Eto,39+4 i jos u komadu, ništa se ne dogadja, činilo mi se sa se malo primirila,ali nisam vise sigurna.Budemo vidjeli :)
Printable View
Eto,39+4 i jos u komadu, ništa se ne dogadja, činilo mi se sa se malo primirila,ali nisam vise sigurna.Budemo vidjeli :)
Nightswimming, cestitam od :heart: na maloj cickalici i lijepom porodu! Uzivajte u mazenju :zaljubljen:
Melem ~~~~~~~~~~ da i ti brzo grlis vasu ljepoticu. Mogu zamisliti kako ju vec zeljno ocekujes!:heart:
Sto se dojenja i bradavica tice, na odlicnom predavanju o dojenju dobili smo savjet da u rodiliste ponesemo Multi mam komprese (male kompresice natopljene bioaktivnim gelom koje preveniraju a i brzo lijece ragade). Takoder nam je med sestra savjetovala da bi bilo dobro (po njoj i cijelo zadnje tromjesecje) mazati bradavice lanolinom za pripremu za dojenje, pogotovo prvorotki.
uh Melem mogu misliti kako ubi to iscekivnje,mene je vec uhvatilo a imam bome jos dosta vremena ispred sebe ali sve se nadam da necu docekati a vidjet cemo :-)
moja djevojcica i ja smo ok,malo nas zezaju otecene noge i ruke,bome se i kila naredalo ali nekako cemo pregurati jos ovaj mjesec :-)
Melem budes ti uskoro. Ne brini. Kroz 2 tjedna bude ona vani :)
Danas sam na uzv sutra na pregledu. Nadam se da se jos ne otvaram. Kad mi je bebica sicusna nek bar bude tu do kraja.
Maco i adal vi ste tu negde s terminima il se varam?
Adal i njena sramezljiva curica nas vode za dva tjedna :-)
Pratimo vas u stopu, Adal!
Jednom ce morati van, necemo valjda u osnovnu skolu direktno :D
Čestitam nightswiming!!
svim ostalim pusa...
cure mene ubi kašalj,ne mogu spavati po noći koliko kašljem...non-stop,ne znam da li je kakva alergija...
zvala sam apoteku u kvartu pa mi je magistra rekla da mogu uzeti sirup od majčine dušice,morat ću probati.....
Da adal mi smo 2tjedna ispred al smo od jucw u bolnici kad slabo napreduje zadnje vrijeme i manjka nam plodne vode. Sad rade pretrage. Ctg 3x dnevno da ne pocnu padati otkucaji. Do kad bumo izdrzale 2u 1 bumo vidjeli. Ona se spustila i namjestila za porod.protoci su ok a ona ne dobiva na kilazi skoro nist
Beilana koliko malena ima?
Žao mi je što moraš ležati u bolnici, meni je to najgori dio trudnoće bio, zatvoren u 4 zida, ajme!
Svi protoci su u redu. Sve je u redu al niko ne zna zakaj slabo dobiva. Recimo u tjedan dana 65g. 2200 g. I bas mi je sva malecka. Sav rast se malo usporio. A nitko to ovdje u bolnici ne shvaca ozbiljno nego kao bit ce mala beba. Al ak je do sad bilo sve okni unazad tjedan dana nije, onda nekaj ne stima. Ne znam. ali mi je vesela. Ne voli ctg, toliko skace i sakriva se. Po sat vremena sam prikljucena zbog male nemirke
Kakva je tvoja prehrana? Znam da si u bolnici, no probaj imati barem 5 obroka, obilno doručkuj! Moja rodica se rodila jako,jako sitna, 2400g, 3 tjedna ranije, bilo je sve u redu! Probaj se šta manje nervirati, sigurna sam da će sve biti super!
Šaljem ti puuunooooo pozitivnih vibrica i držim fige! :*
beilana, ~~~~~~~~~~da sve bude u redu, iako ne sumnjam u to. A mrvica mala.....
melem, gdje si? Da cestitamo ili jos cekas?
belana curke ti dobro savjetuju, obilno doručkuj, papaj češće i što manje se nerviraj. Znam da ti je briga što je sve tako i što si u bolnici, ali neka si njima na promatranju bolje je,ma koliko teško bilo izdrži... A što se tiče malene ušla si u 9 mjesec, tako ako i bude morala prije van, ne brigaj, bitno da si ušla u 9, a i cure su veliki borci, čak kad su malene težine, one se izbore puno bolje već dečkići. Znam ih više koje su rođene malene porođajne težine, a da ih vidišdanas, sve oni to brzo nadoknade... Puno pusa i pozitivnih ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ šaljemo ti Ines i ja....
Pozdrav ostalim curkama....
