Tek sad vidim da mi je pobjegao nedovršeni post. Ispričavam se.
Printable View
Tek sad vidim da mi je pobjegao nedovršeni post. Ispričavam se.
A gle, ne usporedjuje se to bas tako
Mislim, ne branim, al ni vaginalac tamo nije bas jeftin
eryngium, da pitas svog gin?
U usporedbi s drugim operacijama koje se rade privatno ova cijena se čini pretjerana. Ali ako usporedim cijenu vaginalnog poroda bez epiduralne, gdje tim čine dvije osobe (babica+dr) i rodilja koja obavi veći dio posla, s cifrom za CR gdje je potreban tim od najmanje četvero ljudi (anesteziolog, instrumentar, kirurg, asistent) dolazim do zaključka da im je CR onda i jefitn.
Pitam ja svih. Meni ne postoji višak informacija. ;-)
On mi je preporučio da istražim rodilišta u Zg.
A koliko znanja, ljudi i opreme treba za PMO?
Ne budimo smiješni, 30 tkn za CR u RH je nenormalna cifra.
Srećom pa se možemo poroditi u državnim bolnicama.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mislim da smo otišle off topic.
Ne kažem da nije abnormalna cifra. Samo da su im za sve ostalo cijene debelo pretjerane (porod u vodi je više od 20k)!?! Kad staviš CR u kontekst njihovog cjenika je to čak povoljno. Kad staviš taj cjenik u kontekst cjenika drugih privatnih ustanova, zahvata i situacije u HR, imaš pravo, debelo su pretjerali.
Dr.R mi je rekao da je kod nas cijena MPO debelo ispod isplativosti ali je tržište takvo da si ne mogu priuštiti realnu cifru koja bi bila oko € 4.5k. Podobnik valjda može.
I sad da ne bude sve OT, već cca dva tjedna osjetim pokrete. :zaljubljen: U početku nisam bila sigurna da li me to on gurka ili su crijeva ali zadnjih tjedan dana uopće nemam sumnje. Ufuravam se da sam dotočila plodnu vodu pojačanim hidriranjem jer da nisam sigurno se ne bi tako dobro i često micao. :-D
Eryngium, u kojem si tjednu osjetila bebu?
Kada se beba inače osjeti?
Joj, ja jedva čekam taj osjećaj, a danas sam tek 11+2tt. :)
Medeja ja sam pocela osjetiti bebine pokrete sa 18 tt
To su bila mala lagana lupkanja do nekih 22 tt sada vec 29 tt su lupanja ;-)
U 19.tjednu sam skužila šta je šta, držala sam ruke na trbuhu i osjetila baš lupkanje. Na više-manje istom mjestu ponavljajuće. Onda sam skužila da to isto osjetim već neko vrijeme samo sam mislila da je probava. Brzo će ti to doći!
Znači, još me čeka dobrih dva-dva i pol mjeseca do našeg prvog "susreta"?
Strpljiva sam odoba po prirodi, ali ja bih najradije da mogu već sutra osjetiti bebu.
Barem znam da je tu i u redu jer ovako kad ništa ne osjetim živim od pregleda do pregleda.
Medeja, ne mora značiti da ćeš čekati još 2mj, možda ćeš osjetiti pokrete i prije.
Meni je dosta pomogao baby watcher za pregrmiti ovaj period od pregleda do pregleda. Čujem otkucaje pa sam odmah na miru.
Možeš ga koristiti od 14tt.
živit ćeš od šregleda do pregleda i nakon što je osjetiš. meni je ovo sve teko prebrzo prošlo da me sad lovi poštena panika. torbe spremne, u sri hospitalizacija pa čekamo.....moji sad lupaju svojski, a kao da sam jučer brinula hoće li, kad će....uvijek neke brige, uvijek...ali i radost iščekivanja....to je tako....drž'te se!
Danas sam 37+2tt i vec dva dana slabije i rijede osijecam malog. Citala sam da je to normalno, makar u prvoj trudnoci koju sam i prenjela mala se i na porodu mrdala.
Doktori su mi rekli da cu do 37 tjedna izdrzati pa se pitam da li se porod blizi. Sta vi mislite?
izluđena normalno je da se bebe smiruju pred porod, najvažnije je da je ti osjetiš.
kiara79 ja imam ovaj, a može se i naručiti http://www.baby-watcher.hr/ To je jedan od poznatijih koliko znam.
Samo da javim sinoc u 21:15h rodjena je moja princeza korina 54cm, 4450g
Bebica je super, mama se oporavlja pa javi detalje :heart:
Cestitke :-D
Čestitke Ivana.
Bome fino se bebica udebljala.
ivana.sky cestitam!
Bas velika bebica, volim takve:-)
Ivana cestitke na maloj princezici :) cekam slikicu na faceu :)
Ivana, čestitam na buhtlici!:zaljubljen:
Čestitam ivana! Korina dobro nam došla!!!
Cestitam ivana. Dobro nam dosla Korina
čestitam ivana :)
Ivana.sky čestitam ti i ovdje na tvojoj velikoj princezi :-D
izluđena tebi je termin malo prije mene. Ja sam u utorak punih 37tt. Da li šta osjećaš (osim što rješe osjetiš malog, al ne brini zbog toga, znaju se oni malo primirit) imaš li bh kontrakcije, neke bolove, stezanje?
Ja nisam cijelu trudnoću osjećala te bh kontrakcije, al zadnje dane ih bome osjećam.
sara10, ne osijecam bh, ali nisam ni u prvoj trudnoci. Kao da mi se malo spustio trbuh i znam na kratko imati osjecaj da cu dobiti mengu, ali onaj koji se vaginalno osjeti, nista iz trbuha.
Ivana cestitam na velikoj curici!
Čestitam Ivana, a maloj Korini svu sreću ovoga svijeta želim!
Dupla Twinolina! Genijalno! :)
Nego, upalo mi je u oko ovo iz potpisa "jedan iz ivf-a, drugi prirodno u postupku"
Kako ne znam bas puno o mpo-u, meni je sad u glavi da je jedan miš dosao potpomognutom, a drugi sexom... A ne znam kako je to moguce :mrgreen:
Pa molim da me prosvjetlite, skroz mi je interesantno :D
pozdrav cure, kako vi podnosite ove vrucine?
Pa i ja sam baš osjetila dva-tri puta taj osjećaj kao da ću mengu dobit, u biti baš me onako i zabolilo dole nisko i to sve po noći i stomak se stvrdnuo, al onda bi stalo i ne bi se više javljalo. Al to mi je bilo nakon dana kada sam se baš ono dosta preforsirala i bila cijeli dan negdje, vjerujem da je posljedica toga jer se pojavilo noć nakon toga. Treba odmarat, skupljat snagu za porod što više ove dane.
sara10, valjda je to sve normalno za ove tjedne.
Mene je sad i kuk ukocio, inace imam s njim problema i jedva hodam. Nemam pojma kak cu rađat...
Ma da, sve je to normalno, maternica se priprema.
A joj, suosjećam, nastoj mirovat zbog kuka, nemoj se puno forsirati.
Ja i ti smo slijedeće odje na redu za porod, joj! Ti si mislim tjedan prije mene, al tko to zna kad će koja, to je sve u tisno.
Cure čestitamo i mi na bebicama i nama se bliži dan d 30.07. idem u bolnicu i onda inducirani zbog dijabetesa samo još neznam koji dan...ufff jedva čekam!!!
vita22, imas li gestacijski ili dijabetes od ranije?
Ja imam gestacijski ali nisam na inzulinu i nece me ranije poradat. Iako i ja mogu sad svaki dan. Pola trudnoce sam bila na strogom mirovanju zbog prijeteceg pobacaja, pa prijevremenog poroda i receno mi je da cu do 37 tt izdrzat. Danas sam 37+3tt i pregled mi je u srijedu.
A ja bi na more da si vidim curku, fali mi za poludit!!!!