super zvuči, u biti vrlo slično mojim muffinima, osim što ja umjesto vode stavim mlijeko+što su slatki....zvuče kao da su mekane te pogačice, jel jesu?Citiraj:
panterica prvotno napisa
Printable View
super zvuči, u biti vrlo slično mojim muffinima, osim što ja umjesto vode stavim mlijeko+što su slatki....zvuče kao da su mekane te pogačice, jel jesu?Citiraj:
panterica prvotno napisa
Evo i mene:
Gljive i piletina na gril tavi sa malo maslinovog ulja.
Ja inače sve živo i neživo radim na maslinovom ulju pa neću to niti pisat.
Moram probati te pogačice. Mogla bi njih za ujutro.
Panterice, koliko dugo si ih pekla i na kojoj temperaturi?
kad sam gledala ženu na tv, ona je pekla 20 minuta, ali nije rekla na kojoj temperaturi jer je kao svaka pećnica različita :/
ja sam stavila na 210 i mislim da sam malo duže od 20 min pekla
Ja zapekla puretinu s razmućenim jajem i sirom.
Jel Montignac dozvoljava ječam? Koliki mu je GI?
ne znam za ječam, ali znat će mgrubi 8)
maloprije sam odlomila dva reda čokolade i cijelo vrijeme mislim kako mi je čudna. kad sam pojela (naravno, pa neću prekidat) skužim da je to ona za kuhanje.
sad jedem pravu, da ovoj prvoj spustim gi :mrgreen:
nema ječma u knizi
http://www.montignac.com/en/ig_tableau.php
eto tablica
ja sam sva u dječjim kašicama, trenutno mi je favorit (meni :) ), ječmeni griz sa naribanom jabukom (mljac). malo ju prokuham da bude po montiju, tj, da ne bude svježa
Znam ja za tablicu, ali ne znam kako se na eng. kaže ječam :lol: :?Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
barley (pogledala ja u rjčnik :)
samo ne znam kakav je ovaj naš kuhani, valda ovaj kaj ima GI 25
ak je tak, wow!!
Hvala, ivy :*
uh, ubit će me vikendi
mučim se ostat umontirana, ali non stop nešto grickam
poslije ručka smo otišli u šetnju, pa sam završila na capuccinu
Samo da prijavim -1.5 kg od kada sam krenula 31.1.09.
Meni:
D: iscijeđeni agrumi (naranča, grejp, limun)
integralni kruh s Schneekoppe marmeladom od bobičastog voća
Divka s fruktozom
R: čista pileća juha, piletina i šampinjoni s roštilja, paradajz salata
V: omlet sa šampinjonima i zelena salata
Danas ništa od međuobroka,nisam imala potrebu. ;)
Sutra idemo daljeeeeee! 8)
bravo lexy :D
lexy super, vidiš da ide :D
ja sam jutros sva natekla, nije ni čudo nakon pršuta i slanog sira jučer, neću se ni vagati :x
bravo lexy :D
ja se nisam ni vagala, ne vidim svrhu, iako mi je sestra rekla da su mi guze opale :mrgreen:
:lol: :lol:Citiraj:
panterica prvotno napisa
Jutros sam pjela veliku jabuku. Nije mi se jelo žitarice i sirne namaze.
Ručat ću meso i povrće.
Što da večeram?
jel može večera biti ugljikohidratna? Npr. integralni rezanci s orasima.
