tigrical :cry: žao mi je, drži se i ne odustaj!
Printable View
tigrical :cry: žao mi je, drži se i ne odustaj!
da cudno mi je sta mi je rekao da ih ne pijem nek cekam ocu ih dobit prirodno,a sto je sansa 1:100....... a ako ih ne dobijem,e to mi je rekao da ako mi kasne 15 dana da mu se javim da vidimo na utz onda sta je.....ma sve smjesano,vjerujte mi kad dojem dolje na humanu ne znam ko pije ko placa..uvijek sestre ulaze pogotovo mira stalno nesto zapitkuje ga,kopa po njegovom stolu po papirima,uplice se,to me bas nervira i onda dodjem doma i vidim da nisam pola toga ga pitala,da opet nis ne znam.....i razbijam glavu....ko sad ocu ih dobit,sta ako ne,a moram vadit hormone...oce mi se tsh snizit,sta ako ne a ja napravim sve pretrage? ma za izludit mi je,............. :cry:Citiraj:
diabolica prvotno napisa
Tigrical, kad vidim što si sve prošla bude mi baš teško i stvarno je vrijeme da budeš nagrađena jednom prelijepom betom i to što prije!Citiraj:
tigrical prvotno napisa
Moja kuma meni uvijek kaže da se smirim malo i da će beba doći kad se njoj bude dalo, a ne meni i da budem strpljiva. Možda ima nešto i u tome...
Sviđa mi se tvoj pozitivni stav i ljepo si rekla: Ali...idemo dalje! Ne odustajem!
Moj stav je super pozitivan, MM je u komi :heart:
Drage moje, sve ću vas izljubit na kavici!
Hvala vam :*
GIZMOS imam brdo toga za obavit...........ovako pise da ja i muz moramo napravit krvnu grupu,Rh faktor,markere na hepatitis, B i C,HIV.ne starije od 3mj.onda ja bakteriol. briseve cerviksa,IF chlamydya,ureaplasma urealyticum et hominis.te dodatno ponovit sve ginek.i hormone stitnjace.......Citiraj:
GIZMOS prvotno napisa
onda to psihijatra,pravnika proc,vjencani list kopiju,i kopiju osobnih iskaznica.
Tigrical zao mi je....drz se :*
innu pitala sam dr opce prakse kad sam bila kaze da umjesto dabrostona postoje samo neke injekcije ali da to mi ne preporuca...jos i da se tu moram bost... :(
cure recite mi a jel vi sve vec znate koje idete u 2,3mj na postupak kakvu ce te stimulaciju koristit?meni nis nije reko jos.........
Meni kažu, kad se najmanje nadaš doći če beba i to mi je tako smiješno ,da poludiš. A nadam se svaki mjesec, kako da se prestanem nadati kad to želim i kako da neradim na tome kad imam problem i jedino mi gin za neplodost može pomoć. Ma užasa i takvi komentari :evil:
Meni kažu, kad se najmanje nadaš doći če beba i to mi je tako smiješno ,da poludiš. A nadam se svaki mjesec, kako da se prestanem nadati kad to želim i kako da neradim na tome kad imam problem i jedino mi gin za neplodost može pomoć. Ma užasa i takvi komentari :evil:
A ko ti je ova slatka curica u avataru?
BarbyRi, ovo če ti sada izgledati suludo, ali možda biš mogla probati mjesec-dva prije postupka sa kontracepcijskim pilulama da ti se malo smiri situacija i onda biš trebala dobiti svakako menzis i to u predviđeno vrijeme. Izludit češ se ako do 3 mjeseca budeš razmišljala hoćeš li dobiti ili ne stvari ad je sve skupa opet tako naizvjesno...
Ja počinjem s 1 DC i meni to izgleda malo apsurdno i kontraproduktivno, ali situacija mi je nažalost takva da je to neizbježno ako ne želim riskirati tako skoro nove ciste i opet doći na početak. Jesi bila kada na kontracepciji?
Gizmos drago mi je da se stanje relativno smirilo... nadam se da će ti i prepona brzo proć pa ćeš bit ko stara ;)
Ne znam zašto ne bi pokušala u Rijeci prije Maribora, dva je mjeseca razlike, a i vjerujem s obzirom na novi zakon da će u RH to biti blaža stimulacija, tako da i nije neki bed... a možda ti se i posreći.
