žužy ne planira se, znamo ;-)
a sto se tice kilometraze za potegnuti za doci na setnju, dolaze cure i od puno dalje... razumijem doduse da i to kosta, ali nije svaki dan.
Printable View
žužy ne planira se, znamo ;-)
a sto se tice kilometraze za potegnuti za doci na setnju, dolaze cure i od puno dalje... razumijem doduse da i to kosta, ali nije svaki dan.
bubekica,nije problem,ovo oko zidanja :storma:
I znam da nije šetnja svaki dan,i da se dtm zna debelo u naprijed.Al nebi sad o opravdanjima,nije to tako lako..
reny123 ,super je to kaj si napisala.I kapa dolje za sve učinjeno.
Jedino imaš krivi dojam o mom stavu,ispada da je zatucani i da moje razmišljanje koči napredak..a ja sam se samo pitala kako nam pomoći a da nije jadikovanje po forumu.I da to mogu odavde,ne iz Zg.I da mi se duh kosi s avatarom,nebi ja nit pisala tud nit se trudila prkositi svima koji mi savjetuju raznorazna opuštanja..od okruženja u kojem živim,prek baba na placu i njihovih svečenika,pa do doktorice na hitnoj koja mi je savjetovala odustajanje od stimulacija i neka razmislim o posvojenju.Moj avatar govori točno ono što mislim.
frka,ma naravno da pisanje po forumu raznoraznih info može pomoći..kaj se tiče tih konkretnih informacija,ja nebi znala ama ništ ni kaj se tiče VV niti drugih ustanova.I druge,ne samo ja.Ko mi bude rekao di je Merkur,kud s autom,na kojem katu da stanem s liftom i činjenicu da je Alebić zgodan i crn 8-).Al jedno su takva pisanja a drugo je ovo o čemu je načela Noemi.
ma zuzy, ne sluzi forum samo za to da pisemo da je Alebic crn i zgodan (pozdrav dottore :-)) ili da znas kamo staviti auto kad dodjes na Vuk.
nego i tome da znate da nas lazu kad kazu da je dovoljno 3-5 jajnih stanica (nije, jer studije inozemne pokazuju brojku od 15 j.s. za najbolje rezultate), da postoji i anestezija u drugim klinikama i da se VV izvlaci od odgovornosti kad ju ne nude, samo treba zajednicki zapeti, da je javnobiljeznicko ovjeravanje samo tutkanje novaca u drzavni proracun i u dzep JB-a, ima toga ovdje jos, da nije istina nikakva da treba pauza od 6 mjeseci nakon stimulacije da se tijelo odmori i oporavi, ma ima toga stvarno jos. Nismo jednostavno vise pacijenti kakvi su bili prije 30 godina, servilni i neinformirani, sad je neinformiranost kako je jedna forumasica pisala - osobni odabir - prije je bila sila jer nije bilo odakle dobiti informacije. Alebic je obavezan tebi reci na folikulometriji - Zuzy, evo ovdje se razvija 6 folikula jednake velicine, ili 4 veca i dva na koja ne racunam, ili slicno.
Ali kao sto sam napisala, stvari se mijenjaju ali polako i bez naseg pritiska ne bi bilo niti promjene. Zato jos jednom, glavu gore i trazite svoja prava i informacije, negodujte ako vam sto ne pase - nece vam se ama bas nista dogoditi.
Kadauna,
nemoj ti nista tražiti za mene,ni anesteziju-ja sam svaku svoju punkciju dočekala u miru i proživjela u miru ,ti slobodno nastavi sa grakanjem i urlanjem i vrištanjem jer ti to odlicno ide.Nemoj ti mene petljati u svoje price jer ne znas sta sam sve prošla (iako vidim pokušala si istražiti sve o moje 4stanice) tako da kako sam i rekla ti nastavi po svom -nitko ti ne brani. Okani me se (i mojih stanica i mojih godina), nastavi svojim glasanjima na sto načina i dalje.
Rekla sam sto mislim,ali ti ne dopustas drugačije razmišljanje od svog. Steta.:/
Noemi, ne vidim gdje ne dopuštam tvoje mišljenje? Lijepo sam te pozvala da napišeš što te je zasmetalo...... Da li cure koje su gore na liječenju i negoduju a uđu k doktoru i šute ili ja sa svojim razmišljanjima?
Noemi,
da Kaduna i druge žene nisu tražile ništa, da su šutjele i gledale samo sebe, tebi bi se još oplođivale tri (3) jajne stanice, a zamrzavanje embrija bilo bi zabranjeno.
Upitaj se kakve bi ti tada bile šanse za trudnoću!
;)
Noemi, tužno je da iz svega što se napisalo ti jedino izvlačiš neku osobnu uvredu (iako ti je nitko nije uputio dok si ti s druge strane krenula u atak i prozvala ljude za blaćenje, pa čak i upotrijebila okretanje želuca u whole picture, a na koncu i Kadauni uputila lijepe epitete o graktanju i urlikanju - prekrasan nivo razgovora, nema što). i vjerovala ili ne, ima ovdje ljudi koji se ne pojavljuju toliko često s hopsanjima i vibranjima, ali prate što se dešava sa svim forumašicama da bi dobili bolji uvid u cjelokupno stanje MPO-a u RH pa dobro znaju protokole, broj dobivenih js i tko kroz što prolazi; tako da te nitko nije ekstra istraživao. i moram primijetiti da si ti ta koja ne dopušta drukčiji način razmišljanja. u protivnom ne bi ni krenula s napadom. ali mislim da je iz postova ionako sve jasno.
