:lol:
Printable View
Bravo Zima77 raste beba,raste.....
evo mene s pregleda,sve super i za 10 dana opet pregled,frajer procjenjen na 3300 , mali bezobraznjak nam se beljio :P sram ga bilo!
zeza mene dr da mali ima veliki nos a ja njemu šta se bunite vi ste ga napravili a on meni sad još traži alimentaciju! :lol:
:-D za sve ostale preglede!
butterfly to se i ja pitam za bol,uf baš me strah!mene panika ne pušta!:nope:
Željkice bravo :klap:
Ahh Poljak i njegov humor....jednostavno obožavam tog čovika :mrgreen:
kad pocnete s jednim deterdjentom nastavite s njim ako nema alergija, a omeksivac ne treba, sto manje kemije to bolje
Zima i Zeljkica bravo za preglede, baš uživam u lipim vijestima., e i mene si Zeljkice nasmijala :-)
Super pričica :lol:
Čestitam na svim dobrim pregledima
Evo,pošto su aktualni pregledi,da se i ja javim. :-) Bili danas na 4d. Mališa nam fino raste,ima 600g. Sve je super :-) Uspjeli smo čak i neke slikice u 4d dobit (sa sekom prošle godine nismo bili te sreće).
:-* svima u finalu,onima na mirovanju i ostatku ekipe :-)
jutro komadi :coffee: i jutros nema kiflica šmrcšmrc
Meni je sada pričao doktor na anomalyu da je 4D zapravo samo film sačinjen od 3D slika - kako ono ide 40 (hmm ne znam) slika u minuti i od statičnih slika nastane pokretna slika pa se dobije dojam pokreta. Isto kao i 3D u odnosu na 2D (ako sam dobro shvatila pojednostavnjeno objašnjenje) samo što se sada uzima puno slika na raznim dubinama pa se dobije osjećaj dubine. Kaže da je na početku razvoja 3D UZV trebalo po pola sata da se dobije jedna slika i naravno da je pritom beba mirna
Meni inače baš nekako bebač miran jučer i danas al vidim da mi je trbuh narastao iako je uterus još ispod pupka - kada se podigne iznad pupka?
E da i uvijek zaboravim pitati kako vam izgledaju grudi - meni su bradavice malo tamnije, aureole malo veće (ponekad kao CD) ali najsmješnije mi je tkivo okolo, sve puno bijelih točkica, a kako je koža lagano roskasta izgleda baš smiješno, roza sa bijelim točkicama. Al me uoće ne bole ufff hB
dobro jutro cure nije nas bilo dugo na rodi. mi smo malo odmarali u bolnici i bilo nam je fino bas smo se odmorili , a svi su oko nas trcali ko da smo neznam ko. u sustini kad smo kod pregleda mi uradili sve analize koje se mogu uraditi i naravno sve savrseno , a momci jedino malo pokrupni tj za dvije sedmice idu naprijed pa ispada da smo sada 26 nedeljaa po uz umjesto 24 po oplodnji i zadnjoj menstruaciji, bas vole jesti.
sad smo mirni 3 sedmice bez ikakvih kontrola i doktora.
boss :klap: i :zaljubljen: i :sing:
jel ih fino osjetiš, ha??
moji vise ne udaraju nemogu se pomjeriti koliki su samo lagano pokusavaju razvuci stomak al nema vise onoga da udare nogom, dosla guzva nemoze ni igla stati.
jel imaju svaki svoju posteljicu i vrečicu?
kopiram s jednog drugog foruma (nadam se da smijem, izvor ne znam). Ovo me je baš zanimalo jer moj doktor uvijek piše te neke kratice
mjerenja trbuha:
"U medicini se visina dna maternicer izražava dogovorenim znakovima pri čemu F znači fundus (dno maternice), S označuje stidnu kost (simfiza), P označuje pupak, a X označuje nastavak prsne kosti (ksifoid). Pa tako u trudničkoj knjižici piše F = X/3, znači da je dno maternice tri poprečna prsta ispod prsne kosti; ili F = 2/P, znači da je dno maternice dva poprečna prsta iznad pupka.