Beilana imali kakvih novosti,kako ste ?Meni je doktor rekao da slatko deblja bebu,ali ne cokolade vec domace strudle i krofne i pite,a jabuke su super za plodnu pa probaj...kazem tako je meni doktor savjetovao i beba je napredovala mozes probati... a ne znam koliko si ti i muz imali kad ste se rodili dosta je i do genetike tako da beba bude tu negdje sa kilazom kao i roditelji joj....
Ja sam bila 2800 za muza ne znam. A ona ak nastavi ovim tempom mozda dode do 2400. Novosti zasad nema
Cekam nalaze. Sutra skupljam mokracu 24h za proteine. Kroz tjedan dana opet uzv da se vidi jel napreduje il stagnira. Ak stagnira vjerojatno porod, ak napreduje i nalazi budu svi ok onda budemo i doma isle na neko vrijeme.jako mi je hiperaktivna odkad smo tu. U pokretu je skoro cijeli dan. I onda se mi dvije mazimo, pricamo, grlimo...pa mi vrijeme prije prode. Ljepo je njoj kod mame u busi al joj ocito nest fali.mrva moja majusna. A toliko hlapljivo pije pl.vodu pa svako malo stuca. Jedva cekam da grlim svoju majusnu djevojcicu
Beilana i ti si bila sitnija. Pitanje je koliko su pouzdani na uzv. Mojoj frendici fulali 500g. Ako su protoci ok, onda je vise manje sve dobro. To je ipak najbitnije. Ja sam rodila prvu 3 tj ranije i bila je zmaj od prvog dana. Dojila odmah, nakon carskog, ma sve 5. Tak ce i tebi biti.
Ja sam usla u 29 tj, princeza super, velika 1460g, javlja se neprestano. Ne mogu vjerovati da cu je za cca 8 tj grliti, ljubiti. Toliko smo je dugo cekali da mi se cini nestvarno. Odlucili smo opet pohraniti maticne stanice, dao Bog da nam nikad ne zatrebaju.
Uzivajte mamice, trudnice, ljubite mala cuda(ovista) jer tako brzo rastu da se cudim svakog dana gdje je ona moja mala bebica, sad je curica od 5,5 god. Samostalna, sportasica, pametna, predivna. I sve je vise trenutaka kad moze bez mene... :(
Sent from my iPad using Tapatalk HD
Jutro,
Nema novosti, mi smo 40+0 danas i neće biti mala ovnica, otišle smo u bikice.
Ako se ništa u danu ne dogodi,sutra ćemo vidjeti sto nam dok novo kaže :)
B. u kojoj si bolnici?
Melem kod vas se to bas oduzilo malenoj se ocito svidja tu gdje je :-)
beilana bice sve ok,molit cemo za vas dvije da sve bude dobro :-*
Hvala draga. I ja se molim svaki dan. Vidim po ctg-u da mi je ona dobro. Sad me jedino muci kaj s tim manjkom plodne vode. Nitko to ne spominje.. morala budem upitati danas navece na viziti.
Melem ja nisam iz zg. U bolnici sam jedinoj koju imaju u mojoj zupaniji ;) drzim fige da se mala melem pozuri
beilana- bit ce to ok kod vas, sigurna sam, brzo ce proci dani a malena ce malo po malo napredovati :)
melem- znaci jos nista kod tebe :) neda se bikica mala! ja sam za svoju navijala da doceka bikonje, imamo vec previse ovnova u kuci, a rogati su svi osim mene i sinka :lol:
ja odbrojavam dane i nikako docekati ...nista ne pisem kad nemam sto...samo sjedim i cekam a nema naznaka da ce skoro
beliana draga nemoj se sekirati...
ja sam rodila imala sam afi 4 (pitaj danas na viziti koliko imaš plodne vode u komorama)
želim ti reći došla sam na pregled u bolnicu i ostavili su me radi količine pl.vode,a nitko nezna koliko je beba tako živjela i sreća je da sam ja inzistirala na uzv...btw taj dan na dan poroda procjeni li je na 2800g
na kraju je dr. u rađaoni ustvrdio da su bebi bubrezi puni tj.da kad se beba popiški da će se popravit afi..
međutim ja sam bila već 3 prsta otvorena , u terminu i u dogovoru s dr.ipak smo se odlučili na indukciju....rodila se 3140g(od moje troje djece ona najteža :-) )
u bolnici si i to je najvažnije da ste na promatranju i da ti nju osjetiš,uživajte još malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
cmok
Zavladalo je lagano zatisje na temi :-)
Melem, jeste jos uvijek 2 u 1 ili mozemo :-D!?
Beilana, kako ste ti i tvoja Hello Kitty?
Penny ima li kakvih naznaka ili jos uvijek slatko-kiselo iscekivanje?
