Prosvjetli me :škartoc: Da se ne brukam dalje.
eryngium ak neće biti ok, zvat ću ju.
Printable View
vita,čestitam!:-D
ribice,mislim da Mumu heferol tjera na wc...i po meni bi trebala pojačat dozu mg. Al onda zbilja bude stalno na zahodu. Moralo bi zmislit neku kombinaciju.
Uvesti progesteron ili normabele...ili stati s heferolom na tjedan dana a poduplati mg.
Ili čekati pregled pa čuti kaj veli njena gin.
I daa,mi čekamo dečeca:zaljubljen:
Sve je super,detaljno ga pregledali i kontrola za dva tjedna. Presretni!
Vita cestitke :klap:
Zuzy :-D
Čestitam cure na bebicama! I jedan poseban smajlic za zuzinog dječaka! !!
Cestitam, izludjena i vita!
Muma, pa sto heferol ne zatvara? Ja sam ga uzimala prije prve trudnoce i bilo mi je uzasno. Trenutno sam pokusavala uzeti magnezij, razne kombinacije od 250-500 mg (povrh prenatala u kojem ga takodjer ima) i opet nista. Zacepljeno sto posto.
Joj Muma, ne bih te prepadala, ali budi oprezna, odi na hitnu, jer i mene je heferol zatvarao, a prije nego sam izgubila blizance, sve je krenulo kao proljevaste stolice :-(...vidi sa dr.neka ti dadne utriće. Ja sam ih s F. pila do 35tt. Srteno!!!!
I da cure koje ste rodile.čestitke od srca, a vi u finishu da sve dobro i što bezbolnije prođe ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!!
Žužy, čestitke na malenom pišulincu :heart:
I da, evo mene brzo na ovu temu, i odmah prijavljujem mučnine iako smo danas tek 4+3 :-)
Cure koje su redile cestitam na bebicama ;-)
Mi smo 32 tt i mi se polako priblizavamo :-D
Mury čestitke ma trudnoći. Kad čitam tvoj potpis nesto mi se cudno (pozitivno) dogodi! Predivno!
Žužy predivno! Mali dečko! Mene isto ful zanima al nece ga i nece nikako nismo uspjeli!
žužy bravo za piiišonjuuuu! :heart:
Ja s heferolom imam proljevastu stolicu 1x dan... da ne bi bilo da baš visim na wc-u....i nije to uopće nešto strašno. Koji put (jaaaako rijetko) 2x. Isto je bilo i u prvoj T. I od kad mi uvede taj hefić, ja prestanem dobivati i na težini, beba raste ali kao počne zaostajati (pripisujemo to genetici). I čudno mi je da ja stanem s težinom jer mirujem, nit ne kuham, ne čistim...ništa...dakle slabo trošim...i uvijek ista priča. U prvoj T mi je dala Nifedipin, i smanjile su se kontrakcije. Sad mi nije dala ali očekivala sam da će sad to mirovanje riješiti, pa ništa. Da povećam magnezij, mislim da bi samo prošao kroz mene. :-) Ja bih najradije progesteron, ali znam da ona ne voli da joj se pametuje, kao ni jedan drugi doktor...
cure, imam jedno pitanje:
dakle definitivno imam candidu, nije za poludit, ali ju osjećam i bris je pokazao da je tu.
međutim, mene je strah uzeti vaginaletu Canestena :gaah: pa se samo mažem kremom.
odlučila sam pričekati do kraja 12. tjedan (još par dana) pa da onda stavim vaginaletu,
a u međuvremenu trpim i njupam biorelu...
jesam li luda?
dajte recite, da li ste čule da je Canesten vaginaleta ikojoj bebi naštetila?
i ako je stavim kako da to iskombinitam sa Utrićima? mislim, prvo Utrići pa vaginaleta ili obrnuto?
zna li netko, može li se u trudnoći stavljati čajevac/kantarion dolje u rodnicu?
Mury cestitam :-D divno :heart:
strah te jer mislis da ce vaginaleta doci blize bebi ili? :mrgreen:
vec mazanjem ti je lijek u organizmu, ne vidim preveliku razliku da uzmes vaginaletu.
ja ih stavim navecer prije spavanja, jer cu najduze biti u horizontali pa kao radi curenja.
iako su to sad u biti tablete i ne rastope se brzo.
sto se cajevca i kantariona tice, dobro bih se raspitala.
