Nisam, blizu Zadra. Ja još ne idem u cita često, ali ako suta beta 0, za 10 tak dana sam na hsg-u, a ubrzo vjerojatno i na prvom aih. Tko zna, možda se poklopimo pa se i upoznamo!
Printable View
Nisam, blizu Zadra. Ja još ne idem u cita često, ali ako suta beta 0, za 10 tak dana sam na hsg-u, a ubrzo vjerojatno i na prvom aih. Tko zna, možda se poklopimo pa se i upoznamo!
olea, očito smo pisale u isto vrijeme. Ja sam u ovom postupku bila samo 10dc na UZV, procijenila je da su folikuli lijepo narasli, 11dc štoperica i 13 AIH.
Znači, tebi prije samog AIH rade UZV?
Da ali ja sam išla u Prag na aid (donacija sjemena) i prije inseminacije dr su me gledali na uzv.
Ježić čudim se kako te nisu gledali,ali nemoj se sada opterečivati sa time već razmišljaj da je ovaj puta uspjelo.
olea, mislim da to uopće nije praksa u Petrovoj, barem ne kod moje doc.
Inače, ne vjerujem baš previše. Samo se nadam da nakon ovog više nejdem na AIH, rado bi da me pošalje na konkretnije.
Cure,
prijavljujem aih sutra, jučer na 12 dc folikuli bili od 16-20 mm, dr prezadovoljna endometrij isto ok, ponovili i MM spermogram ponovo normozoospermija. Jučer u 18 sati primila štopericu. Samo da mi ovaj put bude dobitni bilo bi idealno.
Ptica, sretno, želim ti uspjeh!
Curke, moja beta 0, sve sam vam bliže... Martinstoss držim fige za tvoju lijepu beticu! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Joj, baš mi je žao! Ti si išla na ciljane, jel? Ajde, nadam se da ćeš sad na AIH, pa da će bit uspješno iz prve. Mene već 3.dan buba dole kao pred mengu, pa sam se već nekako pomirila s tim da neće bit ništa ni ovaj put, pa onda idući ciklus možda budemo skupa trudne i rodimo male genijalne vodenjačiće :-). Ajde, drži mi se, draga, mislim na tebe! Sutra je moj dan bete, ako je vještica ne preduhitri. :-*
Ptica...želim da ti ovaj put uspije,,,
Maco....:love2: bit će bolje s AIH.om....samo hrabro dalje...
Martinstoss...sretno sutra s betom....
...mene danas peku jajnici...više desni a na njemu nije bilo folikula....:?:
maca papucarica, žao mi je zbog bete. Nemoj biti previše tužna, znaš i sama kakva je statistika s ciljanim, nego planiraj odmah što dalje. Mislim da bi trebala tražiti svog doktora da te šalje na AIH, pogotovo ako si kod privatnika. Nema smisla da ti uzima novce za ciljane, ako već plačaš, traži nešto konkretnije, barem AIH za početak.
martinstoss, sretno sutra s betom!
ptica, drago mi je da si ponovno u postupku. Vidim da su se folikuli lijepo razvili, i želim ti puno puno sreće!
Cure, bilo bi super da u svoje potpise stavite još neke dodatne podatke; osim kratke dijagnoze, naziv klinike u kojoj se liječite, vrstu postupka i trenutnu situaciju u postupku. To zbilja olakšava svima praćenje, a i lakše je znati kome se može direktno ili putem pp-a obratiti u vezi nekog sličnog problema ili potrebne informacije. Na taj način je pogotovo puno jednostavnije snalaženje novijim forumašima.
Sve to i još puno više piše na pravilima foruma:
http://forum.roda.hr/threads/54572-Pravila-ovog-foruma
i na pravilima podforuma Potpomognuta oplodnja:
http://forum.roda.hr/threads/23513-PRAVILA-PONAŠANJA-NA-PDF-U-POTPOMOGNUTA-OPLODNJA
S vremena na vrijeme dobro se je toga podsjetiti.