Mi jucer obavili redovan pregled i prvi ctg. Klempo nije bas bio raspolozen za cirkusiranje pa su ga malo "sokirali" sa onim vibro cudom da odradimo ctg ;-)
Sve skolski, bebonja procijenjen na 2300 g, i dalje bucmastog trbuscica, velike glave i nezainteresiran za fotkanje (priljubljen uz posteljicu kao da mu o tom zivot ovisi :lol:).
Još u komadu, krenule su noćne jače i češće kontrakcije i dnevne slabije i rjedje.
Kažu to je to, kroz koji dan dogodit će se.
Onda cekam sa vama i nadam se da ce biti kratko i slatko :yes:
beliana-bit će sve ok,bitno da su protoci ok i da je beba aktivna,pusa od nas....
Melem,brzo ce to! Zelim da ti bude sve onako kako si zamislila :)
Kako nam je beliana?
Ostale curke,veelika pusa od mene I od pingvinica!
melem, sad ces ti, samo sto nisi :)
ja sam danas bila na pregledu, jos je sve zatvoreno , nema naznaka da ce skoro, i pomaknut mi je i sluzbeno temin za tjedan dana (tamo negdje 03.05) , tako da ce plodnu vodu pogledati tek iduci cetvrtak i to ako se otvorim...:lol: a ja vec luda od iscekivanja
Evo, budna i ovu noc, nekako bit će burna već vidim, malo njenog gibanja, malo kontrakcija i tulum!
night, čestitam!!!
finger, super. bas mi je drago da ste uspjeli.
saro, nadam se da si bolje.
beilana, drzim fige da sve bude dobro. prosla sam i ja lezanje u bolnici i 2-3 ctg-a dnevno. znam da nije bas zabavno, ali zna za koga to cinis pa je lakse. i nas je malisa bjezao kao sasav :)
penny, melem, navijam za vas da uskoro stignu bebice.
maco, čim su je šokirali? ja sam si to priljubljivanje uz posteljicu tumačila kao hedonizam, jer se i naš S znao u nju finu uvaliti kao u jastuk.
mali savjet - uz ove vatene uloske ponesite i neke tipa always kao podlogu, jer ovi strasno brzo propustaju.
mi smo dobro. super spava po noći pa i ja uhvatim nešto sna. jedino i dalje muke oko dojenja. trenutačno pauziram 2-3 dana od dojenja uz izdajanje zbog ragada. baš mi fali da je na siki, ali bez ovoga mislim da nikad ne bi zaraslo. jučer smo bili na druženju kvartovskih mama koje organiziraju naše patronažne i baš je bilo super. planiramo lagano krštenje (meni, odjećica, dekoracije...) koje će biti sredinom idućeg mjeseca.
puno pusa vam šaljemo.
moram se nadovezati na dio teme oko uložaka
ja sam prva dva puta koristila vir i užas ono namještaj 2-3 uloška pa svejedno procuri..
ovaj put sam htjla chicco-ve ali ih nisam našla,zatim otišla u prenatal i kupila paket-za preporučit
jest da izgleda ko pelena ali dušu dalo za prve dane dok jače krvariš,u paketu ih je 18 i dovoljan je taj jedan paket, cijena je oko 40 kn
Stigla sinoć naša strudlica , bio carski, medenjak ima 3480gr i 52cm, bujne crne kose :)
melem, čestitam na čupavcu!!! tebi želim brz oporavak.
saro, drago mi je da si bolje.
Melem strudlica od jabuka ili visanja? :mrgreen: zekim se :)
Cestitam ti draga moja, brzo nam se oporavi! Ljubim vas oboje :love: :*
melem čestitke od :heart:
Pa ovdje ima novih majčica :-D
Night čestitam od srca :)
melem draga čestitke na štrudlici :-D...neka je sve ok...brz oporavak od carskog, samo polako draga...sa steznjakom će biti puno lakše kad dođeš kući
Evo i mene s nadovezanjem oko uložaka..meni su zakon bile jednokratne gaćice, u njih stavim prvo Libres noćni i na njega Lola roza dva komada i super, poslije sve skupa s gaćicama bacim i opet ispočetka, ali uglavnom nisam niti jednu spavaćicu zaprljala...
Kako nam je belana ? Jel ona sad na redu?
Nas dvije smo vam super...Sikimo i spavamo i kakamo, naravno :) Bili smo na kontroli s mjesec dana dobila je 800 gr, narasla dva i pol cm,i sad ima 4200 gr i 52 i pol cm... malo je lijena sa smješkanjem, sve ona to nekako stidljivo, uglavnom najviše osmjeha dobije noćna lampa ;) svjetlo je fascinira ...
jesen ragade će proći, ali su užas bolne kad siki. Ja sam sa prvih oboje imala ragade i sad sam si pripremila za rodilište kremicu za njih, kad ono niti jedne, valjda je odmah previlno hvatala, uglavnom ovaj puta nisam ih imala...
finger kako ste mi vas dvoje? Već ste veliki...?
melem cestitke i od nas :-D