Frendica i ja prije g dana nabrale tog hrpu, pometala je to po kantama, nije dodala dovoljno šećera, sve joj propalo.
Al inače da, lako kad se prate upute.
Printable View
Nije ona nikad stigla do tog, pokvarilo se u samim posudama za namakanje cvijeta.
Ka sam radila s C vitaminom u prahu godinama, jer maslinike pillimunsku bez konzervansa s min šećera, i većinom sam pakirala vruće u vruće tegle od krastavca jer su mi te tegle najbolje kad ih sterilizirana upećnici
Gdje kupiti zaštitnu navlaku za madrac? Nešto u što bih ga stavila i zaštitila od prljavštine i sl. jer ga trenutno ne koristimo.
Evo tu ima neka jeftina plahta poliester pamuk:
https://www.ikea.com/hr/hr/p/taggval...jela-10459818/
Ili madrac zamotaj u prozirnu foliju ili neki veći najlon. Možeš ga i u stari šlifer staviti. Isto će ga zaštititi.
Na aerodromu, tamo gdje se prtljaga mota :lol:
trebala bih kupiti neku umjetničku sliku, a imam nula znanja. imate li preporuku za neku pouzdanu galeriju? čitam po netu da jep ola hr umjetnina kopija, pa ne bih davala novce za gluposti.
može i na pp
Najbolje ti je prvo malo prošetati po prodajnim galerijama, vidjeti što ti se sviđa, koji stil i autor, pronaći ga na internetu (pretpostavljam da ne kupuješ Bukovca) i kupiti direktno od njega. Danas umjetnici najčešće imaju dobro napravljene web stranice.
rossa, možeš li malo preciznije opisati što želiš? Apstraktno, figurativno? Ulje, grafiku, akvarel...? Veliki, mali format? Pejzaž, portret, stripovski... Investiciju za budućnost, sliku za ordinaciju, za doma, za poklon?
Možeš si tu možda ideju pronaći čemu stremiš pa stavi tu link, možda znamo nekoga tko radi stvari u tom stilu:
https://saatchistore.com/artist/
Ako te recimo zanimaju suvremeni hrvatski umjetnici, možeš pogledati galerije i umjetnike koji su izlagali na sajmu Nestvrstani u Laubi:
https://www.nesvrstani.hr/nesvrstani-8/
pa onda možeš po tim galerijama vidjeti koje umjetnike zastupaju i njihove radove
recimo, galerija Trotoar: https://trotoar-galerija.hr/umjetnici/
ili npr. Kolekcionart https://www.kolekcionart.com/ (tu imaš i radove sa cijenama)
Zanima me Dimitrije Popović. Ima na nekoliko galerija po netu, ali ne mogu naći nikakva iskustva s njima pa me malo strah jer ne bih bacala stotine eura
Ovo što sam proguglala i vidjela po nekim galerijama po cijeni sigurno nije "slika" nego je valjda nekakav otisak. Ne znam što točno tu znači kombinirana tehnika.
original D.Popovića sigurno nije nekoliko stotina eura, nego nekoliko tisuća
tako da to što gledaš mislim da se zovu grafike (sad mi mozak ne radi pa nisam sigurna), tj. otisci i onda kombiniranom tehnikom (tj. doda se malo boje na otisak) napravi se novo djelo
Po cijenu su grafike, samo ne piše kojom tehnikom su napravljene niti u kojoj nakladi, a ne vidim niti taj broj otiska na njima.
Recimo ako na stranicama Kolekcionarta pogledaš grafike možeš vidjeti da piše tehnika (npr. sitotisak) i veličina edicije tj. koliko ih je otisnuto.
Oznake su numeričke, npr. 1/100, 36/200 itd.
Ja imam jednu E/A to je prvi otisak (epreuve d`artiste) i kad sam u jednom izložbenom prostoru stala ispred iste grafike s oznakom otprilike 105/200 , vlasnik prostora je pitao hoćemo li se mijenjati jer je E/A prvi otisak i vrjedniji. (moj E/A uopće nije na zidu, nije moj stil, ne dopada mi se, i "originalnih " grafika ima 200 primjeraka, a kopija tko zan još koliko; dakle, šteta stotine eura koje su potrošili na dar)
Ja ne bih kupovala te grafike, njih ima svuda, ne može se lako procijeniti je li originalni autorov potpis ili nije. Bolje bi bilo kupiti uokvireni poster s neke izložbe.
Posebno Dimitrije Popović je sveprisutan.
