Snupi meni su pomalo počele prestajati negdi na pocetku ulaska u 4 mjesec t i sad mi zna nekad biti muka ali izgleda da je bolje skroz pomalo skroz prestaju
Printable View
Snupi meni su pomalo počele prestajati negdi na pocetku ulaska u 4 mjesec t i sad mi zna nekad biti muka ali izgleda da je bolje skroz pomalo skroz prestaju
jejja,bravo za srčeko
ignis,ja bi rado da mi je svaki dan mučno,ovak nekaj malo pa me brine jel sve ok
jejja To je prvi borac!!! Cestitam na srceku!!! Samo ti lipo lezi i ne mrdaj i ne razmisljaj o tome kad ce nesto nestati ili pojaviti... samo strpljivo.. iz dana u dan...:-* bit ce sve super!!
Jejja,čestitke na srčeku. Nek bude sve ok do kraja :-D
Muma,dobro sam. Danas 22+1. Vrijeme brzo ide. U petak slavimo 1.rođendan naše princeze. :-D Ti?
Virim ja na forum,al ne tipkam baš.
:-* bebama u bušama :-)
Hvala cure.. ma Vatrice u pravu si, al nestrpljivost mi je mana.. sad polako mogu i proucavat sto to sve mene zapravo ocekuje...
Iberc ni meni nije bilo muka na početku i nisam niti jednom povračala. Lagana mučnina mi je bila tek malo početkom 3 mj. trudnoce.
Nego ja se nikako riješiti dosadnog i glupog bijelog iscjedka iako sam koristila i vaginalete ( pymlicol) a svi brisevi sterilni i UK,.
Je taj iscjedak normalan ?
Corinall ja stalno imam iscjedak stavljala puste vaginalete i nikako ne prestaje, mislim da je to normalno
[QUOTE=butterfly101;2515677]Bjeze mi poruke jer pisem sa moba...
Zeljkice htjela sam pitat dali si spremila stvari za bebaca.i torbu?
pa uglavnom jesam još neke sitnice ubacit i torba je spremna da krene ali ne i ja!
jejja bravo za maleno junačko!
anddu problem je jer moje tjelešce ima ograničen rok koji izdrži na nogama...tuširanje, dva poteza kremicom i krevet...sve iznad toga je predugo :P Trbuh mi postane satrašno napet, odmah kontrakcije itd itd. Tako daaaa... štrajk koliko ide a da je pristojno :mrgreen:
lovekd puse curki za ročkas!!! Uživajte!
Ajmo sad malo o mom autu (nismo dugo)...:lol: bebač još malo više zaostaje u OA - danas na 33+6, on 31+2 (zadavit ću ga), i 2005 grama. Moja gin i nije nešto zabrinuta... "bit će manja beba i još će skupiti"...pa sad ne znam kaj da mislim pa pokušavam ostati flegma... u biti mi se ne sviđa samo to da je ta razlika sve veća. Cervix uloživ za članak (dakle tu smo stali od 28tt...nešto pozitivno), unutarnje ušće zatvoreno, skraćen na 25mm. :?: Molim osobna iskustva/mišljenja po pitanju tog... Cijeli pregled je prošao u "sve je to u redu za 33+6" tonu ali s druge strane se stalno spominjalo "ako izdržim još 2-3 tjedna" Stoga, bris na bhsb ću raditi s 37tt AKO izdržim do tad (a kaj ako NE izdržim i porodim se :-o). I yes, mali je na zadak...i dalje fino sjedi unutra ko naslonjen u fotelji.
jejja :-D
Muma pa kak je opet na zadak? Znaci ide cr?
Je, usce ti je skraceno, zato lezi jos malo
Ak je rekla da je sve ok, onda valjda i je... I bebe su individualci, pa nismo svi iste gradnje
Pranje kose na strogom mirovanju- ne sjecam se kak cesto, al bilo je jako rijetko
Poprilicno sam krvarila i stajanje mi nije bilo bas preporucljivo
Imam srednje dugu i gustu kosu, pa dok operem i osusim, treba mi bar jos pola sata...puno previse za tadasnje stanje....
