Hvala cure nase :kiss:
Da, nasa Anči :heart: koju nikako vratit na Rodu.:-)
Otrcala je malo teze uzbrdice, al zadovoljna sve u svemu, a muzic joj postao maratonac. Jeej!
Printable View
Hvala cure nase :kiss:
Da, nasa Anči :heart: koju nikako vratit na Rodu.:-)
Otrcala je malo teze uzbrdice, al zadovoljna sve u svemu, a muzic joj postao maratonac. Jeej!
Bravo, Mb! Super je to rezultat s obzirom na buru.
Danas sam trcala 5k po Rivijeri i bogme me usporilo na dijelovima i po 20-30 sekundi, ali zato je na suncu uz more i u zavjetrini bilo divno.
Lili, drago mi je da ti je Fetivi bio super. Nisam bila otkako su dobili Michelinovu preporuku, ali hrana tamo je stvarno ukusna.
Trkačice odlični rezultati, divim se da ste po onakvim vremenu imale snage, bravo! Za vikend sam puno odmarala, trebalo mi je odmora i rekuperancije.
Jucer yoga program od Adriene za ozujak 1.dan, ponedjeljak Zuska čini mi se diamond black #22
Jutros 5 km prije posla i jos cu yogu odraditi.
Najgore sto se zalaufam preko tjedna pa ne primjetim da sam uzasno umorna a onda me slomi
Cilj mi je raditi redovno a smanjiti intenzitet.
Mislim da cu jos jednu Zuzi i trčanje za vikend ovaj tjedan. Dok se ne vratim u formu.
Sad vidim da izgleda dosta toga kad se napise, ali su kratka trcanja i 10 do 20 min.max vjezbanja pa to nije puno previse.
imam pitanje cure
ako netko moze dat odgovor, to ste vi!
pise mi frend:
" i have this little challenge of running in as many countries as i can when i visit them. If you find any type of race organised the 25, 26 or 27th in Croatia, it would be amazing ! "
ima li ista tih dana na rasporedu?
jer dolaze na par dana u Hr
LIfe on Mars - treking na Pagu 26.3.
http://www.outdoor.hr/trekingliga
To je mrak! Svakako mu to preporuči :-)
https://www.utrka.com/utrke/zg21/2022/info/
a nije mu ni ovo daleko http://steeltrailzenica.com/en/english/
odlicno!!
falaa
Ja preporucam u Zg, proljetni polumaraton a ima i na 5km.
mp nisam shvatila kad dolazi, ovaj mjesec? Cure si vec gore linkale kalendar, nema smisla da se ponavljamo ali najpametnije tamo baciti pogled..
Prijavak
Jutros Zuska ovaj
https://zuzkalight.com/
Istekao edit
Neda mi vjezbu zalijepiti
Legs like a dancer #14
Očekujem zatezanje popodne, dosta je ponavljanja ali nije preteška!
Nemam pretplatu na zusku pa odradim neki hiit s youtube-a kad mi se ne trci po kisi.
Prosli tjedan sam radila 35 min hiit od growingannanas. Ubila me. Nisam po noci spavala od bolova u misicima.
Zuskasice to vjerojatno ne bi ni osjetile, ali preporuka svima koji zele promjenu i vole bol :)
Hvala vam cure za linkove.
Ja ću nadam se na Multisport karticu uživo na treninge.
jutro curke, prijavljuejm jutros zuzi
https://zuzkalight.com/zgym/15-minute-fat-burn-20/
popodne ako stignem neku easy jogu
sutra je na planu trčanje, nisam trčala od prošle nedjelje
ja se potpuno pogubim kad mi upadnu putovanja u radni tjedan
ujutro skuham i odvježbam a kad se vratim treba mi reanimacija koliko budem iscrpljena
uvela sam ponovno svaki dan sok od cikle, mrkve i jabuke s medom da se malo dobijem
zaključujem da mrzim moderni život
zapravo sam davno to zaključila
kao i svoju želju da jednom dođem u poziciju koja će mi omogućiti život odmaknut od ljudi
kao oni ljudi koji popi..e od stresa, karijere, kapitalizma, jurnjave, stizanja, kašnjenja i svega i tako.. odu na otok, na planinu, u dolinu..
i što ja znam, sade lavandu, suše haringu, uzmu kozu da imaju sira i mlijeka
i lože vatru od brkova kukuruza
spuste se među ljude samo kad žele
ili prime drage im ljude u goste kad žele
i odu leći kad padne mrak, zadovoljni i sretni sa sobom...
profulah temu ali i ovo je vježbanje izbacivanja stresa na neki način :mrgreen:
Počela sam vježbati nekad i ja, ali sam daleko od ove teme.
