snupi, jos sam u pidjami, idem se tusirati i prati kosu
kasnije ili sutra? ajd salji sms
Printable View
snupi, jos sam u pidjami, idem se tusirati i prati kosu
kasnije ili sutra? ajd salji sms
ja se još dobro onda držim :lol: jedino šta od jučer ne pričam s mm tako da se sama danas vozim na pregled :-)
Ne znam da li ovo pripada ovoj temi ali imam problem, barem se meni tako čini, naime u 8tt sam MPO trudnoće i počele su mi jutarnje mučnine koje mi ne daju funkcionirati, na pregledima trudnoće sam i dalje ostala kod MPO doktora i tražila sam ga preporuku za bolovanje ili što već zbog mučnina jer zaista fizički ne mogu ići na posao i na to mi je on odogovorio da mi ne može ništa takvog napisati jer ne smije i da se to moram dogovoriti sa soc. ginekologom. Zovem ja soc. ginekologa i ona mi kaže da su to gluposti i da će ona bez problema otvoriti mi bolovanje kad joj donesem preporuku od doktora koji mi vodi trudnoću. Trenutno koristim godišnji jer ne mogu ići na posao i nemam druge opcije. Cure molim savjet što da napravim? :?:
željkice- ja sam sad u tjedan dana dobila malo više od kile, plakat ću od muke. Nikad nisam toliko dobila u tjedan dana... Iako, možda je tu još obilan ručak od jučer:lol: plus večera
doanna - meni je mpo doktor na nalaz napisao "molim mirovanje" i na temelju toga je soc.gin otvorio bolovanje
doana baš čudno od mpoovca da nije napisao mirovanje
jer i meni moja socka neće niš bez preporuke onoga tko mi vodi trudnoću, s time da je ona meni rekla da nije dovoljno da se napiše samo mirovanje već da mora biti jasan razlog mirovanja, tako da meni stoji, mpo trudnoća nakon 8 postupaka u 41 godini, trombofilija, povišen TSH, laparatomija
doanna meni je soc gin. bez preporuke mpo dr. otvorila bolovanje jer je bila upućena da smo u postupku. ako smo se toliko borile za djecu još najbolje da nam sad negoduju:evil:
Jutro...ajme, pa barem jednom nisam prva ovdje s linalenom :peace:
linalena kakve će pelene tko koristiti - njegova stvar, a svaka odluka za platnene je samo pohvalna. Neznalice se nek sakriju. Ne zamaraj se.
doanna šteta da si kod takvih ginekologa...ne znam zašto ti ne želi napisati bolovanje jer su mučnine "pokrivene" šifrom i na temelju njih možeš ostati 3 mjeseca na bolovanju.
A kud ćete vi varaždinke na kavu?! :oklagija: Mogu ja otkazati aerobik, salsu ili slobodno penjanje pa dođete na kavu...dajem i grickalice gratis :-)
ja očito ubola prave doktore, soc. gin. nema šanse otvoriti bolovanje bez te preporuke, baš sam jadna i da slažem se s tobom jojo kad sam se već toliko borila ostvariti trudnoću želim je sačuvati pod svaku cijenu
i ja sam mislila da mi moja soc. gin. neće otvorit bolovanje i već sam se pripremila na svađu ali otvorila mi je bez problema ( inače je isto malo čudna)
doanna i jojo pa dobro došle kolegice, tipkajte s nama:zaljubljen:
jel sam se požalila da sam još pored svega jučer slomila 2 nokta od čega jedan hmm recimo normalno a drugi mi je pukao unutra do pol mesa pa ne mogu ni to odrezati a moram imati flaster jer kak nekaj taknem vidim zvijezde - baš mi je jučer bio dan grrrrrr a bio je zapravo lijep jer smo ušli u 24tt
ja sam jučer bila kod svoje soc. gin.i samo me pitala ak radim,ja sam rekla da sad koristim godišnji da to potrošim pa bi onda bolovanje,rekla je da nema problema i da mi bude odmah pisala prijeteči pobačaj tak da može dati bolovanje bez problema,kad potrošim bolovanje..super je i nikad mi nije radila probleme
Jejja, malo kasnim, bravo za srce :heart:
Tigrical, popišanac mali, ma samo nek ste vi dobro, a za ostalo ćemo lako!
da vas pitam za patronažne,ja vodim trudnoću kod privatnika pa kako to ide s patronažnim jel se ja negdi tribam javit ili kako šta,neznam ništa!:škartoc:
Linalena, ne daj se obeshrabriti. Evo mi smo prije mjesec dana prešli na platnene i zakon su, a svi oko mene su, kao i mm i dalje skeptici. Ali baš me briga, ja ih tako volim i imaš par minuta više posla s njima (za stavit ih sušiti i dignuti sa sušila, a ionako stalno neku robu perem tako da to ni ne osjetim), a bebina guza je jako zahvalna
U pravu si BB, iz bolnice jave pa ti se onda patronažna najavi za dolazak. Meni nije dolazila prije poroda nego poslije
Kod nas ne, u rodilištu kažu da se roditelji sami jave patronažnoj. Ali zato jer mi rađamo u ZG, a živimo u drugom gradu, pa možda zato...
