nisam sada idem na inseminaciju 1 pocetkom 11 mjesec...odnosno iduci ciklus...Citiraj:
nina1 prvotno napisa
zato sam malo zbunjenjena :?
Printable View
nisam sada idem na inseminaciju 1 pocetkom 11 mjesec...odnosno iduci ciklus...Citiraj:
nina1 prvotno napisa
zato sam malo zbunjenjena :?
neznam što bi ti odgovorila .. ja kad sam došla 1 put na vinogradsku imala sam 3 mj stare nalaze iz petrove pa me dr nije ništa tražio...Citiraj:
NinaB prvotno napisa
sad me tražio da svo ono brdo nalaza ponovim , nešto radi novog zakona a nešto vjerojatno da se vide kakvi su sad hormoni nakon stimulacije ... to je moje mišljenje jer dr nije bio baš riječit ...
nina1 jesi podigla nalaze? i jesi rješila šta sa onim slobodnim testosteronom??
ninaB ne traže sve iste nalaze, ni mene nisu tražili nalaze hormona. to valjda ovisi o uzroku neplodnosti i o eventualno ostvarenim trudnoćama do sad
dobila sam nalaze jučer poštom !!! :DCitiraj:
Gabi25 prvotno napisa
hvala Bogu , pošteđena sam putovanja za zg i trošenja novaca u privatnom labu ... naručila sam se u ponedjeljak kod dr-a ...
preporučam svima ako idu vadit taj slobodni testosteron u vinogradsku da se prije vađenja raspitaju da li imaju taj reagens da ne bi čekali kao ja mjesec dana... u privatnim labovima je nalaz gotov ili isti ili za par dana .... sad znam za ubuduće da taj slobodni testosteron nikad više ne vadim u državnim labovima
neznam što bi ti odgovorila .. ja kad sam došla 1 put na vinogradsku imala sam 3 mj stare nalaze iz petrove pa me dr nije ništa tražio...
sad me tražio da svo ono brdo nalaza ponovim , nešto radi novog zakona a nešto vjerojatno da se vide kakvi su sad hormoni nakon stimulacije ... to je moje mišljenje jer dr nije bio baš riječit ...[/quote]
hvala ti draga n odgovoru...vjerojatno ce vidjeti nakon 1 inseminacije ako ne uspije a nadam se da hoce :D sta mi je potrebno od nalaza...ja inace sve radim u suncu i sve je expressno gotovo a cijene isto ok mislim da je manje nego u privatnim labosima...mislim...ja imam dosta veliku policu pa ne placam nista,,,kod njih sam cak i briseve radila koji su za 2 dana mi bili gotovi...
jos pitanje sto se tice inseminacije nakon dali se miruje ili? cula sam neki da neki ne...to je procjnena dr....? :?
vidjet cemo iduci mjesec a do tada drzim fige svima cure od SRCA.... :love:
Da se nadopišem vezano za čekanje nalaza: prošli tjedan sam išla vadit famozni AMH koji samo u Vinogradskoj i rade, i odmah su me upozorili da ću čekati barem 2-3 tjedna jer oni čekaju da se skupi dovoljno kandidata.
A inače, isto mislim da ne trebaju svi sve vadit, ovisi o dijagnozi, da li imaš pcos ili ne, o dobi, o do sad ostvarenim trudnoćama... Radi novog zakona svi se moramo testirati na hiv, hepatitis i sifilis. Jedino mi nije baš jasna stvar s KKS (kompletna krvna slika) koja je isto po novom obavezna, ali je u Vinogradskoj ne traže (barem nitko još ovdje nije napisao da su ga tražili) a na VV to traže.
Jutros sam dobila zeleno svijetlo za postupak! :D
Da i ja malo zahopsam :mrgreen:
Prvi mi je put, pa sve neke grčeve imam u stomaku od silnog uzbuđenja i straha od nepoznatog..kao da mi se kaki, a opet nema ništa..
Jel ima neka dobra dušica da bi mi pomogla smiksati prvi Menopurčić i bocnuti me?
Susedaaaaaa?
:oops:
I još bi molila da mi kažete koje injekcije (veličinu) da kupim u ljekarnoj, neugodno sam se iznenadila kad sam otvorila kutiju Menopura a ono samo ampule..a Gonale koje sam vratila imaju cijelu opremu.