Došla sam samo pitati… zašto 3,2,1 ne krenete u 2022.? Pa ožujak je :).
BB :lool:
Flopice, razumijem te skroz, ima takvih ljudi na Lastovu, Mljetu, Visu, cak i kod mene u selu na otoku, to je zivot bar 20x sporiji i drugaciji.Susjeda je pobjegla iz uzurbanog Zg i sad dole zivi (ja ipak ne bi to mogla jer zima u Dalmaciji uf..nigdje pasa i dere bura, al bi mogla 6mj-6mj, taj mix Zg-more).
Ja volim isto mir, ali ne mogu bez ljudi, volim drustvo i ljude, ne stvaraju mi stres ljudi nego ritam i obveze.
To sam rijesila tako da sam se jednostavno okruzila dragim pozitivnim ljudima (koliko god mogu), a stres kanaliziram kroz sport i prirodu. Sto sam vise u prirodi, to mi je veci zen :-)
Znas da sve budemo u fazama: E dosta viseee svega, odmoor!
Nije lose tad uzet dan-dva GO, ja sam i to pocela prakticirat. Rekuperam se ko da sam uzela tjedan dana :-) i onda opet udri..:lool:
Trenutno imam tako upaljene gluteuse da ne pamtim.
Zaredala teretana (neka luda sprava,tocno znam koja me upalila), dionice 6x1km, jucer zahtjevnije planinarenje jutarnje s curama s dosta "uprića" i navece pilates, dakle guzovi vristee..a ja samo htjela iskoristit multisport karticu kad je vec placam :lool:
Bravo Lili i Flopi! :)
Lili, nije sva Dalmacija bez pasa - imas i gradove :) a i bura je popustila (recimo).
Ja sam isto odlucila prosirit svoje vjezbanje s Zuzkom, onaj pocetni besplatni program. Tako da sam kombiniram yogu i Zuzku, sve od doma :)
I jos bi htjela dodat planinarenje i voznju bicikle - to bi me bas radovalo :) kad mi se maleni na bi probudio cim se ja dignem, rado bi jutrom vozila biciklu prije posla... no, no... sad samo povremeno vozim one gradske elektro kad moram negdi otic za vrime pisla :D a s planinarenjem smo bili lagano krenuli, al je onda md nekako ozlijedio nogu... pa onda moja mama rame... pa nema tko najmanjeg pricuvat. I tako. Bit ce bolje :)
Ma znam Jadro, ako je itko obozavatelj Dalmacije, ta sam :-)
Nego sam pricala o ovim primjerima od Flopice, zivota u Dalmaciji na osami i po otocima sta zive od lavande, ribe i koza :aparatic: nema tamo pasa zimi u takvim selima.
Bit ce to bolje, sad ce i proljece, pa ce i planinarenja bit. Super za yogu i Zuzku.
Ja sam danas 16km :trči:, isla bi i krace, al policija je trakom ogradila onaj dio di je pao dron da smo morali zaobilazit skroz naokolo.
Cure moje da je pao samo 100 m desno, doslovce bi pao na paviljon na Savi ili 50 m lijevo na restoran/pizzeriju Stara Sava.
Cudom nitko nije nastradao.
Lili nema ti to veze s proljećem
ja sam samo umorna od zla
mučno mi je od pomisli na dron i cijelu situaciju i mislim da je nevjerojatna sreća u pitanju što nitko nije stradao...
nego zagrebčanke na potezu oko Remetinca ima li koja zgodna staza za trčanje, uputuite me m može i na pp!
