ja sam smrsavila sama od sebe jedno 20ak kg kad sam pocela nekak vise paziti na sebe i svoje potrebe a manje na sve ostale. nisam ni vjezbala ni nis, gledala sam svoje guste i odjednom prestala imati stalnu potrebu za hranom.
Printable View
ja sam smrsavila sama od sebe jedno 20ak kg kad sam pocela nekak vise paziti na sebe i svoje potrebe a manje na sve ostale. nisam ni vjezbala ni nis, gledala sam svoje guste i odjednom prestala imati stalnu potrebu za hranom.
Ne zaboravi spomenuti da si i pocela pusiti, mika.:mrgreen:
Vjeruj to isto je i netko njoj napisao
Mojca ja bih bila tako sretna zbog tebe da se pokreneš, da sebe staviš u fokus.
Evo možeš krenut s vježbanjem u terminu kad Smjehuljica trenira,neka je muž vodi.
Prrpprodila bi se da se izvučeš iz tog mindseta u koji si upala.
I još fino dođeš kod nas prijavljivat treninge i prehranu :-)
Meni se jako sviđa taj režim prehrane kojim si skinula kile, baš mi zvuči dobro.
Ja nema šanse da ne jedem satima, jedem svako malo jer mi tako odgovara i baš to svako malo mi pomaže da se zapravo nikad ne prejedam.
Očito različito paše različitim ljudima.
Ja sam jutros na sastanak donijela neke zdrave kao krekere/pločice sa sjemenkama jer ja nisam mogla izdržat dva duga sastanka da niš ne pojedem satima.:-)
Potpisujem betty od prvpg do zadnjeg slova.
Mojca znanje je dvosjekli mac.
Okreni ga konacno u pravom smjeru u kojem ces Ti biti sretna.
Ali da, i pusenje i casa vina, a najvise odlasci od kuce i pustanje moje bande da se snadu bez da ja vodim racuna o svemu, to mi je najdrazi gust :mrgreen:
Pa ne znam koliko je to povratak jer sam ja prilicno sjebana osoba :mrgreen: ali godilo mi je da se malo izmaknem iz uloge kucne pomocnice, cistacice, dadilje, katice za sve itd.
Baš mi je drago da je tema živnula!
Slažem se sa Sirius, mislim da je za vitku liniju prehrana ključna.
Mojca je spominjala nedostatak vremena i brze, nezdrave obroke.
Meni je u tome najviše pomoglo da imam u kući zdravih alternativa kruhu i mazanju namaza. Tipa orasi, srdelice u konzervi, jaja, sir, šunka. Naravno, manja količina od one koju bih mogla pojesti.
Znam da je zima možda i najteži period. Sjećam se da sam prošle godine cijeli siječanj i veljaču imala 85 kg. A vani snijeg, ne mogu van s kolicima, ili stariji bebač stalno bolestan pa opet ne mogu van. I tada me jedino hrana pod kontrolom držala na stabilnoj kolaža. Ali je s proljećem sve krenulo! :-)
Sad tek kužim da cijelu 25. i 26. stranicu ove teme nisam ni vidjela pa se nadovezujem na Sirius od prije par dana. Malo sam izvan tijeka.
Je, slažem se, davno sam prihvatila da je najlakši način za smršavit ne imat ništa "gotovog" doma, ni keksa, ni kruha itd. Ako si baš gladna, evo ti tamo tikvice u frižideru pa si ih pripremi. Ali to mi sad nije opcija jer ne živim sama niti u društvu osobe koja je također na dijeti...dakle, snaga volje će morat bit jača, a odvikla sam se od gladi zadnjih godina :(
Nemojte mi "ali ne moraš biti gladna, evo ja na mayo/un/lhcf/blatruć nikad nisam gladna"...na skoro svima sam bila, i gladna sam, gladna čokolade i hamburgera i kremšnita i ćevapa. OK, smršavila bih, ali jer bih istrpila, a ne jer sam našla super izbalansirane obroke s kojima bih si suzbila i glad i pohlepu :lool:
I možemo li zaključiti da "povratak sebi" automatski znači "odlazak od ostalih" :lool:
Arđo :lool:
Da dam i ja svoj doprinos temi :)
Meni ce uskoro prva godina ketogene prehrane. Onaj koji kaze da je gladan na lchf, nije znao kaj radi. Lchf je obilje prema keto. Moji rezultati nisu bili spektakularni kao kod nekih ali su stabilni. Uz IR i hashimoto ne znam da li je moglo ici brze i bolje ali je islo kako je islo. Trenutno sam na svojoj zimskoj tezini iz mladosti a napon snage premasuje tinedjerske dane :) gladi nema na vidiku, niti zdrnadosti radi iste jer je secer stabilan. Buduci da sam uigrana vec..nema filozofije oko obroka. Danas npr.mix povrca sa konzervom tune/majonezom. Nista komplicirano. U gostima komad mesa i salata. Svi su se naviknuli oko mene vec na to. Tu jedini problem postaje kako pojesti onoliko koliko trebas da nisi u velikom deficitu jer realno ja bih mogla na jednom obroku biti.
