može za odbrojavanje :heart:
kužim zašto nisu radili prohodnost, i da slažem se da sve pročekiraš prije nego krenete opet.
Printable View
Iva obicno se antralni folikuli (AFC) broje na pocetku ciklusa. Ovo sad sto su ti rekli po 8 na svakom jajniku vjerojatno nije bas pouzdano.
S takvim AMH bi netko rekao da imas policisticne ili mikrocisticne jajnike ali tu dijagnozu treba potvrditi strucnjak a ne obicni gin. Vise gin koji se bavi medicinski podpomogunutom oplodnjom.
Izgleda da ti svaki mjesec ovuliras sto zene s policisticnim jajnicima bas i nemaju ovulacije. Neke nemaju uopce niti mengu mjesecima pa ju moraju izazvati.
Sto ti mogu reci za 10 dc da je debljina endometrija dobra i taj folikul od 12 mm se vec poceo izdvajati pa ocekujemo jel da ce i narasti i doci do pucanja/ovulacije.
Vidi i pokusaj. Ako ne odi negdje privat bar na konzultacije i uzv na pocetku ciklusa da se vidi tocno stanje jajnika i antralnih folikula.
Da i ovo sto je purple lu napisala da ovo ako je izrazeno u pmol jedinici spada pod optimalnu plodnost.
Ne znam zasto su stavili da je prek 18 povisena koncentracija. Bit ce da je to nalaz iz Petrove.
Cini mi se da sam vec negdje procitala da je taj AMH kod njih i ref.vrij.jako cudne.
Lista za 29.01.2019.
(Ne) čekalice
viki88~~~~~~~~~~~~ 32.dc
EmaG~~~~~~~~~~~~ 26.dc
Odbrojavalice
angie_88~~~~~~~~~~ 19.dc
ljube555~~~~~~~~~~~14.dc
iva_777~~~~~~~~~~~~10.dc
chicha~~~~~~~~~~~~~7.dc
iva_777 ili imaš PCOS ili si jako plodna za svoje godine, 8 antralaca je super rezultat za 42 godine, a pogotovo ako ih je po 8 na svakom jajniku.
Da te utješim, i da si dobila termin i 3 mjeseca prije 42, vjerojatno ne bi stigla ni u kakav postupak, dok bi prikupila sve nalaze hop evo je 42. Jedino da si usred postupka bi te pustili odradit ga do kraja. Ipak, pitaj u bolnici koliko bi te koštao postupak u prirodnom ciklusu s klomifenima (neke bolnice računaju postupak s klomićima pod prirodnjak, tablete sama u ljekarni možeš kupiti za tipa 20-30kn, a s njima možeš dobiti par jajnih stanica).
Ja sad ne mogu naći cjenik na HZZO, ako u bolnici ne znaju ti nazovi HZZO - ja sam sad na brzinu probala naći cjenik na njihovim stranicama, ovdje: https://www.hzzo.hr/hzzo-za-partnere/sifrarnici-hzzo-a/ međutim, cjenika za potpomognutu među dijegnostičko-terapijskim postupcima ove godine nema. Čisto okvirno, vidi tu: http://www.hkdm.hr/pic_news/files/pd...0sifrarnik.pdf pa search "ivf", dobit ćeš da je za prirodnjak 2017. HZZO bolnici plaćao 2.777,84.
Sretno!
do koje onda godine imamo besplatne postupke?
Lista za 30.01.2019.
(Ne) čekalice
viki88~~~~~~~~~~~~ 33.dc
EmaG~~~~~~~~~~~~ 27.dc
Odbrojavalice
angie_88~~~~~~~~~~ 20.dc
ljube555~~~~~~~~~~~15.dc
iva_777~~~~~~~~~~~~11.dc
chicha~~~~~~~~~~~~~8.dc
Malo sam uranila da vidim jeli to ok :-)
sto se msne tice je
kod mene nema nista ovaj mj to sam uvjerena ,simptoma nemam, dolje mi je pritisak i napuhnutost, neka bol dok hodam, mislim da cu kroz 2-3 dana dobiti.. nisu ni grudi nesto pksebno bolne, normalno kak pred mengu.. cak nemam zatvor sto sam imala i u prvoj trudnoci i biokemijskoj jsto.. donji dio leda boli..
