i meni napokon sjela lova od porodiljne i dd :D :D :D :D :D :D
Printable View
i meni napokon sjela lova od porodiljne i dd :D :D :D :D :D :D
jel ima tko kakvu informaciju kada će komplikacije sjesti???
Tako sam i mislila, hvala puno! ;)Citiraj:
Adrijana prvotno napisa
jao ljudi i mene zanima kad će sjesti komplikacije,pogotovo za rba?jel nekome sjelo,a da je u rba?
mene zanima kada če sjesti komplikacije..dali je moguće još danas???
Meni još nisu komplikacije sjele na RBA....
sve mi se čini da če komplikacije nakraju sutra sjesti..jer u zabi nema još ništa.... :x
nema niti na erste ništa danas.....nadajmo se sutra
Meni danas poslije 15h sjele u PBZ-u.
i meni u pbz sjele komplikacije...... :D :D :D :D
i meni su sjele komplikacije u Zabi :D :D :D
pozzz svima vidim da ste sve vec u slatkim mukama pa ja samo da upadnem ja sam u 7 tjednu :heart: .Htjela bi raditi naravno do kraja odnosno termin mi je 09.09.
Pitanja:
1.45 dana prije je porodiljni, dali se tih 45 dana dobiva puna placa ili nesto manje?
2. vidim da ste spominjale ( nedaj Bože) naknadu i komplikcije koliko je to novceka? Dali to ovisi o placama ili je zakonski propisano?
hvala :love: :love:
Znam samo da porodiljni počinje 28 dana prije termina poroda ukoliko nisi otvarala komplikacije tijekom trudnoće.Citiraj:
NinaB prvotno napisa
Mislim da se dobiva puna plaća, tj. poprilično sam sigurna :) Tijekom prvih 6 mjeseci porodiljnog dopusta dobiva se puna plaća.
Za komplikacije ti ne znam, ali već će se netko javiti...
ide puna placa, doduse ja sam otvorila na pola mjeseca pa sam pola dobila od posladavca, a pola od hzzo-a, al kad se sve zbroji to je to :)Citiraj:
NinaB prvotno napisa
hvala curke.....
ja sam bila sigurna da morsa ici 45 dana prije termina na porodiljni :? :?
ne moras, ali mozes pod istim financijskim uvjetima ko i ovaj obavezni dio. od 20 i nesto dana...Citiraj:
NinaB prvotno napisa
Tanuska znaci isto puna placa ide ili?
ajoj al Vas gnjavim soryyyyy :love: :love:
Imam jedno pitanje a odnosi se baš na pitanje oko naknade za porodiljni...
Termin mi je 15.3, i budući da imam pravo 45 dana prije otvorit porodiljni to znači da od 1.2 imam pravo na porodiljni...
Uglavnom med. sestra kod općeg doktora mi je rekla da oni imaju problem kod prenesenih trudnoća, da ih zezaju sa HZZO jer onda moraju ponovo otvarat bolovanje i sad oni mene dovode u nezgodnu situaciju...
Ja iskreno neželim izgubit svoje pravo da dobijem punu plaću radi njihovog kompliciranog posla... što da radim?
Ne znam dal pitam na pravom mjestu, od ponedjeljka mi dokotrica opce prakse otvara bolovanje na dg.abortus iminens na 6o dana,...e sad ona mi govori da ja nemam nikakvog posla sa hzzo, komisijama i sl. pa me zanima: dal je to isto kao ove kompilakcije koje navodite, tko mi isplacuje bolovanje, dal i moram gdje ici....hvala Vam unaprijed
cure ,možda moje pitanje zvuči glupo , ali malo sam se šokirala danas. Naime moj privatni ginić mi je preporučio mirovanje i rekao mi da otvorim bolovanje kod dr.opće prakse. Ja zvala tog doc-a i veli on nema problema , da neka dođem po doznake krajem mjeseca ( krajem ovog mjeseca , dakle bolovanje je za prvi mjesec) .. uzmem ja doznake negdje 27.01 , šefica nosi u računovodstvo firme . U firmi plaća sjeda na račun 1.2 za siječanj,a isti dan ja dobivam svoje papire za bolovanje koje danas (02.02) nosim na zdrastvo.Kad meni tamo ljuta teta počne ..pa nemožete sad to predavati danas ... to treba predati do prvog u mjesecu ... pa mislim WTF????!! Ne kužim..pa kad bi onda poslodavci trebali isplačivati plaće ?? u 31.1?? za prvi mjesec ili kaj je ovo sad ??? :roll:
:) Obrazac koji si dobila od poduzeća nema veze s isplatom plaće u drugom mjesecu pa su ti mogli taj papir napraviti i ranije.
