Hvala ti! To mi je jako korisna informacija!
Printable View
Draga Tamara, ne mogu tvrditi za druge, ali vjerujem da je velika većina nas sve to prošla kao i ti. Ja jesam. i kad su mi u bolnici predložili donaciju js, rekla sam nema šanse. I nisam ni razmišljala o tome više. Tri godine nakon toga sam potražila drugo mišljenje, bilo je isto samo sa puno lošijim nalazima. I tada mi se dogodio preokret u glavi i odlučila sam u roku 24h da idem u to. Možda mi je trebalo vrijeme, možda sam trebala još sazrijeti u glavi... ne znam.. ali jesam. i da, ne mislim nikome govoriti o tome i nitko ne zna da smo predali papire i da čekamo poziv...i zasad sam takvog mišljenja. Ne vidim u tome ništa loše. Svi naši prijatelji i rodbina dobivaju bebe i nitko nikad nije ni pomislio kako, nitko ne pita... možda i oni imaju svoju tajnu. Zato samo hrabro i samo onako kako se vi osjećate. Jer u cijeloj priči bitni ste samo vi i radite to zbog sebe..ne zbog rodbine, prijatelja ili susjeda i njihovo mišljenje u toj priči nije bitno kao vaše. Stoga, želim puno sreće što god odlučili!
Evo prvi uzv nakon 4 dana stimulacije: endometrij 5 cm, zasad još nijedan folikul iznad 10mm. Dr L. je bio smiren pa to uzimam kao dobar znak. Pijem dalje gonale, a u srijedu novi uzv:)
Tamara, ako želiš dijete, ne razmišljaj o drugima. Razmišljaj koliko će ti sreće donijeti to malo biće i ispuniti život. Nemoj to propustiti zbog drugih.
Moj fsh je bio 17.75 a LH 14. AMH 6.9 pmol.
Izvukli me antralni folikuli kojih je bilo kak kad od 7 do 9.
Protokol mi je bio od cak 6 gonala dnevno ilitiga 450 jedinica. Tako da kod tebe ovo od 300 nije nesto sad ono turbo visoko.
Ne znam mozda da probate u hr preko hzzo u privatnoj klinici. Ako si do sad imala jedan postupak ja bi svakako probala prije zahtjeva za Makedoniju.
Jedino ovo ne znam za endometriozu. Tu se zbilja ne razumijem..al evo Rikku isto ima endo pa ide na stimulaciju.
Istina nisam dobila puno stanica al sve 4 su bile oplodjene i trudnoca.
U drugom kratkom protokolu 3 stanice 2 oplodjene i opet trudnoca.
Jedino mi taj jedan FET nije uspio. Imala sam 2 smrznuta dvodnevna.
Meni izgleda vise pase svjezi transfer.
Laralana, lipoto, jedva čekam da krenem
Za one koje ne znaju...mi smo u 3.mj bili u pripremi za donaciju. Taman tada bila kod naših tu na uzv 8dc. Sve bilo ok. Bukirali i avion i smjestaj ali kako je Mk zatvorila granice sve smo ponistili i odgodili.
Stalno smo bili u kontaktu sa dr.B i dr.L. nisu ni oni znali šta će biti jer se stanje mijenjalo iz sata u sat. I na kraju smo odlucili da je najbolje da odgodimo.
Nisi tada ni znao sta tocno znači karantena tj. negdje je u pocetku pisalo tu kod nas da sam placas karantenu. Sve nam je to bilo novo. Ali eto.
Gonal 300, a prije menge sam uzimala estrofeme 7 dana i cetrotide 3 dana, valjda je zato doktor bio šokiran vodenom cistom, ne znam.
Da, da, 5 mm endometrij, to vjerujem da će rasti, sad samo da folikulići porastu, vidjet ćemo u srijedu, utješila si me:) Doktor se činio zadovoljnim, teško ga je pročitati kad uvijek kaže 2-3 rečenice. Legenda!
A evo pišem i curama koje se dvoume za donaciju. Ja vas razumin. Sve sam to i ja prošla. Kada mi je prije 10god moj mpo dr predlozio donaciju ja zamalo da nisam skočila preko stola na njega i udavila ga. Poludila san bila. A sada kad se vratim....da sam barem tada razmisljala kao sada. Ali čovik ne zna šta mu jutro donosi.
Kada smo napravili tu kod nas preko 15 postupaka i kada smo nekako skužili da smo stvarno napravili sve šta smo mogli, onda se odjednom kod oboje preokrenilo u glavi i skoro pa u isti glas smo rekli: A zašto nebi na donaciju. I tada kad smo to izgovorili i dogovorili se, kao da nam je pao kamen sa srca.
Svaki naš godišnji je bio priprema za postupak. Svaki. Sada kada se vratim unazad...mi smo živili iz dana u dan za oplodnje. I tako godinama.
Cure hvala na informacijama i savjetima, puno ste mi pomogle, nastavljam dalje s postupcima sa svojim stanicama i pararelno ćemo se oboje preispitati i pustiti da nam sazrije ili ne sazrije odluka o donaciji. Bitno mi je da sad sve znam o rokovima i mogućnostima u Mk da to uzmem u obzir. Želim vam svima koje ste u postupcima sreću i uspjeh.. a šanse uz donaciju su na vašoj strani, to znate.. Pratim vas i dalje i javim se.. sad sam se već uživila u vaše priče, gotovo je, hihihi... držim fige..
Cure, evo mene.
Vraćena 2, 1 zamrznuli. Jedan desetostanični i 2 osmostanična. Dr. B kaže da su odlični. E sad, vidjet ćemo. Znam da nema garancije ni za odlične ali idemo pozitivno dalje.
Platili smo zamrzavanje. Kaže dr. B da naš HZZO to ne pokriva. Dobila Prolutex injekcije za 14 dana i to nismo platili. Javiti im rezultat za 14 dana.
Rikku, rast će. Držimo fige.
Leptirica sretno dalje
Leptirice, super vijesti!!!! Sad čuvaj mrvice i uzivaj....
Rikku, drzim fige da se sve nastavi po planu, da folikuli rastu i endometrij zadovolji!
Cure, samo naprijed!
Ja danas dogovorila operaciju polipa početkom 9.mj, samo da sve pripreme oko operacije prođu ok, i covid test bude neg! Ufffff
Hvala vam curke. Idemo sada malo odmoriti pa navečer/po noći putujemo kući.
Leptirica bravo, to je sjajan rezultat. Jel u toj cijeni mozda FET jesi pitala?
Ajde bar nesto pa i taj prolutex je 140 eura za 14 dana.
Ako sam dobro shvatila, FET se plaća, ali nisam pitala. Tuka! Ali mislim da to Bistru moramo pitati. Ne znam ide li preko HZZO-a. Ne znam kolike su šanse da nam to plate. Iako bi cijena trebala biti niža. Pretpostavljam da nema toliko stimulacije, manje lijekova... Ja sam nadokupila ovdje lijekova da imam i 2 testa za trudnoću. Nisam izdržala da ne kupim.
Hahaha bas si me nasmijala.
Ma draga moja neka si ti kupila testove, tak i treba. Ja sam vec na 10 dnt imala jasno pozitivan test.
Je da sam radila onaj super osjetljivi Gravignost ultra 10 miu osjetljivost.
Na 12 dan ih je iznenadila moja beta. Boban je cak misljenja da su se oba bila primila pa je jedan odustao.
LaraLana, hehe. I treba nam smijeha.
Očito su i oko Prolutexa promjenili stvari. Ajde, bar si uštedila 140 eura.
Cure koje imate problema sa endometrijom samo pij sok od cikle i jesti ananas.To je provjereno.Leptirica sretno drzim palceve za pozitivan test.Nadam se da 10 ili 11 mj stize materjal da cure koje idete da nam bude sa uspjehom.
Smrzavanje moramo pripremiti 800 eura...:-(...mogo nam je hzzo i to pokrivi pa ne vjerujem.Sta kao se primi od prve pa mi uzorak vise netreba a moram plati 800 eura?!
Drage cure sretno vam svima i samicama i parovima!
Ovako, svasta bi napisala al ne znam od kud bi krenula.
Pratim i ovu temu i drugu koja je za samice, odnosno pratila sam jer sam vec bila jednom nogom u Sistini na donaciji js. Poznam ih par koji su bili u klinici.
Evo probat cu ukratko napisati situaciju i Tamara voljela bi da procitas moj post.
Uspio mi je tek 7-mi ivf postupak. I u taj zadnji smo otisli onako ajde da probamo ipak jos jednom iako sam bila vise umorna zbilja od svega. Postupke smo sve radili u privatnim klinikama. Ja sa svojih skoro punih 39 godina i poprilicno losim nalazima. Fsh 15, lh 12 i amh je nesto oko 4 pmol, nesjecam se bas tocno. Uvijek dobijem 4 do 5 js, vecinom se oplode 2 i to vratimo. Suprug ima normosp.
Zadnji dobitni je bio standardni protokol od 2 dc, dobila 5 js i 3 se oplodile. 2 savrsena embrija i 1 napredniji embij na 3 dan. Sva tri smo vratili sto zbog godina sto zbog 6 neuspjelih postupaka. Jedan se primio i evo je vec 17 mjeseci.
Tamara necu ovdje pisati ime klinike da sad ne ispadne da reklamiram al svakako pokusaj u jednoj preko hzzo-a pa vidi kakva ce ti situacija biti kod njih i kakve su ti js.
Paralelno hvataj konce za Sistinu.
Cure sretno do neba i natrag jer trnovit je ovo put jako :heart:
Domaćice, od kad ti je taj mail? Od nedavno pretpostavljam..... Da li ti na predračunu gdje stoji cijena zamrzavanja?
Stvarno je ovo sa zamrzavanjem postalo zbunjujuće.... Jednima naplate, drugima ne. Ne kužim.
Cure samo vi te mailove cuvajte i pokazite na licu mjesta. Ako se bas mora platiti gledajte da to platite kasnije i pokazite lijepo mail i recite da niste racunali s tim.
Ovo je zbilja neozbiljno al krajnje neozbiljno!!!!