Pa koliko nas ima na mirovanju sad, cijela hrpa...
Ma bitno je da je beba dobro, mirovanje se izdrzi :)
Printable View
Pa koliko nas ima na mirovanju sad, cijela hrpa...
Ma bitno je da je beba dobro, mirovanje se izdrzi :)
tigrical a kako ti je posteljica smještena? ne sjećam se - jel nisko ili naprijed? Pitam jer je meni i dalje naprijed ali kažu mi da je uredu, važno da nije nisko
lina, ak je naprijed, tako će i ostati. posteljica ne mijenja poziciju sprijeda/straga - samo se može podizati kako trudnoća napreduje. i potpuno je svejedno je li sprijeda ili straga. jedino je za amniocentezu bolje straga da se ne mora kroz nju iglom.
eh, tigre, nek je malac dobro
a za posteljicu, jbga, nek samo ne radi probleme, nije carski kraj svijeta (vjeruj, probala sam i cr i vag)
Muma, je, to je ista, draga zenska i nije pobornik tih umljetnih igrarija
I s prvom mi je pomogla oko dojenja
A sto se tice ovog sto su rekli o zatku (jos kontam koji je B-mozak ne radi) to ti draga moja forsitaju statistiku jos od one afere 2010
Nemam ja nista protiv vaginalaca, bas suprotno, al ima dosta slucajeva koje osobno znam (tu brojim i sebe) di su forsirali preko granice...al dobro, nadamo se najboljem, nemamo izbora :-)
Inace, ja sam radila sve one vjezbe za okretanje i meni nije upalilo
Al mislim da vrijedi probati
Iza mi je. Ali kao što kažu curke to nije bitno, nego mi prelazi par cm preko ušća maternice. Ma sve 5! Glavno da je pišonja dobro. Danas ga je dr. uslikala dok je mokrio...hm...
tigrical nek samo sve miruje i ne stvara probleme dalje...i dobro bude...sve za bebolinija :-)
Ginger vježbice za okretanje...moram opet ići čitati o tome...ali baš sam se pitala da li smijem uopće bilo kakve, pa i Kegelove sad na strogom mirovanju :unsure: mislim da ima nešto i na podu kod tih za okretanje...a to ne smijemo...idem tražit.
tigrice, i nama je naš pokazao kako piški 8-) tko bi rekao da se tako hvale :)
Muma i ja sam se neki dan pitala jel smijem Kegelove, pa sam odustala :lol:
Tigrical bravo za pregled i da je sve u redu, miruj kako su ti rekli i bit ce sve u redu.
Hmmm znam da možda ne spada tu na temu ali me zanima s kojim praškom mislite prati bebinu robicu ili ste počeli prati. Kako se ja polako počinjem spremati tribalo bi oprati robicu a ni sama ne znam s čim je najbolje.znam za omekšivač da se ne preporuča osim onaj dječiji Cocco ( ili tako nešto sl.) jel moze bilo koji prašak a da je sensitive, bilo prašak ili tekući .
To je mene mama pitala neki dan :)
Ja ću mislim uzeti neki tekući za osjetljivu kožu i djecu. Gledala sam Dreft sensitive, njihovi su mi jako dobri inače. Mislim da je tekući prašak bolji nego praškasti, ali nisam sigurna
DM navodno ima neki za osjetljivu kožu beba Denk mitultra sensitive...ali bilo koji sensitive je ok. A ja ću omekšivač napraviti sama, pitala sam patronažnu i dobila ekstra zeleno svjetlo: 1 šalica sode bikarbone
6 šalica običnog alkoholnog octa
8 šalica tople vode
10-tak kapi esencijalnog ulja po izboru
Vrci i ja se mislim oko Drefta sensitiv... lipo mi miriše a i kažu da je dobar...
Muma a koliko tog tvog omekšivača ide po jednoj mašini?
ja sam tamnu robicu,dekice prala u dreft sensitive a bijelu bodiće,benkice....u faks tekući beba je nacrtana i može na 95 stupnjeva a i lipo miriše,omekšivač nisam nigdi stavljala.