Konačno da vam se i javim u jutarnjim satima. Bila sam na nekim pretragama jutros pa sam na bolovanju danas i sutra. Ne znam kak vama ali meni je lakše biti umontirana kada sam na poslu ili negdje, bilo gdje, samo ne doma. :mrgreen:
Anyway, današnji meni:
D: standardno, samo danas 4 sata kasnije nego inače; integralni kruh s marmeladom, Divka
R: planiram napraviti po prvi put krem juhu od karfiola, kuhani karfiol, pileća prsa i nekakvu salatu (mislim da će biti krastavci)
V: sir, jogurt 0.05%, paradajz
Ostajte mi montirane i idemoooo daljeeeeeeee! :*
Večera može biti UH, pogotovo ako si za ručak jela meso. Ali, za orase ne znam jel smiju s tjesteninom?! Koliko znam, ako se za večeru jedu UH visokog GI, onda se moraju jesti bez imalo masnoće. E,sad orasi imaju masti u sebi (jest da je biljna), pa po toj logici ne bi smjeli.Citiraj:
Rene2 prvotno napisa
Ali, bolje da ja ne meljem, neka ti odgovori netko tko je suveren u tom području. :oops:
nisam ni ja baš suverena, ali to mi je premasno za tjesteninu
ja jutros samo kava s mlijekom i maloprije jabuka.
još nisam smislila šta ću kuhat
prvi tjedan i skoro pa kila dolje :D , a griješila sam....jako malo, ali grijeha je bilo jučer sam si dala oduška pa danas ponovo ispočetka.
Doručak voće i jogurt
ručak karmenadla i poriluk kuhan na pari
ja upravo pojela 2 žlice nutelle
mislim, GI joj je 50, ali ipak :oops:
jučerašnji ručak - pileća i juneća juha, pileći filei, mahune i poriluk u malo vrhnja za kuhanje, zelena salata, desert (ipak je nedjelja) - kolač sa zobenim pahuljicama i jabukama.
danas - juha, integralna tjestenina s umakom od rajčice (pelati)
za večeru sam mislila integralni griz. može li to? ne da mi se danas jesti meso
onda imaš i ručak i večeru ugljikohidrate
sir, vrhnje, jaja, ...
nema veze ako za doručak jedemo zob. pahuljice, a poslije je ručak ili večera sa UH? :?
moj doručak:
zob. pahulj. i jogurt.
ručak: tjestenina sa gljivama i sojinog vrhnja za kuhanje (odličan je, kupite u bio&bio - na pakiranju je nacrtano sunce)
večera: tunjevina u salamuri od K+
u prvoj fazi bolje izbjegavat, za drugu je ok
digla sam knjigu; Montignacova djeta
ova je pisana "američki" :mrgreen: tj. u kratkim crtama i pregledno
kad se jede GI do 35, onda je tijelo prisiljeno trošiti mast i pretvarati ga u šečer, da održi određenu razinu šečera u krvi (kak sam ja shvatila taj mehanizam)
kod jela GI 35-50 , mršavljenje je sporo ili zaustavljeno
GI preko 50 ... sa vremenom te udeblja
u drugoj fazi on spominje i ukupan GI jela, kaže da ako prvo pojedemo GI 15 a nakon toga GI 50-65 onda ti je ukupan GI jela između tih dviju vrijednosti
dakle: ako se stvarno zaželite kumpira, pojedite ga nakon tanjura lisnatog povrča
ali rijetko, jer će GI biti preko 35 i možda će vaga stati
tjestenina ili ugh se ne kombiniraju sa zasičenim mastim , ali mogu sa nezasičenim (suncokretovo ulje)
samo povrčeCitiraj:
ASTRA prvotno napisa
mješana salata
povrče/salata sa sirom/vrhnjem
ili jabuka, voćna salata
ili jogurt sa poprženim sjemenkama: suncokret, bučine sjemenke, lan, sezam
ili naribana jabuka sa krupno rezanim orasima
kako ja volim postove od MGrubi :love: toliko ideja žena natipka bez pol muke!
nisam se vagala već pad dana i sad sam sva na pozitivnim trncima - kad jednom stanem na vagu nadam se pomaku.
ako budem na istoj kilaži.... ranit ću se, majke mi! :mrgreen:
Mislim da nam ona zamjenjuje knjigu Montignaca :mrgreen:Citiraj:
Andora prvotno napisa
meni se staaalno nešto jede
to, nažalost, i radim
ja sam cijelo jutro na voću.
pojela jabuku, naranču i jedan kivi.
jel to ok?
odnosno, koliko voća možemo pojest kao jelo prije ručka i konkretnije hrane? :?
p.s. gladna sam kao pseto, jedva čekam otić doma i jest kao čovjek. :mrgreen:
Brzinski izvještaj:
Jučer, nakon tjedan dana Montija - 3 kg :D
S obzirom da su to oni zadnji kilogrami koje sam na brzinu natukla lošom prehranom, brzo su i otišli.
