za moj ukus, to je previse putra. prejako se osjeti u tijestu i ne pase mi. ja isto stavim kao marta malo kiselog vrhnja, tako mi je finije i lakše.
Printable View
za moj ukus, to je previse putra. prejako se osjeti u tijestu i ne pase mi. ja isto stavim kao marta malo kiselog vrhnja, tako mi je finije i lakše.
Kupila sam dosta pileceg filea u mesnici u kojoj inace kupujem, ostao mi dobar dio zamotan u onaj njihov papir i vrecicu, zaboravila ga zamrznuti taj dan. Sjetila se sutradan, osjetio se neki lagani miris. Oprala sam ga, posusila papirnatim ubrusima i zamrznula. Snjofala sam, jos je bilo nekog mirisa. Sad me kopka da se nije mozda pokvarilo u roku 24 sata? Bilo je na gornjoj polici u frizideru, najmanje hladnoj, misila sam da cu ga odmah staviti u led.
Ne bih rekla da se pokvarilo u 24 sata u frižideru. Možda je samo poprimilo miris drugih stvari iz frižidera.
vrhnje za šlag koje?? može li i iz plastične posudice?
jelena.o, Emily je odgovorila.
A zašto si me ispravila u mala slova? :mrgreen:
nisam automatski je tak ošlo, ne kužim kak
ok , a kolko se to dugo tuče i na kojoj brzini?radila sam takve stvari pred 15 i više godina
Počneš od najslabije pa pojačavaš i kad se malo zgusne dokraja na srednoj brzini
pričo mi davno prijatelj, kak je njegov ujak tada neženja, miksal bjelanjke njemu iznad glave i svako malo gledal jel dosta, ali je malo duže potrajalo i slučajno mu zlijal na glavu ( prijatelj je bil bolestan i bil u krevetu).
Našla u veroniki nekaj na čem piše slatko vrhnje vijeću sutra kaj s time
u flašici je i kolko vidim tekuce, danas bum umutila za dekoraciju po želji klinke
Zato ja mutim ručno. Mikserom uvek preteram.
Sutra imamo svečaniji ručak. MM je kupio teleća prsa i teleću lopaticu. Punila bi prsa, to mi je manje više jasno, no ne znam što sa lopaticom.
Ima netko neku ideju, savjet.
U cem je kvaka kod pohanja sira?
Uvijek mi iscuri van, nema šanse da ispadne onako lijep kompaktan.
Je li bucino brasno uvijek slano?
da bućino brašno nije slano
ali je možda optimist pitala dal ga može upotrebiti samo za slane radove, može ići i u slatke
Dva puta sam kupila bučino brašno. Lani na nekom sajmu u West gate-u, bilo je prepuno soli, nisam ga mogla iskoristiti, a i bilo mi je čudno zašto je slano.
Neki dan sam ga kupila u bio&bio, opet slano. Piše "bučino brašno dobiveno mljevenjem bučinih sjemenki nakon cijeđenja ulja".
Kupila sam ga prvenstveno radi palačinki (slatkih).
Palo mi je na pamet da možda dodaju sol da ne bi užeglo? :zbunj:
Di kupujete neslano? :mrgreen:
za sto je dobro bucino brasno?
zasto ga kupujete?
nisam vidjela po ducanima da ima, to samo u tipa biobio?
Uzmi bučino brašno opg knjižek ili opg buk, njihova nisu slana.
Ne paniram duplo.. onda je do toga :mrgreen:
Opg Buk: https://m.facebook.com/opgbuk/ , salju tiskom i znaju doc u zg
Opg knizek ako si u zg ima u ducanu
https://m.facebook.com/profile.php?id=1704850296429933
Od opg Knižek ja već nekoliko godina uzimam, i brašno i ulje. Obožavamo sve!
emily buča sama po sebi je zdrava, a brašno fora jer nema UM. Umiješaš ga u bilo koje brašno, npr. kiflice, kruh, keksići, max 15% (jer je dosta intenzivno), i em imaš turbo fora boju, em je zdravije, em fiiino
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
UH, ne UM
https://m.facebook.com/story.php?sto...41018246042181
Evo koliko obožavamo ulje <3