i najbolja frendica (kuma) i mužev kum su rođeni na isti datum kao i ti..a muž nekoliko dana prije...
hehe..sami račići :)
samo da bude sve uredu i da ja to dočekam...ne mogu se dočekat slij. pregleda u viliju i kod dr L..uf
Printable View
ivanova, punkciju je radio prof.Š., a et dr.C. Zašto tako ne znam, očekivala sam da će i et raditi prof. ali eto nije. Bol je sada samo povremeno, ali sam zvala polikliniku pa i utriće od sada uzimam vaginalno jer sam bila drogirana od njih, a možda je bol bila od njih??
samo da se bebica čvrsto drži za mene, ovo sve ću zaboraviti :)
meni se isto jako spavalo kad sam oralno uzimala utriće, ali bila sam cijelo vrijeme doma pa mi nije smetalo :)
Ja bih ti savjetovala da nastavis sa crinone to je najbolji oblik progesterona za odrzanje trudnoce jer se stavi tamo gdje se najuspjesnije absorbira ja sam sada 11 tjedana trudna i samo koristim crinone.Oralno uzimanje progesterona nije dovoljno i nemoj ni slucajno samo to koristit.Zelim ti veliku betu:love2:
zvala ivf, tako da sada i utrogestan uzimam vaginalno, ali crinone i dalje. Trbuh i dalje po malo boli, ali sada puno manje i podnošljivo, možda je doista bilo od utrogestana jer i njega sam prvi puta sada uzimala oralno.
I ja si želim veliku betu u iduću srijedu :)
Cure koje ste u Viliju možete li mi reći koliko se čeka na prve konzultacije kod dr. R?
Pacijentice dr L. jeste li imale neke "prve simptome". Ja trenutno cekam betu. Sve je islo ok u postupku.
Ne. Nisam nikad imala simptome.. ni sa pozitivnom ni negativnom betom.
Svrati na temu nakon transfera. Tamo možeš pročitati kakve sve cure imaju simptome.
Sretno!
Pozdrav svima!
Ne znam da li ste već pisale o tome, ali trebam pomoć!!!! Da li je itko od vas prebacivao smrzliće sa VV i koliko je ta procedura trajala i da li je bilo kakvih problema???
Ja sam prebacivala zamrznuto sjeme sa VV u privatnu kliniku, bez ikakvog problema. Samo mi je privatna klinika dala prijenosni kontejnerić s tekućim dušikom.
dobila sam informaciju da zamrznutu spermu prenosi djelatnik klinike u koju se idete liječiti. Pretpostavljam i da je sa smrzlićima isto,al nisam sigurna.Uglavnom, to su mi na VV rekli onak usputno(kao to je po novom zakonu...a ja si mislim neće to meni ni trebati). No ipak se na jesen spremamo u Slo ,pa ću se i ja detaljnije raspitati uskoro.I da, ako idete van HR mora se od ministarstva tražiti "dopuštenje". Mislim da unutar HR zapravo i nije komplicirano.
Ja sam podnijela zahtjev i rekli su mi da nema nikakvih problema, samo da čekam sjednicu, međutim, sjednica je prošla i sad je nastala neka zavrzlama..... Kao nije do ministarstva, mjenjali su zakon i šta ja znam što još i ne mogu dobiti odobrenje, ministarstvo kaže da je do doktora, a ne do njih....
Rečeno mi je da se to riješi u dva-tri tjedna, a kako sada stvari stoje, razvući će se i do 4-5 mj, a upitno je da li će i tada biti????
Ne mogu ja čekati mjesecima...ustvari, radi se o NEZNANJU. Donijeli su novi zakon i sad ne znaju kako ga provoditi. A najbolje bi bilo da sami prenosimo, u tim "kontenjerima" , onako kako je sbonetic napisala....uf kak to mene ljuti.
mi smo došli na VV i razgovarali s Lanom iz labaratorija,i sve nam je ona sredila u jednom danu još je bila ljuta jer smo platili VV 400 kn za pohranu sjemena a pohranjeno je radi maligne bolesti.Nosili smo i sjeme u Maribor bez problema i savjetovali su nas u Mb da ništa ne prijavljujemo tako smo i napravili i bez problema smo ga prenjeli.
sretna...veliki kiss:heart:
Bok svima vama hrabrim ženama,
nova sam na forumu, a također i u MPO priči. Čitam vas već neko vrijeme, ovdje sam saznala mnogo vrijednih informacija. Lijepo je vidjeti kako si međusobno dajete podršku, te se nadam da ćete i meni malo olakšati moj put kroz MPO vode koji je ispred mene. Moja priča je slijedeća, ukratko: nakon par mjeseci nezaštićenih odnosa događa se trudnoća-vanmaternična, slijedi laparoskopska operacija sa odstranjenjem lijevog jajovoda. Nakon toga HSG, nalaz desni jajovod prohodan, što se kasnije pokazalo netočnim jer se nakon 10 mjeseci dogodila još jedna vanmaternična, odstranjen i desni jajovod.
