Došlo mi jučer
https://m.facebook.com/1000706484784...1182/?sfnsn=mo
Došlo mi jučer
https://m.facebook.com/1000706484784...1182/?sfnsn=mo
Spajka, Kosjenka,
Cuvajte se curke, drzim.fige dabude blago i brzo prodje!:kiss:
Ina33, udara u onaj dio ledja na koji si inace slaba, tako je bilo kod mojih prijateljica. E sad mozes shvatit anegdotalno ili ne, al ona koju muci lumbalni dio tu joj je udarilo,a ova koju muci inace zbog visine, skolioze i drzanja gornji dio ledja i ramena, nju je lupilo na taj dio ledja.
Znaci tamo di si inace najslabiji.
Ajme ja samo dobivam info o pozitivnima,ovo sad je bas eskaliralo
Moj malac 6.dan od kontakta nema nikakve simptome
Otišla sam ujutro na Velesajam. Gužve nema
Spajka ce pojasniti sto je za nju blijeda crta. Kod nas je bila blijeda da se pitas jel stvarno tamo ili haluciniras pa ti se pricinjava
U nasem slucaju se potvrdilo da nam se nije pricinjavalo.
I kod nas prvi kucni. Jer kad sam prvi put imala.koronu nisu postojali na nasem trzistu.
Po meni blijeda crta je niska konc uzorka. E sad jel ja imam nizu konc. ili pak sam slabo uzorkovala ne znam.
I dalje da se nosam testirala ne bih nikad rekla da imam koronu. Narocito s prethodnim iskustvom. Ovako sam samo prehladjena zarobljena u sobi.
Moja su leđa ipak bila samo leđa, jučerašnji PCR - danas rano ujutro već negativan nalaz na e-građani.
Ovo s terminima testova 8., 12. dan i sl., pa to zaista nema smisla, uludo bačen novac (o troškovima bolovanja za dječje SI da ne pričamo). Trenutno smo u obitelji dvoje s tri doze (MM i ja), dvoje s dvije (starija djeca) i jedno necijepljeno koje svako toliko završi u SI. Zaista ne želim o tome ozbiljno razmišljati, ali moram priznati da mi se ideja da se ona zarazi pa "odradi" uopće više ne čini toliko strašnom (ne dolazi u obzir namjerno zaražavanje, nego ono, ako se desi neće biti kraj svijeta, zavidimo lagano onoj djeci koja iako je škola online mogu izaći...).
Dota, da, živim u ovom gradu i zapravo je jedina kolektivna pripadnost koju intenzivno osjećam upravo ova, vezana za ovaj grad (i lijep i ružan, sa svim prednostima i manama) :heart: i mislim da bih uvenula kao biljka bez vode da me na duže presele negdje drugdje.
Rijecanka, nisi jedina kojoj vise nije strasna ideja da im se djeca zaraze i to "odrade" (ne namjerno naravno). Na tragu smo istih razmisljanja.
https://inews.co.uk/news/faint-line-...lained-1373774
" According to the gov.uk website, when a person has low levels of virus in their system lateral flow tests are less sensitive than other tests such as PCR at detecting it. In some cases, a faint second line appears on the test. Government guidance is clear that “… even faint lines, shows the test is positive”.
It adds: “Result lines may appear smudged or faint, but they are still valid results and must be reported.”
Ali, kažu i ovo:
"NHS A&E doctor Nathan Hudson-Peacock posted on social media earlier this month that, in his view, a faint second line might not necessarily mean a positive result.
He said a positive line should appear within 30 minutes of undertaking the test and a second line which appears after the 30-minute window may not indicate a positive result.
Dakle, ukratko: prema UK vladi, i blijeda/zamrljana/ bilo kakva crtica je pozitivan test. Ali nemoj očitavati nakon što prođe 30 minuta, onda može pokazivati i lažni pozitivni rezultat.
Riječanka, super za negativan test.
Divan ti je grad :heart: (sa svim prednostima i manama, naravno). Ponekad razmišljam da bih živjela tamo... ima more, a dovoljno je velik i kozmopolitski i ima sadržaja da ne uvenem... plus je blizu i Zg i Ljubljane i Istre... i aerodroma ... ma svega. Jedino me odbija što je na vrlo potresnom području, dosta mi je potresa za pet života ...
Vrci, MM i ja smo oboje bili pozitivni i asimptomatski
Djeca i ja smo negativni na PCR-u. Izgleda da je i vjecna prehlada kceri na zalasku, mozda je i skroz zavrsilo. I dalje me cudi da nitko nije dobio.
