
nadm se da mi neće trebati 4 postupka.
Kod nas još ništa po pitaju druge bebice.... malu sam zanjela iz 4. postupka ....nadam se da ću i drugu bebu iz 4. postupka jer je taj na redu :yes:
ja bila na kolsutacijama
dok prikupim dokumentaciju-sve potrebne nalaze idem u prirodni IVF
nadam se u 5 mjesecu jer smo se dogovorili da odradimo prirodnjake do godišnjeg pa ako ne upali onda idemo u stimulirani u 10mj
evo i nas konačno svi nalazi o.k. i od sutra smo u postupku FET-a na VV.......juuuhuuu idemo po seku ili bracu
Kjara SRETNOOOOO
Evo da se i ja ovde prijavim,danas smo 2dnt 3-dnevnih 10-stanicnog i 12-stanicnog embrija....
budući da je zatišje na ovoj temi evo da se prijavim da dolaskom M krećem u prirodni
bravo cure!! samo naprijed !! :fige::love:
Pošto nam se spermiogram popravio, i dr.MPO nas uvjerava da mi to možemo i na prirodan način ostvarit , ovo ljeto će nam biti radno :mrgreen:..ako ne uspije na jesen idemo na daljne dogovore jer ne želim više čekati....da može na prirodan način zašto se nije zalomilo ovih 18mj.??? čisto sumnjam , ali eto probat ćemo lovit plodne dane i guzu gore nakon odnosa pa vam se javim ako upali :mrgreen:
evo da se ja opet prijavim...planiram pokrenuti se ponovno za drugo :-) ...ne znam odakle da krenem...8-)
zeljka ~~~~~~~~~~~
mravak, i mi smo gadjali plodne dane i sve sto ide uz to, al nista
stize i treca ivf beba :-)
malo sam zakržljala sa informacijama i pozaboravljala od 2008. što sve treba 8-) pa sada proučavam....da li treba i za drugi put obaviti sve one hormonske pretrage krvi i briseve? Mislim to prvo sve srediti pa onda se naručito možda paralelno jedno privatno (dok čekam) i jednu u Petrovu gdje sam i zadnji put
Ginger, pa ti već treću bebicu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Čestitam!
Željka33 sve ovisi od bolnice do bolnice i od dr. do dr.
Najbolje je da se prvo naručiš na konzultacije kod svog MPO dr. i sve ćeš saznat.
Mi smo morali ponovo vaditi briseve i krvne nalaze (AIDS, Hepatitis , .....)
Nije pretjerano aktivna ova tema... Ima li što trudilica za drugog/treceg bebača? Meni je u ponedjeljak prva folikulometrija u prirodnjaku :)
dani82 ja ispucala sve prirodnjake :(
i sada ne znam šta ću...ne ide mi se na stimulirani...dr. nas šalje na AIH jer nam se popravio spermiogram...još se razmišljam, na jesen bi trebala dalje....zasada lovime plodne dane :yes: i aktivna sam na temi prije začeća....
dani bok!
Ja Sam u fazi cekanja bete pa pisem Nakon transfera. Sretno na fm. ;) U kojoj si klinici?
mravak sretno ti bilo za sto god se odlucila! :)
karla ja sam na kbc-u Rijeka... Nadam se da ćeš objaviti lijepu betu!!!
Mravak jesi i ti kod profesorice?? I nama se popravio spermiogram i preporučena nam je insemenacija, ali ja nekako nisam bila za tu opciju, pa smo krenuli s prirodnjacima, vidjet cemo što cemo dalje.
ja čekam M pa ću ponovno u prirodnjak u nadi da neće opet pobjeći folikul
Ginger čestitam :-) :-) :-)
Svim trudilicama želim debele pluseke i velike bete!!!
Nisam kod profesorice...kod dr. V. sam..... ma tako mi teško pada odluka....inače u stimulaciji imam po 12jajnih stanica...dosat ih dogura do blastociste pa se razmišljam da ću od prve ostat trudna, i šta ću s ostalim blastocistama? baciti ih/ubit? to me tako muči...barem me vi razumijete....
a što se tiče inseminacije, pa zar se ne bi zalomilo u ove dvije godine nešto da može tako? inseminacija i sex u plodne dane je skoro pa isto(nije baš isto , ali je blizu)....
mravak, sretno u pokušajima spontanog ostvarivanja trudnoće.
a ovo gore boldano ne razumijem. zamrzavanje embrija nije ubojstvo. toliko se borimo protiv da nas se označava kao ubojice djece radi zamrzavanje embrija, da sam baš iznenađena da misliš da i većina nas razmišlja da je zamrzavanje embrija ubojstvo djece.
svatko ima pravo na svoj stav, i na osbni izbor. meni se čini da postoji jednostavno rješenje za tvoje osobne dvojbe. da imam takve dvojbe-što sa preostalim embrijima- ne bih išla na ivf, odnosno ne bih išla u stimulirani postupak.
ne mislim da je zamrzavanje embrija ubojstvo djece , već me muči ako bi ostvarila trudnoću a ostali bi mi zamrznuti embriji, više njih, što s njima? ne znam da li bi išla na treće dijete....to me muči....
Nama se upravo to dogodilo, iz dobitnog postupka nam ostalo 7 zamrznutih blastica. Jednu smo vratili prosli tjedan, cekam betu. Ako nam sada uspije za par godina idemo po ostale. Tako smo odlucili suprug I ja.
Ukoliko ne zelis veliku obitelj onda bi stvarno trebala razmisliti... Kao i za sve ostalo, odluka je na vama.
Zelim vam svu srecu kako god odlucite! :)
Ne moraš ih bacit/ubit, možeš ih i donirat. Možeš ići i na čiste prirodnjake, nije problem skuplji postupak zamijeniti za jeftiniji. Zakon omogućava obje opcije.
mravak, nitko te ne tjera da izabereš opciju oplodnje svih dobivenih jajnih stanica, to govori i Zakon o mpo, Člank 7., stavak 2.:
"(5) Iznimno od stavka 2. ovoga članka, ako bračni, odnosno izvanbračni drugovi žele oplodnju do dvije jajne stanice, u spolne organe žene unosi se dobiveni broj zametaka, a višak jajnih stanica zamrzava se, poštujući načelo sljedivosti."
tako da svaki par ima mogućnost izbora sukladno svojim stavovima i uvjerenjima.