Ispričavam se moderatoricama ako im se petljam u posao.:-)
Znam da si pisala, ali sam bila prelijena za pogledat :-). Evo, sad sam pogledala. Pitala sam te zato što vidim da se brineš jesu li dovoljno narasli do AIHa. Mislim da nemaš razlog za brigu, jer oni rastu oko 2 mm na dan, pa su ti vjerojatno bili dovoljno veliki na sam dan inseminacije. Ni meni moj dr.ne gleda na UZV stanje na dan AIHa iako bi ja voljela znat što se događa. Negdje sam pročitala od nekih cura da ih prate na UZV čak i iza inseminacije. Zaboravila sam u koju to bijesnu kliniku idu.
Cure, hvala na lijepim željama za sutra! Ježić, evo idem stavit još podataka u potpis.
Ježić, jel ti se sviđa moj potpis? :-)
...mene danas peku jajnici...više desni a na njemu nije bilo folikula....
To pečenje ti može bit ili reakcija na stimulaciju ili od samog AIHa, ne brini!
Hvala, draga. Već sam ja u planovima za dalje. Čim prođe M idem na hsg ( brisevi i papa riješeni), i dalje pijem klomiće i tražim aih sljedeći ciklus, ako ne već i ovaj iza hsg-a. Dogovoriti ću i plan akcije za ljeto pošto mi je ono kritično... Inače, ne uzima mi ništa love za ciljane, ne znam jesam li do sada potrošila 500 kn kod njega. Folikulometrije obavljam kod svoje dr, a kod njega sam bila 3 puta na konzultacijama i 1 folikulometriji.
martinstoss, ovo o rastu folikula od 2mm dnevno ti je prilično relativno i ovisi od osobe do osobe. U prvom AIH moji folikuli su bili dosta sporovozni i razvijali su se nepravilno, isto kao i endometrij. Na 8dc jedan mi je bio 11, a drugi 14 mm, endić 6mm; za tri dana samo jedan folikul se pomaknuo za 1 mm, a drugi folikul i endomet. su bili isti. Na 12dc lijevi mi je narastao na 16mm, lijevi na 17mm, a endometrij na 9mm. Osim toga, u slučaju produženih ciklusa, folikuli sporije rastu i sama ovulacija dolazi kasnije. Kod mene je baš slučaj da sam imala jako neujednačene cikluse, u rasponu od 19 dana do 46. Tek sad nedavno mi je doc. uspjela donekle regulirati cikluse na cirka 29 dana. Zato su i sami postupci ne mogu biti uvijek na isti dan ciklusa, a ni ja ni doktorica ne može sa sigurnošću znati kakva je točno situacija na sam dan AIH (pogotovo ako se prije njega ne radi UZV.) Osim toga, folikuli ne moraju kod pucanja uvijek biti iste veličine, što znači da ni jajne stanice nisu iste zrelosti ni kvalitete. Zato je izuzetno važno dobro pogoditi termin štoperice. Ona je najvažnija u AIH postupku, jer omogučuje sazrijevanje folikula i potiče oslobađanje jajašca. Prerana štoperica može dovesti do nezrelih jajnih stanica, a prekasna do loše kvalitete jajnih stanica.
Što se tiče potpisa, sad je puno bolje.:-)
Jesu li ti svi ovi ciljani bili uz klomifen? Moraš biti pažljiva s klomifenom, mislim da se on preporuča u maksimalno pet ili šest ciklusa za redom, poslije toga bi trebalo prekinuti s njim i probati nekim drugim pristupom. Popis nuspojava je prilično dug, zato vodi računa o tome. Kakvi su ti nalazi hormona?
Ježić, ti si hodajuća enciklopedija! Pa, dobro zašto nas onda ne prate na UZV na sam dan AIHa? I kako zna dr. da mi je dao štopericu u pravo vrijeme i kako može znat je li na nekih tamo 18 mm dobra kvaliteta js?
Znam to za klomiće, piti ću ih još najviše dva mjeseca. Hormoni sukladni dijagnozi; lh-fsh inverzija 2:1, testosteron u gornjim vrijednostima normale.