BarbyRi super da ti štitnjača nije problem za postupak. I ja mislim da će ti veća doza terapije pomoć da dobiješ stvari, a za vadit hormone nije bitno da imaš stvari 3 dana već da 3. dan ciklusa vadiš hormone, znači i da ti traju samo 1 dan je ok.
Cure imamo temu "Riječka kavica " pa tamo možete ostavljat svoje prijedloge.
cure recite mi a jel vi sve vec znate koje idete u 2,3mj na postupak kakvu ce te stimulaciju koristit?meni nis nije reko jos.........
Ja sam se preko tel dogovorila s Vlašićem da idemo probati još jedanput klomifen. Nije mi jasno zašto ti ništa neznaš o stimulaciji koju češ koristit. Jesi pitala?
joj i mene to izluduje kika....kad mi govore samo se opusti pre napeta si,tako neces nikad zatrudnit,pusti ne misli na to onda ces odmah zatrudnit...a kako da ne mislim,kako?kad se budim sa tom misli i idem spavat.......Citiraj:
kika83 prvotno napisa
najgore mi je kad mi i muz kaze joj samo mislis o tome,napeta si,sve ti se svodi na to,neces nikad tako ostat trudna,sta se ne opustis nalo..ja poludim,umjesto da me tjesi on kao i drugi s.....
GIZMOS a glupo mi je na svoju ruku uzimat kontracepciju,on nije nista spomenuo...uzimala sam nekad one diane35 ali to pred vec dosta god ne znam tocno ni kad,ali ne radi zazstite nego radi cista nekih... cudno mi to sve malo,kad sam pocela pit u 9mj dabrostone kad mi ih je prepisao rekao mi morate ih sve do MPO uzimat do 2.mj znaci da vam budu redovite a sad odjednom prekinuo.... :?Citiraj:
GIZMOS prvotno napisa
dani82 nije bas ok sa stitnjacom,ako mi se ne smizi necu na postupak jel kaze da ometa za jajne stanice i ostalo.....
Gizmos jesi mene pitala za curicu u avataru? Nemam pojma tko je to, ali smo moj dragi i ja jednom davno zaključili da sliči na nas :lol: i ona se kao nešto ljuti, čeka da nam dođe...
:lol: :lol: ...to je i meni moj govorio pa je na kraju ispalo da imamo problema s njegove strane-Citiraj:
barbyRI prvotno napisa
Ja vam moram priznat da sam popuno 8) vezano za svoj postupak, možda zato jer mi je prvi pa sam puna entuzijazma.
Ni ja još ne znam stimulaciju, Kika tebi je možda rekao jer si bila u postupku, ... ali se nadam da ću i ja ubrzo saznat da mogu kod ginekologa naručit.
sve do proslog puta nisam uopce znala u kakav cu,da li u prirodan ili stimuliran...i onda ga pitam on kaze stimuliran reci cu vam drugi put(kao danas)i dat papir sta morate narucit kod socij. ginek i na kraju danas m i nije rekao ni sta ni kako :? bas sam radi toga zabrinuta...ko zna koliko se ceka za te lijekove,pogotovo kod moje,aljkava je i zeza me uvijek nesto.u petak idem da mi da uputnice za ove briseve,i ostalo sta moram obavit pa cu vidjet ocu imat opet problema sa tim.... i ljuta sam kako me pita lovu za lijekove a ja nisam duzna nista dat,.......... :xCitiraj:
kika83 prvotno napisa
Moja frendica je bila jučer na dogovoru kod dr. V. Nije joj dao protokol, a kreće u 01. mj., jer od 01.01. soc. gin. naručuju sve injekcije, i sad je :shock: jer ne zna šta naručit, a strah ju je da neće stić na vrijeme. Kod psihologa će se naručit u petak, a za pravnika su joj rekli tek kad obavi psihologa.
Da, mislila sam da ti je možda nečakinja...Citiraj:
tigrical prvotno napisa
BarbyRi, mislila sam u dogovoru s doktorom da vidiš šta bi on rekao na to (dugi protokol). Ako si ih već koristila onda najbolje znaš kako ti je org. reagirao i da li ti se ciklus ustalio. Meni je malo glupo ih piti jer mi endometrioza nije zahvatila jajovode pa se uvijek nekako nadam, ali strpljen-spašen...