Sent from my A0001 using Tapatalk
orange80 ako tražiš alternativu Canastenu pitaj u ljekarni za Acidosalus vaginalete. Na prirodnoj bazi, čajevac i sl. Smiju ga trudnice, potvrđeno iz više izvora. Ja sam ih koristila u trudnoći i super su mi.
muma a da onako usput pitaš doktoricu što misli o progesteronu kao terapiji? Slažeš malo pa kažeš da ga je tvoj mpo-ovac ili neki drugi dr znao propisivati skoro do samog kraja trudnoće i da li smatra ako ima smisla pokušati. Nije pametovanje ako ju pitaš za mišljenje, zar ne?
žužy dobrodošla u klub pišonja! :ghug:
orange80, ja sam u prošloj trudnoći stavljala onu kremu s aplikatorom...s candidom sam se družila 4-5x godišnje ( uz kupovanje vaginaleta,probiotika isl)
a trajno sam je se riješila promjenom prehrane,uzalud ti terapija ako je iznutra hraniš šećerom i škrobom...
a umjesto bacanja novaca na razne probiotičke dodatke radije nabavi kefirna zrnca i dnevno pij min 0,5l kefira,evo uporedbe o količini laktobacila:
Na LGG b-aktiv jogurtu od 100 ml piše da pakiranje sadrži 108 (sto milijuna) CFU (colony forming units) bakterija LGG. 100 ml kefira sadržavati će i do 1011 (sto milijardi) CFU.
tnx cure.
bila sam u apoteci i magistra mi je preporučila linex lady vaginalete.
piše da jedna kapsula sadrži 341 mg Lcr Reagensa, a uzima se 2 x dnevno.
ne znam koliko je to CFU-ova?
Acidosalus nije imala pa ću početi s ovim.
A što se prehrane tiče, ja već dugo pazim, jedem acidofil i kefir (kupovni doduše)
slatko, tijesto, krumpir skoro uopće ne jedem itd.
Ok, sad sam u trudnoći malo popustila, jela malo više krumpira, ali tijesta i šećera minimum
minimuma - hvala bogu nemam niti potrebe. Pojela sam i koji sladoled, 2-3 cijelo ljeto, ali izgleda da ne smijem
ni mrvicu :cupakosu:
melange, ma nemam ja fobiju od vaginaleta baš samo tako, znam da mi inače, van trudnoće
ne koriste baš puno (odnosno na kraći rok), pa mi je sad tim više muka stavljat, jer znam da će biti uzaludno.
Lijep pozdrav svima. :mama:
Odvazila sam se i ja napokon javiti u ovoj temi, mozda ne bih i jos da se nisam posteno uplasila danas.
MOLIM ZA SAVJET ili makar da me netko malo smiri..
U 9tt sam. Pijem duphastone za odrzavanje trudnoce jer sam u 6tt imala smedji iscjedak.. vrlo brzo se povukao i na uzv-u se pokazalo da je sve u redu. S danasnjim danom sam usla u 9tt. Moj problem je ovaj. : Nocas sam krenula na wc..i kad sam se pomokrila osjetila sam uzasno jaku i tupu bol u doljnjem djelu trbuha ( maternice ili jajnika ili mjehura) ni sama nisam pametna. Zabolilo je poput jakog grca da sam sve zvjezde vidjela , pustilo me nakon nekog trenutka.. bol se srecom nije ponovila ali stalno osjetim neka zatezanja i nesto poput blagih menstrualnih bolova..
Znam da se ne smijem toliko bojati ali nije mi svejedno..jel zna netko što bi to moglo biti.. ???
Žužy.. bravo za sinaa <3
Ives, zvuci posve normalno i vjerojatno ce boljeti jos tjednima. Rasteze se maternica, premjestaju se organi...
ja sam u pretprošloj trudnoći stavljala češnjak i mrvicu kantariona, ono samo kap na taj češnjak, i gljivice prošle
sad se mažem samo izvana, preventive radi
i čestitam curama koje su rodile
i žužy :klap: za dečkića, jel imate ime?
mi još ne znamo kaj je beba, imam ime za curku, za dečka se još nismo dogovorili, drugi tjedan valjda budemo i to saznali na uzv-u
muma, a koliki ti je hemoglobin?
moj je 120, i obzirom da se osjećam jako umorno, gin mi preporučio željezo, uzela sam floradix sirup, jer mi od heferola i ferruma probava koma, ali sad mi se opet vratile mučnine, pa mislim da ću prestati sa floradixom
Svima grupni :ghug:
Željkici big kis!