Jednom sam čekala kod dr kad je došao tata s otpusnim pismom i rekao da je žena baš izašla iz bolnice i da su mu rekli da se javi patronažnoj.
Uglavnom ja u svom mjestu imam mali dom zdravlja (2 dr, svaki u jednoj smjeni) i jednu patronažnu. Žena kad rodi, onda netko ode u dz i dogovori se s patronažnom (ili ju mama nazove na mob, i to se može dobiti)
Ja sam sve prepeglala prvi put prije nego se mali rodio i valjda ubila sve bakterije i onda smo odustali od peglanje jer stvarno ne stignemo još i to, i onako sam bila ko zombi prvih mjesec dana, i eto ništa mu nije živ je i zdrav!
Recimo koristimo i one platnene pelene koje idu na kožu i koje se inače ne peglaju...
leptirice draga,,,,kak si? danas 37tt :klap: u terminu smo.... to je to :-D
Doanna, inzistiraj. Prekomjerno povraćanje u trudnoći (hyperemesis gravidarum) - O21, ne treba ti za to preporuka MPO-ovca.
Nisam pokopčala u vezi trudničke knjižice, za što nam to treba i što fali običnom papiru na koji dr. piše svaki pregled?
Ma nije trudnicka neophodna, ako ju nemamo moramo u rodiliste donijeti sve papire od pregleda.
DOANNA odi kod doktorice s tim papirima koje imaš, meni je pisala šifru nadzor nad trudnoćom zbog neplodnosti, ne znam točno koja je oznaka.
kod nas se u trudničku zapisuje težina,tlak i ne znam ak još kaj drugo,meni je dr. rekla da dojdem u utorak da mi otvori trudničku knjižicu i u srijedu na ultrazvuk..konačno,onda bum taman 8tt..ne znam zakaj mi u tickeru piše već sad 8,a tek sam 7
hvala na inf o patronažnoj, kuća je sređena sad idem sebe dovest sredit valjda ću do 4 bit gotova.
Ako ti socijalac vodi trudnocu, moze ti na papir napisati koju god dijagnozu da otvoris bolovanje. Ako ti samo pise uputnice i slicno, onda mozda zato trazi da joj ginic kod kog vodis trudnocu napise preporuku, da se "pokrije". Obicno MPO-ovci uvijek stave napomenu mirovanje tako da ne kuzim zasto tebi toga nema. Moja seka je dobila bolovanje na osnovu povracanja tako da ti to sigurno moze otvoriti.
uspila bravo ja :klap: čak sam i kosu uspila izravnat a inače imam ricastu!sad čekam 16 h pa na pregled.
upravo mi stiga nalaz od uk i uredu je al mene i dalje nešto bocne od pupka pa sve prema dolje baš bude neugodno i bolno , možda se mali igra a neznam pitat ću dr.