U Zagrebu doznake primaju do 5. u mjesecu, istina, vole da im to dostaviš i ranije. Ne znam je li to propisani ili dogovorni rok, probaj provjeriti s nekom drugom tetom u HZZO-u.
Slijedeći mjesec 1 doznaku nosiš u firmu, a 1 u HZZO skupa s onom potvrdom, najbolje odmah čim ih dobiješ od dr.
Istina, više se ne ide na komisiju, nakon 60 dana doći će teta iz komisije kod tvoje dr. i sve provjeriti.
Međutim, doznake moraš krajem svakog mjeseca nositi u poduzeće i na HZZO, skupa s onom njihovom potvrdom, a za prvi put moraš imati i kopiju osobne, kopiju kartice tekućeg rn. i ER-1 obrazac koji će ti napraviti u poduzeću. Nisam baš 100% sigurna trebaš li još nešto, ali znam da cijela lista postoji negdje na podforumu Pravni savjeti. Isto tako, informaciju sigurno možeš dobiti na HZZO-u.
molim vas ako netko zna da mi objasni jer ja ne kuzim.
kako se racuna naknada ako se ide na komplikacije direktno sa porodjajnog ili nakon kratkog vremena rada tako da nema isplacene place u mjesecu prije otvaranja bolovanja.
Na bolovanju sam od 20.01.i vodim se pod komplikacijama..imala sam spontani u 9tj trudnoće i sad me zanima kako se to bolovanje vodi,koliko imam pravo biti doma i dali je 100% plačeno ako znate...hvala!
curke , jeste dobile naknadu za 12-sti mjesec?? ja još nisam :-(
joj , pardon .. za 1 mjesec .. krivo sam napisala :mrgreen:
Draga EEla, prvo strašno mi je žao zbog toga što si prošla!
Nažalost jako te dobro razumijem obzirom da sam u istoj situaciji bila dva puta.
Što se naknade tiče kod bolovanja nakon spontanog ti je ista šifra kao i kod očuvanja trudnoće, dakle imaš pravo na 100% ali do max. 4250 kn mjesečno. Sad ovisi kolika su ti inače mjesečna primanja pa može ispasti da bude 100% ili nažalost znatno manje.
Meni je oba puta doktor rekao da imam pravo na dva tjedna bolovanja nakon spontanog. No drugi put se to zbog komplikacija pretvorilo u mjesec dana bolovanja, tako da je svašta moguće.
Eto nadam se da sam ti barem malo pomogla.
U petak kreće isplata DD
http://www.mirovinsko.hr/, dakle mogla bi i porodiljna naknada :-)
sjeo porodiljni na zaba bankomat
:-D:-D:-D:-D:-Dporodiljni sjeo u erste
meni je prvih 6mj isteklo 14.01.2010. i sjelo mi je samo za period od 01.01.-14.01., a šta je s ostatkom:zbunj: je li se to kome tako desilo
Sjeo porodiljni?
Woow, nisam mu se ndala tako skoro.
Valjda ce onda i meni do sutra sjesti ;)
I meni uplatilo samo za 3 dana u 1.mj., valjda će ostatak sutra :roll:
RBA ništa, ali super da su tako rano počeli :-D
u pbz sjelo, ali ne kužim sada mi je sjelo 500 kn manje nego prošli mjesec, valjda zbog obračunskih sati, nemam pojma!
:?:kovrčava i meni je sjelo 500kn manje nego prošli mjesec, jel ko zna o čemu se radi:?:
isplaćuju prema broju radnih sati za taj mjesec...
1. mjesec imao je 20 radnih dana x 8 sati x satnica koja je izračunata ER1 obrascem
npr., 160 x 25 = 4000
cijal mudrost :)