Mury,presretni smo kaj si nam došla:-*
dominikslatki,na početku uzv-a malac je bio okrenut leđima i nismo se zamarali spolom...i dok je gin pregledavala organe,glavicu,rukice,nogice...potrajalo je. I tak se on polako profilno okretal,taman da mu vidimo ličeko:zaljubljen:
I onda krupni plan odispod i guza i kaaao veli dr moguče da je dečko. I tad se tak složil da nismo mogli ne vidjeti doslovno i veli gin ok,sad je sto posto dečko hahaha. Uzv je dost dugo trajal,cervix 40mm,sve je zbilja kako treba...a mi evo znamo kome se obračamo :heart:
Dogovorile smo da ukinem noćni normić a dnevni ostavim,pa bumo vidli za dva tj. kad je kontrola. Do tad mirovanje i dalje.
Jutros sam izvadila krv i urin...koji sam jeeedva iscjedila za 1 cm u čašici plus par gruđvica utrića:lool: Išla sam pitat i rekla teta da bu ok.
llella,nismo još ni riječ progovorili o imenima...niti ičem drugom. Samo nam je bitno da je beba dobro i nismo još ni o tome ni o opremi,ničemu. Ali morat ćemo vjerojatno. Ajme slatke muke.
Ives,dobro nam došla! Znam da te strah..al eto svi bolovi,pikanja i probadanja u ranoj trudnoči su normalni. Osim ako nisu neizdrživi ili popračeni krvarenjem. Kad imaš sljedeči pregled?
Bio je 116 ili 117 na početku trudnoće. Ona ne šalje više poslije vadit krv nego samo uvali heferol. Ja se skroz dobro osjećam - u smislu umora i sl.
Danas mi se čak čini da nema toliko kontrakcija, ali jedva da i mijenjam položaj na kauču :lool: Ali me očito lupaju hormoni sto na sat, osjećam se :gaah: :psiholog: :škartoc: Uspjela sam čak i odraditi rundu plakanja....
Kaae, Žužy, hvala vam na odgovorima. Malo ste me umirile.
Žužy idući pregled imam 28.08. Tad ću biti 11tt. Inaće mučnine i povračanja imam i dalje tako da, koliko god čudno izgleda nekako me to i tješi :)
Nekako imam dojam da će mi do poroda sve drugi skupiti i pripremiti, pa kad(ako) se živi i zravi izvučemo iz ove priče samo će mi posložiti stvari u kuću. Doći ću na gotovo. Svi mi nešto pripremaju, kupuju, imaju speglano, spremljeno, čeka me u kutijama od kolica do čarapica a ja živim dan po dan.
Mi smo danas narucili krevetic, a kolica su vec stigla. Kupila sam par bodica i dva medica. Ostatak cu kad zahladi jer mi se po ovoj vrucini ne da u grad setat po ducanima. Imam jos 2,5mj do kraja pa sve stignem.
Zuzy bravo za decka!
Evo sutra punim 18.
Nakon tolko raznoraznih računjanja i ono...svako ti veli drukčije,al večina mi je računala trudnoču po zm. I to se večinom ranije i poklapalo po uzv-u.
Jučer mi rekla moja gin da sam i po uzv-u i po oplodnji 17+5. Tako da ipak punim tjedne subotom. Eto:mama:
Muma, :-* :love: :pivo:
Evriting vil bi olrajd!
Ives drago mi te je vidjeti tu! Tu bol nakon mokrenja i pri mokrenju u maternici sam i ja imala u tim tjednima a i sad me zna koji put pogotovo kad duže ne idem piškit. Ne brini za to.
Ribice kako vrijeme ide, kad ti kažeš koliko ti je do kraja svaki put ostanem paf :)
Eryngium ne brini sve ce biti ok, samo tako pomalo i pozitivno, kuzim te skroz :*
Potpuno te kuzim Ives, ja nisam bila na pregledu 6 tjedana - od 6. Do 12 tt, koji će mi biti idući tjedan.
I cijelo se vrijeme tješim da je valjda sve ok, jer mi je stalno zlo , vrti mi se, imam kratki dah.
pa valjda je to dobar znak?
