48 sati nakon cijepljenja ili 48 sati nakon prve pojave tempetarure?
Jer ako je ovo prvo, prvih 24 sata je već odradio :mrgreen:
Printable View
48 sati nakon cijepljenja ili 48 sati nakon prve pojave tempetarure?
Jer ako je ovo prvo, prvih 24 sata je već odradio :mrgreen:
Nakon pojave temperature
A dobro, nadam se da će to kod njega ipak kraće trajati.
Sreća da trenutno ne mora u školu, a nismo ni na ljetovanju pa da mu propadaju dani zbog cijepljenja.
Meni je baš neobično čitati kako se bojite na ljetovanje zbog korone. A i općenito da se toliko bojite korone, kao da ne postoji milijun drugih bolesti, a i nezgoda koje se mogu živom čovjeku desiti. A pri tome ste svi cijepljeni protiv nje.
Ja nisam cijepljena, pa me svejedno kod nadolazećeg ljetovanja više brine:
- da sigurno i sretno dođemo na odredište, i kasnije natrag kući
- da djeca negdje ne padnu ili na drugi način se ozlijede na kamenju, i sl.
- da se ne utope jer ne znaju plivati - odnosno radi toga sam u konstantoj laganoj napetosti kad su u moru, i stalno ih moram imati na oku, praktički svaku sekundu jer sam svjesna koliko malo treba da se takva nezgoda dogodi
- da ne pokupe neku virozu kao što se zna desiti kod promjene okoline, ili upalu uha, proljev i sl., pa nam to zagorča ljetovanje
- da ne dobiju plikove od sunca, ili ih ispikaju komarci
...
- da se negdje ne izgube
- da nam se ne desi neka druga nezgoda
...
- da ne pokupimo koronu (ta strah mi je negdje pri dnu popisa...)
Ne kažem da me uopće nije strah korone, naravno da je (ipak su tu mediji dobro obavili svoj posao), ali kroz glavu mi ipak više prostruje neke druge brige i bojazni...
Svako doba nosi svoje strahove. Nemam male djece i automatski mi otpada više od pola ovih na tvojoj listi.
Pandemija ne radi samo strah od bolesti same, više strah od nemogućnosti povratka, izolacije, tko zna kakvih administrativnih peripetija. Uf, sad sam ti dodala strah o kojem možda ni mislila nisi :)
Mene recimo nije strah da se razbole tamo od standardnih bolesti, niti me strah komaraca, opekotina i sl. To sve znam riješiti bez problema
Ovo mi je frka samo da ne donesemo mojima, a oni su možda nereaktori i sl.
elleanora većine tvoji strahova nemam više jer su djeca već velika i dosta samostalna.
Ali te razumijem jer sam prošla to sa klincima naravno što su veći svake godine je sve lakše.
Mene ove godine brinu prvi večernji izlasci na moru.
Godinama ljetujemo u jednom malom mjestu koje u špici ako se sve poklopi ima 40 stanovnika inače nas je 25-30 .
Na plaži nas bude oko 80 od kojih se svi znamo od kada smo bili klinci a sad već nečiji klinci imaju svoje klince .
Ne zamaram se koronom na ljetovanju jer si ne želim kvarit ljetovanje.(ništa se neće promijeniti ako ja brinem)
Poimanje gužve na plaži je subjektivno , meni osobno čim dođe par ljudi više smeta zato MM i ja odemo barkom na pola uvale i uživamo sami.
Klinci za sad vole tu našu "gužvu" i ostaju na plaži iako su prošle godine znali čamcem prelazit na drugu stranu uvale sa odabranim društvom.
U tome smo ekstremi jer se ne spuštamo niti u obližnje mjesto u dućan ako nije nužno.
Naravno trebaš nekad klince odvesti na sladoled ali i to nam riješi Family frost na plaži pa je veći gušt.(dolazi 2/3 puta tjedno uvijek netko kupi sladoleda za djecu na plaži, što je super jer onda niti jedno dijete ne ostane gledajući ostale)
Našim prijateljima koji su dolazili u posjetu je super tako 2/3 dana nakon toga im fali gužva,
U našem malom mjestu se sve zatvara oko 22h i tako je bilo i prije korone tako je i sad pa nama nema neke velike promjene , osim što ima nešto manje ljudi što nama čak i odgovara.
Ella lajkam vase malo misto :heart:
Bome meni i dok su bila mala djeca nisam imala nista od ovih strahova i briga, ja sam bila onaj lezerni roditelj, lako cemo :mrgreen: i fakat nikad nikakvih neugodnih iznenadjenja, nikad nismo u zivotu bili u ambulanti na odmoru ni ja, ni MM, ni djeca.