Maslačak :D :D :heart:
Brzo napiši koji ti je danas dan ciklusa kad si dobila zeleno svjetlo, i kakav si protokol dobila: koliko čega i od kad do kad :)
Bila jutros.Dakle, trebala bi dobiti za 7 dana, protokol je sljedeći:
1dc Suprefact spray 3xdnevno 1 dozu u svaku nosnicu (jedino što je kod mene deformirana jedna, nema je pola, onaj unutarnji dio :lol: )do Choragona, 2-3dc Menopur75 3 amp., 4-7dc Menopur 2amp.
8dc folikulometrija.
Citiraj:
mmaslacak prvotno napisa
Draga mmaslacak želim ti puno sreće u postupku!
Vjerujem da ćeš naći koju dobru dušu da ti smiksa i da te pikne prvi put.
Ja sam mislila da sama neću moći, sama sam sebe iznenadila. Pikala sam se sama bez ikakvih problema. U autu, restoranu,... samo sam imala bočicu alkohola uvijek sa sobom za oprat i dezinficirat ruke i sve ostalo!! :mrgreen:
~~~~ S R E T N O ~~~~~ :heart: :heart:
ma super da je netko iz vin konačno krenuo ...Citiraj:
mmaslacak prvotno napisa
neznam ti ništa za menopure , ja sam imala gonale pa ti nemogu tu ništa pomoći ...
suseda, ja te piknem bez problema....sam dojdi :mrgreen:
Sretno koka! :D
Hvala Maslačak i sretno!!! Ništa od lijekova ne moraš platiti? A štoperica?
mmaslacak, bas super za početak! Imamo jednak protokol.
Meni je danas vec 3 DC i jucer mi je muz dao prvu inekciju. NIsta nisam osjetila.
Suprefact smrcam, samo mi je danas malo nos zacepljen, ali valjda to nece puno utjecati.
AuroraBlu, Suprefact sprej i Choragon sam sama platila.
Kada ti startas?
Ja se nadam sljedeći ciklus, ako mi bris bude ok, to bi trebalo biti 2.11.
Ja danas bila na 1. razgovoru. Dr. Tomić. Nekako mi se čini rezerviran, ali nema veze, bitno da zna posao. Zadao mi gomilu pretraga koje moram obavit, a i MM. Hormoni, brisevi... Spominjao je i RTG prohodnosti jajovoda, no zasad to nije tražio. Gdje ste vi to obavljale? Jel boli uštrcavanje kontrasta? Nisam ga pitala za savjetovanja. :?
Onda smo se vjerojatno i srele, tamo u čekaonici!Citiraj:
mmaslacak prvotno napisa
Sve sam to radila u svom gradu. Moja ginić mi da uputnice, a ja onda dalje, nesto na mikrobiologiji, nesto na transfuziji, nesto u laboratoriju.Citiraj:
reny123 prvotno napisa
Muz dobije uputnice od opce prakse i isto tako skuplja nalaze.
RTG nisam nikada morala raditi, pa ti ne znam o tome.
da, tomić je takav ....Citiraj:
reny123 prvotno napisa
koje pretrage ti je dao ?
ja nisam iz zg ali imam iskustva vađenja hormona iz rebra i iz vinogradske
nalaze na rebru sam čekala mjesec i pol , iz vinogradske mjesec dana
hsg sam radila s kontrastom i mene nije boljelo , samo sam osjetila neku malu neugodu , a za savjetovanja nisam pitala
hsg je nekima radio dr kuna iz vinogradske
jel bi netko tko je na pocetku postupka bio dobar i napisao sve pretrage koje se moraju obavit molim vas. Ja imam markere krvnu grupu i mm imam briseve i hsg pa me zanima kaj jos treba.
lastavice to ovisi šta ti je doktor zaokružio, ne moraju svi obaviti iste pretrage. Ja sam prvo otišla k njemu na dogovor pa mi je onda rekao šta od pretraga trebam
Da. Kao što ti je Gabi rekla. Ja npr. nisam morala raditi HSG.
Hormone nisi stavila da imas, pa ces to vjerojatno trebati, ali opet kazem ovisi sve o dr.-u
Ako si tek na početku, onda obavezno spolne hormone 3-5DC, PAPA test, UZV, možda progesteron 21dc.