Citam ovo i ne vjerujem :nope:
Zalosti me i ljuti istovremeno
Drage moje, da ovakvi kao Kadauna nisu graktali i urlikali, imali bi mi jos uvijek ogranicenje 3 js i puuuuno toga jos, zalosno je sto toga niste svijesne
I stoji da nismo svi od akcije i ovo i ono, al onda napadati one koji rade za dobrobit svih, e to mi je dno dna!
Zato, draga moja Kadauna i ostale curke, grakcite!!
Jer da nema vas, hrpa cura ne bi nikad ugledale onu lijepu brojcicu na papiru
Cure drage,čitam i pratim vas stalno iako se rijetko javljam. Mislim da nema potrebe za međusobnim prebacivanjima sve smo u istoj kaši (barem ja tako mislim).. u svakom slučaju dobro je da netko glasno i jasno kaže i ukaže da sve nedostatke i propuste od šutnje i klimanja glavom nema pomaka naprijed......
Imali koja cura da kreće s pikanjem?
Ja sam u srijedu gore, na konzultacijama, ak je netko raspolozen za kavu :-) Ne grizem :-)
žužy, pitaš što mi možemo učiniti - moram priznati da Roda, preciznije, mi aktivistice nismo dovoljno transparentne sa svojim djelovanjem na polju MPO.
Ima toliko stvari, a toliko malo slobodnog vremena za napraviti, često se radi na ho-ruk, često to radi samo jedna preopterećena osoba, i onda kad se posao odradi, izvještaj o tome naprosto padne u drugi plan...to valjda ide pod ruku s volonterizmom, ako je to neko opravdanje :)
Primjerice, upravo je u tijeku 3. hrvatski kongres o reprodukcijskom zdravlju, kontracepciji i IVF-u na koji je pozvana Roda kao aktivni sudionik: naše dvije aktivistice-forumašice se upravo pripremaju za sutrašnju prezentaciju "Iskustva i očekivanja pacijenata od MPO".
Evo, dajem si u zadatak otvoriti temu na kojoj ćemo redovito izvještavati što trenutno radimo, od manjih stvari tipa, lupam, printanje letaka, dopis HZZO-u, preko gostovanja u medijima, sastanaka u Ministarstvu, do međunarodnih susreta pacijenata...pa makar s po jednom rečenicom, ali čisto da vidite što u biti Roda radi. Kad slika bude jasnija, možda bude više zainteresiranih da se pridruže, a i vidjet ćete koliko pokušavamo, i koliko možemo utjecati na promjene!
Ovim zaključujem raspravu o tome na ovoj temi, iako vidim da ste se već vratile na kolosijek :)
bubekice ja bi vrlo rado na kavicu :) al ja u srijedu neću biti gore
već gotova sa pikanjem,danas mi 8dc, večeras štoperica u pon. punkcija
drago mi da nema više injekc.ludovala sam danima zbog hormona :)
dal se zove na tel. drugi dan od punkc.da mi kažu kako se razvijaju embriji i kad je ET?
Najcesce zoves dan nakon punkcije, ali to ovisi o broju dobivenih jajnih stanica. Sretno u ponedjeljak! Steta kaj smo se fulale.
Ja sam u četvrtak gore,moram doći do 7,30.
Zaboravila sam ambulantni list u kartonu neznam hoće li mi sestre htjeti u pon.mailom ili faksom poslati ako zamolim,jutros sam zvala ali nisam uspijela dobiti nikog na telefon., neznam kako će mi moja dr.otvoriti bolovanje!?
Nina, u kojoj si fazi postupka? Bolovanje se otvara na osnovu onog papira s punkcije, na kojem ti pise terapija pa i mirovanje...
Danas mi je 3DC i počela sam s gonalima i menopurom, u četvrtak moram doći na pregled. Do sada sam koristila bolovanje čim sam kretala u postupak,nije bilo problema nikakvih...na poslu mi je blago rečeno užas i zbog toga želim otvoriti bolovanje sad od ponedj.tj.utorka ako ne uzela bi go pa onda od četvrtka na bolovanje.
Kuzim ;-)
Ej ova rasprava mi je bila jako zanimljiva... :-)
Ali moram vam ispricati jedno svoje iskustvo, o tome da doktori,sestre i tko god citaju forum. Naime lani sam na forumu napisala kako mi je protekao postupak i mogu reci da nije bio u skladu sa nekim "pravilima". Da bi me netko prepoznao da sam to je i lijepo mi se dr obratio po tom pitanju na slijedecim konzultacijama i da vise ne pisem takve stvari po forumu. Ali naravno da cu pisati ukoliko bude necega sta mi ne odgovara ali sam se i naucila ne sutjeti pa se nadam da cu s dr odmah to rijesavati na licu mjesta. Eto samo to i naravno da skidam kapu nasima curama koje se bore za nas!!!