Dominik, orange :love:
Skužila sam sad da pošto sam napuhana jako i imam problema sa plinovima..baš tada me i presječe ..tako da sam sad sve sigurnija da mi je od toga. (Ahh a nekad sam bila tako razumna i neustrašiva a sad me obični "plinovi" isprepadaju i to na wc-u
-.-"
Orange, sva pošizim ako me malo popusti mučnina.. (umjesto da budem presretna jer već dva tjedna povračam za poludit) neeee ..ja se moram uspaničarit ako mi je 5h dobro.
Eto držim ti fige da sve bude u redu ( a bit će ) i probaj se opustiti do tada..nema nam druge.
Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk
Ma ja sam stalno u strahu. I nikako da ga se otarasim.
Od simptoma imam samo umor, ponekad mučninu ako sam gladna, stalno pišanje i križobolju.
Sekira me što mi se trbuh ne vidi, tu je kad ne kakam nekoliko dana, čim se pokakam, nema ga. :(
Sljedeći tjedan idem na uzv, nikako da dočekam. Bit ću 14+2tt.
Kako nama mpovkama određuju termin poroda?
Ja se držim onoga po zadnjoj mengi (14.2. :heart:), a prema uzv je uvijek drugačije, ovisno o veličini mjerenja bebice (zadnji put stavljen je 11.2).
evo malo motiva za otarasiti se bezrazložnog stresiranja:
http://www.roditelji.hr/trudnoca/tru...tok-krvi-bebe/
Medeja, neki reproduktivci uzimaju dan transfera kao racunicu, neki starost embrija.
Medeja..Nisam iskusna u tom polju ali mojoj prijateljici koja je bila na mpo se računa od dana transfera.
Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk
Ovi simptomi koje si navela da imaš 'samo',mislim da su skroz ok ;-)
Ja moram priznati da sam puuuno mirnija od kad ga osjetim kad se miče,obzirom da je moj jedini neki simptom bila nadutost. Ona mučnina koju sam povremeno tokom dana osjetila,nije vrijedna spomena dok čitam vas neke..
Tako da vam želim da što prije osjetite pokrete,puuuno znači. Lakše je od pregleda do pregleda. Ponekad se pitam pa jel on zbilja tu,u nutra.:zaljubljen:
Medeja,baš sam o tome sad pričala sa svojom gin,nedugo sam napisala.
U bolnici su mi računali po zm,i tak je odgovaralo i po uzv-u uglavnom. Ali i to varira,pa je tako i zadnji put i sad beba veča...i evo bila je taman po oplodnji/punkciji,i tako nadalje i računamo.
Al i sam točan dtm termina je ionako nebitan. Rijetko koja beba se rodi na sam termin.
Medeja ne brini se sto se jos ne vidi. Meni je u tvojim tjednima bio "zalijepljen" za leda i mislila sam da nece nikad narast. Evo sad od njega ne vidim ni prepone depilirat bez ogledala. Opusti se i uzivaj, ima vremena da naraste.
Ives, dobro nam došla! :-D Ako su ti mučnine počele lagano popuštati znači da bi uskoro mogle skroz prestati. Tako je meni bilo. Doduše ja sam samo jedan dan povraćala ovo drugo sam jela čim bi malo osjetila mukicu i prošlo bi me. Onda sam pomalo počela osjećati da mi više nije slabo kad mi je želudac poluprazan. Trbuh mi se kužio od 8tt zahvaljujući nadutosti. Nikad nisam imala trbuha i onda ko da sam loptu progutala. Pogotovo navečer i kad bi pojela nešto škrobno, tipa krumpir.
Na plinove i bolove koji idu s njima ćeš se naviknuti. Uskoro ćeš znati prepoznati razliku kad su bolovi od probave a kad od rastezanja ligamenata i mišića. Sve to ide u trudnički staž. :mama:
Od kad su počeli pokreti mislim da sam samo jednom upalila baby watcher. Nemam potrebe kad znam da je ok čim me gurka, lupka i meškolji se. I još mi je bolje što mogu napipati neki dio (nogu, guzu) kad se namjesti... Raspekmezim se skroz.
Medeja, ja se ne zamaram previše terminom poroda. Na termin se rodi možda 5-10% beba tako da tih par dana razlike od punkcije/transfera/zm mi ne igra neku ulogu. Kad me pitaju za termin kažem sredina 12mj. Za razvoj po tjednima si gledam od punkcije jer mi se tako poklapa s mjerama na utz-u.
Dominikslatki, samo pozitiva, od transfera do kraja! :love: