Inesz čestitam, sad sam vidjela, ne stignem jer sam na godišnjem. Neka samo bude školski do kraja :zaljubljen::-D.
Svima u omiljenom klubu puno pozdrava sa juga!
Printable View
Inesz čestitam, sad sam vidjela, ne stignem jer sam na godišnjem. Neka samo bude školski do kraja :zaljubljen::-D.
Svima u omiljenom klubu puno pozdrava sa juga!
Prođe i mojih dva tjedna morskih, srećom kvalitetnih. Dok ne uđem u štos (jer net preko mob-a je samo za biti u toku), svima :heart:
Izgleda da je sutra 1dc, 2dc počinjem s gonalima, prvo po 2 do 7dc i UZV
izašla iz štosa s svakojakim pripravcima, malo ću piti folne i multivitamina za trudnoću, jesti ananasa i cikle, i hmm kaj još ?????
Ja sam počela piti i andol 100. Sretno u postupku i neka ti je dobitni!
Inesz :klap::klap::-D:-D:-D.~~~~~~~~~~~~~~~~~ da hematom što prije nestane, da ga bebač izgura,još malo da ga bebica preraste a onda nema zime. Uživaj u trudnoći draga.
Mojim najdražim curama iz kluba 39+ puno pozdrava i cmokića šaljem.
Kako ljeto prolazi počela sam pomalo razmišljati što dalje...možda bih probala s Femarom, znate tko još osim Cita (koji mi je predaleko) vrti femarske protokole (po mogućnosti uspješno 8-) )? Nisam sigurna imam li snage opet za prirodnjake, a što se tiče stimulacije, ima li smisla prolaziti kroz sve to za 2js...
Inesz, držim palčeve za uredan tijek trudnoće :)!
Charlie, mislim da bi ti svaki od manje autoritativnih privatnih MPO-ovaca (prijevod - svi osim Šimunića, a možda bi i on, ako bi argumentirala), izašao u susret ako baš želiš femarski protokol. Ja sam ga svojedobno odradila u Vilija, iako nisu baš neki njen fun, za mene se pokazao dizaster (3 folikula, svi prazni), nakon čega Maribor s 21 stanicom u 40+ dobi, ali opet samo 3 loše trudnoće. Hoću ti reći - ovisi o tvome stavu. Problem će ti bit (možda) jedino nabavit femaru, to jest, to ti je najbolje s nekom curom podijeliti trošak.
Teško je reći neki savjet. Sad si imala ovaj relativno čest mariborski protokol za low respondere (i meni je predložen, vjerojatno ću na njemu ipak imat manje stanica od 21, ali sve je to onako... i unatoč iskustvu, doslovno vrćenje kugle, i u Americi bi mi sve odmah završile ili na donaciji js, ili u području razmatrajte druge alternative, čim se žena nađe u području 39+ problematike, bilo zbog dg., bilo zbog dobi). Ja se pitam bi li možda imala više stanica na klasik (non cetrotide) protokolu, ali ko da to odgovori i kako... možda bi imala opet 2...
Sretno, u svemu, kako god bilo.
Pitanje za charlie - koliko si ono imala js u prvom klasik IVF protokolu u MB-u - 4? Koliki ti je ono sad FSH, a koliki ti je bio tad? Možda ti je i tad AMH bio nebajan, možda bi mogla to ponovit, ali ko to zna... sve ovisi o količini živaca i energije koju imaš - i onog što ti je logistički izvedljivije.
Charlie, u Vg se možeš bez problema dogovoriti za femarski postupak. Ako ti je opcija i državna klinika. Btw imam nekih 18tak komada neiskorištenih.
ina33, andream hvala!
Ina, imala sam u dugom protokolu u Mb (s 29 Gonala) 3 js od čega jedna nezrela; kod dr. Š. u kratkom (19 Menopura + Cetrotide) 2 js, u MB u kratkom (32 Menopura + Cetrotide ali s prethodnom kontracepcijom) opet 2js. Još sam u klomifenskom miks-postupku (5 Klomifena + 3 Gonala) imala 3 js ali ti su embrijići navodno bili najlošiji (niti jedan 8st treći dan što inače dobijem).
Ne znam kud da krenem, strah me da ću si predbacivati ako još ne pokušam jer je želja velika, a umorna sam od pokušaja; nemam baš vremena ni živaca za putešestvije po državnim klinikama pa ću vjerojatno opet privatno, samo što i gdje to još mozgam.
Charlie nemam iskustva jedino puno puno :love2::love2:
Ja prijavljujem 1dc, od sutraa 2 gonala. Joj baš me zanima kako ću reagirrati (valjda) smirenih jajnika nakon dvomjesečne kontracepcije. Nade je puno
Charlie, tako sam i ja poželjela femarski postupak, pitala sam Šimunića da li takav možemo dogovoriti, rekao je može, napisao protokol i to je bilo to. Ništa nije komentirao. Femara nije baš bila dobra za mene, ostala sam na 1 folikulu koji je dr. D. pobjegao kada je pritisnula jajnik za vrijeme punkcije, bilo je očito malo kasno...
rozalija :kiss:
Inesz jako mi je drago nakon 10-tak dana odsustva vidjeti da sve ide kako treba. Velika pusica za tvoje malo:heart:
Anaea žao mi je zbog ovog kroz što si prošla:love2:
Ja sam sad na odbrojavanju i nadanju još 12-tak dana
anaea, baš mi je žao...
