Katka ,veliki decko..moj je sa 25 tt imao 870g.
Sad na zadnjem pregledu sa 29+1tt je imao 1800, prvi je toliko tezio u 32 tt i rodio se tocno na dan termina sa 3300..
Predvidaju da ce ova druga beba imati oko 4 kg.
Printable View
Katka ,veliki decko..moj je sa 25 tt imao 870g.
Sad na zadnjem pregledu sa 29+1tt je imao 1800, prvi je toliko tezio u 32 tt i rodio se tocno na dan termina sa 3300..
Predvidaju da ce ova druga beba imati oko 4 kg.
Prvi sin mi se rodio sa 37+3 i imao je 2.960 kg i 49 cm. S tim da je cijelu trudnoću nekako bio u skladu s mjerenjima. Ovaj je veći od početka...iako, ne odstupa previše od tvoga, samo nekih 80g, a to možda upada u krivo mjerenje ili onu statističku pogrešku :mrgreen:. Tvoja info da bi pri porodu trebao biti oko 4kg me užasava, ako ćemo iskreno. Jesam ja velika ženska, ali navodno imam jako usku zdjelicu koja je pravila probleme i prvi puta, što očekivati sada??
Ja sam 24 tt i težak je 770 g tako da ti je to to ☺️
Meni je rečeno da je veći. 18+2 - 300 grama. Je li to ok?
Meni je u 31+2 rekao da je bebica oko 1960gr. Izgleda mi malo? Dr kaze da nije, dapace. Ma me nekako nije uvjerio...
Moj je sa 32 tjedna oko 2 kile. Dr. kaze da je to sasvim ok.
Mi smo onda Jadranka tu negdje? Termin mi je 11.8.
Meni je 21.8. :)
Danas 35+3 oko 3300gr i 36cm; kaze dr krupna beba. Meni se nekako čini da je velika kilaža, a malo centimetara. :unsure:
a ne znam, mozda sam ja to nesto krivo jer mi nije izricito rekao da je toliko, nego sam ja skuzila da je AC toliki, pa sad...rekao je da je sve u redu pa valjda s 4D zna sto govori. Jbga kad sam ja žešći panicar koji je ostavio terapiju Helexom radi trudnoce, odnosno popila sam nekih 10-ak tableta i sad sam u strahu...a jednostavno nisam mogla bez :(
AC ti je abdominal circumference tj. opseg trbuha, evo tu su ti mjere za tjedne: http://www.poliklinika-harni.hr/AC.aspx
Dužinu bebe pod kraj oni baš ni nemaju običaj mjeriti, jesi ti to pratila ostale mjere pa sama množila :mrgreen:
Uglavnom...slažem se s martinomP. Ili je greška u mjerenju ili si ti nešto krivo skontala. I mislim da bi i doktor reagirao da je stvarno u pitanju ta duljina bebe.
21+3 - 403 grama [emoji4] pise jos nesto +-59g ..sto bi to znacilo da moze biti toliko manje/vise?
Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
Jučer na pregledu 33+6 je procjena bila 2350g i doktor je komentirao da je sitniji, ali da je ok. A po onom šta čitam na netu piše da bi trebao biti oko 2400g radi čega mi se čini da je taman. Jel imate vi iskustva s tim koliko su te njihove procjene točne?
Ja bi rekla da su otprilike tocne. Kako kad :) Moj najmladji je sa 38 tjedana procijenjen na 3400, a rodjen sa skoro 40 sa 3320. A sumnjam da je smrsavio u ta dva tjedna, bit ce prije da je sa 38 imao oko 3000 il manje :)
2350 je skroz ok, ako je prosjek 2400 :) al vjerojatno je njemu uzv ispisao da je to tezina (uz ostale parametre) za 33+0 il tako nesto pa je zato to komentirao. Il je prije toga gledao neku vecu bebicu. Ako je rekao da je ok, to je glavno :))
Pozdrav!
Ja sam u 24 tjednu i moja bebica ima 700 grama!!
Više ne znam dali je to ok ili puno??