depra :(
super ;-)
inače kako si justme? do kad si na bolovanju?
viki88 pričekaj još malo, ako su ti ciklusi duži kak veliš sve je još moguće!!!
da se i ja malo požalim, mi smo jučer imali drugu inseminaciju, sve je super prošlo što se tiče prethodne stimulacije, jajnih stanica, spermića bla bla, ali mene je psihički jučer sve to nekako dotuklo, cijeli dan sam se plakala - prvi put valjda od kada smo počeli ozbiljnije rješavati problem trudnoće da me slomilo! Nisam to očekivala... I ovo šugavo vrijeme me samo u neku depru baca!! Jedva čekam proljeće! :(
purple lu hvala ti, neka depra je u zraku. nadam se dati je ova inseminacija uspjesna i da su ovo zadnje suze koje ces pustiti :)
Purple da, izgleda da je depra u zraku. Ja sam jucer skoro plakala na sve. A bila sam super par dana prije toga.
Tesko je ovo s cime se morate nositi. Ovako kad gledam to sto prolazite molim se Bogu da ne dodjem do toga. Ja mislim da nisam dovoljno jaka za sve to.
Psihicki se pomalo izvlacim. Nikad necu prezaliti naravno, ali postaje lakse. Fizicki ne znam ni sama vise. Stalno mi je napuhano doli, i pritisak neki i cudni neki, ajmo reci bolovi, ali lagani. S tim da zadnja 3 dana imam ugruske, kontaktirala sam gin, i dogovorili smo se da cu ga sutra nazvati.
Samo se nadam da ce drugi jajovod biti dobar i da ce to biti to pred kraj godine.
Cudno mi je malo reci sad vec da sam bila 2 puta trudna.
Ima dobrih i ima losih dana. Al sve znate...
I jednu bitnu stvar zelim reci SVIMA... Ako ste imali ikada upalu slijepog crijeva, ili iceg, nevezano za reproduktivni sustav idite provjeriti jajovode. Da je meni netko rekao sad bi usla u 8tjedan trudnoce.
A za bolovanje, sestra mi je spominjala 42 dana. Planiram iskoristiti sve. Pa da, ako uspijem, odradim i pretrage za vrijeme bolovanja.
HSG provjera prohodnosti jajovoda je pouzdana tipa 60%
Jedina pouzdana pretraga prohodnosti jajovoda je ona laparoskopska...
justme409 drzim fige da je drugi jajovod dobar, nemogu si ni zamisliti kroz kaj orolazis, nadam.se da cete brzo docekati svoju srecicu ..
isla sam na hsg prije 5-6godina i neznam nebi to pozeljela ni najgorem neprijatelju, meni je porod bio mila majka koliko me to bolilo
Hvala cure na pozitivi!!!
Hsg ti je pretraga prohodnosti jajovoda, a također se prohodnost može provjeriti i laparoskopski.
Naravno da pošto je laparoskopija ipak operacija u večini slučajeva se radi hsg pretraga i nalaz se uzima kao relevantan.
Meni su konkretno prohodnost radili baš laparoskopski samo zato što imam stenozno ušće maternice (u prijevodu usko i pod čudnim kutom).
Nemoj se bojati jer većinu cura (uvijek ima izuzetaka,nismo svi isti) ta pretraga ne boli, možeš i popiti nešto protiv bolova prije da se osiguraš.
I ne brini se, i ja sam mislila da ne mogu niti ću ikad moći proći pola stvari koje sad bez problema odrađujem, zato što imam neki cilj i želju, onda sve možeš, vjeruj mi!
provjera prohodnosti jajovoda, meni je jedan bio zastopan pa su ga odstopali mozda je i zato jos jace bolilo, a i to je bilo prije dosta godina mozda se i promijenilk nesto od tada
Cula sam da odstopavanje boli uzasno. Moguce da je to to viki.