Blijeda crta na testu je pozitivan test, kao i svaki drugi. Ovo sto spajka kaze je vjerojatno to, niska koncentracija proteina ili zbog toga sto je u nosu bas tako ili zbog loseg uzorka. Nas BinaxNOW test je pozitivan isti cas kad se namoci kod zarazenih osoba. Kod frendicinog sina, pozitivnog 22.11. i 13.1. je oba puta testna linija daleko tamnija od kontrolne, cak. Propalo nam je obiteljsko druzenje zbog toga, opet. Bas nas prati takva sreca od pocetka pandemije. :/
Klinac negativan iz sline,ja pozitivna iz nosa. Samo me grlo boli malo
Znači kod mene, sinu je danas 6. dan od kontakta s pozitivnom osobom - negativan na kućnom
Kćer ima pun nos i kašlje - negativna na kućnom
Ja danas dobila blago peckanje u grlu - pozitivna na kućnom, lagana crtica se odmah pojavila
Uspjela sam dobiti u sustavu termin za PCR za sina za 20.1., njega bih voljela uhvatiti ako je pozitivan, a budući da nema simptoma možda mu kućni ne pokaže dobro
Vrci zakazi i malcu pcr, zasto ne bi dobio izuzece od izolacija, ako postoji sansa.
Sad vidim post da jesi, sretno da ulovite ako je poz!
Ma ne znam od kog sam mogla dobiti ako ne od njega koji je u SI.
Gdje god sam bila bila sam na razmaku uz masku, a zadnjih tjedan dana bila samo u ducanima i ne u gužvi
Da znaju djeca vrlo cesto bit asimptomatski bez ijednog simptoma, oni to cesto samo prehodaju.
Vjerujem da bi mu onda PCR bio točniji nego kućni. Vidjet ćemo
Inače prvi termin za PCR mi nudilo 24.1. Pa je očito netko otkazao i uspjela uhvatiti prije
Vrci, sretno.
Moje srednjoškolsko dijete upućeno na online nastavu. 7 pozitivnih u razredu zasad, plus samoizolacije drugih, ostalo bi ih valjda 2-3 u razredu, pa idu svi online.
Gledajući sve info od ovog vikenda, mislim da će jako puno škola završiti online.
Naši se vraćaju u školu u petak, učiteljica će slati svima koji ostanu doma materijale i dalje
Evo i razred moje kcerke (7.) po prvi put otpocetka pandemije ide u SI i na online skolu jer ih je dvoje poz.u razredu. Cula sam za jos nekoliko razreda u nasoj skoli. Srecom ona ne ide u SI jer nije bila u skoli zbog muzevog poz.testa.
Izgleda da sad nadoknadjemo sve cega smo dosad bili postedjeni u nasoj skoli.
I moje najmlađe isto cijeli razred u SI
Nisam još dobila datume, ali moje dijete prošli tjedan nije bilo na nastavi zbog + u obitelji
Sad svugdje buja, utjesno je da djeca zaista u velikoj vecini prolaze lišo. Mozda nije ni lose tako steci imunitet jer ovako zivjet kao sada ne mozemo jos desetljecima.
Sretno svima bilo!
Drzte se!
Izgleda da je po cijelom Zagrebu tako... zadnjih dana, ne da ne prođe dan a da mi netko moj/naš ne javi da je pozitivan, nego ne prođe ni pola dana...
Srećom, nitko nije teško bolestan za sad, nadajmo se da ni neće.
Moj srednji je upravo odradio asimptomatski, nije cijepljen. Nitko od nas doma nije dobio, pa ni necijepljena sestra. Doduše, bili su praznici pa ga nismo previše ni vidjeli od pustih treninga i izlazaka.
Gospođa koja nam pomaže u kući također javila da je pozitivna, nema simptoma ni 6 dana nakon testa. Nije cijepljena.
Voditeljica joge isto pozitivna, s malo grlobolje. Nedavno dobila treću dozu.
Ja sam imunokompromitirana, ali kuc kuc, ne strahujem od omikrona, a čini se da je većinom taj u pitanju.
Vertex supeer!
Meni je to idealan scenarij za moje klince, da odrade asimptomatski,a ni ne znaju. Rado bi tako i za sebe :aparatic:
Izgleda da je manje-vise svugdje isto, prolazi se puno lakse, ko s prehladom ili cak bez simptoma.
Može samo info, gdje se može privatno na PCR, a da se ne čeka dugo?
Nadam se da mi neće trebati,ali da znam
Mislim da je Magriz stavila linkove koju stranicu prije, ali ne znam koliko se čeka.
U priv.labosima dodjes brzo na red, a imas i one gdje se ne narucujes samo dodjes.
Npr. Analiza, Vukovarska 284, zgrada Almeria, uz bris nosa uzimaju i bris iz usta/grla. 392kn
Povoljno u odnosu na ostale koji caltaju cca 550 kn
Vrci,
Ako ti je iz Samobora daleko do istoka, imas u Petrovaradinskoj (kod Sky Officea) Synlab za 550kn,al se trebas narucit. Treba biti uporan za dobiti ih na telefon.
Evo moja dr još ne zna što s testiranjima po domovima zdravlja, oni još testove nisu dobili (nisam u Samoboru kod dr nego drugo mjesto). Pustile mi uputnicu i naručila sam se na PCR u subotu (Rakitje uhvatila prije Samobora), valjda budem i dalje pozitivna.
Za malca mislim jesam li možda trebala čekati do 24.1. ili može već ovaj tjedan, ali neka probamo što prije... može i na još koji ako bude trebalo