Pa zašto ga nije pitala za protokol ... kako će joj sad stić na vrijeme??Citiraj:
tigrical prvotno napisa
GIZMOS a ne znam ni sama...vidjet cu sad ovaj mj sta ce biti ako ih ne dobijem u 1.mj pa mu se onda moram javit,a najgore mi je to sta moram te hormone vadit,a kako ako ih ne dobijem?
[quote="GIZMOS"]Sad i mene to buni. Diabolica da li je pravilo da se prvo ide kod psihologa ili si ti tako slučajno jer pravnik nije još bio ustrojen na KBC-u? Ja sam samo banula jutros na humanu, bila je Mira i ja sam rekla da bi termin za pravnika i ona mi ga je dala. Ništa me drugo nije pitala niti je spominjala psihologa ali sam mislila sutra skoćit do doktora i tražit uputnicu.
Ne znam kakvo je pravilo, ja sam prvo tražila svoju dr. uputnicu za psihologa a onda mi je gđa. Kuljanić rekla da odem odmah kod Mire javit za pravnika.
[quote="diabolica"]a ko zna koliko se ceka za pravnika? za psihologa nekih 2tj jelda?Citiraj:
GIZMOS prvotno napisa
Ako se radi o stimulaciji trebali bi vam reći šta čete naručit kod doktora jer se čeka da dr naruči. Ako je polu stimulacija onda je to klomifen i nema nikakvih narudjba, samo recept kod ginića.
Cure, dali uputnicu za psihologa i pravnika daje soc.doktor ili soc ginekolog? I šta mora pisati na tim uputnicama?
Mislila sam odmah po te uputnice da imam spremno da se nakon 11.1 mogu odmah naručit.
Ja sam se za pravnika naručila jučer 15.12. a termin dobila 28.12. Treba požuriti sa naruđbama jer radi samo ponedeljkom od 10-12 i primaju ih po 5-6. Ja sam zamolila ako mogu 21.12. doći već kad ionako moram na polikliniku ali nije bilo više mjesta.Citiraj:
barbyRI prvotno napisa
Za psihologa ne znam točno koliko se čeka. Ja ću sutra poslati uputnicu na centralno naručivanje pa ću vidjet da li će se javiti. Psihologica je žena od dr. Vlašića, zove se Karmen ako se ne varam.
I da, zaboravila pitat, dali treba posebno meni uputnica i posebno mm za psihologa i pravnika ili je dovoljna jedna recimo do mene?Citiraj:
kika83 prvotno napisa
Za psihologa mislim da treba samo 1, a za pravnika ne treba nikakva uputnica. Upišeš se kod Mire i dođeš na polikliniku od 10-12. Sad se samo nadam da pravnik neće tražiti potvrdu psihologa pa da zato traže da se prvo napravi psih.savjetovanje. Valjda bi nam rekli da je tako!
Jesi sigurna za pravnika? Ko daje te uputnice, soc doktor ili ginekolog?Citiraj:
GIZMOS prvotno napisa
Gizmos psiholog je Karin Kuljanić - pjevačica
Ja je ne znam, ali jedan kolega s posla mi je pričao o njoj. Znam da sam jednom tražila na internetu karte jer su je on ižena htjeli ići gledati-ali ne sječam se da li je spominjao pjevanje ili sviranje. Ali je žena od dr.V?
sad sam je pronašla na googlu (ljepa mu je žena)
uputnice je meni rekao jucer vlastelic moze dat opce prakse dr ili socij. ginek. ali meni moja nema sanse rekla je da nema vise nista sa ginek...krasno!!!!!!!! tako da ako mi i ginek. neda nadrljala sam........ u petak idem pa cu vidjet.Citiraj:
kika83 prvotno napisa
od dr vlasica je zena karin kuljanic pjevacica nasa rijecka da...
ja se nadam da cu sve stici obavit do m2.mj sta se tice psih. i pravnika.
cure da vas pitam moram i krvnu g vadit i one faktore i hepatitis i hiv da li se za to narucuje ili kako to ide? da znam organizirat...za muza cu morat organizirat taj dan da ide to sve vadit kad idemo kod psihologa ako se ne narucuje jel njemu sa posla izostat su zive ceremonije,odmah prijete otkazima...uzas!!!!! a bas sad 1.1 produzuje mu se ugovor i jako gledaju na to.......za poludit,jos mi i to trebalo.... :(
ok,moze...vi cure koje niste iz rijeke pa znate da cemo vas mi rijecanke negdje docekat i da necemo pustit da nam se izgubite negdje i zalutate... :*
sta je sa onom curom skandy koja se javljala na potmopognutu isto?ocemo i nju zvat? zna se tko sa njom?