A purple i dr cure... Sto ne postoji neka kontrasna pretraga koja bi provjerila sve,, ne samo 60%. Strasan mi je taj postotak, samo 60%...
Navodno sono hsg uzv sa kontrastom manje bolno ... Cak i nije bolno koliko ovo drugo... I najbolje otici privat posto vise ti posvjeti paznje i bolje pristupacnost.... Ja sam odlucila da bi osla iduci ciklus privat...
Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk
Purple, Libra, Argente hvala vam cure na odgovorima. Ja i dalje tapkam u marku, btw. toliko sam neupucena da ne znam ni sta znaci prirodnjak :/
Danas 13dc uzv pokazao zadebljan endometrij i poslali me vaditi LH, E2 i P4.
Kontrola i novi uzv sutra.
Nis konkretno ne govore, spominju endometriozu ili hormonalni dibalans.
Ciste na jajnicima imam, ali nemam pcos sindrom jer imam redovne cikluse i ovulacije. Iako AMH pokazuje pcos. Necu ocajavati jer hvala Bogu imam troje zive i zdrave djecice i jednu andjelicu. Kako bude biti ce.
Puseee
justme409, sad sam nabrzinu proguglala i neki izvori navode 60, neki 70, a neki 80% pouzdanosti, sad ne znam jel razlika u sono ili rtg, ali mislim da i dalje nisu ništa pouzdanije od laparoskopije smislili...a dijagnostičku laparoskopiju ne vjerujem da će ti raditi bez da prođeš prvo hsg/hssg...
iva_777, prirodnjak ti je IVF u prirodnom ciklusu (bez pikanja hormonina). Uglavnom se radi samo s tim jednom jajnom stanicom koju ispuštaš u svom prirodnom ciklusu, ali neke klinike ga malo "potpomognu" tabletama zvanima klomifen, pomoću kojih možeš dobiti 2-5 jajnih stanica. Tako si podebljaš šanse, a opet nisi u full hormonskoj stimulaciji.
Zaboravila sam napisati da je endometrij danas na 13dc 15,8mm
to sam i ja cula da taj sono hsg ne boli
kod mene jos nista, trbuh i leda me ubijaju, mislim da cu svaki tren procuriti, trcim na wc ali je nema , napuhana i puna plinova :/ , neka dode vise pa da mogu u novi ciklus.. najgore mi je to kod mojih dugih ciklusa.sto nikako docekati iduci mj, iducu sansu
Iva a koliki je onaj folikul danas?
Da, malo je zadebljan endometrij za taj dan ciklus jer nevalja ni kad je previse debel jer i to moze biti razlog da ne dolazi do trudnoce. Ne moze se embrij implantirati.
Neka su te poslali vaditi te hormone pa nam javi daljnji ishod ako nije problem.
joj nebi muka mi je od minusa.cervix je nisko i tvrđi a navodno kad ostanes trudan je mekan i visoko.
pa tvrd je, meni inace nikada nije previdoko ono da ga nemogu dohvatiti.. po bolovima u jajniku na 22 dc. valjda bi M trebala negdje sutra stici. koliko nakon bolova je ovulacija?
Eto mene. Ne mogu vam reci kakvi su nalazu jer su mi papire ostavili u bolnici do slijedeceg uzv u utorak. Dr. mi je rekla da hormoni jos nisu u ovulacijskoj fazi. Endometrij je danas 14mm :zbunj: , a folikul 17mm. Danas su mi opet uzeli iste hormone. U nedjelju samo LH vadim i u utorak novi uzv.
Do onda kucna radinost haha
Lista za 01.02.2019.
(Ne) čekalice
viki88~~~~~~~~~~~~ 35.dc
EmaG~~~~~~~~~~~~ 29.dc
Odbrojavalice
angie_88~~~~~~~~~~ 22.dc
ljube555~~~~~~~~~~~17.dc
iva_777~~~~~~~~~~~~13.dc
chicha~~~~~~~~~~~~~10.dc
A valjda je ovaj drugi jajovod ni dobar. Prva trudnoca je s njega bila. A i uskoro ce phd nalaz pa cu vidjeti vise.
evo opet minus