Ja sam prala u tekucim - Frosch ili Dreft sensitive
Omeksivac za robicu beba nikad ne stavljam, bar do prvog rodjendana (a i inace ga malo koristim, jer ne volim te umjetne tvari po sebi...) jer prasak se ispire, a ovo ne, i ide direkt na kozu
Znači Dreft. Super i meni se on najviše sviđa :-)
Nego Ginger ti si na pp- dali i za njih koristiš Dreft ili neku praškasti detrđent. ( ja cu za početak jednokratne P. ali me zanima ako se odlučim za PP)
A omekšivač ma sve se mislim da mi on i ne treba Dreft lipo miriši a i imam sušilicu tako da mi je roba lipa i mekana kad je sušilica osuši.
E i dosta mi je ljudi reklo da ako robicu stavljam u sušilicu da je onda ne trebam peglati? ili ipak tribam :?:
corina, mislim da trebaš bar ja bi.
Da, ja ću Dreft za osjetljivu robicu, ono što ide na 90 ću neki Persil ili nešto tako, isto Sensitive varijatnu.
O omekšivaču nismo još mislili, nakon Drefta ni ne treba. A kupila mi sveki neki na kojem je beba, koristila sam ga sad, prefin je. Mislim neki Silan...
Mi i stvari iz sušilice peglamo
corina piše da se stavi 2/3 mjere pretinca za omekšivač...ali sama procijeni koliko želiš. Ja nisam za nikakve umjetne stvari, niti za kozmetiku za bebu, ali stavljat ću malo toga umjesto omekšivača čisto da bude mekanije. Ja nemam sušilicu, a ona inače sama po sebi lijepo omekša robicu. Dreft je dakle hvaljen...pa možda isprobam.
corina za platnene mozes i praskasti i tekuci, samo ga ne smije ici previse
ja koristim oba, isto sensitive
je, dreft jako lijepo mirise, nista poslije ne treba
a neke bebe imaju jako osjetljivu kozu pa im omeksivac dodatno smeta, i prasak im treba duplo isprati
srecom, moje cure nisu takve, al ne volim kemiju na bebama - i kupam ih samo u vodi, sa par kapi bademovog ulja
beba ima najdivniji miris na svijetu i ne zelim da mi ista ometa taj miris :-) jooooj, jedva cekam!
Znači tribalo bi i opeglati robicu. Ma nije problem nego jeli se robica za tako male bebe pegla iz razloga jer uništava bakterije ili ? Zar nije dovoljno oprati robicu na 60 i poslije u sušilicu? zar ne bi to trebalo ubiti bakterije:?:
(ps: nemojte mi se smijati ne znam :škartoc: pa pitam )
ja si mislim prati u nekom laganom baby tekućem prašku i ispirati bez omekšivača
negdje mi je ostalo da se 2 puta ispire ali možda je to bilo za platnene pelene
ja sam inače za njih ali kome god kažem da ih namjeravam korisitit dobijem takav omalovažavajući smijeh da mi bude žao kaj sam uopće ikaj rekla, kaj da velim jedine odobravajuće riječi dobijem tu na forumu i od drage Mojce na kavici
bila opet u šetnji sa cukom i baš smo uživali, nemogu vam objasniti koliko ja u tome uživam. Sve mi paše hladan zrak, lagana kišica mi ne smeta, zabundam se ja. I tako gledam ja njega kako juri za pticama po nasipu i usput razgovaram s djetetom. I nakraju na 10m od stepenica dođe nam ususret pušteni pas, mislim i moj je pušteni ali kada vidim drugog prvo svog pozovem sebi i vežem pa pitam kaj je, ak je cura pitam jer ga smijem pustiti da se igraju a ak je dečko produžim dalje. Gazda ovog vikne iz daleka dečko, ja svog polegnem u nadi da će ovaj proć, a nemam gdje ni lijevo ni desno jer sam gore na nasipu a s obje strane je strma mokra trava, moj je kreten priznajem i ima problema s muškim psima ali zato znam kaj trebam napraviti. Ali eto ima ljudi koje molim dajte ga zovite, makakvi 2 puta se derem dajte ga zovite, ovaj onak vikne ime tek toliko a njegov pas i dalje sve bliže nama. Naravno da se moj kreten propeo, ja ga natežem i vičem - dajte ga zovite trudna sam ne mogu se natezati. Ajd onda je ubrzao korak i potjerao svoga. Tresle su mi se ruke, malo me i probolo u trbuhu ali rasplakala sam se strašno. Neću više tako moći uživati i od onda samo plačem. Mališa mi se javio da me malo utješi a ja si sada pečem kiflice, kvragu i dijeta trebam se smiriti. Oprostite na duljini i vjerojatno vam je ovo i glupo jer kaj još radimo s tim pesom kada je takav....mi smo stvarno već bili više izvan MPO priče nego unutar i trebala nam je distrakcija, a sada, sada mi se srce slama....znate onaj osjećaj znate kaj je potrebno učiniti a to je zadnje što možete učiniti....idem razvaljati kiflice
curke, nemojte nikakve kupovne omekšivače koristiti za baby robicu - to je živo zlo. MM je alergičar i reakcije na omekšivač su mu katastrofalne. a bebina koža je tako nježna... ja sam prala s dreft sensitive + duplo ispiranje. i dalje tako radim i od kad se Nola rodila, omekšivač ne kupujem. i stvarno nam ne treba. moja mama i sestra su forsirale peglanje neko vrijeme bez obzira na sušilicu, a da sad imam drugo dijete, nema šanse da bih peglu palila - sušilica sve pobije i stvarno nema potrebe. uostalom, vidjet ćete kad rodite koliko će vam teško biti izdvojiti za to vrijeme. i forsirat ćete se neko vrijeme i na kraju će većina vas doći do zaključka da je bilo nepotrebno - trust me :) ja sam zapravo na kraju skroz izbacila peglu i nismo kao da nas je krava žvakala :) a za bebu je sušilica čist fajn (mada kužim da želite da je sve dočeka savršeno :)).