Bolje i točnije je označiti visinu dna maternice u centimetrima udaljenosti dna maternice od stidne kosti: običnim krojačkim centimetrom se izmjeri udaljenost dna maternice od gornjeg ruba stidne kosti. Od 16. do 36. tjedna se dno maternice svakog tjedna udaljuje za daljnji jedan cm od stidne kosti, a broj tjedana trudnoće odgovara broju cm. Normala za 32 tjedna je 32 cm. Trudnica sama može to mjeriti. Veća vrijednost pobuđuje sumnju na blizance, povećanu količinu plodove vode ili vrlo veliko dijete, a smanjena vrijednost, posebice izostanak povećanja vrijednosti, na usporeni rast djeteta. Takvi nalazi zahtijevaju dodatnu prosudbu liječnika, uključujući ponovni, izvanredni ultrazvučni pregled."
evo mojeg stanja:
12tt = F 2/S
15tt= F P/2
20tt= F 1/P
mene sada buni jer ja zadebljanje osjetim ispod pupka, ajd ipak ne kužim ja to , gdje je kaj???
boss dobrodošla nam natrag :)
Hm, ja bih probala izmjeriti trbuh, ali stvarno ne mogu napipati i znati gdje mi je maternica i sve to unutra...
Ova tema je najaktivnija na forumu. Ako ne upališ komp par sati ode par stranica.
Čestitam svima koji pune tjedne, onima koji su otpušteni iz bolnice - boss bravo za udarače i svim okruglicama na mirovanju.
linalena, meni na pregledu rekla da mi je sad točno iznad pupka...išla sam sad pipat i ništa ja ne osjetim, kako ti to osjetiš?!
Nisam uletila prije u raspravu o platnenim, ja ih isto planiram koristit. I super mi je kad me netko pita zašto neću koristit "normalne" pelene nego platnene...haha, ali izgleda da me trudnoća smirila, ne odgovaram bezobrazno nego se trudim objasnit ako žele.
Ginger koju sušilicu imaš? Pošalji mi na PP jer smo sad u fazi kupovanja.
željkica bit će to prava muškarčina :-)
Zima, boss, lovekd :-D nek su bebice super! Ne prihvaćamo drugačije.
Što se tiče opipavanja maternice i tih mjera...i ja sam pokušavala napipati nešto prije ali nije mi baš uspjevalo. Možda zato jer je bila manja maternica pa nije toliko lako opipljiva :neznam: Ali sad kad legnem na leđa točno osjetim dokle seže i čak sam išla mjerit da li ta udaljenost u cm odgovara tjednima trudnoće..ispalo je stvarno točno. Ok...to je bilo čisto radi dosade :lol: Inače, na 24+5 mi je gin napisala F= P...do sad nisam ni analizirala što to znači.
tigrical super odluka i mi smo na platnenima od kad je mali napunio mjesec i pol a i prije sam ih koristila za široko povijanje umjesto onih tetri i ćiripa preko jednokratnih (onda mi je bio još premali a i nisam imala snage za niš)
Buteerfly kakvih savjeta u vezi epiduralne ili poroda ili?
Epiduralnu ćeš znati da ili ne kad to sve krene a i nije rečeno da ćeš je dobit sve ovisi o nalazu, bila je sa mnom jedna žena u predrađaoni koja ju je tražila pa je nije dobila jer rodila samo nakon onog peptidina kojeg je dobila u predrađaoni i bila je svega pol sata u rađaoni a ja je nisam htjela ali kad sam vidjela da porodu nikad kraja onda sam posustala i dr. se složio s mojom odlukom.
Informiraj se o dojenju prije nego kreneš super mi je onaj Rodin CD jer poslije nećeš imati kada o tome proučavati, nemoj računati na veliku pomoć ovih sestara u bolnici.
Ispascu prava plavuša al ja to sa mjerenjem ne kontam kod mene su noge skroz dole nisko a glave ispod rebara pa gdje god pipnem puno.
Linalena baš nam za da zanimacija danas.
aaaaa koje zatišje!
da pitam jel se smije piti prenatal nakon poroda?inače pijem od solgara i danas popila zadnju pa neznam oću li kupovat novu bočicu.
Mislim da se cak preporucuje piti prenatal neko vrijeme nakon poroda, ako me sjecanje dobro sluzi. Ja sam ga pila jos cca 2 mjeseca nakon dolaska moje sefice.
ja sam pila nekih 3 mjeseca za dojilje mulitivitamine od prenatala..... jer mi je kosa užasno počela otpadat nakon poroda....a poslije kada sam razgovarala sa prijateljicama skužila sam da je tako kod mnogih....
Da mravak poslije poroda svim ili barem vecini opada kosa jer u trudnoci nije. I ja se trenutno linjam jako
znači li to da nama kojima otpada u trudnoći neće opadat nakon poroda:) ?? i čime bi mogli spriječit opadanje
Jutro žene!
željkica samo ti kupi novu dozu, trebat će ti vitamini i nakon poroda - ako si pila do sad pretpostavljam da ćeš htjeti piti i poslije. A bio to neki prenatal ili postnatal - sve je to ista stvar.
