sad sasvim sigurna sam da jesu, zvala doktoricu,rekla da ujutro nazovem ak je stvarno to to
Printable View
sad sasvim sigurna sam da jesu, zvala doktoricu,rekla da ujutro nazovem ak je stvarno to to
je to nešto u obliku vodenog mjehurića?
mogu biti mini i maxi, ali sve imaju mjehurić napeti
ma kod većih klinaca je to bila sasvim druga situacija,od večeri do jutra su skroz buknulii bili su im stvarno veliki
Jelena.o kako sin ??? Mome muzu se polako suse i ne svrbe ga vise....neznam kako cu ga zadrzat u kuci jos barem tjedna dana nije naviko stat doma i nista ne radit. Curka mi je dobro, njome su odavno vec suhe i polako otpadaju, mora li bit kuci dok bas sve ne otpadnu ??? Sad je doma vec dva tjedna.
klincu malo smeta, a i ima i dermatitis.
smeta mu isto kaj ne smije van. njemu se isto par komada osušili.
neCitiraj:
mora li bit kuci dok bas sve ne otpadnu ???
mora bit kući dok se sve ne posuše
a otpadat mogu još mjesec dana, mojima su se neke po glavi i duže pd mjesec dana držale
mi uopće nismo išli na kontrolu, niti smo trebali ići.Citiraj:
koji je datum stvarno presudan?
u kolektiv su krenuli 10tak dana od pojave kozica
zašto ne smije van?Citiraj:
smeta mu isto kaj ne smije van
mi smo išli van u vlastito dvorište, a išli smo i naokolo do rodbine i prijatelja koji su prebolili kozice
ja sam išla van s malom. morali smo voditi brata u vrtić a malena bi čekala ispred vrtića dok nisam malog otpratila do stepenica.
išla sam s njom na pol sata svaki dan.
evo sada je 10 dana od pojave kozica, više nije zarazna ima samo kraste.
ali danas cemo do pedice da vidim da li da ide u vrtić ovaj tjedan ili ne.
Nama tete u vrticu ne zele primit dijete koje nije bilo doma barem dva tjedna.. doktorica je rekla istu stvar...vanka nebi smjeli na sunce dok se kozice ne posuse..eto tako je meni rekla doktorica - infektolog
Ja sam već pisala, moji su se 8. dan od pojave kozica kupali u moru.
Nisam nigdje našla argument protiv.
na sunce se ne smije samo iz estetskih razloga, da ne dobiju privremeno bijele fleke tamo di su kraste, a to mi nije ni blizu dovoljan razlog da dijete ne izvodim van...
i to sa suncem vrijedi eventualno po ljeti
po zimskom suncu / a češće je vrijeme oblačno i s kišom/ , se neće ni bijele flekice desiti...
Da, mali je imao bijele flekice.
Nestale na zimu.
Kupali su se prvo sa majicom, a nakon par dana i bez nje.
A normalno smo išli u šetnju i prije tog kupanja, samo tamo gdje nema ljudi.
važno je da se ne mjenja temperatura okoliša, znači ak je vani 20+ onda se može ić, ali ako je -5 onda baš i ne
i mojem teško pada kaj mora bit doma
zašto je važno da se ne mijenja temp okoliša?
Nisam Jelena i ne znam da li je na to mislila, ali ako je hladno onda koze izbijaju u unutranjem dijelu tijela, a ne van pa moze nastati problem. Naravno ovo vrijedi dok koze izbijaju, kad se pocnu susiti ni ja ne vidim zasto ne bi mogli van. Moji su isli, ali u vrtic ne. Srecu smo imali sto su ih pokupili pred bozicne praznike, pa smo doma bili i dulje od bolovanja. Vrtic je probelm zbog pada imuniteta, pa se moze zaljepiti svakojakih bestija na klince.
ok, onih prvih 3-4 dana što izbijaju uglavnom i jesi doma jer su djeca relativno loše (ili imaju temp, ili su nervozni od svraba)
ali dva tjedna se izolirat u kući je meni suludo LOL
ja sam uvjerena da nisam pocinila niti jedno kazneno i kriminalno djelo kojim bi se dragovoljno zatvorila u kucni pritvor 8-)
tak i mi.
Franka je dobila koze na moru i nije bilo teoretske šanse da uz sestru i sestričnu ostane doma dok se ove kupaju :-)
srećom ona nije imala temperaturu, tak da mislim da smo ju mi već pet ili šesti dan otfurali na kupanje. s tim da ju nismo dugo puštali u moru i cijelo vrijeme je bila u hladu.
a Klara ih je imala po zimi i isto smo čim je temperatura prestala počeli polako izlaziti van.
ni ljeti ni zimi dijete ne smije van dok izbijaju koze i dok se ne posuše. otpadanje je druga priča.
zimi je važno da je dijete u toplom, jer hladnoća, kako je netko već napisao, potiče izbijanje na unutra - po organima.
treba također biti u poluzamračenom, jer i jaka svjetlost potiče jače izbijanje, tako da je ljeti nemoguće izaći van.
to mi je pedica rekla, i med. sestra ponovila.
koze ruše imunitet na nulu pa se zato preporučuje 2 tjedna izbjegavati kolektive i gužve, posebno u vrijeme ovih sada boleština (gripetina i slične jako zarazne boleštine). tko može i duže ostaviti dijete doma, neka ga ostavi..
koze izbijaju 3-4 dana
mi pričamo o 2 tjedna neizlazenja i skrivanja od sunca, što i dalje smatram apsolutnim pretjerivanjem
Moj klinac ima već 7 dan još mu izbijaju
Evo ja sam moju curku jutros poslala u vrtic, bila je doma punih 15 dana, nadam se dovoljno da joj se imunitet vratio u normalu. Inkubacija virusa je do 21 dan koliko sam uspjela pročitat na internetu ?? Muž mi je dobio 4 dana iza male ali stariji sin još nije pa razmišljam jeli prošao lišo ili još ima šanse da i on dobije.
valjda su muž i klinka dobili od iste osobe, za klinca još prati imaš još fore deset dana
Kod nas u kući je 2 djece dobilo 15. dan nakon pojave 1. kozice kod 1. djeteta. Još ih je 2 bez kozica.
moja mlađa je dobila 17 dana nakon prve koze kod starije
Mala bila u vrticu dva dana nakon 15 dana od pojave kozica i evo je jutros proljev,povraća....očito sam je poslala prerano...a s obzirom da se pojavila mononukleoza samo mi fali još i da to pokupi...ispisujem je iz vrtića na mjesec dana. Inaće nije boležljiva ali očito kozice baš srozaju imunitet.
Evo tocno 20 ti dan nakon pojave prve kozice kod kceri dobio je i sin...svi su se izredali osim mene i nadam se da ce na tome i ostat !! Kad za mene prestaje realna opasnost zaraze ? 20 dana nakon prve kod kceri ili prve kod sina koji ih je tek dobio ? Btw. jutros me zove djever da je dobio i on, toliko o tome da moja sveki zna sto su joj sinovi imali kad su bili mali ..kozice ocito nisu jer bi stvarno bilo malo previse da su imali pa dobili opet od svoje djece...
20 dana od pojave kod sina, ako se nećeš družiti s djecom od djevera koji će to zaraditi kroz 20 dana, a pošto ih je 3-4 ispada da budeš sretna ak sve prođe i ti ne dobiš mjesec dana prije poroda, uz uvijet da u selu više nema kozica već opet mjesec dana
nego si dobila antitjela.
mi sjutra idemo na kontrolu.
Djeca od djevera su imali prije mojih tako da je moj sinek sad zadnji izvor zaraze....bar se nadam...nisam jos dobila nalaz a krv vadila 03.veljace...doduse jesu mi ovi iz fran mihaljevica napisali u mejlu da imam zastitu ali neznam vrijednosti igg dok ne stigne nalaz a kako su agilni prije cu rodit nego znat na cemu sam...
Elly kazu da je vjerovatnost od ponovnog dobijanja 5 % pa radije vjerujem da su imali ospice ili nesto slicno. Moja prijateljica ih nije imala, barem ne toliko da su joj roditelji primjetili a test je pokazo da ima imunitet tako da je stvarno svasta moguce.
aqko su i imali ne bi se valjda obojici ponovilo, je to je čudno,a možda su imali bar tvoj bebeto impentigo
Neznam vam zene moje nista osim da sam luda ko kupus vise od svega.Da nisam trudna nebi se uopce sekirala oko toga a ovako svak mi tvrdi drugacije a ja se bojim da ne dobijem i da mi ne nasteti ovoj bebi u pupi!
Elly prvi put ima tzv kozice, a ako se virus ponovno aktivira onda imas herpes zoster.
Ako su mene lagali na virologiji i ja lazem vas.
Inace ja sam sretnica koja je kao dijete imala i kozice i herpes zoster. Samo cu reci razlika je velika. Zoster boli ko sam vrag.