Jadro super za Zuzi, mene ona ubije ali zato viidm najbolji pomak kad je redovno radim
ta žena je luda je :heart:
BB pa to nekad aj neka bude baš sad ;-)
kreni s 10-15 min. nečega dnevno
meni su super one cardio skakutave stvari za početak, imaš na yt masu toga
našoj zmajici kli kli želim sretan rođenadan i ispunjenej svih ciljeva i želja!:heart:
zanemarite tipfelere, istekao edit
BB da, trebale bi neku temu za početnike.
Ja opet početnik u trčanju,jučer 2.5 km na traci.
U petak nas ubio na treningu, gluteusi i tricepsi gore.
I ovdje nasoj kli kli sretaaaan, sve naj ti od srca zelim draga moja! :kiss:
Kosjenka supeeeer je to, samo nastavi!
BB samo pitaj sta te zanima.Tu smo.
Ja sam i dalje upaljena od proslotjednih raznovrsnih treninga koje sam zaredala, za ne vjerovat.
Ja vas jedva i da razumijem, a kamoli da znam što bih vas pitala :lol:.
Nekad prije bih skicnula početne postove kad spajka na početku godine otvori, ali nikad se nisam puno maknula od toga… bilo je nekih pomaka kad sam na fejsu usla u neku grupu, ali nikad se nisam zaozbiljno pokrenula.
Ono sto sad jesam je prvenstveno krenulo od fizikalne terapije… u prosincu/siječnju sam (neke će se možda sjetiti) provela dva tjedna u krevetu na 7 tableta dnevno zbog jakog išijasa… poslije sam još dugo šepala, hodala pokočeno ko robot, nisam mogla ustati iz kreveta iz ležećeg položaja nego se prvo rolala na trbuh pa puzala s kreveta… i tako. Napravila magnetsku, koja je svašta nešto pokazala, krenula na fizikalnu koja se najviše bazira na tome da vježbam. I evo, stvarno se trudim… ali nisam još za ništa skakutavo, trebam vremena za to.
Kad jednom otvorite “kreni u 2023.” možda budem dorasla nečemu od ovog ;).
kli kli sretan rodjendan :kiss:
ja trcim koliko stignem, stisnio me posal i obaveze... :)
Kli kli sretan!
Bb - ma di ces skakutat nakon takve ozljede. Fizikalna je super i sve sto ti oni pokazu.
Ja sam od ove yoge s Adriene pokupila moto "little goes a long way".
Smisan je ovaj moj mali kad me vidio da vjezbam po Zuzki. Gleda je i cudi se: "Teta nema carape, teta nema patike, teta nema gace,... teta nema majicu..." odma se i muz zainteresirao da pogleda o cemu se radi :lool:
Kod nas napokon proljece... lipota!
BB odi na fitnes blender. Možeš si pobirati vježbe za početnike, vježbe koje ti odgovaraju, besplatne su a imas i neke kalendare u kojima se prati napredak. Pa da si tablicu složiš
Jadro, :lool: za gologuzu tetu
BB, ja ti fakat nemam neki savjet jer nisma kretala otpočetka, al ovaj savjet koji ti je dala Kosjenka mi se čini dobar.
Hvala cure.
Pogledala sam Fitness blender na brzinu, ne znam ima li nešto bas specijalizirano za ovakve probleme kakve imam ja.
Ali ja već imam od prije jednu takvu aplikaciju na mobu preko koje sam u nekim fazama života vježbala (npr. 3 dana mjesečno :lol:), ali ne usudim se još sama raditi te vježbe.
Za sad imam već dosta toga s fizikalne, imam program i video lekcije i radim po tome doma, pa ću se zadržati na tome dok ne zaključim(o) da sam spremna za više.
Hvala svima na rodjendanskim cestitkama <3
Bubilo, ja bih ti preporucila da hodas (za trening) u barefoot patikama. Recimo izadjes napolje da samo hodas 40 minuta, svaki dan.
Uh, hvala kli, ali teško bih ja ugurala tih 40 minuta svaki dan u svoj dan.
Za sad sam zadovoljna ovim vježbama s fizikalne. A i potrebne su mi. U početku nisam ja mogla hodati ni 4 minute da ne tražim gdje ću se spustiti ;).
Al ove barefoot patike su mi baš otkriće... guglala sam, mislim da ću ti nabaviti nešto tako.