Jučerašnji meni:
R: Krem juha od špinata i piletina sa graškom
Međuobrok: jutro- 2 klementine, popodne- kruška
V: maleni komadić torte :oops: (bila na jednom rođendanu) i jogurt
Danas:
R:juha od rajčice i brudet od škarpine sa int. tjesteninom
Međuobrok: jutro- jabuka, popodne- ribana mrkva sa cimetom i malo fruktoze.
V: sir, jaje i šunka.
Inače rekoh da doručak neću ni pisat jer je uvik isti (limunada na tašte, int. kruh, marmelada i bijela kava).
I uglavnom svaki dan u neka doba maznem jedan red 70% kakao čokolade sa fruktozom i svako popodne popijem još jednu bijelu kavu ( Bianka sa mlijekom 0.9)
Andora, trebala bi jesti bjelančevine da manje budeš gladna.Citiraj:
Andora prvotno napisa
Ja bi na tvom mjestu, nakon voćnog doručka za međuobrok pojela malo sira i/ili šunke i/ili jogurt. Tako nešto.
ne smiješ biti gladna
Inače - uvik je bolje jesti naranče ( svo voće osim limuna) nego piti sok.
Jer cijeđenjem se gube vlakna pa je veći GI. Znači popivši sok unjeli ste veći GI a sok će samo "protrčat" kroz vas i bit ćete gladni. Tako nekako.
MGrubi - po toj se knjizi ja ravnam. Meni je skroz ok. Kratka i jasna. malo su recepti koma za našu kužinu ali izvući ću ja nešto i od njih.
Suncem.m. čestitam na -3 kg, pa to je fenomenalan rezultat!
Vidiš nisam znala da agrumima (a vjerojatno i drugo voće) gubitkom vlakana cijeđenjem raste GI. Znala sam da ne unosimo vlakna kao što bih da ih jedemo, ali da im raste GI??! :shock:
A meni baš super pašu ujutro onako iscijeđeni prije doručka jer teško da bih pojela grejp, naranču i dva limuna u 6 sati. Navukla sam se na njih.
Pa, na koliko im naraste GI? Mislim jel ipak dozvoljeno? :(
do granice ;)
ako možeš za doručak GI 50 int. kruh, onda možeš i iscjeđen sok naranče
dobra je kombinacija naranča+grejp
jer grejp ima neke dobre enzime koji potpomažu mršavljenje (ako sam dobro zampamtila)
Pitanje: Jel bi se isplatilo kupiti Montignacovu prehranu za Hrvate? Tak se nekak zove, ima recepte za naše podneblje u njoj?!
Danas je doručak bio standardan, a za ručak sam radila musaku od kelja. Cure, toliko sam se najela da nemrem zinut, a jela sam u 3h, a sada je pol 9. Valjda nisam nešto krivo stavila u nju!!!
http://www.zena.hr/clanak/dijete/gre...jenje/689.aspx
popij kavu i čašu grejpa pa na vježbanje (najvjerojatnije i na WC :lol: )
i sagoriti češ više kalorija nego bez toga
recept? :mrgreen:Citiraj:
lexy prvotno napisa
:lol:
Recept: mljeveno meso se dinsta na luku, stave se standarni začini (sol, papar, malčice vegete), češnjak. Kada je gotovo, naslaže se jedan red izblanširanog kelja, red mljevenog, maloooooo sojinih ljuspica, i tako u 3-4 reda pa gore na vrh se izlije promiješano jaje i sojino vrhnje.