Fasting je prica za sebe. Preporucujem ga svakome. Za pocetak si mozete olaksati eventualne simptome sa juhicama. Ja sam nosila juhu sa sobom svugdje i spasavala me. Nakon nekog vremena doista upoznas sebe, koji je osjecaj gladi a koji dosade. Kao i svaki trening zahtjeva uhodavanje i izlazak iz zone komfora.
Meni nije nuzno da odrzavam taj nacin prehrane ali mi se svidja. Radije biram pun tanjur hrane nego 1 pecivo. Kada jedem uobicajeno za cas me osjecaj vrati jer se osjecam bolje. Rekla bih da osciliram izmedu keta i opustenog lchf.
Povremeni izleti se ne odrazavaju na kilazi iako sam se u njih upustila tek nakon dosta vremena.
Cubana :lool:
ne mora nuzno, ako si dobro poslozen u glavi, da znas kada ces i koliko dati, a kada neces. npr md je takav. ja sam ona druga, koja daje i daje i daje i dajeeeee i onda pukne i mora 'nestati' da bi se 'vratila sebi'. ali to nije problem ovih koji traze, nego moj :mrgreen:
I ja sam davala i davala i davala i ništa nije moglo bez mene ( u mojoj percepciji) , pa sam slomila kost, operacija, jedna bolnica, druga bolnica, toplice...I SVE je išlo bez mene. Čak i kile su otišle :) Dobro, par mi ih se vratilo, ali ne previše, manje od 5. A ja još uvijek dajem manje nego prije, i nitko ni ne pita sve ono. I...sve ide.
Nekada taj povratak sebi stvarno boli, doslovno. Sigurno se može ostvariti i bez boli, bar ne fizičke.
Moram i ja skinuti 10kila. Ubijaju me orascici u svim mogucim varijantama.
Idem uskoro na vadjenje 3 umnjaka, pa ce mi barem to na par dana zatvoriti usta (kaze dr do 14 dana za krutu hranu i 2 mj za orasasto, kokice ili bilo sto crunchy).
Bas me zanima. Inace, prije kod krize kila bi samo malo odskakutala Jillku ili sl. i kile bi otisle dole, od kad sam presla preko 35 nece bash :drek:
Citam vas i dajete mi neku snagu. Moram se sama pobrinuti za sebe.
Beti ajd pojasni baš me zanima-ova rečenica da povratak sebi baš boli.
Meni nije jasno, meni niš nit je bolilo, nit boli, dapače veseli me :-)
Cubana ma kasnije spominje fizičku bok. Mislim da piše o drugoj vrsti boli ili...ipak ne.
Evo mene nakon sto sam ostala bez 3 umnjaka...nadam se da ce moja navika zvakanja orasastog nestati. Nakon zahvata su me poslali doma sa litrom sladoleda od vanilije, ali sam se prebacila na hladni kefir od kozjeg mlijeka koji mi puno vise odgovara.
Pokusavam iskoristiti ovu fizicku bol (koja bas i nije strasna) i ogranicenja u prehrani da biram pametnije stvari.
Javim se za par dana sa rezultatom.
I ja sam vadila 4 umnjaka, pred 20 godina. Nisam nikakve sladolede ni kefire jela, nego normalnu hranu pasiranu sa štapnim mikserom. Nisam ništa smršavila :)
(Isto su me pripremili na velike boli, al stvarno nije bila drama)
Ja sam izvadila dva umnjaka prije desetak godina i nisam nista pasirala, samo sam jela meku hranu jedno 48 sati.
ja sam jedan umnjak izvadila 30.4., sutradan jela pečenu janjetinu :škartoc:
Mislim da to zavisi kako vam se umnjak izvadi. Za jednog su mi brusili kost, a za drugog nabliži opis bi bio: izbijali uz pomoć čekića i dlijeta. Nakon toga, tri dana mi nije bilo do jela a šavove sam skidala tek nakon 2 tjedna od zahvata. I bolilo je. Opako.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Upravo tako ako je klasično vađenje umnjaka to je piece of cake spram kiruške operacije vađenja i svih mogućih čuda i alata, brušenja kosti i sl.
Mene je zatezao konac i to me zezalo i bolilo i šivani obraz. Slabo sam jela,smršavila jesam neku kilu dvi.
Ja imam savove. Umnjaci nisu niknuli kako spada nego su radili cirkus.
Ja ne pasiram hranu. Pokusavam to sto trebam pazit iskoristiti da osvijestim sto jedem (ne da samo u prolazu nesto strpam u usta iz dosade ili navike)
Meni umnjaci nisu nikad izrasli.
Možda to objašnjava puno toga.
Ovo su fakat extremi :mrgreen: