anabanana meni odlično za žgaravicu su djelovali bademi - dobro prožvačeš jedno 5-6 komada i ubrzo je lakše
Printable View
Ni bademi, ni ribana mrkva, ma nista. Ali ja inače sa želucem imam problema. Sad sam u 16 tjednu i još je sve ok. To je bilo posli 30og tjedna.
Evo mene na 19+5 jutros 5,700 u plusu a prije dva dana čak 6,400 - baš jako varira ovisno o urednosti stolice (nakon dva dana normale razlika eto 700 grama manje) i primjećujem da imam slab apetiti tj. nisam gladna za razliku od prva 3 mjeseca.
Puna 24 tt +3.5kg.....
30+4 +1
25+5 -0,5 kg
beilana i nana ova tema se zove trudnoca i debljanje, vi niste u toj kategoriji :-)
E sad da me vazu i mjere tlak bio bi problem. Mm maloprije narezao kulena i speka i najeli se ko budale. Duuugo vec nisam tak kasno jela. Ima da me zgaravica muci cijelu noc. I jos se budem sutra zalila da ne znam od cega me je pekla :P
Sad cu i ja dobit po prstima jer isto nisam u toj kategoriji: 23+2 i 0.5kg u + :)
gore su se spominjali shakeovi,pa da kazem nesto po tom pitanju: sve kupovno,praskovi i te stvari nikako nisu zdravi. Nije ih dobro ni inace konzumirati a kamoli svaki dan u trudnoci. Kupi si shaker i od svjezeg svasta mozes zmiksati.
Beilana, kulen i spek? Suhomesnato? Ne znam,ja se svega toga klonim(ne zbog tlaka). Znam cije je,znam da je dovoljno suho ali svejedno.
Geceta draga dok je domace ne ustrucavam se. Znam da je sve proslo analizu i gdje se i koliko susilo pa me nije strah
36 tt +8.5
U zadnja 2 tj sam smrsavila pola kile......hm :?:
Ja na pola puta, 20tt i 1d na -0,2kg :-D zadnja 3 tjedna dobivam po 200g tjedno - IDEALNO! :-D
Evo još jedne "normalne" :mrgreen:
26+5 tt +5,5 kg
Gabi tako je:-)
ja kako sam krenula sve me bilo strah ali dobro sad još uvijek održavam na +2 kg sa 14+4
Nas troje smo danas 20 tt i dalje +1
ja zadovoljna:-)
danas je i ogtt bio dobar tak da sam baš happy!!
Pusa svim trudničicama:-*
24+4 +8kg...osjećam se ogromnooooo a još je tako dugačak put pred nama :-o
MiMi ja sam u prošloj trudnoći u zadnjih tjedan dana smršala 2kile...sve bilo ok, velika zdrava beba...tako da se ne sekiraš.
Nekad je to pitanje drukčije prehrane, više kretnje,...meni onda bile veeelike vrućine...tako da na kilažu očito utječe više faktora...sve je to normalno!
Pozdrav, cure, evo da se i ja prijavim. Ja sam na 14+2, a dobila sam već 3 kile. Nekak se tješim da bih isto toliko dobila da sam samo prestala pušiti a da nisam trudna. :) uglavnom, 3 u plusu, a ovu teoriju ne možemo potvrditi.
ja imam osjećaj da čim pojedem obrok dobim kilu..strašno
sad smo točno 22tt i na plus 5 kg, što znači da sam u 12 tjedana dobila 7-8 kg jer sam u prvih 10 tt izgubila 2-3 kg
ne vidi se to na meni,svi kažu da izgledam mršavo samo trbuh..a mene opet panika lovi da je to previše kila dobiveno u kretkom periodu i jedva čekam ogtt da vidim kakvo je stanje
23. tj na svojoj kilaži..ni + ni -
Milasova tako je i meni, inače sam sitne grade i nisam sklona debljanju, stalno sam na 52-54 kg koliko god jela- a od kad sam trudna kile samo idu gore. A vise pazim na prehranu sad nego prije trudnoće.
I bojala sam se ogtt-a ali srećom nalaz je uredan
gabi25 možda tek sad funkcioniraš ko mi ostali (kad nismo trudni), ja oduvijek moram paziti koliko i što jedem jer mi se dosta hvata
Ja sam inace zderala,doslovno,nisam pazila..sad ne jedem uopce puno a bas kao sto Gabi kaze,kile se samo penju..