A i da jesmo, nije mi to neki issue.Bitno da se rijesi.
Neke stvari nisam nikad u zivotu ni pomislila npr da ce se izgubit, utopit i sl. Doduse jednom smo izgubili L i to na Jarunu na proslavi. Nas 15ak a dijete nam nestane :lool: a ja ogromna s trbuhom do zuba.
S obzirom da nisam sklona brigama za stvari na koje ne mogu utjecat ne cudi me da uopce ne strahujem od korone tu na odmoru.
Evo prvi susjedi su nam bili tu na moru u izolaciji jer im je sin koji je otisao kod tate u Ka ispao pozitivan odnosno trebali su bit u izolaciji al su se pravili blesavi, nisu nikom rekli,a njihov drugi mali je svako vece bio vani u igri s ostalom djecom ukljucujuci nase.
I sta sad da ja radim??MM je bio opravdano ljut jer su neodgovorni, nije ni meni drago jer su nam tad djecu cuvali baka i dida, al sta da radim bilo proslo nitko se nije zarazio. A mogla sam bit van sebe i cupat si kosu, promatrat djecu bjesomucno.
jesu se zarazili ili ne.
Moja je jučer u 11 h dobila drugu dozu Pfizera, 13 god, ja sam računala da će navečer zakurit, ali vidim sad da je današnji dan kritičniji. Zasad toplomjer-poljubac ne govori da je išta.
Vezano za strahovanja, more itd. - ja sam samo reagirala na to da čemu se bojat mora, kad se ne bojimo Zagreba - jer to razmišljanje nema nikakve logike, budući da je trenutno je ZG sigurniji. A ne može cijeli ZG ić na mjesta od parsto ljudi, ići će se i u Makarsku itd. Ja mislim da treba bit oprezan, a nisam mentalni sklop da me baš briga je li zaraženo 2000 ljudi jer ja sam sad na GO pa sam proglasila da me od datuma x do datuma y ne dira korona - nisam ja taj tip. A strah me svačeg - više, recimo, ježinaca, nego korone ove godine :mrgreen:. Al ne mogu nikako negirat karte i fakte - pa tvrdit da ima npr. više ježinaca u ZG nego na moru i više korone u ZG nego na moru - meni je sve to ista nelogičnost.
Meni je i dalje Zg puno veci podsjetnik na koronu jer moram puno vise nosit masku, s puno vise ljudi sam u zatvorenom (a svi ti s mora se ionako vracaju u Zg), a ovdje je skoro nemam na glavi. P r e p o r o d!!
Ne zato sto mi maska smeta nego sto me konstantno podsjeca na pandemiju i luda vremena.
Ja kad dodjem na more odmah radim rez i u drugom sam modu. portale ionako ne pratim, samo Rodu i fejs. Ma nista me ne zanima samo laganica morski djir :heart:
Hebiga razliciti smo :-)
Juce sam hodala medju jezincima u kristalno cistom moru.
Lili75 upravo tako, da su vam rekli i onda pustili dijete sigurno bi brinula.
Saznala si kad je bilo sve gotovo, naravno da je čovjek ljut.
Kod nas u principu cijela plaža "čuva" svu djecu na plaži. Što je super kad imaš klince sa malom razlikom i svaki vuče na svoju stranu.
Klinci imaju prijatelje na cijeloj plaži i ne moraš vuči hrpu igračaka jer svako donese po nešto.
Nezgoda je bilo poderanih koljena, čela , sjedanja na vlasulju, jež .... itd.
Hvala Bogu nije nam trebala nikad liječnička pomoć.
Sad su klinci stariji pa su drugi problemi.
Što sam starija to mi više odgovara mir .
Na moru izbjegavam vijesti pa se automatski ne brinem oko bilo čega što se tad događa.
Svatko za sebe treba napravit što god je moguće da se napuni pozitivnom energijom i izbaci cijelogodišnji stres .
Pogotovo ove godine kad smo pod umjetnim pritiskom i stresom koji nam nabijaju.
Ella pa bas i nisam saznala kasnije nego sam s tim ogromnim trbuhom jurcala po Jarunu i trazila je, bila je gomiletina ljudi i guzva...al svejedno nisam poslije imala nikakve strahove da ce se netko od njih svoje izgubit.