Mene zanima da li vi na VV isto imate pravilo da se injekcije moraju davati popodne u 17h? Jer to mi je neko najgluplje moguće vrijeme u danu koje mi nikad nikako ne odgovara..pa me zanima kako je drugdje tj. da li je to baš bitno da je tako..
Vatra..s tvojom pričom me stalno straše kad se postavi pitanje da li doktori čitaju ili ne čitaju forum :) jer ja sam isto sklona napisati sve što me žulja ovdje..i glupo mi je od doktora ako je zeznuo da traži od tebe da šutiš..a ne žale se kada ih pohvalimo, to im ne smeta i ne traže da prestanemo to pisati...
Red, mi na Vv se pikamo ujutro jer prvu injekciju nam daju nakon pregleda 3dc, koji je ujutro...
Znači to je samo neka riječka izmišljotina očito..nemam pametnijeg posla nego razmišljati kamo sa injekcijama i gdje si ih dati..a ujutro bi bilo odlično..
Na VV je prvi pregled 3dc? Nama tek 6 dc..I to mi cijelo vrijeme zvoni u glavi kao prekasno..jer svašta se može izdogađati do 6dc..
Baš kasno, 6dc. Klomifeni se piju od 3.dc i jako je bitno da se počnu piti na vrijeme.
Ja sam prekjucer bila na brdu. (3 dc) Krećem u FET, nakon što sam krajem 4tog mj obavila histerokopiju. Došla sam oko 10 sati. Nije bilo pretjerane gužve. Radila je samo doktorica. Lijepo smo si popričale, pogledala me ofc, krenula sam s Estrofemom 3x1 i to je to. Kontrola na 11dc, u subotu, 24.tog-radi dr Alebić.
Zadovoljna obavljenim :)
Vecina klinika krece sa stimulacijom prije pregleda, pregled 3dc prije kretanja u stimulaciju je prednost VV.
da to mi je baš super da znam da se to negdje radi..pokušati ću ja pitati da li i ja mogu doći 3.dan..ipak se tada vidi najbolje i broj antralaca i ima li cista kakva koja može zeznuti postupak..i na temelju toga se može odgoditi postupak ako je potrebno..a 6dc je već kasno za sve to..
sutra mi je punkcija!!! baš sam lagano nervozna,triba li ponit još šta osim spavačice i papuča, i muža naravno :lol: dosad sam stalno sama dolazila
imam 3 folikula, slabo sam odreagirala
Klara, ne trebas, osim nabrojanog, nista. Ja si radi udobnosti ponesem neke fora carapice, neke cure nose ogrtac ako moraju na wc (da ne secu cekaonom u spavacici). Sretno sutra!
istina je da je VV u tom pogledu stvarno odličan, ne kreću u stimulaciju ili čak evo čini se i FET prije tog uzv 3. dan ciklusa da evenutalno uoče cistu ili bilo što drugo zbog čega bi trebali stopirati postupak. Da ne bude da samo govorim loše 8-)
Klara sretnooooo!!!!!!!!!!!
Klara ,draga sretno sutra!! Da bude brzo i sto bezbolnije!! Za lijepe stanice i poslije tulum u labu!!
Ja sam ti na taj 3.dc na pregled dosla na red tek oko pola 2,tako da sam prvu injekciju dobila tada,a onda su mi sestre rekle svaki dan da si dajem po sat unazad tako da dodjem opet do jutarnjeg termina do sljedećeg pregleda. Bilo je jos nekoliko cura sa istom situacijom taj dan zato sto je bila ogromna guzva (ali mislim da su to izuzeci)..
Lajkam pregled na 3 dc! :-)
red, ti ideš u dugi protokol, prema tome traži pregled koji dan prije 21dc (uhvati ga na prepad kad dođeš po lijekove)
pregled 3dc je programiran za kratke protokole
red, još nešto za tebe :)
http://forum.roda.hr/threads/39868-r...-i-stimulacije
Hvala!mozak ce mi na kraju doc ko lubenica od svih informacija koje citam zadnje vrijeme!
Hvala na potpori,lijepo je prošlo,nije strašno bolno,kako sam zamišljala, imam 3j.s. u srijedu et a vidit ćemo koliko će ih se oplodit
Evo jedno pitanjce u svezi uputnice.po novome moraju bíti D1 uputnice i naravno pisati IVF/ICSI a moj gin napisao ambulantno lječenje i rekla je sestra da je to dobro.šta imate vi napisano za 3.dc i za nadalje?
Sutra sam na brdascu, 3.DC. Nalazi hormona bi me trebali cekati, radila sam ih prosli ciklus, papirologiju smo sredili, jedva cekam da vidim sta ce dr.reci :-) Samo pitanje, mozda glupo, ali...jel si vi nosite neku suknju kada idete na pregled ili ne s obzirom da se presvlaci prakticki uz stol?
Ja uvijek obucem neku tuniku kad idem na pregled jer sam tako komotnija u presetavanju do stola ;)