Ciscenje- meni je sad jako tesko, a moram traziti novu tetu cistilicu, jer moja vise ne moze (varazdinke, moze preporuka na pp)
Ginger nije komentirala za cr...ali ja pretpostavljam da će biti ako se ne okrene. I da, prigovorila mi je za kilice, ona ima zapisano 6.5 s današnjim danom, ali nema još 1.5kg od prije. Ali i to joj je malo. A kaj da radim? Još je i to dobro s obzirom da sam nešto sitno izgubila u bolnici i sad nadoknadila. Pa nisam ni ja zadovoljna.
Kolko sam čula,u zadnje vrijeme se i ako ie beba na zadak ide na vaginalni porod ukoliko beba nije prevelika. I hvala za puse,prenjet ću ih slavljenici u petak :-)
Taman pročitala Mumim izvještaj... mislim da je sve to ok za tvoje tjedne, i uloživost i veličina bebe. Ne moraju svi biti ogromni. Cerviks možda je malo kraći, ali ležiš pa nije problem :)
Moj malac eto dubi na glavi trenutno, iako dr kaže da će se još puno puta okrenuti do poroda. Ima 915g, a mjere su u prosjeku taman na sredini, iako je nešto za par dana manje, nešto za više od tjedan veće.
Cerviks mi je 4.4 cm, ispada da se još produljio u zadnja 2 tj... Vanjski i dalje mekši i uloživ, ništa se nije promijenilo. I dalje mirovanje, ali kao smijem se malo dignuti po kući.
Moram u 28tt na test senzibilizacije. Znači Petrova? Koliko se čekaju nalazi, i kako se podižu?
Sutra smo na pregledu. Nadam se da će mi počet smanjivat utriće jer još sam 3x2 a u 20 smo tjednu!
večer komadi, baš je bilo lijepo bit na kavici s Snupi i Anđelom, tri trudnice sve sa slatkim trbuščekima
Prvo, nalazi OGGT rekla bi super, natašte 4,7, nakon 1sat 7,0 a nakon 2sata 5,0
i tako ja došem po nalaze i kaže sestra zaboravili ujutro izvaditi još jednu epruvetu za KKS, dajete da vas sada piknemo pa ćemo odmah napraviti nalaz - i stvarno za 10min mi je bio u rukama i tu je sve OK. Hemoglobin je na donjoj granici ali unutra intervala, leukociti nisko i tako b.o.
A ja na kraju nakon onog javljanja prijepodne nisam išla spavati nego sat vremena s pesom na nasip ishodati sav taj šećer i pomoglo
A kaj sam zapamtila od gore, hmm da vidimo:
Vrci super da je mirovanje ublaženo a ovu u petrovoj 3 nalazi su mislim za dan-dva i podižeš ih isto tamo gdje ih i radiš samo u drugo vrijeme.
Muma znači malac ima finu liniju, često čujem da se zbog zaostajanja u rastu mora mirovati i držati se preporuke lijevog boka. Vjerujem da ti je već dosta ali vidiš kako se cervix dobro drži a bude malac super, to se sve procjene. Ja kada gledam kako se to sve radi dobro da greška nije u 100%
Jejja :-D za srčeko a mučnine će proći
Bluebella , Željkice i ostale u finalu joj uzbuđenje raste
Tigrical ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za pregled sutra i 20tt:-D
Pričalo se o iscjedku - meni je najčešće samo vodeni, presvlačim se bar jednom dnevno, nekada bude kremasto bijelo a nekada vodeno-žuto
Vidim da spominjete trudnicku knjizicu ja je nemam jer trudnoći vodim privatno ,a ko izdaje tu knjizicu i kome se obratiti sutra imam pregled jedva čekam ,,,,
Zima niti ja je nemam, zapravo imam neki komad kartona na kojem dok upisuje uZV, ali u zadnje vrijeme je lijen pa mi samo da papir ne prepisuje u tu knjižicu
..ja cekam betu svog prvog ISCI-a :-D
Nemam ju niti ja,samo karton za uzv preglede. Uglavnom se trudnicka knjizica dobije ako vodis trudnocu kod soc.gin., do 12tt ju dobijes
:-D
U Vz trudnicku knjizicu dobijes prilikom prvog posjeta ginekologu, trudna ili ne, i svaki pregled se upisuje- sto je super jer bas sve imas na jednom mjestu
Ovo prvi posjet, mislim prvi posjet u zivotu (u mom slucaju prvi posjet nakon selidbe u Vz)
Vrci super za pregled! Pa stanje ti je bolje nego kod mene :-)
Muma znači malac će biti fit... predosjetio je da dolazi na Božić, pa ono kolači, sarma, francuska... bude nadoknadio vani, sigurno je finije nego ovako bez okusa kroz pupčanu :)
šalim se malo.....