Ti imas djecu jos stariju od moje, to su sad vec velika nasa djeca:-)
Ja svoje pustim i sami odu na obliznju plazu, a ja i MM istodobno na susjedni otok u nabavku hrane hahaha
Pa ovo je bilo jučer
Broj novozaraženih po županijama: Splitsko-dalmatinska (54), Zadarska (36), Grad Zagreb (33), Dubrovačko-neretvanska (13), Šibensko-kninska (12), Varaždinska (9), Koprivničko-križevačka (6), Osječko-baranjska (6), Zagrebačka (6), Primorsko-goranska (5),Bjelovarsko-bilogorska (2), Karlovačka (2), Krapinsko-zagorska (2), Sisačko-moslavačka (2), Vukovarsko-srijemska (2) i Istarska (1)
Nije sad da je Zadar puno veći rizik od Zagreba, u ovim brojevima jel? Jer sad u Zd ima isto puno ljudi, a u Zg manje jer su na godišnjima
Nikad se nisam bojala da će se izgubiti/utopiti i sl. A inače imam hrpu briga :mrgreen:
pa kad je nama skroz druga perspektiva, bili smo u tom istom Splitu kad je bilo puno više korone i još nismo bili cijepljeni, niti ovih 30ak posto ljudi oko nas
ja sam se isto od cijepljenja dosta opustila, iako nisam ni prije bila u nekom jako velikom strahu, ali eto u oprezu recimo..
gužvi po gradu ima u ovim uskim uličicama kad se iskombiniraju gosti kafića i restorana i prolaznici, turiste viđam i po plaži dosta, ali nije to ONO dok u kvartovskom Lidlu ne čujem 7 različitih jezika. Ali turisti mi uopće ne stvaraju brigu što se tiče korone, računam da su svi oni morali ući u Hrvatsku sa COVID potvrdom neke vrste, i statistički je jednostavno manja vjerojatnost da je netko od njih imao koronu baš u tom stadiju koji se ne može detektirat. Bez obzira što naša procijepljenost nije ni blizu onoj kakvoj smo se nadali, i dalje je sve to skupa bolje nego lani.
Organizirali smo na poslu međunarodni događaj sa oko 450 ljudi iz cijele Europe, i šire. Gotovo sve je bilo vani. Od njih 450, na testiranju prije povratka nađeno je 6 pozitivnih, dvije odvojene grupice, oni su se zarazili međusobno koji su bili skupa u apartmanu, kroz cijeli događaj nije bilo širenja u tih 8 dana.
Ali da, kad ideš negdje na putovanje, realna je mogućnost da će se dogodit da se netko zarazi i da onda morate u samoizolaciju i da se ne možete vratit kad ste planirali, i da sve košta više nego ste planirali. Ovi moji su tako ostali ekstra tjedan dana u Hrvatskoj, zatvoreni u apartman, čak i cijepljeni trener. Ne znam koliko je to vjerojatno, ali događa se.
[QUOTE=Lili75;3214925
Hebiga razliciti smo :-)
[/QUOTE]
I zato imamo statistiku da zanemari nase dojmove, a da nam fakte.
Po ovim faktima Zg i Zd skoro isti jer i u Zd sad ima puno turista ok i dalje je to puno manji ukupan broj ljudi nego u Zg, al opet...
I sve te brojke su minorne zapravo.
Sta ne?
Tko voli podatke, zanimljiv dokument :)
https://www.koronavirus.hr/UserDocsI...pdf?vel=700496
Sada da, al uz stav "ja na moru, sad me korona ne brine jer... ona je u ZG-u ili tamo negdje daleko, ali ne tu" će sasvim izvjesno postat značajne... za 2 tjedna :mrgreen:. Moramo li sve ab ovo, eskonencijalni rast itd. Jednostavno, lili, ne možemo obje bit u pravu, to je ili-ili :ghug:. Da su minorne i beznačajne, zašto sad stožer traži uz cijepljenje PCR za rizične zemlje, najavljuje zaoštravanje itd. (OK, ti to ne pratiš, ali želiš ovom topicu udarit cimbal - don't worry about a thing". A ne ide to, po meni. S manje od 50 posto cijepljenih 80-godišnjaka, makar se ti nalazili u Škripu na Braču - sve će bit isto, oni su za par tjedana u KB Split i tako dalje. Dakle, pamet u glavu - pazit na ježince (to ide na mene, još sam traumatizirana od prošle godine) i ne ismijavat ala "cirkus" oprez u hotelskim salama jer nema ama baš nikakvog razumskog uporišta u tome, osim "osjećaja".
Dobila sam super mim na ovu temu, ono s Batmanom i Robinom koji se reciklira na sve žive teme. Robin govori "Kad prođe korona...", a Batman mu opaljuje trisku i govori "Korona neće proći, niti ikamo otići, ostat će u populaciji kao i svi ostali slični virusi!". Cijepit ćemo se (valjda, lagano, dok svi shvate da nema skrivanja ispod kamena i bijega), prebolit ćemo, razvit će neki lijek, živjet ćemo i s njom, opadat će hospitalizacije (nadam se sa što manje mrtvih i posljedica, bez puno novih runda tisuća staraca koje smo već pokopali).