U slijedeći četvrtak imam konzultacije kod dr. Radončića u pol. Vili. Da li možda znate kako rade u ljetnim mjesecima?
Ima li netko sa sličnim iskustvom? Svaki savjet je dobrodošao!
evo i mene nakon zadnjeg posjeta dr. L..izgrlili se, ispričali, ...dogovorili se da ubrzo radimo na drugom bebaču :D.. i tak to
moja bebolinka je dobro narasla-dobila je 550gr za 4 tj i glavica joj je u srazmjeru s ostatkom tijela sad...malkoc je cijela sitnija-ali sve ok :). protoci ovaj put odlični!!
i dalje moram mirovati, ležati na l. boku ..a i cerviks mi je malo skraćen i omekšao...a moja mrva ima 1600gr sad..i mora se poošteno udebljat još prije nego izleti van :)
uglavnom-dr. L-svaka vam čast na svemu!!!
i da-u srijedu uopće nije bila gužva ;)
njofra, dobro došla! U dobrim si rukama, i kad skupite sve potrebne papire možete u IVF postupak (i tad ćeš sigurno imati pitanja:-)), a dr radi u srpnju, a u kolovozu je na godišnjem, javi se nakon konzultacija, sretno!
azrijelka, ne brini za cerviks, ali miruj malo više... moguće da ti se malo stanjio od putovanja u zgb, truckanje u autu ne pomaže... tako je i meni bilo, pa je na zadnjem pregledu bio nepromijenjen a i putovali Istra/Slavonija, a i šetala sam bome. ne brini. drago mi je da je protok ok i da je M. narasla, znala sam da će sve bit ok! pusa!
mare41, hvala na dobrodošlici i informaciji. Pitanja ću sigurno imati. Nakon konzultacija se svakako javljam. Do tada, sretno svima. Pozdrav
pozdrav svima,
u postupku sam na Sd-u, ali zbog dugog čekanja lijekova kombiniram svašta. znate li ima li kakvih problema ako se odlučimo privatno ići u postupak tijekom sljedećih par mjeseci, a zatim u 11. ili 12 ići preko Hzzo-a u bolnici?
hvala vam unaprijed
Pozdrav i tebi
Zašto misliš da bi bilo problema ako ideš privatno?
Ako misliš da ćeš time uvrijediti doktore nemoj se zabrinjavati, uostalom ne moraju ni oni sve znati, samo vidi tko ti radi preko ljeta jer i privatnici koriste god. odmore, nek te stave tamo na listu čekanja za lijekove ako je takva gužva i onda možeš gdje ti paše.
Sretno i nadam se da ti neće trebati ovakvi planovi
mali mimi
hvala ti na brzom odgovoru,
već sam na listi čekanja, ali kako to ide čekat ću do sljedeće godine,
nisam mislila baš zbog uvrede doktorima nego zbog vremena koje treba proći između postupaka pa da ne bi propustila taj plaćeni preko hzzo-a
Ako ideš na jaku stimulaciju znači samo Gonali ili Menopuri onda bi pauza trebala biti oko 6 mj. ako ideš na ove kombinacije klomifen i još par Gonala onda je pauza oko 2 mj.
Bok curke, zanima me jedan info, kod dr. Lučingera....
Radi li on prirodni IVF preko uputnice?
Ako da, kako se do toga dođe?
Da li se treba biti njegova pacijentica neko vrijeme, potrošit par plaćenih postupaka kod njega, ili postoji šansa nakon prve konzultacije dobit zeleno svjetlo?
:mrgreen:
Koliko ja znam dosad se nije moglo ništa preko uputnice kod dr. L!!! Moje iskustvo je da nakon prve konzultacije, UZV-a i svih donešenih nalaza koje sam imala kod sebe - odmah idući ciklus smo bili u postupku!!!! Po mom mišljenju dr. L je najbolji!!!!:klap::klap:
hvala cure,
najpametnije je otići na konzultacije pa vidjeti što mi od lijekova treba, u bolnici su mi napisali gonali i nešto sa dec, ali ne znam koliko
Za cure koje idu k dr L u IVF centar - znate li mozda koliko kosta ICSI ako nije rijec o punoj stimulaciji vec o polustimulaciji?Ili to ne mijenja stvar? I znate li mozda cijenu Klomifena?Sljedeci, ljetni postuapk bi trebao biti klomifenski.Mozda taj bude sretniji od prethodna dva.Hvala na odgovoru.