vjerujem da ti se ne sviđa ta razlika, nemam ti kaj pametno reći, ako budeš nemirna po pitanju toga možda nebi bilo loše da odeš negdje po drugo mišljenje!
zašto ti nisu sad radili bris na bhsb ako postoji sumlja na prijevremeni porod?
p.s. ja stavila svoju sliku, odnosno slike... sad si ti na redu :mrgreen:
jutro!
ja idem danas kod gin,i valjda bum dobila trudničku knjižicu,kod nas je daju tek kad je trudnoća
ovo mi je bila grozna noć,cijelu noć sam sanjala ultrazvuke,dr,pa kak nisam više trudna zato kaj nemam simptoma,užas,toliko me to izmučilo da sam se ujutro probudila sa herpesom,nadam se da se budem mogla čim prije naručit na ultrazvuk jer bum inače završila u vrapču...kaj psiha radi.
danas sam 7tt.....oprostite na mojim cmizdrenjima,ali znam da me vi razumijete :oops:
jutro komadi, :coffee: i nekaj za čalabrcnut
I ja loše spavala, pa se usred noći mazila s pesom, pa boksala s jastukom i tak, sada mi se spava a dolazi teta čistilica i nema spavanja do 1
Lberc mislim da bi trebala imati UZV u 8tt, a kaj ti to nija danas - tako ticker kaže? I ja srijedom punim tjedne
Jutro...čeka se frendica za kavicu a onda patronažna...podnesem izvještaj kad ode.
linalena bravo za nalazić...samo vi fino papajte dok je šećerić ok...
Bluebella a ne znam više...u bolnici su pričali da je sve ok, ona kaže da je to ok...nije ni ukupna kilažica loša...skulirat ću se do idućeg pregleda ako ga doživimo. A nemam pojma kakav joj je to odgovor za bris i zašto ga nije uzela... ona "to radi s 37tt" :nope: A fotka je stavljena :-)
tigrical sretno danas!
lberc awwww hormončići...sretno danas, bit će to lijepi dan! :love2: sve bu dobro!
Juuutrooo!
Ja pospana za pozvizdit, a cak me ni curke nisu budile po noci...
Bbella, ja svaki dan ocekujem tvoj izvjestaj da je malac ekspresno izletio van :-)
Muma, meni su taj bris radili iza 36 tt jer prije kao nema smisla
U drugoj trudnoci cak na 38+6 tako da sam nalaz docekala sa bebom na ciki...
lberc, ne brini zbog nesimptoma, sve je to ok
lina, ne kukaj, bar imas cistilicu :-)
kad ona ode, ti fino u horizontalu...
mi danas okruglih 30 tt :-)
jos 6 tjedana i na konju smo!
jutro, i ja sam loše spavala samo sam se cijelu noć vrtila i naravno sad me glava boli. ja jutros nosila mokraću na uk opet me bubreg boli pa da vidimo ima li šta.