Nemam susilicu pa ne znam kako roba izgleda kad izadje iz nje. :škartoc: Sta ne bude pamuk zguzvan? Plis bude meksi kad se opegla, tetra pelene se i tako peglaju. Kad su bas malecki ja sam ipak za peglanje bar onoga sta ide direkt na kozu, cisto dezinfekcije radi. A i roba mi ljepse izgleda. Inace sam frik i vecinu robe peglam onako po savovima i ne volim zguzvano i nabore. Susjeda znam da je malom bodice i robicu samo na radijatoru susila pa je mali bio ziv i zdrav, jedino ponekad malo neuredan.
Za pp ide duplo ispiranje, bar ja tako radim otkad mi je mali imao nekakav osip pa ja to za svaki slucaj. Ako dvojis platnene ili ne, ja toplo preporucam. Krenula sam s njima tek kad je drugi imao preko godinu dana, jest da se malo vise bakces njima ali nije sad da ih ribam na potoku ili gubim dane na njih. Posto nemam susilicu uzela sam pelene sa dzepom da se brze suse pa gubim nesto vremena dok ih rastavim pred pranje i sastavim nakon susenja. Al nes ti posla, uvrh glave desetak minuta svakih 4 dana. To je tvoj izbor. I ja sam prije u cudu gledala kako se ljudima da a onda sam ih vidjela u praksi i skuzila da nisu bas toliki bauk.
lina draga ja ti šaljem jedan veeeliki :love2:
Meni roba iz sušilice ne bude toliko ni zgužvana možda malo, ali bebina robica je mala pa se to ni ne zgužva u sušilici a bude lipo mekana. Znači bilo bi dobro da makar prva tri miseca peglam bodiće i sve što joj bude direktno na koži.
mi imamo perilicu i sušilicu u jednom i jako mi izgužva rublje aiko je bubanj jako veliki, no opet ne onoliko veliki koliki su kod sušilica
tako da je sada koristim samo za ručnike, deke
no nadam se da kada se preselimo kupiti i novu mašinu i posebno sušilicu
corina prema nekim "pravilima" trebalo bi se peglati do 6.tj bebina života da se ubiju bakterije, a kasnije više ne. E sad, činjenica je da i pranje i sušenje u sušilici odrade posao...ja ne vidim preveliku potrebu peglanja s obzirom da ne možeš ni peglati tu robicu baš na najjačoj temperaturi....osim bodića. I dobro je svu robicu duplo ispirati.
Hvala vam sada sam pametnija :)
Onda ću peglati ribicu makar prvih 2 mj. kako kaže Muma .
imam i ja oko sebe par koje vole omalovažavati.... samo ih čekam.. najpametnije su, a ja namjerno provociram :mrgreen: a na svaku njihovu imam i te kakav odgovor, samo ih čekam. (to mi nisu frendice, nego silom prilika žive blizu mene pa ih stalno viđam)
pa je tako bilo rasprave oko toga što želim epiduralnu jer će i bebi biti oduzete noge, pa komentari na to što sam uredila sobu za bebu, pa kolica, pa moj stav o dojenju, pa im smeta što se mažem protiv strija jer unosim toksine u tijelo, pa zašto jedem slatko, pa zašto burek (dok sam bila u toj fazi) itd itd :ban: ah....
