Jana31 prvotno napisa
Bok! Tri godine čitam vaše postove i sa svima vama se suosjećam! Od 2007godine pokušavam zatrudniti putem umjetne oplodnje, ali uvik se nešto zakomplicira. Muž mi je osta bez oba testisa 2000. godine pokušavam doći do Praga i donatora, ali uvik bezuspješno. Prije godine dana pokušali smo putem HZZO u Prag, ali opet ništa. Prvo smo tili na inseminaciju sa donorom, međutim sestra Danica Vignjević nam je savjetovala da bolje idemo na IVF, nego na inseminaciju, kao uspješnost je veća. Normalno kao i mnogima vama, sa financijske strane uvik je to malo teže. Pokušali smo sa HZZO-m međutim kad smo sredili sve papire i kad sam taman tribala na terapiju sa hormonima, a dobili smo odobrenje od HZZO-a, da će nam financirati oplodnju u Pragu, uz sve moguće troškove, znači HZZO je odobrio postupak u Pragu, zovem u Prag, sestru Danicu da potrvrdim datum i sve papire što triba su već imali sa svim našim podatcima, svi nalazi su već bili gotovi i proba sa uzimanjem štoperice, da bi sestra rekla da nema pojma o nikakvom dogovoru sa Hrvatskom, da nju nitko nije kontaktirao i da oni tako ne rade. Da li se što prominilo o zakonu o umjetnoj u Hrvatskoj i da li mi netko može reći da li je u zadnje vrime išao na inseminaciju sa donorom u Prag. Hvala!