Lutkice, držim ti fige za MB.
Linalena sretno.
Nisam ni ja znala da štitnjača može da poblesavi tako na brzinu, posebno što sam i antitijela radila pred postupak prošle g. i bila uredna. Kad viš čuda...
Pijem tabletice, postepeno pojačavam dozu, pa kontrola za 6 nedjelja. Sad smo neplanski otišli na odmor, da mi godišnji ne propadne bez veze, pa valjda pripomognem tableticama redovnim spavanjem. A postupak, hm...Teško je unaprijed govoriti...biće valjda.
Zna li neko da li ima razlike u postotku uspješnosti iz smrznutih spermića i svježih. Dragi mi je sad tu, ali je često po par mjeseci vani. Prvi postupak smo radili iz smrznutog uzorka, ovaj smo htjeli sa svježim ,ali se ne dade. Možda kad sredim štitnu uradim opet jedan u BG iz smrznutih. Ne znam šta je pametno
orline, slobodno smrzavajte, vani se puno više smrzava nego kod nas, iako i kod nas neki tako rade.
Pozrdtav svima u omiljenom klubu:-).....Orline hvala,nadam se da ces brzo sve vratiti pod kontrolu... danas sam stigla u Mb i kod njih primila terapiju, sutra kontrola na 6. dan stimulacije da vidimo kako izgleda...
Bila bih sretna da imam 6,7 folikula:lol:(ne znam je li moguce to zbog godina, 40+).....
Javim sta je bilo....
Orline kažu u Mb da nema razlike, evo i naša Mb cura je iz smrznutih (ista situacije, MM neuhvatljivo putuje).
Sretno svima!!!
Hvala svim suborkama iz kluba na podršci :heart:.
Razmišljam da pokušam još koji put, ima vremena za odustajanje.
Orline, Linalena, slatkica i ostale cure u postupcima sretno!
I ja bi rekla kao ina33, femara da se isproba kad je već mnogima donijela sreću.
Lutkica, pa bilo bi jaaaako lijepo 6-7 kom :) Sretno!
Cure pozdravi iz Mb....danas dr nabrojala 2 fol desno, 2 lijevo i jos sitnih, kaze vjerojatno iskoristivih.....kaze da je ovo za moje godine vise nego odlicno....laknulo mi
je...
Danas i surta ukljucen i cetrotide, u srijedu kontrola, mozda i stoperica....
Sve vas grlim i zelim uspjeh sto skorije:-)
Lutkica :klap:
Lutkica sretno!!
Ina33, tiki_a hvala puno na savjetima!
Lutkica drzim palceve :-)
Hvala vam puno drage moje.....danas smo iskoristili dan i otisli u terme Radenci.....predivno je, tople kupke i bazeni, MM se kupao citav dan, a ja leskarila u hladu i samo se smocila, nesto me strah bilo zbog stimulacije i tako....popodne primila menopure i cetrotide..
Sutra ujutro vadjenje E2 i progesteron, a u 16.45 Nova Vas kod dr V....on ce reci sta dalje....javim se opet:-)
Lutkice nastavi i dalje s dobrim vjestima:klap:
Pozdrav iz vruceg Mb clanicama kluba:-)....danas prvi pregled kod dr.Vlaisavljevica....kaze E2 fino porastao, endom. 9mm, desno 3 folikula(jedan vec zreo i nista od njega), lijevo 3 folikula...uz to 1,2 sitnih...
Kaze dr. ako u mojim godinama imamo 1 ili 2 folikula to je normalno, ovo je odlicno....trebali bi imati 2 jajne celije, on misli i vise.
Danas primila jos jedan cetrotide, a u 19.30 i ovitrel..punkcija u petak ujutro, da smo u 6 na klinici...
Radicu sa anestezijom, mada je nisam nikad primila, pa malo cvikam:-)
Eto to bi bilo sve za danas, sutra odmor na Pohorju, i nadam se najboljem drage moje..
Lutkice, odlično, i ~~~~~~~~ za dalje. A za anesteziju se nemoj plašiti, i mene je jako bilo strah, a sad bih je ponovila bez problema... malo se naspavaš i dobro odmoriš.
Andream hvala ti, sve sam vec 100x procitala, ali eto nesto me strah:-).....sad razmisljam o jc, bila je jos jedna cura:-) sa 41 godinom, imala je i ona 6,7 folikula...dr. kaze da to nije tako cesto...da mi je 4,5 jc sto bih voljela....
lutkice...to je suuuper (za mene fantastika)
Lutkica, ja sam u Mb u dugom protokolu imala 6js sa 39,5god., 5 zametaka do 3.dana i 2 vraćena, jedino što sam primila 48 Menopura. Koliko si ih ti do sada primila?
Taca to je stvarno odlicno, ja sam primila 28 menopura, joj da je meni tako...
Lutkice puno puno ~~~~~ za sutrašnju punkciju i lijepi broj zrelih stanica
Ja sam danas bila na UZV, 7dc, folikuli mali, nastaviti sa po 2 gonala, kontrola u subotu
Pozz drage cure, jutros na punkciji 6jc:-)...u pon ET.....bilo cura sa 20 jc(mladje) ali i sa 3 i 4jc( isto maldje od mene)...
Anestezija kao mlijeko:lol:...pospana sam, javim se..