Ne kontam te, Mojca. Naravno da oni koje je uzeo Mamić kao njih dva nisu školovani. Sve ovisi o okolnostima.
Printable View
Ne kontam te, Mojca. Naravno da oni koje je uzeo Mamić kao njih dva nisu školovani. Sve ovisi o okolnostima.
Sto je cudno u tome da netko nije zavrsio srednjoskolsko obrazovanje? Pogotovo netko to se profesionalno bavio sportom izvan mjesta rodenja ( stanovanja s obitelji)? Pa nije ekipi koja ih je uzela za posao bilo na listi prioriteta da zavrse skolu nego da rade ono za sto su placeni. Sto god mislili o tome to jest posao, pa kad radis, rijetko kojem sefu je bitna tvoja skola ako direktno ne utjece na posao.
Sefu je bitno da odradujes ono za sto te placa pa ce ti tako sloziti prioritete ako si ti sam ne slozis drugacije.
Pa zar u ovom članku baš ne piše da su završili srednjoškolsko obrazovanje?
uopće ne kužim zbog čega je bitno znati jesu li ili nisu vrhunski sportaši završili srednju ili visoku školu? zašto je to važno?
majkumu ja sam osupnuta hrpom kupusa na ovom topicu.
razvlačiti nečije obrazovanje i rangirati ljude po tome, nije mi ništa manje odvratno od brojanja krvnih zrnaca.
kako se svi volimo pozivat na toleranciju, a iza prvog ćoška izleti predrasuda, ups...
Hej, tash :)
Ja nisam bila na forumu sto godina i navratila sam upravo zbog ovog topika. Danima čitam i već sam i predozirana tekstovima o dočeku i MPT. Ali komentari ispod... majko moja, uopće nije važno na kojem su portalu, od te komunikacije dođe mi da čupam kosu.
Tako da zapravo moram pohvaliti razinu rasprave ovdje, osvježavajuće
svimbi :zaljubljen:
odavno ne čitam komentare ispod tekstova na portalima, loše za zdravlje.
Ja mislim da ako neki vrhunski sportaš završi fakultet, ko spomenuta braća Skelin, koji čak nisu završili bilo kakav faks, nego oba rekla bi relativno zahtjevne fakultete, da o tome treba pričati, to je zaista nevjerojatno i divno.
Ne u kontekstu predrasuda, nego kao hvalospjev očito nevjerojatnom trudu.
Dina Levačić koja trenira 8h dnevno je nedavno dobila rektorovu nagradu na ERFu.
dakle, moze se. no, ocito nogometnoj vrhuski to obrazovanje djece s kojom rade nije vazno... ok, ovi najbočji dobro zarade pa ce lako nadoknadit, ali velika vecina nogometasa je zapravo u problemu, bilo je kriza kada klubovi nisu isplacivali place nogometasima, namjestale su se utakmice i tako zarađivao novac za prehranit obitelj. rh realnost, izvan dinama i hajduka je koma...
Inace Hajduk ima zaposlenu pedagoginju čiji je posao između ostalog i komunicirati sa školom i pratit da ne zapuste školu i pružit pomoć mladim igračima ako zatreba
Ne razumijete, to je neki nogometaš bio izjavio, da je potomak Adama i Eve s Noine arke. Znači nije uvjerenje nego neobrazovanje u pitanju.
A to! Propustio je satove vjeronauka.
Svimbalo :*
krumpiric, da, pohvalno je kad profesionalni sportaš završi fakultet, ali nisam mislila na to
Pa kaj nije? Dečko ima dobru volju vjerovati, ali nije zapamtio ono kaj su mu naklepetali. Jednako tako je mogao reći da je Isus sam svoj otac. Nisu oni krivi, jer ipak puno rade, ali zašto im daju za riječ kada svako malo dobiju loptom u glavu.
Svimbalo, a sad? :štrika:
Žuta, bar si pismena
Bilo nam je veselo ...
https://www.glasistre.hr/pula/-zbog-...e-ptice-566419
Ja sam inače problematičnog stava da od vrhunskih sportaša ne treba tražiti i da imaju formalno obrazovanje, slično kao što od pijanista ne bih zahtijevala da naslika remek djelo.
Stav nazivam problematičnim jer se sad od naših nogometaša očekuje da dolično odigraju ulogu heroja i uzora u svemu, što je po mom mišljenju pogrešno.
Ili jednostavnije rečeno, od Modrića očekujem ono što sam od njega vidjela u sedam odigranih utakmica, a sigurno neću od njega (ili bilo koga od njih 23 plus izbornik) tražiti savjet za koga da glasam, koju muziku da slušam, koje to konotacije ima i tome slično.
Onim sportašima koji su uspjeli uz profesionalnu karijeru uklopiti i visoko obrazovanje, skidam kapu, ali to od njih ne očekujem.
n.grace, alex, tash :)
pa naravno da nitko od njih ništa ne očekuje
po nekim sportašima bih rekla da bolje i da nisu studirali (Hans)
ne govorimo ovdje svi o istom
po meni upitno je jedino
da u tom autobusu
od svih živih pjevača, umjetnika, javnih djelatnika, drugih sportaša......
da je jedino mjesto dobila osoba koja u pjesmama slavi zločin
baš me zanima da je njemačka ostvarila takav uspjeh
bi li im u autobusu bio pjevač koji pjeva:
aushwitz i trebelinka stara
to je kuća goebelsovih mesara
A tko će im bolje pobuditi osjećaj koji ne posjeduju od Thompsona? I ja se pomalo osjetim nabrijano od vjetra s Dinare. Gotovo da poželim sjesti na konja i jurišati po obroncima dok vuci piju vodu s potoka. Kaže prvi komentar na jutubu "Iako sam Srbin, dira u dušu." Vidite koliku moć ima Thompson.
Žuta, baš to , osjećam krivnju što me dira, ali je dobra muzika
A tek kad raspičim naizmjenično Ceca-Thompson.
Oni bi zapravo trebali napraviti duet. Šteta što nisam menadžer.
Mene Sia nabrijava, sto nije u redu samnom, Lastane?!:-(