S obzirom na moju malenu ljenčinu ja sam jučerašnje poslijepodne provela u edukaciji o porodu na zadak...znam da ima još vremena da se okrene (ide mu i u prilog jer je manji bebač) ali ipak :unsure: Edukacija je završila zatvaranjem svih topica o tome, barem dok ne vidimo stanje na idućem pregledu. :o Osjećam se baš izgubljeno. Do sad sam se usmjeravala na običan vaginalac, po mogućnosti što prirodniji, malo srediti psihu i uskladiti je s tijelom, povezati se s bebom itd... A sad, nemam pojma kakav me uopće porod čeka, i više nisam spremna ni na što...sve mi je u nekom košmaru :predaja:
No dobro...za početak želim vam lijep dan, ipak je vikend :-) Evo i kavice :coffee:
jutarce,može kava.
Muma a ja sam sinoć prije spavanja kopala na youtube o porodu pa možeš mislit kako sam spavala ,veliku grešku sam napravila.
moram se pohvalit da me leđa bole i tako bi na masažu otišla.
bluebella& butterfly kako ste?
cure ,moje drage dobro jutro
svašta nađemo na internetu, zato ja prestala koristiti google, evntualno tu i na forum.hr pređem preko aktualnih tema i to je previše
Mene zgrabili sinusi i grlo, inhalirala se s čajem od kadulje , sada idem grgljat grlo pa natrag u krevet. Maleni mi se javlja puno laganije nego inače a i čini mi se da se malo primakao sredini pa me glavica baš zna drmati po mjehuru da zvijezde vidim. Joj moram nagovoriti doktora na UZV sljedeći pon jer čim mi se dulje ne javlja paranoja lupa najjače pa se ili rasplačem ili ludujem na mm ili pesa
sada me digli oni kaj obilaze kuće i promoviraju neku vjeru.... živi će se vratiti iz mrtvih.....joj zakaj mi sada nije bilo pesa doma
Bluebella, sad vidim po avataru, i moj malac je imao tako usnica zadnji puta na 3d, baš su mi smiješni tako :)
ja nemam doma keksi, jedva čekam onda torbu za bolnicu
BB a koji keksići?
Vrci da da hoćemo slikicu
ovaj put manner-ove napolitanke, jučer je pala kinder čokolada i kviki gric, još su mi ostali Grancereali keksi. oni mi nisu tak napeti pa će vjerojatno dočekati svrhu :-)
budem u pon do dućana pa ću opet napuniti torbu..... sve se tješim da dućani i kiosci rade 0-24 pa usput do bolnice ću nešto kupiti :mrgreen:
e ja danas krenula napraviti spisak šta treba za mene i moju malu bembolinicu pa došla do pola i odustala.....popodne ću nastaviti.hmmm Blubella i Željkice dali ste vi kupile onaj Bivacin za sebe tj. za rane dolje poslije poroda. Netko kaže da je super a netko ne ?
e i zanima me dali ste kupili ne znam kako se to točno zove onu neku mast za bradavice ?
Bivacin nisam kupovala, ako rana baš bude velika poslat ću dragog po to (možda prođem i bez rezanja i pucanja :unsure:)
za bradavice sam uzela Purelan u ljekarni. svi kažu da je najbolji, njega sam stavila u torbu za bolnicu i odmah nakon poroda mi vele da krenem mazati bradavice, tj. prije nego ispucaju.
Za Bivacin sprej stvarno postoje dvostruka mišljenja. Neki kažu da treba špricati da se rana osuši, a drugi kažu da se ne smije naglo sušiti jer ionako konci stežu pa bi to povećalo problem. Meni je zadnje rekla patronažna da se ne suši nego se mora vlažiti i predložila Bepanhthen. A sad, tko će ga znati. Doduše, i ja se nadam da mi neće trebati i da će weleda i masaža odraditi posao. 8-)
nama su rekli kako bebi za pupak, tako i za ranu - octanisept.
nisam kupila bivacin za sebe nego za bebu za pupak,a to za bradavice nisam ni znala :škartoc: daj uputite me i idem odma kupit ,reći će mi mm samo da ti je skitat jedva si dočekala :-) šta se one smiju mazat ako se doji?
imaš čak i temu o kremama za bradavice.... al ove moje što su rodile sve redom su Purelan koristile i hvale ga. također preporučavaju kod upale dojki staviti list kupusa u grudnjak.
Purelan ne moraš ni brisati prije dojenja.
p.s. bivacin se izbjegava koristit ako se ne mora jer je antibiotik, tako da sad patronažne uglavnog preporučavaju octenisept.