Isto sam mrsavica,ali sad kak je krenulo mislim da vise necu bit..ne znam sta da radim po pitanju tih kila..
anabanana koliko je meni poznato herbalife shake-ovi sadrže aspartam, tj. većina shakova to sadrži, koji je i više nego štetan. da ne pišem sad o tome i spamam temu, proguglaj :) :)
svaka čast curama, ja sam natukla 23kg u trudnoći ... kako? još uvijek mi nije jasno :D
Nis, opusti se i uživaj, o kilama ćemo razmišljati kad dođu naše bebice :love:
milasova, pa 5 kg nije puno
otkad se drzim laganije prehrane bez slatkog ne debljam se
Mare,kad gledas ukupno,nije ali s obzirom da sam do 3 mj.trudnice bila u minusu 2-3 kile,ovih 7 nakupljenih u nesto vise od 2 mj.mi je puno..dobro,trbuh je narasto i sigurno je par kila u njemu..
Jedno vrijeme sam i ja jela slatko,mamine kolace..sad cu to definitivno svest na minimum..
ja danas 14+5 +1 kg
u ovoj trudnoći puuuuuuno više vježbam vilične mišiće :-(
strah me je OGTT-a u prvoj t. nisam puno dobila u doba kad sam ga mjerila pa mi je bio 6,6
i baš ću sutra provjeriti koliko sam s M. dobila u ovo doba i u to oko ogtt-a (moram naći knjižicu)!
pih! sve same amaterke :roll: :mrgreen:
17+4tt i +6 kg:mrgreen:, gdje će mi biti kraj!?
tješi me da je još uvijek sve samo u trbuhu i cicama, danas sam pored jedne trudnice od 6mjeseci ponosno stajala s većim trbuhom!:mrgreen:
jedino što sam primjetila već sad lagane strije na grudima oko aureole bradavica:-( koliko god se mackam uljem i kremicom, ali mislim da nema tog preparata koji može pripremit kožu na rast od 2 broja u manje od 2 mjeseca! nadam se samo da neće nastavit ovim tempom!
:klap:
ajde baš me zanima koliki će bit moj + na 21 i na 22tt, svakako podnesem raport
danas bila na pregledu, 35+6, +15,5 kg
ajmeee
a što se tiče krema, mislim da to baš ne pomaže. u prvoj trudnoći sam se stalno trackala pa sam dobila strije, sad ništa a namazala sam se možda dvaput :-/
zaboravljaš da sam startala s više od 10 kg koje mi ne trebaju..U prvoj trudnoći je isto ovako bilo (do kraja +3 kg). prvu kg sam tad dobila u 23. tj..osim viška kila od prije svemu kumuje i žgaravica koja me ubija i nemam baš neki apetit, slastice me ne privlače uopće pa je to na minimumu, a od hrane jedem normalno.Za mene pakao s kg počinje nakon poroda, spadnem u prvih mj i pol cca 10 kg u odnosu na start i onda krene debljanje, vratim to i natučem još..tako da poslije poroda otvaramo temu -a kako sad stojite s kg?
što se krema tiče ne mažem se, nisam ni prvi put i nemam nijednu striju-mislim da je tu genetika presudna
ma znam da je stvar genetike i tipa kože, ali mackam se, nekako mislim da ako sam sklona strijama može bar ublažiti, znam da ništa neće spriječiti... ali nije da sam sklona, nemam do sad u mom životu niti jednu striju, a imala sam i nagli rast u pubertetu i oscilacije u kilaži... ali kažem, mislim da je ipak stvar u pebrzom i naglom povećanju: od slabe 2kice do kipuće 4 u cca 2 mjeseca :-o nadam se da će sad bar malo usporiti
ja sam dobila 20 kg u trudnoći, bila sam vrlo aktivna do zadnjeg mjeseca (9 mj i ambrozija, stalno zatvorena u kući) ali sam jela što god sam htjela..baš sam uživala, nisam se ubijala sad ko manijak ali ako sam osjetila glad, eto jednog sendviča...i kile su se skupljale..no to uopće nije strašno itgledalo ko što zvuči..i onda rodila svog bebača od 4 kg i 4 mjeseca poslije imala isto kila kao i kad sam ostala trudna...bez da uopće pazim što jedem, dapače...stalno mi neka potreba za slatkim što nikad nisam prije imala..e sad jel to zbog dojenja na zahtjev, brige oko djeteta, nespavanja i svega pomalo neznam ali znam da se ne brinete za kile nego uživate dok traje...ja jedva čekam opet biti trudna!! a što se tiče strija i toga, ni jednu striju nisam dobila tijekom trudnoće, mazala se onim mlijekom biobaza većinu vremena...sva ponosna došla iz bolnice ionda negdje 2 tjedna poslije pojavile se strije na unutrašnjoj strani nogu, i bedrima i listovima..pa ti sad reci..