Ovo za ulazak u zemlju s potvrdom - friska figa. Mozda u avionskom prometu ali ostalo... Prosli vikend smo usli iz Slovenije na Bregani, kolone auta, nitko ziv nista nije pitao, carinik samo mahao rukom da se prolazi sto brze...
Meni osobno sve to lagano vec ide na zivce...dok se dobar dio rizicne populacije nije se cijepio.
Oni 80+ , pa i 65+ tesko da se cijepe zbog drugih.
Da ne radim u zdravstvu i da me svako povecanje hospitaliziranih opako ne pogodi rekla bih otvarajte sve pa sto bude.
Dok god moja kolegica od 62 godine, visokim tlakom , dijabetesom , pretiloscu i jos kojom dijagnozom govori da se nece cijepiti jer tko zna sto je u cjepivu i sto ce biti za 10 godina. Ono, tko zna koju ce posljedicu bas cjepiva dobiti za 10 godina...od kad to slusam ( a slusam vec dugo) zaboravila sam da uopce i postoji virus.
Što rekao jedan moj vršnjak: KOJE dugoročne posljedice?
Sirius :lool:
Ina33 :kiss:
Ja i dalje ne vidim na koji nacin ce moja briga pridonijeti poboljsanju ili pogorsanju situacije :-)
Ponasam se odgovorno, uzivam na odmoru i to je to.
Mislim da bi svi trebali tako zasluzeno odmorit "mozak na pašu" mode jer nam nepresušno treba malo "odmaka" od svega.
Ako je uspio moj muzic vrlo slicnih razmisljanja tebi (ko da ste twins :-)) sigurna sam da ces i ti, malo plivanja, malo supa, knjige i ti ko nova :-)
Kazu moji koji su letjeli nedavno za Hr da vrlo cesto ni na aerodromu ne pitaju nista. Kako ti padne grah..
Mi smo upravo dobili poruku od hotela u Njemackoj u kojem cemo prespavati na putu do Hr da moram donijeti i test ne stariji od 24 sata (!) jer od zadnjeg cjepiva nije proslo 15 dana. I sad moram nastimati kako krenuti na put, testirati se i dobiti rezultate u istom danu da ne bih spavala u autu. :mrgreen:
Jesi ti svjesna da samo domaci ulaze u statistiku.
Dakle ako si iz ZGB a testiran si u Zadru nisi dolje u statistici.
Ako si stranac a pozitivan si nigdje ne ulazis u statistiku.
Kao ni pozitivni na brzim antigenskim testovima.
Jel ti sad jos uvijek ZGB i ZD izgledaju tu negdje :aparatic:
može pitanje, od kud vam to da oni razdvajaju prema mjestu stanovanja tko će u koju grupu upasti?
Sami turistički djelatnici se se žalili kako im turisti/stranci kvare statistiku jer se testiraju kod njih pa ulaze u statistiku za taj dan.
Po vašoj teoriji ispada da naši državljani koji su vani idu nama u brojno stanje a ne u zemlji u kojoj su zatečeni.
Možda sam nešto propustila pa me prosvijetlite.
Receno je neki dan u nekom clanku
A to da se ljudi iz Hrvatske zbrajaju po mjestu prebivališta je od početka
https://www.zagrebacka-zupanija.hr/v...ljelih-do-10-h
Na dnu pise:* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište
iskreno to mi glupo, ako si iz Osijeka, i otišao si na godišnji u Šibenik. Testiraš se u Šibeniku nakon xy dana godišnjeg ostaješ u izolaciji u Šibeniku, a oni te broje u Osijek. Meni to nema logike. Ali meni nema cijela ova "situacija" logike i smisla tako da ....
Smajlic se sam kreirao s mojom : i * iz kopiranog teksta
Sad je zbilja tesko procijeniti, jer od testiranih Zagrepčana je, ako se ne varam bilo pozitivno oko 5%, nesto manje. Ali ne znamo gdje su ti ljudi testirani, kad se pribrajaju po prebivalistu. Jer ako pribrajaju pozitivne Zagrebu (ili bilo kojoj zupaniji) onda i negativne pribrajaju.
U centru je jucer predvecer bilo dosta ljudi. Ja sam samo prosla biciklom. Po kvartovima je nesto manje, ali nije bas sablasno prazan grad. Promet je ocito slabiji, ali nikako nisu prazne ceste. Manje su opterecene ionako otkad ljudi rade od kuce.
Meni je sad bas ugodno u Zg. Nije prevruce. Ne patim nesto. Od ponedjeljka cu vjerojatno promijenit ploču.