Muma mojoj su prijateljici non stop govorili da joj je beba velika i to dva dr gin i kad je je išla na uz želudca taj dr joj je potrvrdia da je beba velika i da pritišće želudac a malena se rodila sa 3 kg sitne glavice baš cila sitna a oni su je procjenjivali preko 4 kg tako da te procjene i nisu skroz pouzdane.
ja vodim trudnoću kod privatnika i odma sam dobila trudničku knjižicu,šta to nije normalno?!
Jutro :)
A vidim po netu da ima dosta trudnice bez te knjizice. Ja imam taj kartoncic za uzv i s tim nosim sve nalaze. Meni dovoljno
Evo mene na 26tt,za par dana trece tromjesecje...
Muma, bitno je da je misek nakupio 2kg, sad bude vjerojatno dobivao vise na tezini. Moj je bio sa 35 procjenjen na 2500 pa je u roku od manje od 4tj nakupio jos 950 grama. Tako da ako izguras do termina bit ce prosjecan momcic od kakvih 3200 a mozda i vise. Vidis da ti samo tijelo namece ritam koji mozes izdrzati pa odmaraj sta vise. Mislim da ovaj nalaz koji sad imas ako ti bude isti za dva tjedna onda postaje pomalo i normalan za te tjedne trudnoce.
Kod nas u Ri zadak nije automatska indikacija za carski. Sad da li rec nazalost ili na srecu, sve ovisi o tome koliko je porod brz.
U vz je zadak do nedavno bio indikacija za cr kod prvorotki, ocito vise nije
Ja nema sanse da bi me natjerali da zadak radjam vaginalno - zene iz muzeve obitelji imaju ogromne glave sve odreda...pa ak mi pokupi genetiku od njih (a radjam samo cure), ne bi bilo dobro...
A procjene velicine i nisu bas pouzdne, jel...
Evo nas s pregleda. Sve je super osim te vražje posteljice, ne mrda ni milimetar. Za drugi put mi je najavila ogtt-bljak. Mali je živahan, maše rukama i nogama!
A danas je dan kada punimo tjedne evo mene u 31tt .
Ja sam svoju trudnicku knjižicu dobila u 6tt kad smo čuli malo srce kako junački kuca :zaljubljen:
prvo hvala Anđelu i Linaleni za super druženje! Drugo ja sam nocas spavala ko zaklana i jutros mi se nije dalo izvuci iz kreveta!Muma postoje vjezbice kak da ti se bebek okrene , a drugi nacin su moksa stapici.Moj ginic sve biljezi u komp nakon kaj je pregled gotov isprinta mi povijet bolesti, imam trudnicku knjizicu ali za ukras!
Tigrical super da je malac ok, a jel moras kao vise mirovat zbog posteljice?
Meni je danas frendica u radjaoni od 5 ujutro i jos mali nece van...nadam se da se nece jos dugo mucit...
Sto se tice trudnicke dobila ju jucer kad smo vidjeli srcanu akciju..
Svim lezalicama da nam dan brzo prodje...
Evo mene... bila patronažna i otišla...pričale o trudnoći, dojenju, kozmetici za bebe (nije pobornik :-)) i svašta nešto. Donijela mi "Moja mala sovica" paket (promo materijali, al ima i uzoraka sveg i svačeg, Bepahthen krema 30g, Nuk duda itd...) i rekla da nazovem kad rodim 8-)
Ginger draga, jučer je dr.B pričao na tečaju da kad je beba na zadak ide se na vaginalac u stavu mame na podu na sve 4 ...da si ne bi mogao priuštiti luksuz da ne pokuša poroditi vaginalno pa se zakomplicira kod cr i oduzmu mu licencu. Bio je muž, nisam ja, naravno...a vjeruj mi da upija ko spužva pošto je naš mališan za sad na zadak... Rekao je doktor da je to izrazito naporan porod ali on mora pokušati.
tigrical bravo za bebu ali baš i nije lijepo za čuti za posteljicu :-x Kaj kaže dr?
Mi danas 34tt :-D
Mirovanje i dalje. Vjerojatno će i ostat tako posteljica...a onda carski.