Bolje uloži u neki original, manje razvikanog umjetnika.
Da, oznaka kaže koji je otisak u pitanju od koliko otisaka ukupno. Doduše gledam jednu grafiku u tehnici akvatinta koju imam kod kuće, pa ne piše niti na njoj. Možda piše na poleđini.
Nije neka popularna umjetnica u pitanju, tako da sigurno nije neki "fejk" :mrgreen: plus mislim da se akvatinta niti ne može otiskivati u velikom broju primjeraka.
ovisno o boji, mislim da akvatinta je samo jednom ili eventualno 2-3 puta
moje dijete je u ateljeu radilo monotipiju (jedan otisak; izrezivali su oblike od aluminija, premazivali bojama i otiskivali; tako 4 puta pa imam na jednom zidu 4 slike)
gdje mogu pronaći knjigu iz engleskog Third solutions Upper inetrmediate Oxford Exam support? polovna bi bila super jer trebam i knjigu i radnu.
Hvala.
si vidla njuškalo? koji je to razred?
iz 2. razreda al ja nisma znala pa sam se toga riješila a rješavaju je još jedno vrijeme i u 3. razredu :škartoc:
Pa fotokopiraj od nekoga iz razreda i uveži spiralno, dijete se lijepo isprica nastavnici da je mama prerevna bila i bacila knjigu.
Nisu vracali pa sam ja shvatila da je to zato sto su pisali unutra :škartoc: inace sve ostalo vracaju. Isla sam tom logikom i dok su bili na moru ja rascistila ladice od papira i viskova i eto ga na...
ti si druga osoba koju znam da radi takve čistke i to za djecu koja idu u srednju, to mi je toliko pretjerano da osjećam nelagodu djeteta čije su to stvari
pa ostavi nek dijete samo baci što treba kad se vrati s mora
zašto bi se bacale knjige i bilježnice srednjoškolca čim se završi razred i to bez konzultacije s djetetom? (i još k tome koje ide u 3. srednje takve škole u kojoj stare bilježnice i knjige uvijek dobro dođu)
Lili,
Imali smo sličnu situaciju sa udžbenikom iz hrvatskog u gimnaziji. Nismo bacili, već smo vratili. Poslije se ispostavilo da trećina gradiva nije odrađena i da udžbenik još treba.
Posudile smo udžbenik od sina jedne naše forumašice koji je bio godinu mlađi i lijepo iskopirali, vratili dečku udžbenik i kći je koristila kopiju i sve ok.
Sent from my iPhone using Tapatalk
A evo kaže da oni drže te neke knjige koje ne koriste doma (samo na nastavi i da je tako s tim predmetom) u ormarićima u hodniku i da samo posude jedni od drugih. Ja padam u nesvijest na tu ideju ono wtf...i kaže da bi prof.poludila da vidi kopiju i da ona nastavlja još to malo vremena koristiti od frendice razred do (tako posudjujuci samo za taj sat). Poslije će po novom udžbenika.
Čak neke predmete su im rekli da ni neće koristiti te knjige, pa ih drže u tim ormarićima. Valjda se drže bilježnica i gradiva sa sata, zaista ne znam.
Nema tu nikakve nelagode.
Ja upozorim djecu i muža da srede svoj nered jednom, dvaput, treći put ide u smeće, pa nek sljedeći put sami raščiste.
Ljeto je bilo kaoticno, u par navrata se išlo na more ispresjecano, pa je isla s curama na ljetovanje, a onda je i posao stigao pa bi se fizički naradila.
Nema šanse da ja gledam papircine po stanu cijelo ljeto.Ljute se al ko im kriv...
Ili srediti ili ja bacam.
Nema hrcaka kod mene doma. No way.
Neka nauče lekciju.
I njemu sam bacila neke bilježnice koje bi mu sad dobro došle. Sorry stari upozorila sam ili riješite ili ide u smeće. Inače bi oni valjda svašta nešto još uvijek čuvali po sobama.
Baš me zanima kako će bit dogodine :mrgreen:
I muževe papire bacam il kazem nosi u ured pa tamo skladisti. Ne podnosim nered.
Volim prozracan prostor.
je li netko vidio žižule po tržnicama?
Naravno žižula ima svugdje
cijena na Dolcu 7-8 eura po kili
Špansko 2 dcl 2 eura
Ne znam jučer je bila za cijena koju sam napisala, ok bila sam oko pol 1- 1
Ali bilo je i 2 kg za 15 eura u onim zadnji klupama ispred ribarnice
Na Kvatriću 10-12