lijepo pripremiš odgovor unaprijed i budu stale :hand:
super su mi savjeti tih "super mama" koje sve rade kak treba i doslovno su previjale pelene i dojile bebe dok su ih još imale u trbuhu..... :roll:
lina grlim, samo se ti izjadaj
kikica ja ne peglam tetre, samo prvi put
kod slijedeceg pranja vise ne, ne vidim potrebu
ja imam odvojeno perilicu i susilicu i sve bude jako mekao
I ako izvadim cim se osusi, skoro nista nije zguzvano
popeglam sve za prvi put, pa prvi mjesec samo bodice, a ostatak robice bas i ne- ionako je nakon susilice mekana i nije zguzvana, pogotovo plis
a savjeti- s vremenom oguglate...ja sam znala onako "fino" odgovoriti pa vecini vise nije palo na pamet opet savjetovati
postoje oni koji su dobronamjerni, ali neinformirani pa ja probam objasniti, ako ide
i postoje oni zloceti, a tih sam se naslusala i za platnene i za dojenje -eee, ti se nisu dobro proveli
mislim, na kraju krajeva - moje dijete, moja odgovornost
Bbella, bebi ce se oduzeti noge? Haaa?
jutro drage moje :coffee: i jako pasajuće kiflice od sinoć
mi smo malo bolje nego jučer ali i danas već osjećam da sam u blue fazi, dobro da je mm otišao na posao prije nego kaj sam se ustala jer sam već imala u glavi svašta nešto za zbrojiti i oduzeti
baš sam se jučer isplakala i kada mi je trebalo zagrljaja mulec se najeo luka
jutro,mmmmmmmmm kiflice ja bi al sad se vagala i u 2 tjedna dobila sam kilo nije puno al je meni šok a obzirom da sam do sada u mj dana dobivala po kilo :-x a baš sam sad gladna!
jel vas bole stopala?mene užasno!ko da cijelu noć pješačila.
željkice mene ne stopala ali prepone i kukovi ajoj, baš imam osjećaj da se to dole malo širi
makar ne kužim čemu jer sam ja inače jako rastezljiva, i sada u 41 kada se malo ugrijem mogu nogama za vrat:lol:
Cure jel ćete koristiti marame ili već kakvu nosiljku? Ja sam baš zainteresirana ali nekako bi htjela čuti iskustva iz prve ruke
Juuuutroooo!
linalena :lol: mulac se najeo luka, hahaha
a mene moj mulac razljuti gotovo svako jutro- jer se ne moze ustati na vrijeme i na vrijeme odvesti djecu u vrtic
ja se svaki dan dignem prva, skuham nama kavu, curama zgrijem mlijeko, obavim jutarnju higijenu s njima, pomognem im da se obuku, pocesljam i kaj jos treba...a on - ne moze ustati, popiti skuhanu kavu i krenuti na vrijeme grrrrr
mislim, djeca mi kasne na dorucak!!!
nosiljke - ja sam veliki obozavatelj :-)
imam elasticnu maramu, sling i mei-tai
elasticna marama mi je zakon dok se tek rode, ali i dalje
kasnije uglavnom koristim mei-tai, sling nesto manje
moja djeca su cicoljupci i nosaci, pa dok ne cicaju- nose se
u kolicima su u setnji samo dok su skroz male, al cim pocnu kuziti oko sebe, to izgleda ovako: idemo u setnju u kolicima i nakon malo negodovanja zaspu
al cim se probude, odmah plac i negodovanje
i ne prestanu nakon minutu-dvije (probala sam), onda ja vadim nosiljku, stavljam dijete u nju, a kolica guram prazna :-)
s bebom u marami kuham, perem, cistim, setam, name it :-)
mene spasilo!
jutro, danas sam i ja ranoranioc, nisam cijelu noc soavala kak spada, u pola 3 sam se isla ponovno tusirati! trenutno imam tetu spremacicu i jedva gledam!Ja nemam susilicu samo perilicu, srecom dobila budem proljetno dijete pa se pelene i robica budu sušile na balkonu!
ginger dođi na kavu!
zeljkice, mene boli sve, al srecom ne odjednom
malo prepone, pa ledja, pa noge, pa stopala i tak....
navecer sam naotecena pa me sve smeta...i tak, redovne cari trudnoce :-)