željkica sretno i uživaj! Čekamo izvještaj :-D
evo mali update od nas sa današnjeg pregleda,stanje cerviksa bez promjene,uloživa za vršak prsta(tako već treća kontrola pa je ok jer se ne mijenja)dobila sam 10 i po kila,s tim da sam se malo šokirala jer su 4 od ova prethodna 4 tjedna,ali ja ih ne vidim nigdje osim u trbuhu,uglavnom nek napravim ogtt jer mi ko i u prvoj trudnoći ima dosta plodne vode,ali to ne gledamo kao problem,cura ima oko 900 grama on mrvicu više,uglavnom sve je super i nalaz je uredan,sljedeća nam je kontrola za tri tjedna
cure čitamo vas uredno ali kraj ove moje zvrke ne stignem pisat a i ne smijem joj pokazat laptop jer je odmah nekoliko tipki vani
Doanna,koliko sam ja shvatila iz tvog prvog posta mpo -doktor ti je rekao da ti on ne može napisat,odnosno otvoriti bolovanje,što je i logično,a socijalci traže pokriće tako da bi ga ja na tvom mjestu samo zamolila za tu preporuku na osnovi koje će ti soc otvoriti bolovanje,ali nažalost znam mnogo slučajeva gdje su trudnice išle paralelno na preglede i privatno i kod socijalnog jer isti ne bi htio izdati uputnice ili što već treba
Bluebella,još malo,,sretno
Linalena čitam tvoje postove o šetnjama po mom kvartu,(pretpostavljam),ili susjednom gdje sam odrasla i odmah mi dođe sjeta,još kad si zamislim šetnju po nasipu sa pesom(moj je nažalost prošle godine uginuo),uh uh
novim trudnicama čestitam,i želim vam lijepu trudnoću
Linalena :lol: , nasmijala sam se na komentare o pp. Mi smo na pp od dolaska iz rodilišta, a nedavno smo dobili na poklon oooogroman paket Pampersica pa je nastala pomalo neugodna situacija, meni jer sam morala reći da ne koristimo jednokratne, a onda i gostima koji su skužili da su skroz fulali poklon :lol: uz komentar da do tad nisu znali nikoga tko koristi platnene pelene. U svakom slučaju, ne daj se obeshrabriti.
Što se tiče pranja robice, mi koristimo Frosh, bez omekšivača. Meni je puno prihvatljivije da dijete na koži ima malo grublju tkaninu, nego mekani bodi pun kemije (omekšivača). Svu robicu i pelene popeglala sam prije poroda i jednom nakon. Od onda je pegla u špajzi :mrgreen: .
Meni je stalno sve dječje popeglano. I bit će.
...dok god moja mama bude dolazila u posjete :lool:
hahaha ... dok mama dolazi (najbolje su mi ove tri točkice)
obzirom da sam cijeli dan bila nervozna, nazvala sam opet mpo doktora i ispričala mu da mi soc. ginekolog ne želi otvoriti bolovanje bez njegove pisane upute, na to mi je on opet ponovio da su to gluposti i da su oni sa soc. ginekolozima sjedili na sastanku 2 sata da bi se soc. ginekolozi izborili za jedino pravo da isključivo oni mogu utjecati na bolovanje mpo trudnoća, također mi je rekao da oni više ne smiju pisati uputu mirovanja nakon izvršenog transfera kako je to do sada bio slučaj i neka moj soc. ginekolog izvoli raditi prema uputi za koju su se izborili. Uglavnom, nisam ga pustila s telefona i tražila sam ga da mi pomogne u ovoj situaciji jer što ja sad kao pacijent tu mogu između njihovih prepucavanja i na kraju smo došli na to da će mi napisati preporuku za moju ginekologicu da mi otvori bolovanje. Vidjet ću sad kako će to završiti ali očito da je nešto divlje u zraku.....
to ti je ono kaj sam ja napisala - soc.gin mi je napisala bolovanje nakon što mi je mpo dr napisao neki razlog zašto bi trebala na bolovanje a ne samo na osnovi njegove preporuke za mirovanje. Očito je moja dokica bila na tom sastanku. :lol:
Jedina sam na amnio došla s novom uputnicom, jednom a ne 3 (ili4) pa sam izazvala pomutnju, sada imam uputnicu D1 u Petrovoj i više ni KKS ne mogu ići izvaditi u DZ već sve u petrovoj
Ali tebi bi stavrno trebalo bolovanje zbog mučnine, bolovanje koje postoji i za spontane trudnoće. Prestrašno je što se mi moramo s njima ganjati a kao sve u našu korist
Jeeee,bbella ja sam danas spremila robu koju cu si obuci kad me ulovi vrijeme za otic u rodiliste, cijeli me dan drzi neka panika oko tog puhanja-tiskanja, neznam sta je sad to, ali nekako me strah hocu li ja to znati. Nisam nista vjezbala. Onda sam pripremila robu koju cu si obuci za odlazak kuci,nadam se da cu imat snage i volje za se malo usminkat.
Neznam zasto me danas pere ta panika, jooooj valjda cemo izdrzat tu bol.
Mimi das koji savjet? Jos nisam odlucila za epiduralnu...
Evo i nas s pregleda sve je u redu cerviks morfol.uredan mjeri 50mm u u zatvoreno kao t ,kcs uredni placentacija uredna bebolinac ima 690 g pokreti uredna dinamika ,količina vode uredna dobila popis pretraga za obaviti i kontrola za 4 tj sto se tiče bolovanja nisam nikad imala problema trudnocu vodim privatno a socijalac mi na temelju preporuke samo produži bolovanje ,,,