Naravno da pričamo i ja i md, neki dan, kad se dugo (po mojoj procjeni) nije javila, sam joj čak pjevala Floyde "Is there anybody in there" (umjesto out there). :lol:
Printable View
Naravno da pričamo i ja i md, neki dan, kad se dugo (po mojoj procjeni) nije javila, sam joj čak pjevala Floyde "Is there anybody in there" (umjesto out there). :lol:
Drage moje treba mi vasa pomoc
Posto je u mom djelu svijeta sada zimski period ja zakacila gripu ili neku virozu
Glava boli misici bole i kasljem suhi kasalj
temperatura kad je dosla na 38,3 popila sam 500mg paracetaomol i moj dr je rekao da mogu uzet 2 puta na dan po 500mg
Kakva su vasa iskustva u ovim situacijama,
Pijem dosta tekucine sa limunom i propolis imam od doma ali je sa alkoholom
Te echinaforce kapi od dr Vogela
ako imate kakve prijedloge pisite
pretrorija ja sam preboljela prilično gadnu virozu zimus, bila sam u prvom tromjesečju. Pila sam paracetamol i limun u čaju, u nos stavljala kapljice morske vode i to je sve.
Ozdravi brzo!
Pretorija, baš mi je žao da te uhvatila gripa. :(
Odmaraj što više, pij puno tekućine, puno vitamina C, možeš i po 1 gram dnevno (provjereno, meni to ginekolog odobrio kad sam se žalila na peckanje kod mokrenja). Pokušaj temperatutu smanjiti i na neki od prirodnih načina, hladnim oblozima, napicima na sobnoj temperaturi (dakle, ne vrući čaj).
Jedan stari lječnik, šef zarazne u Splitu je govorio: gripa s ljekovima prođe sa sedam, a bez ljekova za tjedan dana. Držim fige da bude i prije. :heart:
Osjecam da su moja mala stopala pod velikim opterecenjem i pitam se kako ona to uopce izdrze? :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Pretorija, ~~~~~~~~~~~~~~~~~ da šta prije ozdraviš :love2:
jucer sam bila na ultrazvuku i sad smo u 23+1
bebica super napreduje ,teska 627 gr. , duga22cm i sve je u granicama...
na ginekoloskom pregledu dr. je ustanovio da mi je grlic skracen ,pa mi je predlozio da me podvezu ,cisto iz preventive ,jel kako kaze nije siguran da bi izdrzao kad beba bude rasla
tako da cu u ponedjeljak u bolnicu i ostat cu jedan dan
dr. je isto tako rekao da ne zeli nista da rizikuje kad je do dsad islo sve kako treba , tako da ce to napraviti da ne bi doslo do prijevremenog poroda ,a inace sam zatvorena sto je dobro
seka, super, drago mi je da je sve ok! najbitnije da si zatvorena! a napravit cemo sve za nase bebice!
ja sam danas isto bila na uzv, izgleda imamo decka i curu!!!!!!!!!!!!!!
bebe su super, dr je zadovoljna i nitko sretniji od mene i mm! danas sam 17tt, joj, da mogu ubrzati vrijeme...
seka čestitam, neka sve nastavi ovako školski do kraja!
Makice :-D :-D tebi duplo čestitam na curi i dečku!!! Već u 17tt se može vidjeti spol - prekrasno. To znači da bih do kraja ljeta mogla i ja nešto znati - jedva čekam.
A za to ubrzavanje vremena- totalno te kužim. I ja bih da je negdje 10. mjesec, da peglam malenu robicu, idem u Slo po kolica i sjedalice, krevetić i sve... Ali nema, sve u svoje vrijeme. Sad je pred nama još dva mjeseca ludila po gradu (turista na izvoz) vrućine i čekanja. Ali slatko je to čekanje...
Seka :-D
Makice jupiiii:-D za seku i bracu:-)
Ja mislim da ja i Makica imamo isti termin :)Ja čekam sljedeći petak Uzv nadam se da će sve biti ok i da ćemo vidjeti jel curetak ili decko. Mada svejedno je bitno da je beba dobro :)
Nea, Makice a zašto si ne stavite ticker u potpis? Ja obožavam te tickere jer znam kad je kome termin i koliko je T sada :)
nea0902 bit će to krasan uzv slijedeći petak :heart:
Mene UZV čeka slijedeći utorak...
Sumskice Hvala ti i na lipim ricima :* sinoc sam sanjala ocajan san probudila se mokra od suza i znoja :( al me razveselilo da je samo san :) Ticker stavim cim doma dodjem, tipkam s iphone-a kojeg mrzim :*:* za uzv u utorak
Je, je i ja želim ticklere! Moj mozak trenutno ne može pamtiti više od podatka o spolu i da li nosite jednu ili dvije bebe... Tko bi pamtio još i termine. :)
Nea, Šumskice.. za lijepe UZV-ove!
Makice, san snova, ha!? :) Predivno!
Cure, od danas me dvoznemankasti broj dana dijeli od susreta s malim bićem! :)
Opet ja sa novim problemima
Juce ujutro mi se razbio toplomjer u spavacoj sobi pao na pod i mislim se ja zivu ce mm skupit kad dode doma.
Medutim mm je dosao kasno uvece i ja mu zaboravila rec.
U sobu sam isla spavat oko 12 sati nakon razbijanja toplomjera prozor je bio otvoren ali ne sirom.
Jutros sam se sjetila i pocela citat po netu i sad se uzasno osjecam.
Malo se tjesim da je kolicina zive mala jer je toplomjer bio jako tanak ali opet se jako bojim jer vele za trudnice i malu djecu da je jako opasno.
Molim vas ako sta znate pomozite mi jer samo na to mislim cijeli dan:-o
Mislim da se ne trebaš brinuti... Ja sam ko klinka jednom slučajno razbila toplomjer i kad sam skužila kako je živa živahna "igračka", krišom ju pospremila u kutijicu i igrala se njome, prstićima gurala kuglice, spajala kuglice i sl. Stara je digla frku, doktor je rekao da nek se ne brine. :)
(Ovo je ujedno bila sličica na temu "što nas sve čeka"! ;)
evo da se i ja javim:-)
danas smo 22+5 bili smo na anomaly scanu točno sa 22tt... naše malena je procjenjena na 476g i oko 20cm...sve je odlično... moj cerviks također odličan i sada za koji dan palimo na more8-)
Jesen, samo se vi lijepo nauživajte mora, i ja sam u to vrijeme negdje plivala i bebica je uživala skupa sa mnom u trbuhu.A mene peru takve mučnine da je to koma, puno gore nego u 1. trudnoći. A hormončići i živčeki "lupaju" sve u 16. Jadan MM sa mnom :-)
Jesen82 gdje si bila na anomaly scanu ???
mi imamo danas (36+3) 2850 grama, i dalje smo na zadak i teško da ćemo se pomaknut jer je posteljica baš ispred glavice. hospitalizacija sljedeći petak, carski oko 1.08.
malo nas je zateklo to danas, ali bitno da je ona dobro, da je CTG uredan i da sve prođe OK!
hm, pa dobro je malena sad već krenula kako ona hoće. Ksena, ne brini se ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ksena, najbitnije da je bebolinčica OK, sve drugo nek se podesi maloj princezi.
Jesen uživaj u kupanju. Ja sam se odlučila okupati kad napunimo 36 tjedana, ako još budemo 2 u 1 :)
ksena zašto se već ovako unaprijed zna da moraš na carski? je li to politika bolnice ili ima još neki razlog? (znam da se u Ri i sa zatkom pokušava vaginalni porod)
Znam da nije lijep osjećaj kad ti kažu da moraš u bolnicu i da porod (možda) neće biti onakav kakvog želiš. Ali najvažnije je da je beba dobro :)
Ja sam nedavno saznala da imam intoleranciju na glukozu. Cijelu trudnoću se nadam da će moja beba biti što veća za slučaj da se ranije rodi, a sad sam se počela nadati da je što manja da ne mora van prije nego ona sama odluči.
Ponekad se treba znati jednostavno prepustiti sudbini i vjerovato da je sve najnolje što može biti...
Jesen82 super da je sve dobro!!! Ja se svaki dan brčkam u moru i moram priznati da mi to godi, a kad godi mami sigurno godi i bebi :)
Ksena shvaćam da te takav "rasplet" događaja može uznemiriti (mene bi sigurno), ali glavno je da je beba dobro i da sigurno dođe na ovaj svijet, a način na koji će doći je manje bitan... samo zašto u bolnicu već slijedeći petak ako je carski predviđen za 1.08.?