Muž spermiogram, uglavnom osnove, onda on još zaokruži što da napraviš ili ponoviš od pretraga ako su nalazi stari.
Ja sam još i hor.štitne TSH, t4 i t3, i imala sam dijagnostičku laparoskopiju i histeroskopiju.
I muž i ja još i HIV1, HIV2, sifilis i hepatitis B i C.
On spermoigram, bakteriološki nalaz ejakulata i FSH, i testosteron.
Ja hormone 2-5dc, progesteron 20-22dc, cervikalni brisevi, papa.
Svakako ti i TM morate imati test na HIV1 i 2, hepatitis b i c, i vdrl (sifilis), + krvna grupa i rh. Ti ćeš dobit uputnicu od ginekologa a TM od dr opće prakse. Može se sve izvaditi na Zavodu za transfuziju krvi. Ako imaš dopunsko, ne plaćaš ništa.
Ostalo, kako su ti cure rekle, doktor će ti na prvim konzultacijama zaokružiti što trebaš, ovisno o nalazima koje doneseš.
Eto, istovremeno smo odgovarale :lol:
Samo bi dodala da je MM morao (osim obaveznih hiv, hepatitis, vdrl, Kg+rh) samo bakteriološku analizu ejakulata, ništa drugo, čak ni spermiogram - zato jer sam imala 2 prirodne trudnoće.
Svakako ne plaćaš. Bez obzira na dopunsko.
Ja imam i dijete iz prirodne i jedine trudnoće, pa je očito da je njegov spermiogram otišao u krasnu... :lol:Citiraj:
AuroraBlu prvotno napisa
Moji nalazi svi dobri, on OAT.
Prvo dijete iz prve napravili "tradicionalnim" putem :mrgreen: .
Imam jednu kolektivnu molbu:
lijepo bih zamolila sve koji su bili ili su u postupcima po novom da se priključe temi Novi zakon i njegova primjena praxi kako bi podijelili iskustva sa curama. Prije smo imali temu Jačina stimulacije-forumska statistika, ali sad su se stvari malo promijenile pa bi na novoj temi mogli razmijeniti iskustva koja će svima biti od koristi.
Kakva je stimulacija, koliko je stanica dobiveno, kad su vraćene, što je s preostalim...neke klinike uvode anesteziju, u nekima se plaća Choragon,..., itd, itd...
Hvala :love:
Danas procurila, od nedjelje sam na Femari, u iduci petak na prvoj folikulimetriji. Eto i ja krenula :)
Bravoooo, Tikica!!! :D
super tikica veselim se da ti sve savrseno uspije od srca
drzimo fige od srca :heart:Citiraj:
tikica_69 prvotno napisa
A jel muževi plaćaju pretrage, obzirom da idu po istom poslu ko i mi. Može se i njima stavit neka šifra?Citiraj:
bebica2009 prvotno napisa
Da. Z31. To je "postupci vezani za oplodnju".
Ja sam cak i upit na HZZO slala da li se varicoceli koja je dijagnosticirana u liječenju neplodnosti moze staviti ta šifra , dobila odgovor da moze ( jer ju inace ne bismo ni skuzili da nismo poceli s tim pretragama).
Nemam sada papire kod sebe ( na poslu sam) ali negdje sam na Forumu skinula popis sifri koje su oslobodene palaćanja.
Ima i muska neplodnost ( nisam ti sada 100 % sigurna, mislim N46) ali malo pročačkaj sigurno ćeš naći.
Nadam se da sam pomogla :)
Hvala ti na brzom odgovoru
Evo jedna tema o tome
http://213.191.133.21/rodaphpBB2/vie...ae24c6d8e1dd01
Evo jos jedna pa si pogledaj
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...er=asc&start=0
Vinograđanke pozdrav...
Evo da si i ja priključim kome pripadam. Ne znam jeste li čitale, ali krenula sam s postupkom u Beču i zbog krivo tempiranog protokola ( dr-ova pogreška ) napustila sam tu kliniku i na nagovor dragog dr. Tomića, postupak ću dovršiti u Vinogradskoj. S obzirom da sam uzimala Gonale prije početka ciklusa i da su folikuli poludili, a tek je 3.dc, vidjeti ćemo šta će biti s postupkom...
U ponedjeljak sam gore na UZV pa se vidimo.