Odgovor je da ne može. Jedini način da znaju kakva je kvaliteta jajnih stanica (i da li uopće u folikulu ima js ili je prazan) je da punktiraju folikule i provjere kvalitetu i zrelost što se radi za ivf. Ovako koriste prosjeke, da folikuli rastu 2 mm na dan, da pucaju na oko 22 mm, da pucaji 34-36 h nakon štoperice i odatle računica. Ovisimo 90 % o sreći!
U tome je upravo stvar! Doktor ne može nikako znati kakva je kvaliteta jajne stanice, on na folikulometriji može pratiti samo folikule. Biolog procjenjuje kvalitetu jajne stanice i to nakon punkcije.
Znači doktor kod AIH može jedino procijeniti kad će folikuli puknuti i naravno probati tempirati inseminaciju u dobro vrijeme. Zato ponovno tvrdim, da je AIH tako tako, kao i lutrija! Netko uvijek dobije, ali to su vrlo vrlo rijetki. Zato se ja nadam da ćim prije krećem dalje.
martinstoss, nisam ti ja nikakva enciklopedija. Ja isto tako puno toga nisam znala kad smo počeli, ali se trudim biti što više informirana, pogotovo o onom kroz što prolazim.
p.s. dozvoljeno je na ovom forumu zaviriti i na neke druge podforume i malo vidjeti što se gdje događa:mrgreen:
Ja sam živi primjer.. i nitko me još nije otjerao! (valjda nećete vi...)
Hm na nalazu pod tsh piše 0.77 fT3 4.98 fT4 15.01, a u povijesti bolesti nije posebno spomenut. Ref. vrijednosti isto nema. Ok?
Malo proguglala fT3 i fT4 odn. T3 i T4 su hormoni štitnjače i koliko vidim unutar ref vrijednosti su, kao i tsh
maca papucarica, mislim da su svi OK. Međutim kod usporedbe treba uvijek pratiti i referentne vrijednosti pojedinog labosa. Nemaju svi labosi iste mjerne uređaje i ne koriste svi iste mjerne metode, pa prema tome ni referentne vrijednosti ne mogu biti iste svugdje. U mojim nalazima koristili su metode ECLIA i MEIA. Ja nisam vadila fT3, fT4, nego samo TSH, LH, FSH i estradiol. Svi su mi u referentnim vrijednostima osim TSH. Kod mene piše 0,27-4,2.
A inače, ja nemam nikakve vanjske ni hormonske naznake za PCO, lh:fsh mi je ok, testosteron također, nemam viška kilograma ni akne..., a svejedno imam PCO.
Jedino mi je progesteron katastrofa.
Zadnje vrijeme razmišljam o tom TSH, jer je navodno on jako bitan za uspješno začeće. Imam prijateljicu koja ima strašnih problema baš sa TSH i doktor joj je rekao da mu uopće ne dolazi u postupak dok ne sredi taj hormon.
martinstoss, da, mjerna jedinica je mIU/L. A TSH ti vjerojatno raste zbog stimulacije. Zato ja mislim da će me nakon ovog postupka doktorica ponovno slati na vađenje.
TSH mi je skočio u 12.mjesecu prije ulaska u postupak...
martinstoss, ne znam. Štitnjača nije baš jednostavan organ, a ja ipak nisam liječnik. Primala si očito neku terapiju za snižavanje prolaktina. Lijekovi ti često mogu liječiti jedan hormon, a poremetiti drugi. Vremenski razmak od terapije do vađenja hormona također može imati značajnu ulogu. Najbolje je da pitaš svog doktora ili nekog endokrinologa, a po potrebi hormone treba opetovano ponavljati.
Počela sam pit Bromergon, ali tek polovicom 2. mjeseca. Ma, neću vas više gnjavit, moram doktora sve detaljno ispitat. Hvala, cure, na odgovorima!
Imaš na ovom podforumu dosta o hormonima, pa možeš malo pogledati
http://forum.roda.hr/threads/29465-s...-nalaz-hormona....
Koja je korist od štoperice nakon što je lh skok već započeo? Meni je dr rekao da se mogu testirati sa lh trakicama prije nego si dam štopericu i ukoliko je lh test pozitivan, da nema potrebe trošiti štopericu jer je ovulacija sama krenula. Neki drugačiji pristup izgleda.