Ksena super za princezicu - velika cura, ostalo će se sve posložiti :*
Jesen82 :-D Super! Uživaj na moru :-D
I ja sam danas bila na uzv-u i naše bebe su opet veće od prosjeka :-D :-D 69 i 77 mm. Ja sam skroz zatvorena i doktorica je jako zadovoljna. Čak mi je dozvolila kupanje u moru i druženja s mužekom...a ja sretnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
evo i ja se vratila iz bolnice. serklaz mi napravio dr. i propisao terapiju Gynipral . ja se osjecam super kao da nista nisam ni radila ,ali malo je bolilo...
serklaz ce mi skinuti u 38 tjednu i molim se samo da izdrzim do kraja . danas smo 24+0 i bebicu osjecam non stop ,jako zivakhan mamin djecak...
svimzenicama sve naj ,naj...
seka35 drago mi je da je prošlo dobro.
moraš li ležati, mirovati?
Seko drago mi je da je sve dobro proslo. Jedva cekam taj osjecaj da me nesto ''udari'' iznutra:-D
Seka35 :-D :-D Super što je sve dobro prošlo!
Opremila sam se danas - kupila Elevit, Laneno ulje, Biolectru za magnezij i Donat. E sad se osjećam kao kad sam prije postupka pila sve i svašta "too boost your fertility" :lol:
A za vezu Omega3-sprečavanje preeklampsije i preranog poroda ima sve više i više tekstova na netu...vrijedi pokušati, pogotovo nama mamama blizančeka.
Jooooj, dobro da si spomenula laneno ulje, odmah me asociralo na bedemovo i na činjenicu da se nisam namazala već dva dana. :)
Ma tko bi se mazao po ovoj vrućini. :)
Nego... jedete li više, manje ili isto sad kad je ovako vruće?
Ja sam na početku T pa možda nisam mjerodavna, ali događa mi se kao i u prvoj, prvih 3-4 tjedna proždrljivost, sve bih jela a sada ne mogu hranu pogledat, sve mi je gadljivo.
Cure kad su vama pocele mucnine? Ja sam sad 7+5(po komp. procjenama) i dolazi mi povremeno mucnina tokom cijelog dana i ako pojedem nesto odmah prestane.Jel to tako treba izgledati:roll:ili moja psiha radi pa hocu da se bolje ''ufuram'' da sam trudna:lol: Sramezljivo pisem na ovoj temi jer smo do sad imali samo jedan UZ:oops:
jooooj ženske moje....što se tiče hrane...ja sam to drugačije zamišljala...meni se jede svašta...a kad pojedem onda je koma....mučnina, nemoć, bez povraćanja.....ponekad imam osjećaj da bih bi mi bilo bolje da barem mali dio odleti van iz mene da bi mi bilo lakše...
mene samo opali umor i ne mogu se pomaknuti....ne mogu baš niti spavati...sve mi je nešto na tanane...uf...valjda još samo par tjedana ovoga a onda se nadam da će biti bolje
Au,to nije dobro...i onako imam visak kila jos ako budem morala po cijeli dan nesto zvakati nabicu 10 kila za 3 mjeseca. Moram potraziti one ploce od rizinih pahuljica,mislim da imaju nekih 3 kalorije u cijelom pakovanju od 10 kom:lol: pa cu to zvakati,jeste da je kao ukus kao piljevina ali sta zna zeludac:lol:
I ja sam gladna cijelo vrijeme i poslije jela mi bude super nekih pola sata, pa onda ili nova glad ili neka mučnina. Zato i jesam digla 4 kg u 13. tjedana...
Mojca hvala na utjehi za zivu iz toplomjera mene jos to muci jer na netu stvarno sta pisu u vezi udisanja ti isparavanja je uzas tako da jos nemogu sebi doc ali procice.
u moju kucu nikad vise nece nista sta ima zive u sebi uc.
Sta se tice hrane ja imam los apetit od pocetka trudnoce i nista mi se ne jede pogotovo nista slatko ni danas kad sam vec 22tt vecinu toga jedem zato sta znam da moram jest zbog bebe redovito i raznovrsnon.
Prije trudnoce sam morala pazit sta i koliko jedem jer me se sve lovilo,sad kad bi mogla jest meni se ne jede niti imam kakvih zelja i neke stvari koje sam prije rado jela sad mi se uopste ne jedu.
Neznam sta je u pitanju jedino mislim da je to nesto povezano kod mene sa hormonima
Mlijecne proizvode ne jedem zbog alerije,mesojed niukad nisam bila a sada jos manje na pocetku trudnoce mi se jela slanina sad vise ni to.
Jedino rado pojedem pastu sa povrcem i gljivama i salate zato jedem vise badema i bucvinih sjemenki.
Ja isto slabo jedem i to što jedem jedem jer znam da moram. U petak ću vidjeti koliko sam dobila u ovih 4 tjedna :)Nekako mi je prevruće pa mi se ni žvakat ne da :)