Super, probaj, te barefoot patike meni daju osecaj koji mi daje joga, samo od hodanja.
A za uguravanje, znam kako je. Ne znam koliko dobro podnosis ranije budjenje, ali ja uguravam tako sto ustanem znatno ranije.
gdje u zg ima takvih tenisica?
ja bih baš probala šetati u tome
Kli misliš buđenje ranije od 6h? :mrgreen:
Ne, nisam još u fazi da to mogu, ni od obaveza, ni fizički… javit ću se za par mjeseci ;). Moram prvo bol u leđima riješiti.
Da, da, pre 6 :) Definitivno prvo bol, ali razmisli i o budjenju, pomaze nama koji imamo tonu obaveza.
Vrijeska, mislim da se merrell marka prodaje i u hrvatskoj, a oni imaju neke barefoot.
Prosle godine sam sedela na bezveznoj stolici i beskrajno puno radila, plus trcala u patikama s prilicno pofutranim djonom, i bas sam se bila zeznula. Kao terapiju samo jedno 3 meseca trcala sporije ali u barefoot i bukvalno se preporodila.
Sad hodam i planinarim u barefoot, a trcim u zero drop (te imaju ravan djon, bez nagiba, ali ga imaju :D)
Ja kupujem americke barefoot koje su prilicno nepoznate, pa ne verujem da ih ima u Evropi. Marka je xero shoes. Btw, moj sin od 16.5 obozava barefoot.
ima merrell, ali ovako gledajući online, mislim da nisu barefoot
MM je kupio Xero shoes. Mislim da je online shop u Ceskoj. Mogu ga pitati pa posaljem link kome treba. Vrlo su susretljiv, pomazu pri odabirui i dostava i povrat su besplatni. On je uzeo 2 broja jer nije bio siguran u velicinu i sad je zadovoljan.
Ja nosim Merrell vapor glove 2 godine. Inace mi Merrell odgovara i trekking i barefoot, a mm nije njima zadovoljan. On je Salomon tip. :) Nedostatak Merrell barfoota je sto su tanasne i ne mogu ih nositi dok su temperature vani ispod 10 C, ali meni stopala uvijek moraju biti topla. Dok god je tako, gore mogu i polugola usred zime :) Xero se tu cine bolje.
Inace, Bubilo, i ja imam isijase kad mi lijeva noga skroz propadne i ne mogu mrdnuti, ali otkako trcim (sto ti ne preporucam da sad pocnes) je puno bolje.
Sretan ti rodjendan, Kli! Zaboravih skoro… :)
Bubilo, ja sam u "tvojoj vreći", s vrlo sličnim iskustvom i problemima. Prije nekih godinu i pol jedva sam hodala, MR i EMNG su pokazali svakakve strahote, bila sam na korak od operacije. Imam problema i s vratnom i s lumbalno-sakralnom kralježnicom. Obavila sam hrpu fizikalnih terapija, koje pomažu, ali treba biti zaista uporan i dosljedan i, što je možda najvažnije ako imaš medicinskih problema, treba raditi pod nadzorom ili ti bar netko stručan treba pokazati vježbe. Ja sam probala i s trenerom i s fizioterapeutom (privatno) i fizioterapeut mi se pokazao kao puno korisniji.
Ono što bih ti savjetovala u ovoj fazi je da nastaviš s vježbama koje si dobila od fizioterapeuta i da ideš dalje u "baby steps", da si ne zezneš ono što si do sada postigla. Kad imaš ozbiljne medicinske probleme, onda treba vježbati s oprezom jer je vrlo lako nešto zeznuti. Ja sam se nedavno malo zanijela u najobičnijem laganom vježbanju, doslovno sam napravila jedan krivi pokret... i završila s pokočenim leđima, išijasom i terapijom koju upravo prolazim.
Ono što bih ti preporučila su DNS vježbe - Dinamička Neuromuskularna Stabilizacija i/ ili Vojta vježbe za odrasle. Obje tehnike su mi preporučili i moj fizijatar i neurolog i neurokirurg (neovisno jedni o drugome) i obje su odlične za stabilizaciju trupa, što je ključno kod problema s donjim dijelom leđa. Dalje može na pp, pitaj ako te nešto zanima.