[/code]
ne mogu vjerovat pisem gornji post na temi rijecka kavica i prebaci ga tu...a prije toga sam gledala temu rijecka kavica....kako je to moguce?
i cijelo vrijeme mi pise nesto error server i neke crte po ekranu kad listam stranice... :?
molim moderatore nek prebace onda gornji post na onu temu...tnx
Sorry što upadam ko grom iz vedra neba! :oops:Citiraj:
barbyRI prvotno napisa
Ja kad sam bila kod dr. Vlašića, prije 10-ak dana, on i Mira su komentirali da će lijekovi za stimulaciju (dakle ne Klomifen, nego baš za pravu stimulaiju) ponovno ić preko njih, a ne soc. ginića.
Iako to još nije ziher, možda zato tebi Barby Vlastelić nije dao upute šta da naručiš. :/
Kao ni prijateljici od tigrical...
Psihologica na kbc-u Karin Kuljanić je žena od dr Vlašića :? :? :?
Ajme koji šok, nikad ih nebi povezala :lol:
al meni je sam vlastelic rekao da ide to preko moje socij. ginek. to a i ona mi je rekla to ce vam sve preko mene ici...Citiraj:
lisa84 prvotno napisa
kika da i ja ih nebi nikad spojila.cudno bas........ :lol:
Moram priznati da su baš dobar par :mrgreen:
[/quote]
al meni je sam vlastelic rekao da ide to preko moje socij. ginek. to a i ona mi je rekla to ce vam sve preko mene ici...[/quote]
da, jer je to do sad bilo tako. ali se priča da će sad, po novom, uz ovaj zakon, i lijekovi ić preko humane.
u svakom slučaju, mislim da ti je najbolje bar nazvat i pitat zašto ti nije odredio terapiju, jer ako ide preko soc.gin. moraš je na vrijeme obavijestit. A pogotovo s obzirom na to kakva je tvoja ginićka! :roll:
Pa još blagdani, praznici...
Curke evo da ja opišem kako sam sve obavila da ne lutate: prvo sam tražila uputnicu od svoje dr. opće prakse za psihologa, na njoj piše psihijatrijska dijagnostika vezana za postupak IVF - nalaz i mišljenje...onda sam se naručila na centralno naručivanje i dobila sam za par dana termin kod Karin Kuljanić. Ona je bivša žena od dr. Vlašića, jako jako ugodna žena, upućena u sve naše probleme, ljubazna i topla, puna pozitivne vibre tako da mi je baš drago da ju srela u životu...odmah drugi dan se dobije potvrda, odnosno dvije potvrde sa kojima se može ići i na druge klinike....MM nije trebao uputnicu jer je išao na moju, ali muževi moraju obavezno biti prisutni. Dr. Kuljanić iam kancelariju odmah do rodilišta, na 5. katu, mora se zvonit. Ugovara termine na nepuni sat, odnosno na pola jer joj savjetovanje traje 1,5h i za to vrijeme se ispunjavaju testovi i ona obavi jedan ugodan razgovor sa vama. Ona mi je i rekla da se odmah spustim na humanu i rezerviram termin kod pravnice je ordinira samo ponedjeljkom. Za pravnicu nije potrebna uputnica samo se upišete kod sestre Mire i ona vam da termin. Pravnica je na poliklinici i ordinira kako je već netko napisao ponedjeljkom od 10-12h.
Uputnicu za hepatitis i HIV sam dobila od svoje ginekologice i krv se vadi na ZZJZ. Nalazi se šalju u roku 7 dana nazad kod ginekologa. Evo to je to. :*
Vidim da govorite o nekim stvarima poput pridobivanja potvrde pravnika i psihologa koje po novom zakonu treba napraviti prije postupka i kako je to pocelo funkcionirati na Humanoj u Rijeci. To su jako korisne informacije i hvala vam na njima.
Ali ne vidim da itko spominje kako i gdje se moze pridobiti drugo misljenje lijecnika specijalista koje je takodjer po novom potrebno imati. Da li su vam na Humanoj i to vec trazili i da li je netko to vec pribavio?